Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pies Wolny']Będzie, trochę czasu. W zasadzie bardzo krótko, ale streściłem - wstępnie.[/QUOTE]
Wiesz kto to Deutsche Tierschutzbund?:roll:
Wiesz gdzie pomagaja?:razz:
Wiesz gdzie schroniska maja?
Wiesz czyje psy finansuja ich schroniska?:lol:
Grzebiesz , ale co ty wygrzebiesz ?
Wiesz czego sie dowiedzialam pare miesiecy temu?
Ruscy 17.09.1939 napadli na Polske ! Tak .
A mnie uczyli w szkole ,ze Ruscy nam pomogli :crazyeye:
Szok prawda?
A tak sie staralam Historii uczyc i co mi dzis z tego??:placz:
Dupa i nic wiecej .

Posted

We wrzesińskim schronisku tragedia..... psy trafią z deszczu pod rynnę... 100psów za kwotę tysiaca złotych od łebka.... dostał p. Harłacz z Białogardu Szczecinskiego, ponieważ podpisał umowę w Wrzesnia na przejecie wyłapywanie psów.... odległość miedzy schroniskami to ok. 400km..... a warunki u Harłacza ponoć tragiczne, nawet brak kanalizacji i bieżącej wody..... Podobno na rok Września przekazuje 80 000tyś zł na schronisko, a teraz w ciągu 2ch miesiecy udało się uzbierać 100 tysięcy... normalny cud....
proszę tu jest watek
[B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/205156-Apel-o-pomoc-dla-schroniska-we-Wrze%C5%9Bni%21-Chc%C4%85-je-zamkn%C4%85%C4%87-i-pozby%C4%87-si%C4%99-problemu-ps%C3%B3w"]Apel o pomoc dla schroniska we Wrześni! Chcą je zamknąć i pozbyć się problemu = psów[/URL][/B]

Posted

Aneta bo to mialy byc pieniadze na budowe nowego schroniska ,albo na modernizacje (tak obiecali i mowili),a oni dali je Harlaczowi bo to wygodnie,to jest straszne.Zwierzeta w i oczach na ktorych nie da sie zarobic to smieci.
Do uczestnikow tegop watku

Wiecie co zamiast zajmowac sie krytyka adopcjii psow do Niemiec, pomozcie psom w Polsce np .we Wrzesni ,zeby nie jechaly 400km do schroniska o ile dojada ,wymeczone chore,bez klatek scisniete.Walczcie ,o zabrannie sie za D...harlaczowi bo kazdy sie jego boi.
U niego sie psy rozmnazaja ,zagryzaja ,nie otrzymuja pomocy wet ,schronisko do bolu jest przepelnione itd ,a Wy martwicie sie o niemieckie schroniska ,gdzie jak jest 70 psow to jest duzo ,gdzie na te 70 psow pracuje i sprzata 6 pracownikow i kazdy pies ma swego wolontariusza,gdzie dostaja dobrze jesc pomoc wet psy spia w cieplym ,a kojec maja 4/6 w ktorym sa kanapki.
Dajcie juz spokoj bo nie wytrzymam.Te osoby co tak sie produkuja na tym watku niech walcza ,o to zeby w Polsce psy zyly i umieraly godnie w domach prywatnych i schroniskach .Nie filozofujcie.
Cieszczcie sie ,ze sa osoby co ratuja polskie psy ,bo chociaz one moga godnie zyc ,zyc jak psy powinny .
Kto z tych co ciagle krytykuje pomoze wrzesinskim psom, Kto???Tam sie produkujcie ,protestujcie bo tam jest zle.
Tu gdzie mieszkam moge spac spokojnie ,tylko jezeli nie moge spac to tylko z powodu tragedi psow w Polsce.
Nie da sie tego dzialu czytac.!!!!!!
Przyjedzie na pikiete we wtorek ,nie pozwolcie zeby psy w tym schronisku usmiercano,napiszcze petycje ,rubcie cos ,a nie filozofujcie i nie przeszkadzajace osobom co ratuja ,bo takich jest jak na lekarstwo ,powinniscie podziwiac ,a nie prowadzic mobingu .Zastanawiam pod plaszczykiem czego :zazdrosci ,zawisci,niemocy,lenistwa,nacjonalizmu?Nie wiem bo uczucia sa mnie obce.
Psy sa kosmopolityczne ,i nie wazne skad sa ,gdzie zyja nalezy sie im pomoc o ile sa w potrzebie.

