Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='niufek']Zdjecia i relacje z domu mialas, mimo ze wcale nie musialam ci ich zdawac , ale skoro niepamietasz ,to juz twoj problem .
Co do reszty twych wpisow ,to zastosuje sie do twego podpisu .
[/quote] Muszę Ciebie i resztę obserwatorów zmartwić... Nigdy nie dostałam od ciebie zdjęć z nowego domu, a jedynie z wizyty przedadopcyjnej w twoim domu... Zdjęcia grubego chłopa na kanapie z Kajtusiem.... Mimo, iż prosiłam o zdjęcia z nowego domu, nie dostałam ich. Wzwiązku z tym nadal nie wiem, jaki spotkał go los.

Posted

[quote name='niufek']Zdjecia i relacje z domu mialas, mimo ze wcale nie musialam ci ich zdawac , ale skoro niepamietasz ,to juz twoj problem .
Co do reszty twych wpisow ,to zastosuje sie do twego podpisu .

Co do mego postu ,to on nadal istnieje .
Skoro fakty medialne nie gwarantuja prawdziwosci opisanych wydarzen , to w takim ukladzie skad te historyjki o adopcjach zagranicznych na waszych " zoltych" ?? Wyssane z palca?? Wytwory fantazji sfrustrowanych pan?? Moze by tak twoja szefowa tu na dogo napisala to?? I tym jezykiem ,jakim tam operuje???
Brak odwagi??Przeciez zbanowana nie jest ,a wiec w czym lezy problem .
Tam u siebie piszecie o handlu psami ,piszecie ze na organy jada ,ze jako dacy krwi i tp . Jakie dowody macie na to?? Medialne ?? Czy z autopsji?? A moze jedna pani drugiej pani?? A moze to tylko zlosliwosc?? Do czego podpiac te obelgi i te "fakty"??Co to za okreslenia "bazy przerzutowe"???
Ponoc chodzi wam o zwierzeta ,ale piszecie dziwnym trafem praktycznie o pieniadzach,a wiec ?? O co chodzi??
[B]Piszecie jaka to kszywda musi sie dziac tym biednym psom z Polski jesli pojada do Niemiec .Gdzie byliscie gdy zabierano psy z Krzyczek???????????GDZIE???????[/B]To sie dzialo wrecz za wasza miedza !!!!!!!!!!![B]Gdzie byl emir????????Ach , przeciez swieta byly prawda?? Gdzie byla arka??? Ach , wybierala kreacje na wieczorne spotkanie wlasnie z Niemcami .Oni w dzien sprzatali kojce z kup , mieli te kupy nawet w uszach po zakonczonym dniu , a arka mnie pyta czy wieczorowo sie ubrac ,czy jeansy na tylek wciagnac .To tez byli Niemcy ,wiec jesli plujecie na Niemcow ,to i na nich .Jak mogla arka siedziec z tymi ludzmi przy jednym stole , usmiechac sie , a potem wylewac pomyje na takich ludzi???? Gdzie u was pogrzebany jest szacunek do czlowieka?????[/B]
Arko i nie plec ,ze powiatowy wtedy byl !! Mi zadnego kitu nie wcisniesz , powiatowego nie bylo !!!!!!!!I w koncu jesli piszecie cos o kims ,to piszcie prawde . Zrobilam sobie w was wroga i tyle .Dlaczego??? Bo psy z Krezela zabieralam pracujac z PiSdZ ,a nie z Arka ,ani z emir . Krzyczki sa tematem tabu dla arki ,bo sama byla na pokladzie .Wtedy tez prosila by emir w te akcje wlaczyc ,tylko niufek sie zapierala uparcie. Powiedzialam wprost:
" pojawi sie emir na spotkani , to jest koniec , akcja bedzie bez arki "
Tak , taka jest prawda .
Dlatego teraz jestem tak przedstawiana ,a nie innaczej .I co szanowne damy chca jeszcze wiedziec o adopcjach zagranicznych????????????????
A moze pare rzeczy o ktorych arka nie pisze ,a warto by o tym cos powiedziec???[/quote]
Zacytowalam Cię niufek,tak na wszelki wypadek, Ze Twoj post jeszcze istnieje to wiem - dlatego napisalam "jeśli"...
Co do reszty: dlaczego uwazasz ,że Emir musi sie tu wypowiadać w historycznych juz dla niej sprawach? Pewnie jak znajdzie czas i bedzie miala ochote, to to zrobi...POki co ma sporo innych,znacznie wazniejszych zajęć...
A co do Krzyczek _ czy to Ty skladalaś tam zawiadomienie o przestępstwie? Nie?? No popatrz....Bo mnie wychodzi,ze Emir...nawet dokumentacja fotograficzna jest calkiem dobrze zachowana.No i nie bardzo mogę ustalić,jaka byla Twoja rola w likwidacji tej mordowni...moze coś blizej? Bo los 33 psOw zabranych stamtad przez Emir jest znany.No i przyczyna animozji między Toba a nami - mowisz ,ze to Twoja wspolpraca z PiSdZ.A jeśli było na odwrot? Jeśli mamy pretensje do PISDZ za wspolprace z Tobą,za to ,że wysylają do Niemiec psy za Twoim posrednictwem na bardzo niepewny los?Dobrze,ze choć przestalaś pisać o super DT...

