Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dołożę 20 złych
do tej nowej suńki
jeśli jest potrzebne
pod absolutnym warunkiem i bezwględnym!!!!!!!!!!
że będę co miesiac dostawała przypomnienie

dawno mnie nie było
fajnie, że nela ma dom

Posted

Są, Nela ma sie dobrze chociaz nie jest juz Nela./własciciele zmienili jej imie/
Biega na terenie zamknietym 400 metrów. Nowi wlasciciele raczej dążą do spokoju i kontaktow bardziej ze zwierzętami niz z ludzmi. Aczkolwiek Nela wykazała sie jako pies pojętny, nie ma juz wpadek z czystościa, chodzi rowniez na duże spacery, czuje sie juz bardziej pewna i pewnie podnosi ogon.
Reaguje juz na nowe imie i wszystko wskazuje że Nela wyszla juz na prostą i znalazla swoje miejsce na ziemi.

Posted

Jak dobrze wiedzieć, że Nela ma nowe, dobre życie.
Powodzenia, dziewczynko :loveu:

Cioteczki - strasznie mnie pali w kieszeni kasa, którą mam wstrzymaną na Zuzę bo na innych wątkach tragedie się dzieją i pilnie wsparcie finansowe jest potrzebne :shake::placz:

Na razie wycofam swoją deklarację dla Zuzy :oops::oops::oops: bo jakoś nie wiemy, jaka jest sytuacja z sunią.
Jestem na wątku cały czas i będę czujna i gotowa a jak się sytuacja wyjaśni nie zostawię jej bez pomocy.
:oops:

Posted

Cudnie, ze Nela w domku :multi::multi::multi:
Co do Zuzki to jak juz bedzie wiadomo na pewno, ze jedzie do Morii to dajcie znac... Nie zostawie.
A na razie gdzie indziej sa pilne potrzeby :shake:

Posted

Tez niecierpliwie czekam na wieści o Zuzce..i nie rozumiem dlaczego Rybcia się nie odzywa w tej kwestii- do Morii z tego co wiem też chyba nie...a to ważne- bo tak jak piszę Negri- kasa pali kieszenie, kiedy wokól tyle biedy...nie chce deklarować nigdzie, zanim nie bede widziala co z Zuzka...a hasło zostało rzucone..i cisza w temacie...:razz:
A co do Nelci...coż..ja jak zwykle boje sie jeszcze cieszyć za bardzo..wiec napiszę krotko, bo nie mogę wytrzymać...huuurrraaaa:roll::roll::roll::multi:

Posted

I potrzebna chyba nam jest inormacja, czy jesteśmy z hotelikiem d0kładnie rozliczone abyśmy mogły jakoś zadysponować kwotą która pozostała z naszych wpłat dla Neli, szczęśliwej już dziewczynki :lol:

Posted

Gonia66, a co ja mam się więcej odzywać? Sama nie jestem w stanie opłacić hotelu dla Zuzy, deklaracje jak widać-słabe, a Moria nie udzieliła odpowiedzi, że ma miejsce i jest gotowa przyjąć Zuzę- to nie lada wyzwanie .. Tymbardziej, że Zuza to przypadek jak Nela..

Posted

Rybc!a napisał(a):
Gonia66, a co ja mam się więcej odzywać? Sama nie jestem w stanie opłacić hotelu dla Zuzy, deklaracje jak widać-słabe, a Moria nie udzieliła odpowiedzi, że ma miejsce i jest gotowa przyjąć Zuzę- to nie lada wyzwanie .. Tymbardziej, że Zuza to przypadek jak Nela..

Deklaracje slabe,bo nie bylo konkretó..i chyba dalej ich nie ma...Moria pisała, że na razie musi czekać- ma już dużego jakiegoś piesa...ale gdyby się umoić z Nią konkretnie..wtedy oglosić konkretną zbiórke....napisać PW do cioteczek Nelciowych i nie tylko - jestem pewna, że by sie udalo, tym bardziej ze deklaracji Neli bylo więcej nic porezba bylo na hotelik...ale w takim położeniu jak teraz- nic nie wiadomo...moze warto bylo zadzwonić do Morii...no nie wiem...nic na siłe przecież...tym bardziej, ze tyle bid wokól...:-(:-(:-(:-(

Posted

Co z Zuzką? Rybcia, tych deklaracji nie było tak mało. Jak na początek.
Rozsyłacie informacie o Zuzi na PW? Trzeba ściągnąć tu więcej dziewczyn. Albo założyć Zuzi osobny wątek. Była zapisana tylko do Morii? Zarezerwujcie jej miejsce w innych hotelikach - zawsze można zrezygnować. Trzeba coś robić, zanim zainteresowanie zmaleje.