Blagam o zajecie sie wrzesinskimi nieszczesliwymi psami ,bo bedzie za pozno ,to zacznie sie jak zwykle ojej ,ach i filozofowanie .Nalezy dzialac na cito!!!!!

Posted

Niufek pytanie ciebie o cokolwiek to jak rzucanie śmieci do rzeki lub pereł przed wieprze. Coś jeszcze masz ciekawego ? Twoja prawda to prawda zdartej płyty z zamierzchłych czasów. Nie będę ciebie pytał czy ty wiesz, że .... bo jesteś wszystkowiedząca i nieprzemakalna. Siedzisz w swoim wężowym kółeczku i syczysz. Powodzenia. Liczą się fakty nie zaklęcia.
xxxx52 - nic prostszego siadaj na wiertalot, przyjedź i walcz. Widzę Cię na całym dogo - znasz więc problemy w Polsce, walcz. Każdy to może robić. Pisać do polskich urzędów możesz z Niemiec - siła rażenia stempla pocztowego nawet większa.

PS. Na wątku Nuki (lub innej psiny) namawiano do olania kwarantanny. Jak ma być wiem doskonale, jak jest również !

Posted

[quote name='Pies Wolny']Niufek pytanie ciebie o cokolwiek to jak rzucanie śmieci do rzeki lub pereł przed wieprze. Coś jeszcze masz ciekawego ? Twoja prawda to prawda zdartej płyty z zamierzchłych czasów. Nie będę ciebie pytał czy ty wiesz, że .... bo jesteś wszystkowiedząca i nieprzemakalna. Siedzisz w swoim wężowym kółeczku i syczysz. Powodzenia. Liczą się fakty nie zaklęcia.
xxxx52 - nic prostszego siadaj na wiertalot, przyjedź i walcz. Widzę Cię na całym dogo - znasz więc problemy w Polsce, walcz. Każdy to może robić. Pisać do polskich urzędów możesz z Niemiec - siła rażenia stempla pocztowego nawet większa.

PS. Na wątku Nuki (lub innej psiny) namawiano do olania kwarantanny. Jak ma być wiem doskonale, jak jest również ![/QUOTE]

przyjechac niestety nie moge ,ale na miejscu tez mozna duzo zdzialac i to czynie,ale oczekuje od osob mieszkajacych w mojej Ojczyznie ze majac wieksze mozliwosci niz ja ( odleglosc ,czy wiek) wezma sie wspolnie do walki .W pojedynke trudno cos wywalczyc.
Wiesz 1000km ,a 200 to jest duza roznica.Niestey wiem bo czytam dogomanie to zawsze najlatwiej dac odpowiedz typu :,nie moge ,ucze sie ,glowa mnie boli ,dziecko placze ,z mezem to juz nie wiem co?
Marzy mnie sie zeby masa ludzi ,milosnikow zwierzat zjawila sie we Wrzesni - 3maja i zaprotesowla,nie tylko siedzac nosem za monitorem.Na mecze pilkarskie czy wystepy muzykow ludzie przemiezaja pol Polski ,a jezeli chodzi o zycie albo smierc , to znajduje sie tylko garstka co chce im pomoc.
bardzo przykre ,bardzo smutne:-(
ps wyslalam e-maile do org.prozwierzcych w j.angileskim i niemieckim .Zobaczymy ?
Do miasta partnerskiego zatelefonuje w poniedzialek.

Posted

Co do Harlacza, ten porabany gosc z gwiazda szeryfa, otrzymal x kasy od fundacji holenderskiej wlasnie na budowe schroniska,ba ! nawet na zakup samochodu.Fundacja ma zamydlone oczy i watpie zeby wiedziala o jego interesikach.Tak naprawde, wypadaloby zaczac od niego,umoczyc mu tylek i ryj do gleby.W Googlach duzo na jego temat - boja sie go persony z niskiego i wysokiego stolka :shake: Cwaniak radzi sobie calkiem niezle :diabloti:

[URL]http://www.s-b-a.info/asiel-pol-slowa-honga.html[/URL]

Jesli kogos blizej zainteresuje temat szeryfa,z przyjemnoscia przetlumacze na polski.Poki co,poogladajcie sobie obrazki.Wrzucam wam na rozgrzewke link do papierzyska z Kancelarii Prezydenta i tekst fundacji mowiacy o tym podziekowaniu.

