& Gloria & Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='andzia69'] ja bym ją zabrala jeśli jest taka możliwosć... można zadzwonić do Angel i ją spytać czy zostawiamy ją w schronie czy zabieramy. Co to za pytanie?! Jeśli macie taką mozliwość- zabierajcie ją! Wiem co sie dzieje w schroniskach--KOCZO jest tego przykładem, ale nie pozwolę, aby Abi spotkał ten sam los. Quote
& Gloria & Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Gdybym nie dowiedziała się o tym wątku, sunia jutro by już nie żyła:-( Mamy jeszcze troche czasu, więc sprawdzcie jak możecie ten DT w Koninie. Quote
doddy Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Domek tymczasowy w Koninie to kataryna18 z dogomanii jesli sie nie myle. Co do suni i schroniska - jesli macie lecznice, lub hotel w ktorym przetrzymaliby sunie to zabierajcie ja. O zaplate sie nie martwcie. Quote
marola Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Niestety nic mi się nie udało załatwić :-( Quote
Anjja Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 znalazłam namiary na hotel dla psów 28 km od Bydgoszczy. Tylko może być problem, bo Warunkiem przyjęcia do hotelu są aktualne świadectwa szczepień przeciw wściekliźnie i innym chorobom zakaźnym. http://www.psiafarma.iq.pl/o_nas.php Quote
& Gloria & Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='Anjja']znalazłam namiary na hotel dla psów 28 km od Bydgoszczy. Tylko może być problem, bo Warunkiem przyjęcia do hotelu są aktualne świadectwa szczepień przeciw wściekliźnie i innym chorobom zakaźnym. http://www.psiafarma.iq.pl/o_nas.php Jutro się dowiem, czy Abi została już zaszczepiona. Quote
marola Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Warunkiem przyjęcia do hotelu są aktualne świadectwa szczepień przeciw wściekliźnie i innym chorobom zakaźnym. A sunię mozna zaszczepić teraz? Jeśli tak, to zaszczepi się przed zawiezieniem do hoteliku i OK. Zrobimy zbiórkę na szczepienia, mogę dołożyć parę złoty. Na pewno inni też coś dadzą. Quote
doddy Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Nie ma sensu byscie sie dowiadywali w schronisku, czy zostala zaszczepiona. To w hotelu musicie sie dowiedziec, czy przyjmuja psy chore. Niech ktos zadzwoni i juz. Quote
Anjja Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='doddy']Domek tymczasowy w Koninie to kataryna18 z dogomanii jesli sie nie myle. Czy ktoś kontaktował się z kataryna 18? Teraz wychodze i już nie niestety nie mam czasu szukać kataryny w liście:shake: Quote
andzia69 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 w Koninie ten dt u Kataryny jest aktualny w razie co - podałam wam jej nr telefonu (607 736 774) Anjja - a co do tego hoteliku - teraz na pewno nie ma oblożenia więc gdyby przedstawić sytuację to też na pewno inaczej by spojrzeli na psa ze schronu! I cenę można negocjować...ale zawsze to jednak sporo kasy Jesli ją zabierzecie to przemianuję jedną ze skarpet na Abi doddy - co o tym myślisz???? Quote
marola Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 No 22zł na dobe to sporo. Jeszcze trzeba doliczyć koszty leczenia. Ale czytałam, że mozna zostawić własną karmę, to może bedzie taniej. Quote
doddy Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Rany, czytam ten watek i nie wierze :-o Moze zamiast pisac bzdury ktos zadziala! Macie DT, macie telefon do DT w Koninie - zamiast zadzwonic, piszecie ze nie macie czasu na szukanie kogos na liscie. NIE SZUKAJCIE TYLKO ZADZWONCIE, dowiedzcie sie o warunki itd. by zdecydowac, czy chcecie u Patrycji umiescic psa, czy nie. Macie drugi chetny dom u Teguqili20 - takze macie tel w watku. Zadzwoncie, uzgodnijcie gdzie dajecie psa. Potem szukajcie transportu i juz. W miedzy czasie mozna sunie umiescic w Klinice lub hotelu - ale tu takze trzeba podzwonic - i powiedziec, ze sunia jest chora i wymaga leczenia. I tyle! Co do kosztow tych kilku dni w hotelu lub szpitalu - pokryjemy je. Nie szczepi sie psa gdy jest leczony. Quote
