Tengusia Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 natalia_aa napisał(a):Z Luxem nic... Tengusia chyba pomylila go ze Stixem... jej przepraszam rzeczywiscie cos musialo mi sie pomylic :-( Quote
natalia_aa Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 No wlasnie ciotka, nie prorokuj mi tutaj... Dosyc juz. Quote
Tengusia Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 [quote name='natalia_aa']No wlasnie ciotka, nie prorokuj mi tutaj... Dosyc juz. Quote
natalia_aa Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Dobra kochana nie bierz tego az tak dosadnie do siebie ;) Takiego terroru toz tu nie wprowadze... (poki co) :evil_lol: Quote
Wola Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Aleś Ty groźna się zrobiła :eviltong: a jak trafiłaś do schroniska to byłaś taka grzeczna... :evil_lol: Quote
natalia_aa Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 Wola napisał(a):Aleś Ty groźna się zrobiła :eviltong: a jak trafiłaś do schroniska to byłaś taka grzeczna... :evil_lol: Ostatnio Karol mi to powiedzial wlasnie, zwatpil przez chwile czy ja to ja :evil_lol: Ale bez przesady az taki diabel wcielony nie jestem :) Quote
Alicja Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='natalia_aa']Ostatnio Karol mi to powiedzial wlasnie, zwatpil przez chwile czy ja to ja :evil_lol: Ale bez przesady az taki diabel wcielony nie jestem :) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: chciałabym Cię poznać :evil_lol: Quote
natalia_aa Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 Sciska mnie w dolku, a lzy same plyna do oczu, ze musze do napisac... Sauron dzis wrocil do schroniska, powod oddania agresja. I uwierzcie mi, pierwszy raz w zyciu nie mialam zadnych zastrzezen do zachowania i rekacji wlasciciela. Moze po kolei: Sauron od poczatku byl agresorem w stosunku do psow i nowi wlasciciele zdawali sobie z tego sprawe, ale ostatnimi czasy przy okazji ataku na czworonogi (mimo spacerow w kagancu) zaczely sie tez nieuzasadnione ataki na ludzi. Wlasciciele zadzwonili do nas, z prosba o pomoc, o jakies porady, namiary do dobrego szkoleniowca i tak owa pomoc oczywiscie uzyskali. Nie mniej jednak nic nie pomoglo. Dzis ze lzami w oczach i trzesacymi sie rekoma (tak, ze pan nie byl w stnie podpisac zrzeczenia) wlasciciel oddal psa. Rece pogryzione, jeszcze krew leciala. Pies zupelnie bez powodu w zwyczajnej zabawie hapnal zone tego pana. I rowniez bez powodu, gdy podszedl i chwycil reke wlasciciela. Nawet przy probie zapiecia na smycz, ubrania kaganca wlasciciel zostal poturbowany (stad swiezo krwawiaca rana, z jaka wlasciciel przyszedl do nas). Niestety takiego psa do adopcji nie wydamy, nie musze tlumaczyc dlaczego. Kto jak kto, ale Ci ludzie byli naprawde na maksa konkretni i odpowiedzialni, oni nawet przychodzili z nim do schroniska by pokazac, ze dostal nowe szeleczki... Oczywiscie u nas w schronisku znowu jak to on, udaje potulnego baranka i tym bardziej trudno bylo podjac ta decyzje, ale juz klamka zapadla. Po 14 dniach obserwacji bedziemy zmuszeni go uspic. Dokladnie bedzie to 26.03, gdyz chce byc z nim do konca... Quote
Alicja Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Natalio ........................................................................................... :glaszcze: zabrakło Mi słów na początku :-(.....ale chyba nikt myślący nie będzie miał wątpliwości co do słusznosci podjętej decyzji :-( :-( :-( ........był podobny przypadek z bullkiem ...wyadoptowanym ze Śląska do Warszawy ....stało się tak samo .... Nie można ani psa ani ludzi narażać na cierpienie ...bądź z Nim do końca ...wymiziaj jeszcze od Ciotek :-( :-( :-( ale inaczej nie można :-(......oby tam za TM było już dobrze Quote
clockwork Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Sauronku.... dlaczego.......... :placz::placz::placz: zaczynałeś szczęśliwe życie :placz::placz::placz: natalia.... nie bede podważać decyzji... chyba JEDYNEJ słusznej :placz::placz::placz: zanim stanie sie kolejne nieszczęście i nagonka na "mordulce":placz::placz::placz: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu bądź z nim ... ja jestem z Tobą.... 14 dni... jeszcze... tylko i aż :-( Quote