Van de Kanselarij van de President van de Poolse Republiek ontvingen we in december een dankbetuiging voor de hulp die we hebben gegeven om het asiel in Bialogard op te zetten.
We hebben de originele Poolse versie laten vertalen. Klik hieronder om de Poolse of de Engelse versie te bekijken.
[URL="http://www.s-b-a.info/images/2006/po-bidankbetuigingpo.jpg"]Poolse versie[/URL] en de [URL="http://www.s-b-a.info/images/2006/po-bidankbetuiging.jpg"]Engelse versie[/URL]

Posted

na poczatku ten cwaniaczek mnie tez zauroczyl nie wygladem o nie ,ale tym co robil,co pokazywal co slyszalam ,ale pozniej co zobaczylam od podworka i to co uslyszalam jaka ma druga czesc twarzy to mnie zlosc na sama siebie wziela ,ze go chwalilam .Widzisz trzeba byc jak widzisz aktorem ,zeby pieniazki do kieszeni same wpadaly .Niestety nie na zwierzeta ida te pieniazki.On zastaraszyl wszystkich w swoim regione.Widze ,ze mudury ciagle robia duze wrazenie,zeby osiagnac cel.
wyobraz sobie zakupil 100 psow ze schroniska za 100000zl,jak polowie umrze w transporcie z chorob po przybciu to ma zysk .Te pieniadze mozna przeciez uzyc w modernizacje schroniska
Przeciez psy u Harlacza nie sa szczepione,kastrowane,dzielone.Nie ma nawet kanalizacji,ani pomieszczen gospodarczych Dlaczego nie zamka wet powiatowy tej rzezni?
Czy znowu lapowki graja duza role?
gdzie tu troska o psy???????????????????

Posted

[quote name='dusje']Co do Harlacza, ten porabany gosc z gwiazda szeryfa, otrzymal x kasy od fundacji holenderskiej wlasnie na budowe schroniska,ba ! nawet na zakup samochodu.Fundacja ma zamydlone oczy i watpie zeby wiedziala o jego interesikach.Tak naprawde, wypadaloby zaczac od niego,umoczyc mu tylek i ryj do gleby.W Googlach duzo na jego temat - boja sie go persony z niskiego i wysokiego stolka :shake: Cwaniak radzi sobie calkiem niezle :diabloti:

[URL]http://www.s-b-a.info/asiel-pol-slowa-honga.html[/URL]

Jesli kogos blizej zainteresuje temat szeryfa,z przyjemnoscia przetlumacze na polski.Poki co,poogladajcie sobie obrazki.Wrzucam wam na rozgrzewke link do papierzyska z Kancelarii Prezydenta i tekst fundacji mowiacy o tym podziekowaniu.

Van de Kanselarij van de President van de Poolse Republiek ontvingen we in december een dankbetuiging voor de hulp die we hebben gegeven om het asiel in Bialogard op te zetten.
We hebben de originele Poolse versie laten vertalen. Klik hieronder om de Poolse of de Engelse versie te bekijken.
[URL="http://www.s-b-a.info/images/2006/po-bidankbetuigingpo.jpg"]Poolse versie[/URL] en de [URL="http://www.s-b-a.info/images/2006/po-bidankbetuiging.jpg"]Engelse versie[/URL][/QUOTE]
Mam juz to, ktos byl szybszy i Cie uprzedzil. Troche trzeba nam materialow zeby moc ukazac prawdziwego H. Poprosze Cie wtedy o przetlumaczenia.

Posted

[quote name='xxxx52']na poczatku ten cwaniaczek mnie tez zauroczyl nie wygladem o nie ,ale tym co robil,co pokazywal co slyszalam ,ale pozniej co zobaczylam od podworka i to co uslyszalam jaka ma druga czesc twarzy to mnie zlosc na sama siebie wziela ,ze go hwalilam .Widzidsz czeba byc jak widzisz aktorem ,zeby pieniazki do kieszeni same wpadaly .Niestety nie na zwierzeta ida te pieniazki.On zastaraszyl wszystkich w swoim regione.Wiodze ,ze mudury ciagle robia duze wrazenie,zeby osiagnac cel.
wyobraz sobie zakupil 100 psow ze schroniska za 100000zl,jak polowie umrze w transporcie z chorob po przybciu to ma zysk .Te pieniadze mozna przeciez uzyc w modernizacje schroniska
Przeciez psy u Harlacza nie sa szczepione,kastrowane,dzielone.Nie ma nawet kanalizacji,ani pomieszczen gospodarczych Dlaczego nie zamka wet powiatowy tej rzezni?
Czy znowu lapowki graja duza role?
gdzie tu troska o psy???????????????????[/QUOTE]
Nie tylko Ciebie, ja bronilam go jak lew, za jego dobre serce dla zwierzat. Przejechalo sie nas sporo na zaufaniu do niego.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Niufek pytanie ciebie o cokolwiek to jak rzucanie śmieci do rzeki lub pereł przed wieprze. Coś jeszcze masz ciekawego ? Twoja prawda to prawda zdartej płyty z zamierzchłych czasów. Nie będę ciebie pytał czy ty wiesz, że .... bo jesteś wszystkowiedząca i nieprzemakalna. Siedzisz w swoim wężowym kółeczku i syczysz. Powodzenia. Liczą się fakty nie zaklęcia.

PS. Na wątku Nuki (lub innej psiny) namawiano do olania kwarantanny. Jak ma być wiem doskonale, jak jest również ![/QUOTE]

Dalej pleciesz by plesc .Gdybys sie tak wziol w koncu o poprawe bytu tych zwierzat ,to zadne nie musialoby wyjezdzac , ale po co sie zrodlem zajmowac , gdy mozna sie skupic na symptomach , bo latwiej .I to jest fakt .
Na szczescie sa tacy jak Dusje , Ada-jeje i jeszcze pare innych osob co problem biora na powaznie .
ps. kto kogo do czego namawia , to mnie nie interesuje , kazdy jest dorosly i powinien sam wiedziec co robi .Jest tylko pytanie kto do czego da sie namowic .

Posted

[quote name='Ada-jeje']Mam juz to, ktos byl szybszy i Cie uprzedzil. Troche trzeba nam materialow zeby moc ukazac prawdziwego H. Poprosze Cie wtedy o przetlumaczenia.[/QUOTE]

Najlepiej chyba przedstawic material o dzialalnosci Harlacza tej fundacji co go wtedy sfinansowala i zyje w przekonaniu ,ze ten pan taki cudny jest .
Ale by sie zdziwili .
Tylko ,ze ten noz ma dwa ostrza .

Posted

[quote name='Ada-jeje']Mam juz to, ktos byl szybszy i Cie uprzedzil. Troche trzeba nam materialow zeby moc ukazac prawdziwego H. Poprosze Cie wtedy o przetlumaczenia.[/QUOTE]
Sluze pomoca,tym bardziej ze jak wielu innych,rowniez wierzylam w jego szczere intencje.Jeszcze kiedys pisal na dogo,bral udzial w interwencjach podsylanych mu wlasnie z tego forum.Pozniej zapadl sie pod ziemie - wyczul pismo nosem,wiedzial ze ludzie z dogo dojda do machlojek.Cwaniak,ale czy na pewno do konca????

Co do poinformowania fundacji - od wielu miesiecy czekam na tekst pisma popartego faktami,fotami, sygnowany przez jakakolwiek polska organizacje.Jestem gotowa przetlumaczyc i sluzyc za tlumacza w dalszym postepowaniu.Jako osoba prywatna nie moge sobie ot tak napisac pisemka i zadac podjecia dzialan.Zatem czekam na posuniecia i jak zawsze do uslug.

Posted

Zobaczcie video w dziale Akcje -na schroniska.;ukazala ata,ciekawy wywiad ,sama prawda
Mam do dyspozycji protokoly kontroli i zdjecia z tego obozu dla zwierzat moge przeslac na e-mail
W nawiazaniu do tego ,ze jestem na innym watku ,o adopcjach zagranicznych ,czekam ciagle na zdjecia ,dowody przestepstw na zwierzetach polskich zagranica ,juz kilka ladnych lat.Bo zdjecia zagryzien w schronisku wrzesni i nie tylko ,to mam ,jestem swiadkiem nagminnych smierci u szczeniakow,niedozywien,zlego traktowania,zaciazonych psow w schronisku ,usypien,braku udzielenia pomocy wet itd i tak bez konca,ale czekam na dowody przestepstw na polskich psach zagranica.ja osobiscie nie mam .Czesto czytam na tym watku o usypieniach psow w niemieckich schroniskach ,jakos mnie to dziwi ,bo tak jak pisalam juz nie wiem na ktorym watkupisalam ,ze moja znajoma zabrala staffordy 16 letnie co przesiedzialy 14 lat w schronisku ,teraz znalazly miejsce u tej osoby co 2x wtygodnu nimi sie zajmowala przez 14 lat Nie zostaly uspione.Mam dowody ze polskie psy byly ratowane operowane i mam kolezanke co ma cala dokumentacje psow adoptowanych przez schronisko.Ciagle ma ona kontakty z rodzinami i robi spotkania z osobami co adoptowaly polskie psyi ciagle zdaje mnie wspaniale relacje.To wlasnie cieszy.
Wyprowadzam sie z tego watku ,pozdrawiam serdecznie wszystkich niezdartach niedowiarkow
Pa

