Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

odpisałam
pogubiłam się
wszyscy dostali zatem już cegiełki
komentarze wystawiłam osobom co do których byłam pewna na 100%
w zasadzie to brakuje mi 3 komentarzy do wystawienia
w tym osobie, która miała wysłać 30 zł a wd pw doszło 3 zł
jest to mój błąd ponieważ powinnam poprosić, żeby w tytule przelewu pisać nick allegrowy

no cóż jestem dobrej myśli
mam nadzieję, że nikt się nie pogniewał
to moje pierwsze kroki w zasadzie w cegiełkach

Posted

lilith27 napisał(a):
odpisałam
pogubiłam się
wszyscy dostali zatem już cegiełki
komentarze wystawiłam osobom co do których byłam pewna na 100%
w zasadzie to brakuje mi 3 komentarzy do wystawienia
w tym osobie, która miała wysłać 30 zł a wd pw doszło 3 zł
jest to mój błąd ponieważ powinnam poprosić, żeby w tytule przelewu pisać nick allegrowy

no cóż jestem dobrej myśli
mam nadzieję, że nikt się nie pogniewał
to moje pierwsze kroki w zasadzie w cegiełkach

według mnie wyszło bardzo dobrze :lol:

Posted

[quote name='agata51']koss, twoja sunia ma wątek na dogo? Chętnie bym tam zajrzała.
1,5 roku temu odszedł za TM nasz Fikus. Trafił do nas jako 6-miesięczny szczeniak, a potem przez 14 lat codziennie chciał zagryźć mojego TŻ(ogólnie rzecz biorąc, nie znosił facetów). Czasami udawało mu się nawet go capnąć (na szczęście atakował but n anodze, a nie np. łydkę - chociaż parę razy zdarzyło mu się nie trafić). TŻ go uwielbiał, przekupywał, podlizywał się i nic tylko szczerzenie kłów. Chyba TŻ musiał bardzo go kochać, skoro tak długo wytrzymał z tym potworem. Więc wiem, że z Nelką nie będzie łatwo, ale wierzę, że w końcu zaufa człowiekowi. Oby. Bo pewnie ciężko się żyje psiakowi z takim obciążeniem. Trzymam za ciebie kciuki, Nelusiu.
http://www.dogomania.pl/forum/f85/po-spedzonym-dziecinstwie-w-schronisku-nieduza-kochana-dosia-jest-juz-w-swoim-domu-86041/index40.html
na str. 10 filmik z moimi dzikuskami -zrozumiesz dlaczego musiałam je zabrać...( wtedy nazywały sie MOLLY I DOLLY)
Początkowa chciałam zostawić AMELKE -Antoś ja polubił..ale Dosia -ZOSIA była w duzo gorszym stanie i nie nadawała sie do adopcji ,wiec Amelka poszła do domku
wątek AMELKI( były jednojajowe-nie do odróznienia)
http://dogomania.pl/forum/showthread...78#post9619778 a zarówno Dosia jak i Amelka -to siostry NELUNI

Posted

[quote name='koss']http://www.dogomania.pl/forum/f85/po-spedzonym-dziecinstwie-w-schronisku-nieduza-kochana-dosia-jest-juz-w-swoim-domu-86041/index40.html
na str. 10 filmik z moimi dzikuskami -zrozumiesz dlaczego musiałam je zabrać...( wtedy nazywały sie MOLLY I DOLLY)
Początkowa chciałam zostawić AMELKE -Antoś ja polubił..ale Dosia -ZOSIA była w duzo gorszym stanie i nie nadawała sie do adopcji ,wiec Amelka poszła do domku
http://dogomania.pl/forum/showthread...78#post9619778 a zarówno Dosia jak i Amelka -to siostry NELUNI
Obejrzalam filmiki..i przed snem sie poplakałam....:placz::placz::placz:
Dobrze, ze wczesniej nie widzialam...zanim udalo nam sie Nele wywieźć...bo zanim by to sie stalo to bym chyba umarla..wiesz...ja nigdy nie bylam w schronisku..zadnym..i juz wiem ze nie pojde...nie moglabym...tak zawsze myslalam..teraz to wiem...co tam sie dzieje wsrod psow, ze one tak dziczeja...to straszne...aj...zwylam sie totalnie:placz::placz:

Posted

koss, nie wiedziałam, że też masz bidę z Elbląga. Ja tych koszmarów z tamtejszego schronu naoglądałam się już wcześniej. Przecież Nela to trzecia suczka stamtąd, której pomagam. Ale z Lori i Dabi jakoś się udało, więc może i z Nelą nie będzie tak źle. Oby. Wymiziaj Dosię ode mnie. :loveu:
Nie otwiera mi się strona Amelki. Ona na pewno w domku? Bo w 1. poście wątku Dosi stoi jak byk, że wciąż go szuka.