[B]I tu proponuje powrot do tematu wątku.
Skoro informacje o psach trafiających do Niemiec za Twoim posrednictwem są tajne, to nie dziw się,ze ludzie zaczynaja sie zastanawiać,co się z nimi dzieje, ostatnie statystyki trochę przerażają,prawda? A informacje zamieszczone wyzej na watku, to nie fakty medialne,tylko wypowiedzi oficjalnych przedstawicieli ofocjalnych oragnizacji niemieckich.[/B]

Posted

niufek, poziom Twoich wypowiedzi jest załosny. 3
[QUOTE][B]Piszecie jaka to kszywda musi sie dziac tym biednym psom z Polski jesli pojada do Niemiec .Gdzie byliscie gdy zabierano psy z Krzyczek???????????GDZIE???????[/B]To sie dzialo wrecz za wasza miedza !!!!!!!!!!![B]Gdzie byl emir????????Ach , przeciez swieta byly prawda?? Gdzie byla arka??? Ach , wybierala kreacje na wieczorne spotkanie wlasnie z Niemcami .Oni w dzien sprzatali kojce z kup , mieli te kupy nawet w uszach po zakonczonym dniu , a arka mnie pyta czy wieczorowo sie ubrac ,czy jeansy na tylek wciagnac .To tez byli Niemcy ,wiec jesli plujecie na Niemcow ,to i na nich .Jak mogla arka siedziec z tymi ludzmi przy jednym stole , usmiechac sie , a potem wylewac pomyje na takich ludzi???? Gdzie u was pogrzebany jest szacunek do czlowieka?????[/B][/QUOTE]
Nie chodzi tu o to że adopcja za granicę jest zła, ale po co wywozić tak wielkie ilości psów za granicę (i tu odniosę się do artykułu anetty strona 58 bodajże) do niemiec jeżeli aż tyle schronisk przyjmuje taką liczbę psów?! Jaki jest sens takiego działania? W końcu dojdzie dom tego że to nam będą takie "prezenty" słac.
Jeżeli zajmujesz się adopcją psów za granicę to zadbaj o to, żeby każdy dostał informacje o ich stanie teraźniejszym, bo może nas w konia robisz? GoniaP nie wyssała sobie z palca tego co napisała wcześniej. To dziwne, że brak info o piesku, i mów sobie co chcesz że piesek ma jak w raju, ale póki nie zobacze - nie uwierze.
Śmieszne jest to, że w tak żałosny i banalny wręcz sposób atakujesz Arkę. Każdy z nas chce jakoś się prezentować. I więcej na ten temat pisać nie będę
Kontynuując mój post:
niufek, może ty nie wiesz, ale jeżeli emir wg ciebie pisze tylko o pieniądzach to widocznie ma ku temu powody.
I co do Krzyczek, tak pomagasz tak pomagasz, ale jakoś ze stron i wątków krzyczkowskich wynika że cie nie ma. Nadal są psiaki do adopcji i co? Nadal pomagasz? Nie widać tam wcale twojej pomocy.
[QUOTE]
[B]I tu proponuje powrot do tematu wątku.
Skoro informacje o psach trafiających do Niemiec za Twoim posrednictwem są tajne, to nie dziw się,ze ludzie zaczynaja sie zastanawiać,co się z nimi dzieje, ostatnie statystyki trochę przerażają,prawda? A informacje zamieszczone wyzej na watku, to nie fakty medialne,tylko wypowiedzi oficjalnych przedstawicieli ofocjalnych oragnizacji niemieckich.[/B][/QUOTE]
Podpisuję się pod tym obiema rękami.

