supergoga Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 Na adopcję czeka jeszcze około 25 glucików. Zaraz uaktualniam pierwszą strone i dopisuje. Czy dopisac Ciebie. Na ile. Bywasz w Poznaniu - a może ktoś znajomy na wystawie psów będzie - bo tam też będą do odbioru - mamy tam stoisko. Quote
Macia Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 No ja bym była chętna na jednego lub 2 (nie wiem jak lepiej). Na wystawie będe na 100 %. Zresztą ja mam blisko, jestem z Leszna, a moje siostry mieszkają w poznaniu, ale wystawa najbardziej mi pasuje. Quote
supergoga Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 To ja zapiszę Cie na 2 na wszelki wypadek i zabiorę dla Ciebie zwierzxaki na wystawę. Tylko potwierdź mi przed wystawą w jaki dzień będziesz - i zapraszam na stoisko Quote
Equus Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Supergoga - dzięki za instrukcję! I mam do Was jeszcze jedno pytanie - czy wy macie jakieś sprawdzone źródła pożywienia dla ślimków? Bo ja jestem skazana na warzywa i owoce ze sklepu a w sklepie to raczej z upraw ekologicznych nie sprzedają no i się martwię czy im nie zaszkodzi:roll: Quote
bona_46 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Moje dwa maluchy już się zadomowiły w nowym mieszkanku:lol:. Jeden łazi po suficie, drugi przyssał się do ogórka:lol: Na razie ich nie rozróżniam ale pewnie nie są identyczne. Za to są olbrzymie!:cool3: To mają byc oseski? Jeśli będą rosły w takim tempie to domek niedługo będzia za mały. Supergoga dzięki. Są fajne:loveu: Quote
Estera Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='joanika']Poczekam, w sumie to już się nie moge doczekać :-) 2[/quote] Zapraszam w niedzielę na dworzec główny w Bydgoszczy :cool3: Quote
Greven Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Mogłabym adoptować ślimaka? :razz: Jeżeli uważasz Gosiu, że nie jestem osobą odpowiednią, to daj chociaż ślimaczka w adopcję mojemu jeżowi, no daj, nie bądź taka... Chodzi o ładnie wypasionego osobnika, te pół kilo to minimum. Paracelus znudził się winniczkami... znaczy ich towarzystwem. Teraz chciałby zapoznać jakiegoś egzotycznego kolegę... blisko zapoznać :diabloti: Quote
joanika Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='Estera']Zapraszam w niedzielę na dworzec główny w Bydgoszczy :cool3:[/quote] W którą niedziele? Tą najbliższą, czy 9 listopada? Quote
Estera Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [quote name='joanika']W którą niedziele? Tą najbliższą, czy 9 listopada?[/quote] 9 listopada tak jak supergoga pisała ;) Quote
Hotel KADIF Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Na dogomanii jest zwyczaj, że osoby adoptujące zwierzaka wklejają zdjęcia z nowego domu!! [CENTER][FONT=Book Antiqua][B][SIZE=5][COLOR=Indigo]Gdzie są zdjęcia ślimków w nowych domach???!![/COLOR][/SIZE][/B][/FONT]:mad::cool3: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/22/09f64cd10ebd28ab.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images31.fotosik.pl/386/f4c6181a49d4888e.jpg[/IMG][/URL] [LEFT] To nie są zdjęcia z nowego domu, ale zrobiłam je w momencie przekazania :eviltong:!! Przepraszam, że są nieostre, ale mój aparat albo jego operator :evil_lol: są do wymiany!!! [/LEFT] [/CENTER] Quote
bona_46 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Zdjęcia moich nowych domowników będą w weekend. Chłopaki sa super! Quote
supergoga Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 Bona,pojęcie chłopaki nie do końca chyba oddaje ich płciowość ale co tam. Chłopodziouchy mogą być. Tomałe fdziateczki są ot co. Equus - ja karmię je tym co dostaję w sklepie moim obok mnie - i sobie żyją i rosną. I jest ok. TYlko z sałatą uważaj - bo nie za dużo. Greven - Ty i Twój jezyk macie nad soba taki napis: [I]Tych Państwa nie obsługujemy"[/I] i Ty :mad:wiesz, co to znaczy. Moje ślimaki - dla jezyka. Oj chyba się w to zachodniopomorskie osobiście wybiorę.;) Quote
Greven Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [quote name='supergoga']Oj chyba się w to zachodniopomorskie osobiście wybiorę.[/quote] Nie zapomnij wziąć kilku ślimaczków :razz: A w ogóle to zapraszam Cię tak na serio (może być bez skorupiaków), w ciągu kilku tygodni będę mieć już prawie normalne warunki do mieszkania (no, w każdym razie dach i wydzielone pomieszczenie, które da się ogrzać), poznasz moje zwierzątka! Quote
Gosiapk Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [quote name='Greven']Mogłabym adoptować ślimaka? :razz: Jeżeli uważasz Gosiu, że nie jestem osobą odpowiednią, to daj chociaż ślimaczka w adopcję mojemu jeżowi, no daj, nie bądź taka... Chodzi o ładnie wypasionego osobnika, te pół kilo to minimum. Paracelus znudził się winniczkami... znaczy ich towarzystwem. Teraz chciałby zapoznać jakiegoś egzotycznego kolegę... blisko zapoznać :diabloti:[/quote] A jakiego masz jeża? Afrykańskiego? Quote
Ayia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 a ślimaczki tez przejda sie na spacer w gore? :evil_lol::loveu: Quote
Greven Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [quote name='Gosiapk']A jakiego masz jeża? Afrykańskiego?[/quote] Nieeee... Takiego naszego. Tylko mam problem, bo nie chce iść spać. Quote
supergoga Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 Greven ma jeża...francuskiego. I chyba jest szczególnym amatorem francuskiej kuchni...:mad: Quote
Greven Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Polska kuchnia (biedny winniczek, co się zaplątał do kosza) w zupełności mojemu jeżowi odpowiada. Ale teraz chciałby zakosztować afrykańskich specjałów :p Quote
Magdalena Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Czy wszystkie ślimaczki mają taką delikatną skorupę? Czy tylko mój gigant? Bo mam wrażenie, że łatwa do skruszenia, delikatna... łatwa do uszkodzenia... a nie specjalnie chcą jeść wapno... może potrzebują jakieś specjalne ślimaczane? :roll: Quote
Hotel KADIF Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [quote name='Greven']Polska kuchnia (biedny winniczek, co się zaplątał do kosza) w zupełności mojemu jeżowi odpowiada. Ale teraz chciałby zakosztować afrykańskich specjałów :p[/quote] Nie dawać jej.....!!! Nie dawać!!!! Ja Ci dam, ciotka, dawać jeżowi nasze glutki!!!!:x A jak chcesz to Ci dorzucę parę jeż[COLOR=Red][B]ów[/B][/COLOR]! Moja Pinezka jest doskonała w ich tropieniu i mam ich parę na działce.... Kcesz zamiast ślimków??!!:evil_lol: Quote
Greven Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Nie kcem :lol: Ja w ogóle to nie kcem ani jeży, ani ślimaków. Tylko mój jeż chce ślimaka, a ja mu załatwiam adopcję. Gosia... dasz? No daj... Quote
Hotel KADIF Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [quote name='Greven']Nie kcem :lol: Ja w ogóle to nie kcem ani jeży, ani ślimaków. Tylko mój jeż chce ślimaka, a ja mu załatwiam adopcję. Gosia... dasz? No daj...[/quote] Nie licz na to!!! :diabloti: Gosia nie krzyżuje gatunków i Twój jeż nie dostanie ślimka!!!:eviltong: Supergoga! Dobrze gadam? :cool3: Quote
Charly Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 DIF:placz::placz: Jeżyk nie chcę slimka do krzyżowania gatunków:oops: On go chce zaadoptowac i zjeść...A Greven pomaga mu w tym, bo jeżyk nie mówi. NIe daj Supernoga, nie daj Quote
Greven Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Czy Wy przez adopcję rozumiecie zjadanie???? :crazyeye: :mad: :evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 [quote name='Charly']DIF:placz::placz: Jeżyk nie chcę slimka do krzyżowania gatunków:oops: On go chce zaadoptowac i zjeść...A Greven pomaga mu w tym, bo jeżyk nie mówi. NIe daj Supernoga, nie daj[/quote] Jesuuuu..... Wiem przeca!! :diabloti: Aż taka blondynka nie jestem, żeby nie wiedzieć, że jeża ze ślimkiem [I]średnio[/I] się krzyżuje!!!;) I w tym wypadku ślimak służy innemu celowi..... :evil_lol::shake: Quote
Recommended Posts