Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andzia dzięki wielkie :loveu: dzwoniłam już do Konina, dziewczyna super, sunia by miała dobrze, może zostać do ok 20 grudnia, poza tym mają też tam sprawdzonego weta..teraz nie wiem czy lublin w takim razie czay konin, jeśli chodzi o transport to mi tam lepiej konin leży aczkolwiek tym się nie można kierować tylko dobrem psa...jutro też zadzwonię w takim razie do dziewczyny z lublina, skonsultuje z resztą z bydgoszczy i zobaczymy wtedy gdzie ją wieziemy :)))

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej, ja śledziłam wątek suni na forum amstafów.Dopiero po telefonie się dowiedziałam ze Abi ma tutaj równierz telefon.

a wiec tak jak oferuje gararz lub piwnice(mieszkanko;)) ,mieszkam w domu z ogrodem i blisko pola hehe. do ok 20 grudnia moge dac DT.Mam dobra panią wet która ostatnio uratowała Diane (miała swój wątek na dogomani).Wiec jutro mogła bym juz z sunią pojecha do weta.

Posted

martik b napisał(a):
andzia dzięki wielkie :loveu: dzwoniłam już do Konina, dziewczyna super, sunia by miała dobrze, może zostać do ok 20 grudnia, poza tym mają też tam sprawdzonego weta..teraz nie wiem czy lublin w takim razie czay konin, jeśli chodzi o transport to mi tam lepiej konin leży aczkolwiek tym się nie można kierować tylko dobrem psa...jutro też zadzwonię w takim razie do dziewczyny z lublina, skonsultuje z resztą z bydgoszczy i zobaczymy wtedy gdzie ją wieziemy :)))

boshe - oby tylko jutro byla.....trzymam kciuki!!!!!:loveu:

Posted

kataryna18 napisał(a):
hej, ja śledziłam wątek suni na forum amstafów.Dopiero po telefonie się dowiedziałam ze Abi ma tutaj równierz telefon.

a wiec tak jak oferuje gararz lub piwnice(mieszkanko;)) ,mieszkam w domu z ogrodem i blisko pola hehe. do ok 20 grudnia moge dac DT.Mam dobra panią wet która ostatnio uratowała Diane (miała swój wątek na dogomani).Wiec jutro mogła bym juz z sunią pojecha do weta.

Tak - wet konieczny jest od razu...to oko wygląda fatalnie...obym się mylila...ale mnie to wygląda, ze to trzeba operacyjnie leczyć ...to nie skomplikowana operacja - niemniej jednak operacja

Posted

kataryna18 napisał(a):
podnosze.Czekam dziewczyny na odpowiedz gdzie w koncu piekna jedzie

no chiba do ciebie!!!!;) najblizęj - tak zrozumiałam Martik...

Poczekajmy - moze zajrzy...

Posted

właśnie rozmawiałam przez telefon z Martik.Dziewczyny rozwarzyły wszystkie za i przeciw.I jednak sunia jedzie do Mnie .Miała jechac w niedziele do mnie z Abi .Ale ja wolała bym w sobote bo od razu bysmy z nią do wtea posżły.i wstępnie sunia ma byc jutro u mnie ,i z Martik pojedziemy do mojego weta .Ona będzie u mnie ok 14-15.Jeszcze wieczorem do mnie zadzwoni zeby ustalic juz wszytsko na 100%.

Posted

A kiedy będzie zabrana ze schronu? Miała być dziś do 15.
Trejsi i ja zawiozłyśmy Koczo do schronu, miał byc bezpieczny. Trejsi i martik b były u Niego i było z Nim wszystko OK, a na następny dzień Go uśpili, bo niby był w agonalnym stanie.

Posted

kataryna18 napisał(a):
właśnie rozmawiałam przez telefon z Martik.Dziewczyny rozwarzyły wszystkie za i przeciw.I jednak sunia jedzie do Mnie .Miała jechac w niedziele do mnie z Abi .Ale ja wolała bym w sobote bo od razu bysmy z nią do wtea posżły.i wstępnie sunia ma byc jutro u mnie ,i z Martik pojedziemy do mojego weta .Ona będzie u mnie ok 14-15.Jeszcze wieczorem do mnie zadzwoni zeby ustalic juz wszytsko na 100%.

czytaj dokładnie;)

Posted

kataryna18 napisał(a):
jutro bedzie zabrAnA .martik i inne dziewczyny podobnierz załatwiły ze ją napewno nikt nie uspi i na całe schronisko jest ogłoszone ze ją bierzemy.

To dobrze!

Posted

:lol:bede spamerem na samym poczatku:eviltong: ale nie wiem jak tu sie edytuje

Jezeli chodzi o tymczas u mojej rodziny:
jest taka mozliwosc ze zostanie na stale gdyz oni szukaja psa do pilnowania, moze wam sie wyawac odrazu ze to jakis kojec, bo to na wsi:lol: ale uwierzcie ze ja jak z moja suka przyjezdzam to spi w poscieli.:cool3:
Weterynarz jest jakies 100- 150m od nich. Myslalam ze ja pojade z Tekilka tam na tydzien, ale widze ze to zrazliwe jest:-( a jak na ludzi?
Bo myslalam ze ja poznam i bede zdawac relacje stamtad jaka ona jest (mam bezprzewodowy internet i laptopa wiec nie ma problemu).