Neluś, nie wygłupiaj się, zaufaj ludziowi - warto! Szybciej do domku pojedziesz! A i ciotki finansowo odciążysz! :evil_lol:

Posted

[quote name='koss']http://www.dogomania.pl/forum/f85/po-spedzonym-dziecinstwie-w-schronisku-nieduza-kochana-dosia-jest-juz-w-swoim-domu-86041/index40.html
przeczytałam, ale nie do konca na razie, filmiki obejrzałam :shake:
Koss - no szacunek normalnie, za ocalenie dla piesów :saint1:

Ciekawe ile czasu człowiek, w końcu wszechpotężna istota na tym świecie, niepodzielny władca planety wytrzymałby w taki osaczeniu, w takim zagrożeniu :angryy:

Posted

[quote name='Negri_2008']do skarpety wpłyneło:
Agata51 - 50 zł
Mysza1 - 50 zł
Gonia66 - 15 zł

cegiełki 45 zł

razem : 292 zł :bigcool:

doszła wpłata od:
Gonia13 - 10 zł
Negri_2008 - 30 zł

Nela ma w kasie: 332 zł

Cioteczki: :oops: jeżeli jeszcze któraś z Was nie wpłaciła za luty - zapraszamy

Posted

"Ale z Lori i Dabi jakoś się udało, więc może i z Nelą nie będzie tak źle. Oby. Wymiziaj Dosię ode mnie. :loveu:
Nie otwiera mi się strona Amelki. Ona na pewno w domku? Bo w 1. poście wątku Dosi stoi jak byk, że wciąż go szuka"

JUŻ WPŁACAM NA MARZEC-WOLĘ TERAZ,KIEDY WŁASNIE KASA WPŁYNEŁA:p
Agatko-toz LORII osobiscie zabierałam od Basi z( PASŁEKA)i wiozłam do Włocławka -do AGATY, potem " moja "cudna Elza zabrała do Milicza...a potem IZIS:loveu:skontaktowała z ANI...
AMELKA -własnoręcznie wyadoptowałam do Zielonej GÓRY -reguralnie dostaję zdjecia i udzielamy sobie porad..jak mogłabym nie wiedzieć -skoro obie sunie były u mnie: Amelka do adopcji ,a Dosia -Zosia jest i będzie... !!!!!

Posted

[quote name='Moria']Takie dwa skromne

ŁAO.... MATUCHNO...JAKAŻ ONA PIĘKNA SIĘ ZROBIŁA!!!tO NIE TEN SAM PIES CO W SCHRONISKU- Z PODKULONYMI USZAMI...TWEDY LĘK YLO WIDAĆ Z DALEKA..TERAZ BARDZIEJ WIDAC ZACIEKAWIENIE ZYCIEM I ŚWIATEM..PEWNIE NELCIA SOBIE MYŚLI...TO NAPRAWDĘ JEST TEN ŚWIAT KTORY JA ZNAM??nIC MI SIĘ NIE SNI>?????:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Posted

[quote name='koss']"Ale z Lori i Dabi jakoś się udało, więc może i z Nelą nie będzie tak źle. Oby. Wymiziaj Dosię ode mnie. :loveu:
Nie otwiera mi się strona Amelki. Ona na pewno w domku? Bo w 1. poście wątku Dosi stoi jak byk, że wciąż go szuka"

JUŻ WPŁACAM NA MARZEC-WOLĘ TERAZ,KIEDY WŁASNIE KASA WPŁYNEŁA:p
Agatko-toz LORII osobiscie zabierałam od Basi z( PASŁEKA)i wiozłam do Włocławka -do AGATY, potem " moja "cudna Elza zabrała do Milicza...a potem IZIS:loveu:skontaktowała z ANI...
AMELKA -własnoręcznie wyadoptowałam do Zielonej GÓRY -reguralnie dostaję zdjecia i udzielamy sobie porad..jak mogłabym nie wiedzieć -skoro obie sunie były u mnie: Amelka do adopcji ,a Dosia -Zosia jest i będzie... !!!!!

Wiem, koss - przy okazji przeleciałam wątek Lori. :evil_lol:
No to o Amelkę jestem już spokojna. Może zaktualizuj ten 1. post?

Neluś, śliczna suczko, uśmiechnij się! Wciąż nie możesz uwierzyć?

Posted

[quote name='Moria']Takie dwa skromne

JEST CUDNA, ZAWSZE BYŁA MOIM FAWORYTEM. JEST TAK PIĘKNA, JAK MOJA PIĘKNA PUSIEŃKA. Tak nota bene moja Puśka zachowuje się identycznie jak Nelka. Chyba będziemy musieli przejechać 1/2 Polski do Morii. :evil_lol::evil_lol:

Posted

Nela bawi sie z pasami????? :-o:loveu::multi:
To ogromny postęp, zważywszy co przeszła w schronisku, szczególnie w ostatnich dniach.
Moria - dzięki za zdjęcia i za opiekę nad dziewczynką.

A tak w ogóle to Nelka jest bardzo śliczna :loveu:

Posted

SZCZERZE...ani NELA ani moja Zoska -nie są sliczne..ale maja cos bardzo wzruszajacego w sobie -moze te "stare "pyszczki-to madre i wiedzace spojrzenie...zobaczcie ona nie ma mordki szczyla...( a ja kocham stare psy one dopiiero sa w pełni ludzkie-oczywiscie mam na mysli ludzkie wydanie II poprawione...)

Posted

koss napisał(a):
SZCZERZE...ani NELA ani moja Zoska -nie są sliczne..ale maja cos bardzo wzruszajacego w sobie -moze te "stare "pyszczki-to madre i wiedzace spojrzenie...zobaczcie ona nie ma mordki szczyla...( a ja kocham stare psy one dopiiero sa w pełni ludzkie-oczywiscie mam na mysli ludzkie wydanie II poprawione...)

No coś Ty??Koss...one naprawdę są ŚLICZNE!!!!!!!!!Te mordeczki mają taki mądry wyraz...zwłaszcza na tych wczesniejszych fotkach to widać(z wczoraj chyba)...nie przesadzam nic a nic..NELA JEST PIĘKNA....Zośka na pewno też- bo to bliźniaczka Nelci:loveu::loveu::loveu::loveu:Cudeńka i już!!!!!!!!!!!!!:roll::roll::roll: