Angel_ Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Na dzień dzisiejszy Abi jest w o wiele gorszym stanie. Oprócz chorego oka wet ze schroniska stwierdził zaawansowaną chorobę dróg oddechoych i chciał ją uśpić. Trzeba było działać. Dzięki dziewczynom z dogomanii sunia własnie jedzie do domku tymczasowego gdzie w ciepełku bedziemy ją leczyć!! Dlatego ogromna prośba o jakiekolwiek grosiki na jej leczenie, które zanosi się na długotrwałe.. :( AST - Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych nr. konta: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 z dopiskiem "ABI" Oto ej historia od początku: Sunia błąkala się wiele dni w okolicy, aż znalezli ja z SM i zabrali do schronu.. Szacuje się ja na 6-8 lat... Jak kazdy bullowaty kochana do ludzi.. do psów chyba ok.. Ma coś na pysku czego nie umiem nazwać - może będziecie wiedziec co to moze być.. Ma zaropiałe oko, nie tylko wkącickach ale i na samym oku jest ta 'ropa' ( widac na jednym zdjeciu) Sunia jest bardzo zaokrąglona- mam nadzieje, ze nie jest w ciaży. Ale wet nie badal i raczej narazie badac nie bedzie.. Nie beda jej leczyc na to oko.. Sunia jest pelna energii skacze i biega na tej smyczy tam i spowrotem ze foty zrobic nie moglam! Nie ma imienia, wstępnie nazwaliśmy ją Abi. Quote
Angel_ Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 podnoszę Cię malutka, może ktoś Cię zauważy.. choć nadzieja niewielka :cry: Quote
Angel_ Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Zasugerowano na amstaffim forum, ze moze to byc grudkowe zapalenie trzeciej powieki.. Przerazilam sie, bo nie leczone moze doprowadzic do utraty wzroku, a u niej nie wyglada to ciekawie.. :placz: Napewno najpiekniesza sprawa bylby DT dla suczki a wtedy pozbieraloby sie z cegielek i bazarkow finanse na leczenie.. Ale wiadomo.. ciezko powiedziec ile to leczenie by zajelo, i czy znalazl by sie docelowy domek.. Wiec takich długo terminowych DT ze swieca szukac.. :-( Boje sie, ze ze wzgledu na jej stan zdrowia uspia ja w schronie ( spekuluje, chlopak powiedzial mi tam, ze napewno nie beda jej leczyc..) Trzymaj sie Abi ciotka kombinuje.. :( Quote
Apbt_sól Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 oł gad - toć to moja Lee w wersji black :( wygladała prawie idendtycznie jak do mnie tarafiła! ludzie 1!!!!!!!!!!!!! kombinujmy DT choćby - w miedzy czasie bedziemy działac!!! wiadomy stosunek do psow i dzieci ? opa niech Cie luukna!!!! Quote
Angel_ Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Do psów wlasnie dzis dzwoniono nie bardzo. Ale to przez kraty wiec nie wiem. Na wszelki wypadek bezpsiowy domek potrzebny :placz: Wiem, ze bedzie ciezko.. Nie ma co sie oszukiwac, ze kobitka pierwsza mlodosc ma za soba a i wyglad nie jest taki jakby sobie zyczono :-( Ale ona tez zasluguje na prawdziwy dom! Dowiedzialysmy sie, ze w swoim poprzednim domu byla CZTERY razy w ciazy :shake: :angryy: :mad: A jej "pan" to z tych co na wytrzezwialke czesto trafiaja.. Pomóżcie, bo nie wiemy co robic :( Kolezanka bedzie pytac jedna starasza pania co mieszka sama czy nie dala by jej kata ( ona sama by ja wyprowadzala itd.) Nie wiem co z tego wyjdzie.. Zal mi jej cholernie :( Jest tak zimno teraz w nocach, a ona w klatce z buda :( Quote
Apbt_sól Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Mam nadzieje ze starsza pani sie zgodzi na sunke. Reszty nie komentuje bo sie noz w kieszeni otwiera , sam . kto umie allegro robić ? trzeba by było babke zaczac oglaszac , ale tez dobrze bylo by ja poznać blizej .... dlatego trzymam kciuki... poki co. Quote
Angel_ Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Apbt_sól napisał(a):Mam nadzieje ze starsza pani sie zgodzi na sunke. Reszty nie komentuje bo sie noz w kieszeni otwiera , sam . kto umie allegro robić ? trzeba by było babke zaczac oglaszac , ale tez dobrze bylo by ja poznać blizej .... dlatego trzymam kciuki... poki co. No trzebaby było poznac.. a co najgorsze chyba leczyc.. :placz: Jak cos zostanie postanowione to bede robic allegro! Nie wiem co robic.. Mam chyba ciezki dzien :/ Czuje sie osamotniona w tym wszystkim :/ Dzieki Wiola za duchowe wsparcie, zobaczymy co bedzie.. Quote
Anjja Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Angel_ Kiedy zobaczyłam zdjęcia suni, sama nie wiem może się mylę, ale kojarzy mi się z psem moich byłych sąsiadów. Ona nazywała się Alma... Spróbuj może zareaguje. Przeraziła mnie informacja, że nikt nie zamierza jej zbadać, ani tym bardziej leczyć. Czy jej stan zdrowia jest rzeczywiście taki zły, że trzeba by ją uśpić? Można by jej zfinansować leczenie, a nie zaraz usypiać. Quote
Angel_ Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Anjja napisał(a):Angel_ Kiedy zobaczyłam zdjęcia suni, sama nie wiem może się mylę, ale kojarzy mi się z psem moich byłych sąsiadów. Ona nazywała się Alma... Spróbuj może zareaguje. Przeraziła mnie informacja, że nikt nie zamierza jej zbadać, ani tym bardziej leczyć. Czy jej stan zdrowia jest rzeczywiście taki zły, że trzeba by ją uśpić? Można by jej zfinansować leczenie, a nie zaraz usypiać. Anjja co do uśpienia to moje spekulacje. Miedzy wierszami da sie wyczuc, że asty nie sa mile widziane. Zostaja uspione niby wtedy jak "dosaja w łeb"- czyli nagle rzucaja sie na czlowieka. Nie bede dalej juz spekulowac, poprostu obecnosc astów niejest na reke. Anjja jestes z Błonia? Mam koleżanke która znała właścicieli suczki. Tfu moze nie znala, ale czesto widywala i poznała ja odrazu. Była juz 4 razy w ciazy. Znalezli ja blakajaca sie i do dzis nikt sie nie zgłosil. Jutro bedziemy w schronie zobacze jak z jej oczami bonei bylo ciekawie. Quote
Anjja Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Angel_ napisał(a):Anjja co do uśpienia to moje spekulacje. Miedzy wierszami da sie wyczuc, że asty nie sa mile widziane. Zostaja uspione niby wtedy jak "dosaja w łeb"- czyli nagle rzucaja sie na czlowieka. Nie bede dalej juz spekulowac, poprostu obecnosc astów niejest na reke. Anjja jestes z Błonia? Mam koleżanke która znała właścicieli suczki. Tfu moze nie znala, ale czesto widywala i poznała ja odrazu. Była juz 4 razy w ciazy. Znalezli ja blakajaca sie i do dzis nikt sie nie zgłosil. Jutro bedziemy w schronie zobacze jak z jej oczami bonei bylo ciekawie. Angel nie jestem z Błonia, a tzn., że to nie Alma. A ci jej właściciele to rzeczywiście takie dno? Ale byka strzeliłam "zfinansować":oops: Quote
Angel_ Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 Napewno jak uda sie gdzies ja dac na Dt to beda zbierane grosiki na ewentualne leczenie. Dla mnie właściciel jest dnem jak 'gubi' psa i sie po niego 2 tygodnie do schronu nie fatyguje :shake: Dzis pojedziemy ja zobaczyc. Quote
Apbt_sól Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 szkoda słow na tego pseudowlasciela, moze i sie kurde nie zgubila tylko pozegnali ja ozieble ;/ DT!!!! szukamy !!!!!!! Quote
Angel_ Posted October 27, 2007 Author Posted October 27, 2007 Oko Abi nie wyglada ciekawie. Wet podobno widział i stwierdził, że jest zaropiałe. To ci odkrycie. Daje jej w tygodniu jakies krople. Tak wyglada oko (nie wyrazne bo telefonem ale widac rope) Siedzi smutna w budzie, ale zawołana wychodzi i sie cieszy popiskując. Quote
Angel_ Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Ni ma nic nowego.. Oko wyglada jak wyglada.. Nikt sie nia nie interesuje....... Siedzi w budzie i skomle do ludzia jak sie ja przywoła... Quote
Apbt_sól Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 z DT nic nie wyszlo ? :( moze w tytule dopisać ze poszukiwany DT na juz? kurcze , nie mam pomyslu , rece opadają - tyle tych bidul ostanio przybylo :( Quote
Angel_ Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 no własnie. tyle bid.. tyle bid, że w głowie mi się nie mieści :( dlatego wątpie by naszą brzydulkę ktoś przygarnoł nawet na dt :( Quote
Angel_ Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 Abi ma zaawansowane zapalenie dróg oddechowych.. Jak jej nikt nie wezmie dzis zostanie uśpiona... :( Quote
Anjja Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Angel_ napisał(a):Abi ma zaawansowane zapalenie dróg oddechowych.. Jak jej nikt nie wezmie dzis zostanie uśpiona... :( Zapalenie dróg oddechowych powodem do uśpienia?! Może spróbować zebrać pieniądze na hotelik i na leczenie. Quote
Angel_ Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 Zakładamy, że sunia jest nie bardzo do psów. Dlatego jakikolwiek ciepły kąt, gdzie albo nie ma psów, albo można psy od siebie odseparować (Np. ciepła piwnica). Z leczeniem nie powinno byc problemu, bazarki allegro by sie zrobilo.. Czy nie ma tu jakich ciepłych dusz z Bydgoszczy?? :( Quote
Angel_ Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 Anjja napisał(a):Zapalenie dróg oddechowych powodem do uśpienia?! Może spróbować zebrać pieniądze na hotelik i na leczenie. No to jest napewno długotrwała kuracja antybiotykiem itd.. Co sie schron bedzie "bawił"... :( Powiedziano jeszcze, że jest ciezko chora i nie wiadomo, czy nie ma jakichś przerzutów :shake: :-( Biedna mała.. życia lekkiego nie miała, rodziła szczeniaki, na koniec sie jej pozbyto i w takich okolicznosciach ma odejsc z tego swiata :( Quote
Anjja Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Angel_ napisał(a):No to jest napewno długotrwała kuracja antybiotykiem itd.. Co sie schron bedzie "bawił"... :( Ile może kosztować taka kuracja, może by tak poszukać wirualnego sponsora? Powiedziano jeszcze, że jest ciezko chora i nie wiadomo, czy nie ma jakichś przerzutów :shake: :-( Angel, mówić można dużo, pytanie tylko czy ona rzeczywiście jest taka chora, czy chcą się zwyczajnie pozbyć "niewygodnej" rasy Biedna mała.. życia lekkiego nie miała, rodziła szczeniaki, na koniec sie jej pozbyto i w takich okolicznosciach ma odejsc z tego swiata :( :placz::placz::placz: Wyciągnijmy ją ze schronu Quote
Recommended Posts