Posted

aha i jeszcze jedno:
Może już to pisałam, ale w pełni zgadzam się z dziewczynami m.in.gagatą, anetą itd.
I jeżeli moderator uzna m oj post za spam jestem gotowa przyjąć bana, ale będzie to decyzja niesłuszna jak w przypadku anetty, bo na tym wątku była i jest przez ostatnie posty sama prawda w wykonaniu gagaty i Anetty.
Pozdrawiam, Ada

Posted

Dla osob o slabym wzroku :

Moj post dotyczyl

[B][SIZE=6][COLOR=red]Psow z Krzyczek wywiezionych do niemiec[/COLOR][/SIZE][/B]

Ten watek jest o adopcjach zagranicznych !!!!!!!
I NIE UDAWAJCIE BLONDYNEK .
Prosze nie przekrecac mych postow i sobie nie dopisywac domyslow .

Co do prawdy ,to powiem tak , sa trzy prawdy :Tyz prowda , swieto prowda i g.... no prowda .

Posted

Zważcie pisząc na dogo, że to forum czytają młode osoby, niektóre bardzo młode.

A&S czy Ty powinnaś włączać się do tej rozmowy?
Rozumiem, że to jest forum publiczne, każdy ma prawo pisać, co chce, Ty również, ale zastanów się przez chwilę, czy wiesz na tyle dużo, żeby pisać w tonie, w którym piszesz?
To, co widać w tym wątku, co wypisują różne osoby, to tylko czubek góry lodowej. Wierz mi - nie warto się w tym babrać. Dajesz się zwyczajnie wkręcać.

Posted

[quote name='niufek']Dla osob o slabym wzroku :

Moj post dotyczyl

[B][SIZE=6][COLOR=red]Psow z Krzyczek wywiezionych do niemiec[/COLOR][/SIZE][/B]

Ten watek jest o adopcjach zagranicznych !!!!!!!
I NIE UDAWAJCIE BLONDYNEK .
Prosze nie przekrecac mych postow i sobie nie dopisywac domyslow .

Co do prawdy ,to powiem tak , sa trzy prawdy :Tyz prowda , swieto prowda i g.... no prowda .[/quote]
Niufek,a Twoja prawda to ktora ?

Posted

Nie wytrzymam, hihihi. Jestem blondynka z wyboru i bylam na kilku rozprawach krzyczkowskich i spotkalam emir, Frotke, fun. Argos itd...ale Niufek musial tez se walnac blond grzywe i ukrywac sie jak ja wsrod publicznosci.

A tak na powaznie to, czy ktos wie cos na temat francuskich schronow, przzepisow obowiazujacych we Francji, bo dostalam ciekawego maila?

Posted

[quote name='Erazm']

A tak na powaznie to, czy ktos wie cos na temat francuskich schronow, przzepisow obowiazujacych we Francji, bo dostalam ciekawego maila?[/quote]Jutro napisze do kolezanki i Ci powiem...;)

Posted

Fantastycznie, bardzo dziekuje Gagata.
Przydaloby sie uporzadkowac watek i gdyby mozna bylo zdobyc i przetlumaczyc fragmenty ustaw z innych krajow, wszelkich przepisow i procedur zwiazanych z adopcjami i wkleic to w poczatkowe posty....To bylby bardzo przydatny watek

Guest Elżbieta481
Posted

Ew.informacje dot.schronó we Francji też poprosimy.Na PW -oczywiście.
Z góry dziekujemy za przesłanie.
E/W

Posted

[quote name='Chandler']Zważcie pisząc na dogo, że to forum czytają młode osoby, niektóre bardzo młode.

[B]A&S czy Ty powinnaś włączać się do tej rozmowy?[/B]
Rozumiem, że to jest forum publiczne, każdy ma prawo pisać, co chce, Ty również, ale zastanów się przez chwilę, czy wiesz na tyle dużo, żeby pisać w tonie, w którym piszesz?
To, co widać w tym wątku, co wypisują różne osoby, to tylko czubek góry lodowej. Wierz mi - nie warto się w tym babrać. Dajesz się zwyczajnie wkręcać.[/quote]

[B] Chandler[/B], [B]A&S[/B] ma chyba prawo do wolnej woli ? :roll:

Posted

[quote name='dana'][B] Chandler[/B], [B]A&S[/B] ma chyba prawo do wolnej woli ? :roll:[/quote]

Tak, tak. Najlepiej będzie jak 12, 13, 14, 15-latki będą nabierały szlifu na takich wątkach jak ten. Co w tym złego przecież.
Mają przecież swoje zdanie, poparte doświadczeniem, również życiowym i wolną wolę :roll:.