natalia_aa Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 No i siem rozkleilam. Dziekuje za wsparcie... Ale tego co czuje nie da sie opisac. Quote
Alicja Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='natalia_aa']No i siem rozkleilam. Dziekuje za wsparcie... Ale tego co czuje nie da sie opisac. Natalio .......:glaszcze: .... Quote
karolina1 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 ehh...juz nic nie bede pisać, bo sama nie wiem co...:placz::placz::placz::placz: Quote
Wola Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Drugi raz czytam o Sauronie. Ryczę jak głupia. Tak lubię tego miziaka. Zawsze radośnie witał mnie jak przychodziłam do schroniska a potem stop na mizianie. Potem go zabrakło, ale bardzo się cieszyłam z jego domu... a teraz?:shake::-( Quote
Alicja Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 .... w górę psiaczki ....może wy potraficie wykorzystać szansę .... tak Mi nadal smutno :-( Quote
Atkaaaa Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 A miał mieć dom....:-( Szczęśliwy dom...:-( Pełen miłości...:-( Myślałam, że już będzie dobrze... że zostanie tam do końca swoich dni...:placz: Trzymaj się Natalia... Quote
andzia69 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Gdyby ktoś chciał wesprzec fundację AST to są śliczne kalendarze z astkami na ten cel: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=327018174 Quote
natalia_aa Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 Heh pisalysmy w tym samym czasie, wiec usuwam info, jak juz napisalas... Quote
karolina1 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 ej co ze zdjęciami tych mixow?? Miały być.. Quote
natalia_aa Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 karolina1 napisał(a):ej co ze zdjęciami tych mixow?? Miały być.. Krzychu sie ociaga, juz mowilam Alinie zeby mu przypomniala, bo go nie bylo w sobote, ale tej tyz pewnie wylecialo. Musze go jakos namierzyc. Quote
natalia_aa Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 Kolejna przykra wiadomosc niose Wam ciotki: Brux zostal dzis uspiony. Zbyt dobrze znalismy jego historie, jeden z naszych pracownikow znal go niemalze od szczeniaka, bo znal wlasciciela. Pies dotkliwie pogryzl kolege wlasciciela dlatego też pojawil sie w schronisku. Problemy zaczely sie z nim jak dojrzal... Bledy w wychowaniu? :roll: Co do zachowan schroniskowych, krzywdy nikomu nie zrobil, ale podczas szczepienia mimo kaganca, chcial nas niemalze zabic. Osoba, ktora go trzymala powiedziala: "ze gdyby chcial rozerwal by kaganiec na strzepy i ich tez.." Przy misce jak ktos chcial podejsc zabilby, stojac kolo krat warczal i zeby szczerzyl. Niestety ale takiego psa nie mozna dac do adopcji. Ja nie wzielabym takiej odpowiedzialnosci, by go komus wydac. Po sytuacji z Sauronem, nie mogłam ryzykowac ludzkiego istnienia :-( Quote
Wola Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 eh :-( co się dzieje? już sama nie wiem... Masz Ci los.... Zamiast ciągnąć morał z prasy i telewizji i słysząc że psiak potrafi być agresywny, wychowywać psa to pach biorą bo ładne, biorą na pokaz a nauka idzie w las... Nie człowiek potem cierpi musząc oddać zwierzaka, ale zwierzak który ma skrzywioną psychikę... Żal mi strasznie Bruxa bo miałam już okazję go poznać... Jednak rozumiem w pełni Twoją decyzję... I miejmy na dzieję że już więcej przez to nie będziesz musiała przechodzić :shake: Quote
clockwork Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ale niefajne wiadomości natalio.... ale cóż... ludziska nieodpowiedzialne.....brak odpowiedzialności i wychowania ... wczoraj sie zagotowałam czytając na jakimś tam forum o to.... http://www.insomnia.pl/Psy_%2D_trening_agresji-t199705.html przepraszam za słowa, ale urwałabym gostkowi łeb i nastała do szyi.... :angryy: i tym z "dobrymi radami też". pokazałabym im co to agresja :2gunfire::2gunfire: Quote
Alicja Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Żal przeokropny ......ale czasem nie ma innego wyjścia.... Quote
Recommended Posts