Posted

[quote name='niufek1']Dalej pleciesz by plesc .Gdybys sie tak wziol w koncu o poprawe bytu tych zwierzat ,to zadne nie musialoby wyjezdzac , ale po co sie zrodlem zajmowac , gdy mozna sie skupic na symptomach , bo latwiej .I to jest fakt .
Na szczescie sa tacy jak Dusje , Ada-jeje i jeszcze pare innych osob co problem biora na powaznie .
ps. kto kogo do czego namawia , to mnie nie interesuje , kazdy jest dorosly i powinien sam wiedziec co robi .Jest tylko pytanie kto do czego da sie namowic .[/QUOTE]
No coż Niufek. Prawda jest jak zwykle taka sama. Bredzisz i to ty nic nie robisz. Jesteś niewiarygodna w tej dyskusji, bo jesteś udziałowcem tych wyjazdów do raju (masz jeszcze par. 11 czy ci już zabrali ?) Na żadne z informacje z twojej strony nigdy nie liczyłem i nie będę liczył. Co ty wiesz na temat tego co ja robię lub nie robię, swoje rady stosuj do siebie, będzie z ciebie. Jedyne co by mi pasowało to to żebyś to ty opisała Tierschutzbund, bo niby czemu nie ?. I co z tego co oni robią, czyje psy mają i gdzie. Czym oni się różnią od ZG TOZ, czy od ciebie - poza ilością kasy oczywiście. Twoja wiedza tak jak twoje porównania - powalające.
Skoro tak nagle zależy ci na psach z Wrześni weź je do siebie, ratuj, pokaż jak to się robi. Masz przytulisko do roboty. Róbcie akcje razem z xxxx52, przejmijcie te psy. Tyle niemieckich domków czeka, super schroniska na przetrzymanie, bo wy oczywiście domki załatwicie.
Jakoś nie było chętnych wśród was do zabrania psów z Wielunia , z Kielc, bierzcie Wojtyszki, Celestynów, Korabiewice hurtem. Zabierzcie tę robotę Harłaczowi i innym hyclom. Nie wybierajcie małych sztuczek z dogo. Hurtownie stoją otworem, czekają na was. Tam też są psy potrzebujące pomocy. Bądźcie same hurtownią dla innych, dla HHP, Dobermanów i całego stada innych. Za niewielki procent z Schutzgebühr będziecie organizować sterylki w Polsce.
Najlepiej latać po dogo, pilnować interesu, udawać kogoś kim się nie jest albo klepać przeterminowane rady i porady.

Posted

[quote name='dusje']A Ty znow w jakim sensie zazdroscisz tym holenderskim fundacjom?

To co napisalas o stosunku Szwedow do adopcji psow powyzej 3 roku zycia i tych chorych, swiadczy malo pozytywnie o szwedzkim spoleczenstwie. Co robia wiec ze swoimi psami juz starszymi i chorymi? Usypiaja?
Jesli mnie pamiec nie myli,EMIR swietnie sobie radzi z eksportem psow starszych do Szwecji, ba nawet ustala warunki finansowe i albo sie zgodzisz albo nie.
To jak tam w koncu jest?[/QUOTE]

Po prostu zazdroszcze.
W Szwecji trudno jest wyadoptowac psa starszego, poniewaz od 6-7 roku zycia psa nie mozna go ubezpieczyc, a uslugi weterynaryjne sa bardzo drogie. Nie znam statystyk w temacie usypiania psow starszych w Szwecji, nie wiem ile osob w Polsce skraca zycie swoim najlepszym przyjaciolom. Na oko, ale tylko na oko, to wydaje mi sie, ze Szwedzi czesciej usypiaja stare psy niz Polacy. My te psy wyrzucamy z okna, z pedzacego samochodu, wywozimy do lasu, albo nie dajemy wody, jedzenia....Niby Szwedzi tacy oszczedni, ale to Polacy nie chce wykladac forsy na zastrzyk u weta.
Jezeli chodzi o emira i adopcje psow starszych do Szwecji, to znam prawie wszystkie psy tam adoptowane. Zaraz sprawdze i podam w jakim byly wieku. Poniewaz duza czesc emirowych psow ja zabieralam do Sztokholmu, to ja tez ustalalam warunki finansowe. Jak juz to kiedys napisalam, emir dostal zwrot kosztow poniesinych na paszporty, badania, kastracje, a ja ponosilam reszte kosztow zwiazanych z adopcjami ( pi razy oko wydalam na to ponad 20000-30000-40000 zl.) Druga czesc psow wyadoptowala fundacja chans, dla kilku psow znalazla dom osiolek. Emir czy inne polskie fundacje moga sobie wyznaczac ceny za psa, ale i tak sami nie znajda im domu za granica. Jest to najczesciej na zasadzie polecenia tego psa komus znajomemu ze Szwecji, lub jak np w moich wypadkach, dawanie ogloszen w gazetach, na internecie.

[quote name='niufek1']No Li czasem sie zapomni i za duzo prawdy napisze :evil_lol: , ale tylko czasem :razz:[/QUOTE]

Ja pisze zawsze prawde, niestety moje posty sa czasami kasowane. Napisz co Ty chcesz wiedzec, to odpowiem

Posted

Sprawdzilam teraz na szybko, potem sprawdze dokladniej.. Starszymi psami byly Aksa i Rika (ponad 10 lat). Reszta miala od 1 roku do ok 3-4. Chyba ze 3-4 psy mialy 4-5 lat.
Tutaj sa szwedzkie emirowce:
[URL]http://fundacja-emir.pl/aktualnosciSV/CHANS/hundariSverigeENG.htm[/URL]

Posted

Czy ktoś wie, ile psów w końcu zabrała Angie do Niemiec z Rudy Ślaskiej w ub. czwartek? Tym transportem, na który się miała załapać Nuka?.

• 1 month later...
Posted

[quote name='malagos']Czy ktoś wie, ile psów w końcu zabrała Angie do Niemiec z Rudy Ślaskiej w ub. czwartek? Tym transportem, na który się miała załapać Nuka?.[/QUOTE]

Coś wiemy o tych psach, AnnaA?

Posted

Myślałam, że Angie już nie jeździ do Rudy Śląskiej po psy- myślałam, że się trochę przestraszyła. Kurcze - niedobrze ! [quote name='malagos']Czy ktoś wie, ile psów w końcu zabrała Angie do Niemiec z Rudy Ślaskiej w ub. czwartek? Tym transportem, na który się miała załapać Nuka?.[/QUOTE]

Posted

[quote name='szafra']Myślałam, że Angie już nie jeździ do Rudy Śląskiej po psy- myślałam, że się trochę przestraszyła. Kurcze - niedobrze ![/QUOTE]

A czego mialaby sie przestraszyc ?

Posted

DOGOMANIAKÓW !!! Trochę było zamieszania koło jej osoby i wywożenia przez nią psów. [quote name='wellington']A czego mialaby sie przestraszyc ?[/QUOTE]

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Prawie na temat:
znalazlam takie ogloszenia na forum/gazecie informacyjnej dla Polakow w Szwecji

zwierzaka2011.08.09 10:48Witam!
Kupie zwierzaka dla mojego synka. Najchetniej małego pieska, chomika lub swinke morska. Prosze o kontakt Autor: Marti.......
Miasto: sztokholm 076703.....

i drugie ogloszenie

PIESEK2011.08.08 12:18Przyjme szczeniaczka :-) Autor: Czekajaca
Miasto: Geteborg 0735......

Co robic z takimi ludzmi?

Posted

[quote name='li1']Prawie na temat:
znalazlam takie ogloszenia na forum/gazecie informacyjnej dla Polakow w Szwecji

zwierzaka2011.08.09 10:48Witam!
Kupie zwierzaka dla mojego synka. Najchetniej małego pieska, chomika lub swinke morska. Prosze o kontakt Autor: Marti.......
Miasto: sztokholm 076703.....

i drugie ogloszenie

PIESEK2011.08.08 12:18Przyjme szczeniaczka :-) Autor: Czekajaca
Miasto: Geteborg 0735......

Co robic z takimi ludzmi?

Podać Domestos ..... do picia. W Wieluniu jeden gostek, tak przez pomyłkę podobno, to wypróbował na pieskach, nawet swojej siostry.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Podać Domestos ..... do picia. W Wieluniu jeden gostek, tak przez pomyłkę podobno, to wypróbował na pieskach, nawet swojej siostry.[/QUOTE]
No i co siedzi?
mysle za kratkami?