ewelinka_m Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 :loveu:ależ cudne i radosne zdjęcia :loveu: i futerko jakie puszyste~! Quote
Gem Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 eloise napisał(a):suuuuuuper fotki :) I wspaniały domek :) Quote
Miśka79 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Nie poznaję tego psiaka.Po prostu widać jaki jest szczęśliwy.. Quote
iza_szumielewicz Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Mam nadzieję, że jest szczęśliwy. Znów mam jednak problem z jego niejedzeniem. Podejrzewam, że w bloku jest jakieś suczydło z cieczką. Fionek odmawia jedzenia, mimo że codizennie wymyslam mu nowe smakołyki. (mój błąd, że miski z żarciem ciągle stoją). Z drugiej strony, dziś na spacerze ochroniarz (dureń:angryy:) rzucił Fionkowi resztkę pasztetowej, a ten czubek (Fion) zeżarł to w mgnieniu oka. Czyżby miał jeszcze w sobie zakodowany z czasów bezdomności sposób żywienia? Byłam z nim już dwa razy u lekarza. Lekarz już zaczyna się ze mnie nabijać. Ostatnio nawet nie wziął za wizytę kasy. Zaznaczył tylko, żebym przestała już do niego przychodzić ze zdrowym psem.:cool3: Ja mam psychiczny problem z odstawieniem Fionkowi misek i przegłodzeniem go. Jeśli uważacie, że to słuszny sposób, proszę, przekonajcie mnie swoimi doświadczeniami z niejadkami. Help, bo mnie ta sytuacja strasznie stresuje. Quote
iza_szumielewicz Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Aha! Jeszcze jedno - po kulejącym Fionku już nie ma śladu. Masa mięśniowa odbudowała się w 100%. Pies jest stuprocentowo sprawny. :multi: Fionek kocha pluszowe zabawki, tzn. konkretnie uwielbia wypruwać z nich flaki. Cała chałupa jest w tych wypychaczach zabawek.:diabloti: A ja ciągle siedzę z igłą i nitką i zaszywam te bebechy. Wtedy on na nowo wypruwa, i tak w kółko. Ma z tego potężny fun.:eviltong: Quote
iza_szumielewicz Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 No to może jeszcze świąteczne reminiscencje. Pierwsza fota - Fionek z moim Tatą Druga fota - Fionek z moją Weronisią, moją Mamą, Tatą, Babcią i mną Quote
Od-Nowa Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 to rodzinne zdjęcie jest niezwykłe!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Fiona.22 Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 A mnie bardziej urzekło zdjęcia Fionek z tata. Fionek usmiechnięty a tata wpatrzony w psa :loveu: Quote
iza_szumielewicz Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 W Lesie Kabackim - z dwoma belgami: a tu "konkurent" Fionka - Piorun Weroniki:) Pierwsze samodizelne zdjęcie mojej 3-letniej Weroniki: I drugie: Quote
eloise Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 brawo dla Weroniki! ale śmieszny ten wasz Fion :loveu: Quote
iza_szumielewicz Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Wczoraj miało miejsce niesamowite wydarzenie. Weronika kładła się spać w bardzo kiepskim nastroju. Kazała - jak zwykle - opowiedzieć sobie "bajkę o tym Malutkim" (to historia, jak przygarnęłam Malutkiego aż do jego śmierci), po czym oświadczyła, że nie kocha Fionka tylko Malutkiego. Powtórzyła to kilka razy. Byłam totalnie zdziwiona, więc upewniałam się, czy naprawdę nie kocha Fionka. Ona, że owszem - nie kocha. I wtedy Fionek, który to wszystko słyszał i leżał przy łóżku wskoczył na łóżko Weroniki, położył się jej na brzuchu, zajrzał w oczy i polizał ją w buźkę. Ja się poryczałam. On chciał jej pokazać, że on ją kocha, że zasługuje na jej miłość. Przez łzy wybełkotałam: "Widzisz, Fionek Ciebie bardzo kocha. Jest mu bardzo przykro, że tak powiedziałaś". I wtedy Weronika powiedziała, że jednak go kocha. Ze spania były nici, bo ja ryczalam już w głos jak bóbr (a było grubo po 23.00), więc przenieśliśmy się do dużego pokoju. Weronika jeszcze kilka razy powtórzyła, że jednak Fionka kocha i wtedy on ziewnął, rozciągnął się na podłodze i zasnął. Kurczę, trochę mnie dreszcze przechodzą. Może psy rzeczywiście dokładnie rozumieją, co mówią ludzie... Wszystko czują, tylko nie umieją mówić ludzkim głosem. To dla mnie niesamowite zdarzenie. Fionek nigdy do tej pory tak się nie zachowywał. Co za mądry pies! Wierny, dobry, poczciwy. Kochany Fion:):) Quote
eliza_sk Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Przeprasza za offa :oops: Bardzo proszę wszystkich o oddanie głosu na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w ankiecie Krakvetu - wygrałyśmy ankietę Dogo i teraz serdecznie proszę o wsparcie nas na Krakvecie. Pierwszy raz bierzemy udział w głosowaniu, pokrótce powiem, że działamy tu fizycznie w trzy osoby, mając pod swoja opieką 30 psów, dodatkowo opór urzędniczej materii, żadnych dotacji oraz ogólną niechęć dla naszych działań ze strony mieszkańców. Jesteśmy zdane tylko na własną przedsiębiorczość ... Bardzo proszę o głosiki: Forum o psach i kotach Z góry dziękujemy ;-) Quote
saga_86 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Fionek ślicznie na zdjęciach wychodzi:loveu: A jaki fajny ten bałwanek :lol: Quote
iza_szumielewicz Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Weekend nad Biebrzą: ... i z bałwanem na naszym tarasie (zdjęcie z dzisiaj; Warszawa zasypana) Quote
iza_szumielewicz Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 I jeszcze kilka fot z Biebrzy (bez Fionka): Quote
iza_szumielewicz Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Fion jest zachwycony wiosną! Tak sobie ustawiłam dyżury, że codziennie ok. 11 wychodzę z nim na 1,5-godzinny spacer do Lasu Kabackiego. Potem czesanie i szukanie kleszczy (nie było żadnego - jest dobrze zabezpieczony, a poza tym chyba sam wyczuwa, że w paprociach nie ma co biegać:evil_lol:). Postaram się o wstawienie fot! Quote
Fiona.22 Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Cudowny, szczęśliwy Fionek :loveu: Przepiekne zdjęcia ucieszonego psa ;) Quote
Recommended Posts