gonia66 - (?) ostatnio miałaś 10zł, ale wpłacałaś więcej. :smile: Ile zatem deklarujesz?
Bambino - 20 zł miesięcznie
koss - 40 zł miesięcznie
agata51 - 30 zł miesięcznie
mysza_1 - 50 zł miesięcznie
Negri_2008 - 30 zł miesięcznie

razem wychodzi ok. 170 zł (jeżeli dobrze liczę. ;-))

Posted

Wydaje mi sie, że to juz jest miejsce Neli która juz nie nazywa sie Nela, tylko Arsą.
Rozliczone moje mile panie jestes na tip top, poniewaz termin platnosci byl zawsze do 20 kazdego miesiaca, a Nela poszla do domu okolo 18 lub 19, wiec to ja jakies 10 lub 20 zlotych ewentualnie jestem wam winna.
Nie chce sie wychylac bo i nie moge, ale nikt do mnie na temat Zuzy nie dzwonil wiec de fakto nic nie wiem, tylko tyle co na wątku.
Natomiast jesli chcecie znac historie konia i kozy, ktorzy z domu zostali wyrwani pod bez pretekstu, zapraszam na kotowisko.broszka.pl bez www.

Posted

Chodzi o to, aby Rybcia szybciutko założyła wątek dla Zuzy i zadzwoniła do Mori i zaklepała kolejkę
Jak będzie miejsce w hoteliku to nasze deklaracje się wzmocnią i trzeba będzie pozbierać nowe. ;)

Posted

Moria napisał(a):

Nie chce sie wychylac bo i nie moge, ale nikt do mnie na temat Zuzy nie dzwonil wiec de fakto nic nie wiem, tylko tyle co na wątku.
.

Kurcze....:razz::razz:To ja w takim razie nic nie rozumiem i nie wiem o co chodzi....:shake:

Posted

Nie wiem czy pamietacie watek czekoladowego chyba Czako ktory byl Kubusiem i trafil od jednej pani do chlopaka, a chlopak oddal go do schroniska i ja zobaczylam go na watku Rybciu i powiedzialam dziewczynkom od pani i te go odebraly ze schroniska.
Otoz jest to kolejny sukces, przed chwila byl u mnie jego pan razem z nim po dokumenty zrzekajace sie .
Pelny sukces i znowu miejsce na ziemi wlasne dla kolejnego psa. Juz wyrosl, jest grubasny, jezdzi samochodem dwa dni w tygodniu chodzi z panem do pracy.
Strasznie sie pilnuje aby juz nie byc oddanym.

Posted

Moria napisał(a):

Pelny sukces i znowu miejsce na ziemi wlasne dla kolejnego psa.

Po to tu jesteśmy, aby jak najwięcej psiaków znalazło to swoje miejsce. Takie sukcesy nakręcają pozytywnie :loveu:

Posted

[quote name='Rybc!a']Jeśli chodzi o Zuzę:
To jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/przepiekna-zuza-cale-zycie-w-schronisku-skladka-do-hotelu-prosimy-o-pomoc-114982/#post10442245
Czy ktoś mógłby policzyć, ile pieniędzy na Zuzę zostało, ile jest miesięcznych deklaracji?
Rybciu...ale Moria pisała nam,że nawet nic nie wie...nie dzwoniłaś do Nije, nie rezerwowałaś hoteliku...:cool3:JA nie jestem pewna, czy po tym cioteczki deklarujące, podtrzymują swoje deklaracje...bo wyglądało na to , że Zuza w ogóle nie jest szykowana do hoteliku...:razz:

Posted

JA robiłam odwrotnie...najpierw szukałam domku i rezerwowałam...potem już deklaracje "same" sie niejako zbierały...a jeśli nawet by sie nie udało, to żadna cioteczka u ktorej sie rezerwuje miejsce- nie pogniewa sie, jeśli sie je odstąpi innemu psiakowi- zwykle wszędzie są kolejki...wię to nie jest problem..no ale być może masz rację...tylko, że w ten sposob mysle, że będzie trudniej....albo przynajmniej wolniej..będa deklaracje...a poźniej nie będzie miejsca...a przecież tyle bid czeka, że "rezwrwacja" deklarowanej kwoty do nie wiadomo kiedy- troche "pali" w kieszeni- jak to któraś z cioteczek napisała na tym wątku, wycofując poki- co deklarację dla Zuzi....:-(JA swoją w każdym razie podtrzymuję...