MonikaP Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Nie wiem, czy to nie ten sam hotel, ale w jakimś pensjonacie dla psów pod Bydgoszczą albo Inowrocławiem był swojego czasu dog niemiecki Koks z Poznania.I nie był to chyba pierwszy taki pies, więc może dziewczny z Klubu Doga moglyby powiedziec więcej... Podobno co jakiś czas pojawialy się tam też rottki... Niestety nie pamiętam miejscowości, wiem tylko, że poza hotelem była tam też stajnia... Quote
andzia69 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Kasia - do Tekilki nie ma tel - tylko gg mi się udalo znaleźć,,, Moniczko - to chyba to samo, bo weszlam na ich stronę i coś tam o dogach pisalo... Quote
doddy Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Przesledzilam Tekilki20 posty, napisalam pw i mam jej tel. Komu przeslac? Kto zalatwia sprawe Abi? Quote
andzia69 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 chyba Martikb - miala ją zawieźć na prośbę Angel. Quote
andzia69 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Martik - a dalabyś radę dojechać np do Kielc sama a ja bym z tobą dalej pojechala????? Tekilka zgodzila się sunię zabrać na dt!!!!!:multi: Quote
& Gloria & Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Martik_b nie ma obecnie dostępu do komputera. Dzwońcie na komórkę!! PILNE!:multi::multi::multi: Quote
doddy Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Anita dzieki Ci za robienie a nie biadolenie :modla::modla::modla: Quote
andzia69 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 ona napisala, ze tak czy siak najlepiej by bylo jej zawieźć sunię w niedzielę... wiec teraz pytanie co z jutrzejszym dniem???? kto może iść do schronu i zorientować się w tej sprawie???? ew - jutro ją wyciągnąć i gdzieś przetrzymać do niedzieli???? moze jakaś lecznica??? od razu by zerknęli na sunię... Quote
andzia69 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 doddy napisał(a):Anita dzieki Ci za robienie a nie biadolenie :modla::modla::modla: iii tam:eviltong: gdyby mi ją ktoś jutro dowiozl to ja bym poszla z nią do weta na oględziny, no i chyba bym ją sama do tego Lublina jakoś zatarabaniła... Quote
martik b Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 ja w pracy cholera szału dostaję bez tego kompa, zajrzałam na chwilę, szefa nie ma to piszę...to dziewczyny co mam robić wieźć ją do kielc czy do konina bo się pogubiłam, ja nic nie wiem co planować, spisałam sobie nr do dogomaniaczki z konina, dzwonić i się umawiać???rany jesteście kochane, że załatwiliście to dt, te dt są kochane, dziewczyny :loveu: Quote
martik b Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 dziewczyny to co robimy..andzia...ja nie mam tak czasu w pracy wszystkiego dokładnie czytać...gdzie dziewczynkę wieźć??? virginia kochana jesteś :loveu: pilnuj tam wszystkiego żeby jej nic nie zrobili!!! czy w takim razie mogę ją wieźć w niedzielę, by mi to odpowiadał najbardziej czy lepiej jutro Quote
andzia69 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Martik - jeśli uważasz, że do Konina jest bliżej, lepiej to dzwoń i się umawiaj!:p ja tego przecież za ciebie nie zrobię bo to ty wiesz kiedy mozesz pojechac - i tak jesteś kochana, ze ją chcesz zawieźć!!!:lol: A gdyby coś nie tak z tym Koninem - to pozostaje Lublin! Przekopiuję tylko pw do mnie od dzieczyny z Lublina: Mysle ze ona moze i by tam zostala. Zalezy od tego jaka jest. A jesli nie to mysle ze na 2 mies to spokojnie, najbardziej sie boje zeby nie byla agresywna do ludzi. Mieszkalaby u ludzi 40 i 60 lat. Ja zawsze u nich zostawiam swoja suk jak gdzies jade na dluzej wiec jakis kontakt z amstaffami maja juz. Mysle ze byloby jej dobrze, dzialka ogrodzona, a jak by to bylo z transportem jej? Bylaby 50 km od lublina, ale z Lublina ja ja moge juz zawiesc. Byla juz u weta? Wiadomo na co ona choruje? Weta maja praktycznie pod nosem, 150 metrow. Czy chodzila na smyczy? Bo zawse do tego weta trzeba ja zaprowadzic i nie wyobrazam sobie zeby jej niesli a teraz decyduj - ja wolalabym Lublin z powodu jw - tyle tylko, że dluga droga i jeśli dasz radę do Kielc - to ja pojadę dalej z tobą! Quote
andzia69 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 no i podam ci tel do dziewczyny z Lublina :0785466989 - myślę, ze przeanalizuj, pomyśl - i jutro zadzwon do jednej lub do drugiej;) ja się dostosuję ... Quote
Recommended Posts