I jezeli mozecie to dajcie znac gdzie Abi wkoncu jedzie zebym sobie nie robila zadnych planow na niedziele w razie czego.

Rozumiem ze trzeba ja odrazu do weta?
To jak ja odbiore w niedziele to zawsze na stefczyka moge do kliniki narpierw podjechac, a pozniej do tymczasu

Posted

Tekilka20 moze bys pomyslala o umieszczeniu u swojej rodziny Bastera albo Nany z naszej Fundacji?
Oba psiaki od roku szukaja domow bo sa w wieku Abi.
Baster jest psem rodowodowym, ktory cale zycie mieszkal na zmiane w budzie lub garazu.
Nanka to typowy psiak do lozka pod koldre ale takze nie ma szczescia...

Posted

oczywiscie ze moge:lol:
tylko to wyglada tak:
albo na stale albo na 2 miesiace. Ale akurat szukaja psa dla siebie...
W garazu? moja suk wlasnie byla wzieta z garazu:shake:. wyslij mi jakies linki do tematu tych 2 pieskow

Posted

tekilka20 napisał(a):
I jezeli mozecie to dajcie znac gdzie Abi wkoncu jedzie zebym sobie nie robila zadnych planow na niedziele w razie czego.

Rozumiem ze trzeba ja odrazu do weta?
To jak ja odbiore w niedziele to zawsze na stefczyka moge do kliniki narpierw podjechac, a pozniej do tymczasu

ja ci wczesniej odpisałam a ty znów zadajesz to samo pytanie.Abi jedzie do mnie do Konina,i to jutro.o godzinie 15 będziemy z Abi u lekarza.Odrazu napisze co z dziewczyną będzie(jakie leczenie i diagnoza)

Posted

ja wariuję po mału, dzisiaj cały dzień na telefonie czy to z Anią, czy Angel, czy z Koninem.. Lublinem, Virginią...teraz w pracy dorwałam neta i mogę coś napisać...na wstępie dziękuję Wam dziewczyny za ten tymczas, bez Was by się nie udało....ja jestem bardziej za lublinem jednak rozmawiałam dzisiaj z Angel ona wiozła sunię do schronu, ona założyła wątek więc wydaje mi się, że do niej decyzja ostateczna należy...ona też psa zna najlepiej, stwierdziła, że jest żywa i energiczna i boi się, że przez to się mogą zrazić do niej...bo powiedziałam, że tam też będzie starsza Pani...tekilka miała Ona dzwonić do Ciebie bo powiedziałam żeby Ci wytłumaczyła co i jak i jakie ma obawy i żebyście uzgodniły coś ale mówi, że się dodzwonić nie mogła...ona nie wie dokładnie jak by się zachowywała na smyczy itp i stąd ma obawy i stwierdziła, że może konin lepszy...nie wiem sama..........ale teraz też już wiem że jak na razie lublin odpada....tragedia...dostałam sms od virgini, że z nią coraz gorzej, zadzwoniłam więc do Magdy i powiedziałam żeby wet tam szedł do niej, może ma temperaturę, niech jej coś dobrego podadzą, nawet jeśli będzie kosztować, podobno rano było ok, bo dzwoniłam do virgini a teraz jest gorzej, nawet nie chce wyjść z budy i w tym wypadku tak osłabionego psa wieźć w chwili obecnej do lublina 500 km nie będzie rozważne, zostańmy przy Koninie...odrazu pojedziemy do weta, normalne ciepłe warunki, myślę, że pies dojdzie do siebie, opieka weta, podobno z okiem nie jest źle tylko z tymi drogami oddechowymi, nie ma się co dziwić, to wrażliwa rasa, nie dla niej schronisko, zaraz dzwonię do Magdy, będę coś więcej wiedzieć co z nią to napiszę

Posted

rozmawiałam z magdą ...wet ją badał, nie jest tak źle, po prostu jest słaba....rany je się tak martwię...kochana Ty już jutro będziesz bezpieczna i nam nie rób niespodzianek..........
Virginia.... Ty wiesz :loveu:

Posted

telefon caly czas wlaczony... zadnego nie odebranego... ale jest tyle bid ze ktorejs moge zaproponowac DT. Nie bedzie mnie do jutra na necie wiec tel kom 785466989

Posted

martik b napisał(a):
rozmawiałam z magdą ...wet ją badał, nie jest tak źle, po prostu jest słaba....rany je się tak martwię...kochana Ty już jutro będziesz bezpieczna i nam nie rób niespodzianek..........
Virginia.... Ty wiesz :loveu:

No to mi ulżyło, bo po twoim telefonie się załamałam. Marta o której odbierasz jutro Agi ze schroniska? Jeżeli będę mogła to podjade i może od razu dołożyłabym troche kasy dla Suni.