Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na adopcję czeka jeszcze około 25 glucików.

Zaraz uaktualniam pierwszą strone i dopisuje. Czy dopisac Ciebie. Na ile.
Bywasz w Poznaniu - a może ktoś znajomy na wystawie psów będzie - bo tam też będą do odbioru - mamy tam stoisko.

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No ja bym była chętna na jednego lub 2 (nie wiem jak lepiej). Na wystawie będe na 100 %. Zresztą ja mam blisko, jestem z Leszna, a moje siostry mieszkają w poznaniu, ale wystawa najbardziej mi pasuje.

Posted

Supergoga - dzięki za instrukcję!
I mam do Was jeszcze jedno pytanie - czy wy macie jakieś sprawdzone źródła pożywienia dla ślimków? Bo ja jestem skazana na warzywa i owoce ze sklepu a w sklepie to raczej z upraw ekologicznych nie sprzedają no i się martwię czy im nie zaszkodzi:roll:

Posted

Moje dwa maluchy już się zadomowiły w nowym mieszkanku:lol:. Jeden łazi po suficie, drugi przyssał się do ogórka:lol:
Na razie ich nie rozróżniam ale pewnie nie są identyczne. Za to są olbrzymie!:cool3: To mają byc oseski? Jeśli będą rosły w takim tempie to domek niedługo będzia za mały.
Supergoga dzięki. Są fajne:loveu:

Posted

Mogłabym adoptować ślimaka? :razz:

Jeżeli uważasz Gosiu, że nie jestem osobą odpowiednią, to daj chociaż ślimaczka w adopcję mojemu jeżowi, no daj, nie bądź taka... Chodzi o ładnie wypasionego osobnika, te pół kilo to minimum. Paracelus znudził się winniczkami... znaczy ich towarzystwem. Teraz chciałby zapoznać jakiegoś egzotycznego kolegę...
blisko zapoznać :diabloti:

Posted

Na dogomanii jest zwyczaj, że osoby adoptujące zwierzaka wklejają zdjęcia z nowego domu!!

[CENTER][FONT=Book Antiqua][B][SIZE=5][COLOR=Indigo]Gdzie są zdjęcia ślimków w nowych domach???!![/COLOR][/SIZE][/B][/FONT]:mad::cool3:

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/22/09f64cd10ebd28ab.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images31.fotosik.pl/386/f4c6181a49d4888e.jpg[/IMG][/URL]
[LEFT]

To nie są zdjęcia z nowego domu, ale zrobiłam je w momencie przekazania :eviltong:!! Przepraszam, że są nieostre, ale mój aparat albo jego operator :evil_lol: są do wymiany!!!
[/LEFT]
[/CENTER]

Posted

Bona,pojęcie chłopaki nie do końca chyba oddaje ich płciowość ale co tam. Chłopodziouchy mogą być.
Tomałe fdziateczki są ot co.

Equus - ja karmię je tym co dostaję w sklepie moim obok mnie - i sobie żyją i rosną. I jest ok. TYlko z sałatą uważaj - bo nie za dużo.

Greven - Ty i Twój jezyk macie nad soba taki napis: [I]Tych Państwa nie obsługujemy"[/I] i Ty :mad:wiesz, co to znaczy.

Moje ślimaki - dla jezyka.
Oj chyba się w to zachodniopomorskie osobiście wybiorę.;)

Posted

[quote name='supergoga']Oj chyba się w to zachodniopomorskie osobiście wybiorę.[/quote]
Nie zapomnij wziąć kilku ślimaczków :razz:

A w ogóle to zapraszam Cię tak na serio (może być bez skorupiaków), w ciągu kilku tygodni będę mieć już prawie normalne warunki do mieszkania (no, w każdym razie dach i wydzielone pomieszczenie, które da się ogrzać), poznasz moje zwierzątka!

Posted

[quote name='Greven']Mogłabym adoptować ślimaka? :razz:

Jeżeli uważasz Gosiu, że nie jestem osobą odpowiednią, to daj chociaż ślimaczka w adopcję mojemu jeżowi, no daj, nie bądź taka... Chodzi o ładnie wypasionego osobnika, te pół kilo to minimum. Paracelus znudził się winniczkami... znaczy ich towarzystwem. Teraz chciałby zapoznać jakiegoś egzotycznego kolegę...
blisko zapoznać :diabloti:[/quote]
A jakiego masz jeża? Afrykańskiego?

Posted

Polska kuchnia (biedny winniczek, co się zaplątał do kosza) w zupełności mojemu jeżowi odpowiada. Ale teraz chciałby zakosztować afrykańskich specjałów :p

Posted

Czy wszystkie ślimaczki mają taką delikatną skorupę? Czy tylko mój gigant? Bo mam wrażenie, że łatwa do skruszenia, delikatna... łatwa do uszkodzenia...
a nie specjalnie chcą jeść wapno... może potrzebują jakieś specjalne ślimaczane? :roll:

Posted

[quote name='Greven']Polska kuchnia (biedny winniczek, co się zaplątał do kosza) w zupełności mojemu jeżowi odpowiada. Ale teraz chciałby zakosztować afrykańskich specjałów :p[/quote]

Nie dawać jej.....!!! Nie dawać!!!!
Ja Ci dam, ciotka, dawać jeżowi nasze glutki!!!!:x

A jak chcesz to Ci dorzucę parę jeż[COLOR=Red][B]ów[/B][/COLOR]! Moja Pinezka jest doskonała w ich tropieniu i mam ich parę na działce....
Kcesz zamiast ślimków??!!:evil_lol:

Posted

[quote name='Greven']Nie kcem :lol:

Ja w ogóle to nie kcem ani jeży, ani ślimaków.
Tylko mój jeż chce ślimaka, a ja mu załatwiam adopcję. Gosia... dasz? No daj...[/quote]

Nie licz na to!!! :diabloti:
Gosia nie krzyżuje gatunków i Twój jeż nie dostanie ślimka!!!:eviltong:
Supergoga! Dobrze gadam? :cool3:

Posted

DIF:placz::placz: Jeżyk nie chcę slimka do krzyżowania gatunków:oops:
On go chce zaadoptowac i zjeść...A Greven pomaga mu w tym, bo jeżyk nie mówi. NIe daj Supernoga, nie daj

Posted

[quote name='Charly']DIF:placz::placz: Jeżyk nie chcę slimka do krzyżowania gatunków:oops:
On go chce zaadoptowac i zjeść...A Greven pomaga mu w tym, bo jeżyk nie mówi. NIe daj Supernoga, nie daj[/quote]

Jesuuuu..... Wiem przeca!! :diabloti:
Aż taka blondynka nie jestem, żeby nie wiedzieć, że jeża ze ślimkiem [I]średnio[/I] się krzyżuje!!!;)
I w tym wypadku ślimak służy innemu celowi..... :evil_lol::shake: