kataryna18 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Tobrese ZgNo i Grree ZgNo (mogłam jakąś literkę poknocić bo ledwo się doczytuje do tego lekarskiego pisma z recepty,dzis przed wizytą wjedziemy z nią do apteki i kupie to najwyżej poprawie z opakowania). i pierwsza nazwa to krople i po 10 minutach drugi lek ,czyli żel.to są lekarstwa na oczko jest w sumie już 9 a o 10:30 jedziemy z nią do weta wiec wszystko popoprawiam. karma to: http://www.grandecane.pl/product_info.php?manufacturers_id=18&products_id=699&osCsid=a3dc2191a6db67aa929b4831fa5c5d66 Abi powoli podjada karmę,ale powoli. jak poszłam z nią za potrzebą to tylko siusiu zarazie robiła. Potem będziemy jej inhalacje robić bo już rozmawiałam o tym z weterynarzem Dzisiaj wet wpuszcza nas 30 minut przed otwarciem więc można powiedzieć ze Abi jest Vipem;) Dziewczynka zarazie jest spokojna,ale jest mocno osłabiona wiec nie można się tym sugerować,dopiero jak będzie sie dobrze czuć można sprawiedliwie ocenić jej charakterek.Ale jest pieszczochem:) bo jak jestem u niej to buzie potyka żeby ją głaskać.Szkoda mi niuni ,jest taka śliczna :) Quote
kataryna18 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 rozmawiałam z weterynarze i mięso z kurczaka z ryżem jest najlepsze. za lekarstwa dałam 40 zł(dokładnie 39,90) w sklepie kupiłam jej dwa łódka ,wątróbkę i żołądki.teraz to wszystko ugotuje i po porcjuje i za mrożę. Będę jej podawać razem z karmą żeby powoli się przekonywała do karmy. oczko jej juz zakropliłam i od razu ropa zeszła. leki na oko(poprawiam nazwę) orneregel(zel do oczu) ,Tobrex(krople do oczu). Abi ładnie jeździ w samochodzie i daje się głaskać wszystkim ludziom(np.weterynarzowi). jutro jadę z Abi do weta po szkole (czyli będę u niego coś ok 188). Jadę z nią autobusem bo Marcin wróci dopiero z pracy o 20 ,a wet jest czynny do 18.jak zdam prawko w grudniu to będę sama już zmotoryzowana Quote
andzia69 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 no to prosimy o pomoc finansową dla Abi!!!!!! mam nadzieję, ze z sunią będzie juz tylko lepiej!:loveu: Quote
kataryna18 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 właśnie jej wymieszałam:mięso z kurczaka,ryz,karma i trochę mięsa z puszki dla psów. Zjadła wszyściutko i jeszcze oblizała swoim tłustym jęzorem mnie;P byłysmy na spacerku i się załatwiła.Ogólnie jak dziś pojechaliśmy do apteki po wizycie u weterynarza to jak Marcin poszedł do apteki to niunia za nim piszczała:cool3: chyba mam konkurencie :oops:he he Quote
Angel_ Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Boże wkoncu jestem!!!! Caly dzien dzis myslalam o malej, ale kontaktu ni jak :shake: Juz teraz w drodze do Bydgoszczy siedzialam jak na szpilkach, bo tel mi pasl i ciagle mysli, czy z nia wszystko ok czy cos sie stalo ktos mi o tym pisze a ja nie moge tego odebrac :shake: Wparadowalam do domu, rzucilam torby i do kompa co z Abi! Jak mi ulzyło :multi: :loveu: Super, ze wszystko jest na dobrej drodze! Jak zobaczylam Abi pierwszy raz odrazu wiedzialam, ze to wspaniala dziwczynka ktora juz dosc wycierpiala w zyciu! :-( Co do jej stanu zdrowia, niestety w schronisku nie ma pojecia "lepiej zapobiegac niz leczyc".. Jak dosalismy info o Abi, zobaczylismy ja to pytalam, czy wet ja juz widzial, bo nie wyglada najlepiej i to oko.. Ale odrazu mowiono, ze nie nie widzial i nie wiadomo czy bedzie bo oka i tak nie beda leczyc (tak mi powiedzial chlopak).. No niestety takie rzaczy same sie nie wylecza, a wrecz przeciwnie :( To, ze Abi jest teraz na najlepszej drodze do wyzdrowienia i rozpoczecia nowego zycia to wszystko dzieki wam dziewczyny!! Dzieki Aniu, Marto i Katarynko za waszą nieocenioną pomoc, dzieki wam ten psiak żyje!! :loveu: Wiola babo uprzedziłaś mnie bo jadac autem myslalam o prezencie w postaci obrozy dla małej :lol: Ale super, ze dostanie pitmana :loveu: Jutro zrobie swoje bazarki, nawe wyciagne moja tajna bron na ta okazje, ale czego sie nie robi! Jak bedzie wyplata pojdzie cokolwiek dla niej.. Cioteczko Doddy jest Fundacyjne allegro dla dziewczyny?? Dużo zdrówka, dla Abi :loveu: Teraz musimy sie skupic na leczeniu no i zbeiraniu pieniazkow na nie! Quote
Apbt_sól Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 wczoraj mi strona pitmana nie łaziła :( ale juz dzis zlozylam zamwoienie , na Twoj adres Kasia , jutro pojade zrobić przelew i pewnie za 2,max 3 dni bedziesz miala obroze . Wzielam Czrwoną :) w pełnym rozmiarze 55 cm , z pełną regulacja od 41 , wiec jak sie babeczka poprawi to dziurke przesuniesz ;) No opiekunkę to ma Abiszonek przednia ::) Quote
marola Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Abi kochanie tak się cieszę, że jesteś już byezpieczna - naprawdę bezpieczna :-) Teraz przepraszam za offa, ale same zobaczcie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8599751#post8599751 Quote
Anjja Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 No nareszcie dopadłam kompa. Starsznie się ciesze, że Agi ma taki super tymczas. Kataryna:loveu: Niech nam szybciutko zdrowieje, no i po mało trzeba jej szukać domku docelowego. Czekam z niecierpliwością na fotki no i oczywiście na nowe informacje o Suni. Quote
doddy Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Na nasze konto wplynelo 30zl od LUKANN z forum amstaffow. Dziekujemy :loveu::loveu::loveu: Quote
Angel_ Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Bazarki na Abińkę :loveu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=97041 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=97046 P.S Z tą agresją do psów to :angryy: Pytałam dwa razy jak to jest :angryy: No ale nic donre info dla domków ze zwierzakami :cool3: Quote
kataryna18 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 hej:) A więc nasza dziewczynka Abi ma się dobrze.Wiem jedno.kocha spacerki.W domu sobie odpoczywa a jak die do niej i wezmę smycz i stanę przy drzwiach w sekundę podskakując merdając ogonkiem:)Na spacerku troszkę ciągnie smycz,chodzi swoimi ścieżkami:diabloti: ale wszystko cierpliwie można oduczyć,a na pewno taki drobiazg.Reaguje na siad,nei od razu ale widac ze cos rozumie,czasami za pierwszym razem usiądzie a czasami trzeba Abusi przypominać.Ale najważniejsze ze dziewczyna ma pojęcie i jak się z nią popracuje to efekt gwarantowany. Lepiej się czuje bo dziś u weta jak dostawała zastrzyk to się wierciła i trzeba by7ło ją trzyma,a przez dwa dni można było ją kłoć i nic.Abi została przezwana przez Marcina Blanka:oops: Tak mu się złe usłyszało na początku i cały czas myśli ze to Blanka,ja byłam nie lepsza i w pierwszy dzień przy Martik mówiłam Babuszka:oops: na nią bo taka zmęczona była. W samochodzie super mi się z nią jedzie.strasznie się przywiązuje do ludzi bo jak np dziś u weta odeszłam na parę metrów odebrać telefon a wet ja trzymał to miączała :eviltong: Normalnie sunia podbiła moje serducho max,za Marcinem tez miączy jak tylko gdzieś wyjdzie do sklepu itp. I co bardzo ważne wszystkim rozdaje całuski:loveu: Na weta już tyle razy jęzorkiem wyskoczyła he he Ja dziś jechałam z nią autobusem i bardzo ładnie się zachowywała.Nikt nie chciał koło mnie usiąść ze względu na Abi,śmiać mi się chciało z ludzi bo to najłagodniejsza istotka.No ale ich strata,więcej miejsca było dla nas;) Jutro mam lekcje i potem fakultety i nie mogę się zerwać,wiec wet dał mi tabletki zamiast jutrzejszych zastrzyków bo nie zdążyła bym przed zamknięciem do weta.W środę normalnie na zastrzyk i nawet Marcin nas zawiezie bo ma wolne;) Dostała michę jedzonka,karmę ma non stop ale coś mało rusza.W mieszankę jedzonka dodaje też karmę ale ona jest spryciula i powoli wylizuje,czasami coś niechcącą zje ale ogólnie jestem dla niej godna podziwu.Powolutku i cierpliwie wylizuje i cholernik zostawi.Ale jej karmę wbijam w mięcho:lol: Wiec daje rade z spryciulą;) Duuużo ją głaszcze od cioteczek i opowiadam jak to ciotki dbają,i ją kochają.Widać ze jej sie to podoba;) chyba juz wszystko napisałam.ale jeszcze powtórzę, ze Słodziak ,Słodziak Słodziak z Abusi:loveu: Quote
Angel_ Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Zaraz się popłaczę :placz: Jak cudnie się to czyta, ja chce codziennie kilka takich super sprawozdań :diabloti: Jak można taką cudną istotkę tak potraktować :shake: :-( Rozmnażać a na koniec "zgubić" :-( ehh A wet potwierdził tezy co do wieku? Abuniu ciotki myślą o Tobie codziennie :loveu: Wracaj szybciuchno do zdrówka :loveu: Quote
invictus hilaritas Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 jestem uff.. czy zrobi ktos mniejszy banerek wstawilabym go sobie do podpius, moze wiecej osob zobaczy mala.. taka kochana sunka i ktos ja wyrzucil , straszne.. ide czytac od poczatku bo tak od konca zaczelam ;) Quote
andzia69 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Angel - dobrz by było, gdybyś podała w 1 poście konta, na które można wpłacać pieniążki, coby ludzie nie latali po całym wątku;) Ściskam mocno kciuki za sunię, oby coraz zdrowsza była - bo, ze kochana to widać!:lol: Quote
Angel_ Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 andzia69 napisał(a):Angel - dobrz by było, gdybyś podała w 1 poście konta, na które można wpłacać pieniążki, coby ludzie nie latali po całym wątku;) Ściskam mocno kciuki za sunię, oby coraz zdrowsza była - bo, ze kochana to widać!:lol: Anitko kochana w 1 poscie jest konto Fundacji AST :cool3: A są jeszcze inne konta do wplat na Abinkę? :-o Jak tak to dawajta :lol: Sie wklei jak najbardziej ;) Quote
invictus hilaritas Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Angel banerek jest zawysoki :( Quote
Angel_ Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Przepraszam :-( ten bedzie dobry?? :cool3: Dogomaniacy co z wami?? Tta dziewczynka tak samo chce żyć jak każdy inny psiak! :-( Czemu nie zasługuje na chociaż dobre słowo z waszej strony? :shake: Przykre to :-( Inne wątki bidul są zasypane odwiedzajacymi i cieplymi slowami, a Abi znowu cierpi przez rasę :( Nikt nawet nie zajrzy to kruszynki :( Quote
zdrojka Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Nie wiem, czy to o mnie Anita pisała jako o tej dziewczynie, co się deklarowała :evil_lol: ale deklarację podtrzymuję i jutro kasa powinna być na koncie fundacji AST, wpłacam 100 zł i niech Abi szybko zdrowieje :loveu: Śliczna suńka, tyle przeszła, a taka przyjazna. Nie znam zbyt dużo astów, ale są przekochane. Kataryna, ja bym w autobusie Abi dopadła i już nie puściła (oczywiście za Twoją zgodą, czy mogę) :p Quote
Angel_ Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 zdrojka napisał(a):Nie wiem, czy to o mnie Anita pisała jako o tej dziewczynie, co się deklarowała :evil_lol: ale deklarację podtrzymuję i jutro kasa powinna być na koncie fundacji AST, wpłacam 100 zł i niech Abi szybko zdrowieje :loveu: Śliczna suńka, tyle przeszła, a taka przyjazna. Nie znam zbyt dużo astów, ale są przekochane. Kataryna, ja bym w autobusie Abi dopadła i już nie puściła (oczywiście za Twoją zgodą, czy mogę) :p Dzięki wielkie! :loveu: Do mojej nie chcieli w autobusie podejsc juz jak miala kilka miesiecy :p Nie raz slyszalam, ze skoro biała to pit bull a pitbulle sa najgorsze :crazyeye: :shake: :D Quote
invictus hilaritas Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 ee tam ja na ulicy slysze ze mam ASTA badz pitka, a jak polarny mial 8 tyg to ludzie uciekali bo to morderca i ich zje :evil_lol: sasiadka jedna biegala za moja mama i probowala jej uswiadomic co ja takiego kupilam ;) i oczywiscie jej dobrzy znajomi mieli takiego psai go uspili bo pies chcial ich zjesc :diabloti: Quote
doddy Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Dogomaniacy co z wami?? Tta dziewczynka tak samo chce żyć jak każdy inny psiak! :-( Czemu nie zasługuje na chociaż dobre słowo z waszej strony? :shake: Przykre to :-( Inne wątki bidul są zasypane odwiedzajacymi i cieplymi slowami, a Abi znowu cierpi przez rasę :-( Nikt nawet nie zajrzy to kruszynki Angel_ duzo osob czyta a nie pisze - ja np. lubie czytac konkrety i czesto mnie denerwuja posty typu Hop, hop, idziemy na spacerek itd. bo musze co chwila zagladac. Subskrybowanych watkow mam 300... A nieprzecztanych 150 - dlaczego? Bo ciagle w nich bylo Hop, mam nadzieje, ze znajdzie dom i takie tam. Stad przestalam wchodzic :oops: Ja osobiscie uwazam, ze umieszczenie psa na dogomanii nie zbawia psiaka - a raczej pi ar jaki sie jemu tworzy i wszedzie sie prosi o pomoc. ;) Dlatego tez jak sie ogarne w koncu z zaleglosciami to zrobie allegro dla Abi i wstawie. Obiecuje. Quote
invictus hilaritas Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 no tak tylko gdyby nie bylo tego hop to watek bylby na ost stronie i nikt by tam nie zajrzal.. Quote
doddy Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 IH a co Ci daje, ze watek jest na pierwszych stronach? Bo ja nie zauwazylam, by np. uzytkownicy dg pomagali bardziej psom z pierwszych stron. Ale moze sie myle. Chetnie zmienie zdanie - uwazam jednak, ze hop zamiast zachecac, zniecheca. Quote
zdrojka Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Sama czasem hopam, ale w tej kwestii przyznam Ci doddy rację - czasem mi się już nie chce przebijać przez całe strony hopania, spacerkowania itp, żeby dotrzeć do jednego choć trochę konstruktywnego postu, a przy takiej ilości wątków jak u Ciebie, to już jest syzyfowa praca. Natomiast invictus w sprawie wątków "na górze" też ma trochę racji, wiem choćby po sobie, jak "odrobię lekcje" i przebrnę przez wszystkie subskrybowane u siebie wątki, to wchodzę na PWP i zerkam do wątków właśnie "na górze" i często znajdę 1, 2 takie, które dołączam do subskrybcji. Bo niby skąd miałabym ich 200 w tej chwili. Ale to fakt, zachęcić można choćby wklejając wątek jako off na innym, deklarując zrobienie / rozwieszenie plakatów, ogłoszenie na stronie, w gazecie... Kataryna, jak tam suńka z wieczora? Quote
andzia69 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 zdrojka napisał(a):Nie wiem, czy to o mnie Anita pisała jako o tej dziewczynie, co się deklarowała :evil_lol: ale deklarację podtrzymuję i jutro kasa powinna być na koncie fundacji AST, wpłacam 100 zł i niech Abi szybko zdrowieje :loveu: Śliczna suńka, tyle przeszła, a taka przyjazna. Nie znam zbyt dużo astów, ale są przekochane. Kataryna, ja bym w autobusie Abi dopadła i już nie puściła (oczywiście za Twoją zgodą, czy mogę) :p Tak - o tobie :loveu::loveu::loveu: Dziękujemy!!!! Angel - ja myślalam, zeby na wszelki podac moze konto i AFN - w razie gdyby ktos tam wolal wplacać...;) Quote
Recommended Posts