A&S ma wolną wolę i zadecyduje, co zrobi z moją uwagą i z Twoją też :cool1:.

Posted

Nie rozumiem,co złego jest w tym,aby młodziutkie wolontariuszki dowiedziały się,jak to bywa z adopcjami zagranicznymi?:crazyeye:
Uważam,że jest to nawet wskazane,choćby dlatego,ze mają małe doświadczenie,a dużo entuzjazmu.
Wiedzy nigdy dość;) Może lektura tego wątku skłoni je do mniejszego pośpiechu,większej staranności w wyborze org. z którą chciałyby współpracować itp.

Posted

pewnie nie dotyczy to wszystkich schronow we Francji.
Film pokazuje eutanazje,ostrzegam
[URL="http://www.youtube.com/watch?v=Dy03qkn_MQw&feature=PlayList&p=C9C47A3FB431B575&playnext=1&playnext_from=PL&index=11"]YouTube - chiens dans les refuges[/URL]

w okresie letnim porzucanych we Francji jest okolo 60 tysiecy psow i kotow.

Posted

[quote name='epe']Nie rozumiem,co złego jest w tym,aby młodziutkie wolontariuszki dowiedziały się,jak to bywa z adopcjami zagranicznymi?:crazyeye:
Uważam,że jest to nawet wskazane,choćby dlatego,ze mają małe doświadczenie,a dużo entuzjazmu.
Wiedzy nigdy dość;) Może lektura tego wątku skłoni je do mniejszego pośpiechu,większej staranności w wyborze org. z którą chciałyby współpracować itp.[/quote]

A ja nie pisałam, żeby mlodziutkie osoby nie dowiadywały się, jak to jest z adopcjami zagranicznymi. I nie mówiłam o lekturze, tylko o wypowiadaniu się tak młodych osób w tym, wątku. Sposobie wypowiadania się.
Pewne rzeczy nie przystoją dziecku, nie dlatego, że jest głupie, że nie ma wolnej woli, ale dlatego, że jest dzieckiem.
Moim zadniem dwunastolatki nie powinny nabierać szlifu przylączając się do dysputy w takich wątkach, jak ten i przyjmować stylu wypowiedzi młotkowego. Mają jeszcze czas. Warto je uczyć innych cennych rzeczy. A osoby starsze od nich nie powinny udawać, że tego nie widzą i nie wiedzą o co chodzi. Już widziałam, co stało się z jedną młodziutką nastolatką z dogo, ktorą przerosło wiele spraw i pogubiła się, bo jest jeszcze dzieckiem.
Ale oczywiście możemy udawać, że nic się nie dzieje, że chodzi o wybór organizacji w przyszlości i szkolić godnych następców ;).
EOT

Posted

Erazm wiem ze i u nas usypia sie zwierzeta, bylam jednak przekonana ze na zachodzie usypia sie w konkretnych przypadkach. Teraz jak czytam ile psow jest porzucanych w Niemczech, Francji to dotarlo do mnie ze skoro tam w schroniskach jest tak malo zwierzat i maja rajskie warunki, to jest to nic innego jak masowe usypianie, podobnie jak w Ameryce. Jak widac na zachodzie ludziom tez brak logiki myslenia, i tez rozmnazaja bezmyslnie zwierzeta. :angryy:

Posted

[quote name='brazowa1']pewnie nie dotyczy to wszystkich schronow we Francji.
Film pokazuje eutanazje,ostrzegam
[URL="http://www.youtube.com/watch?v=Dy03qkn_MQw&feature=PlayList&p=C9C47A3FB431B575&playnext=1&playnext_from=PL&index=11"]YouTube - chiens dans les refuges[/URL]

w okresie letnim porzucanych we Francji jest okolo 60 tysiecy psow i kotow.[/quote]

[B]Brązowa - [/B]:-(

Ten wzrok tych biednych psiaków.... przecież One wiedziały, czuły, co się stanie...:-(:-(:-(:-(
Nie mogłam obejrzeć całości, ale czy należy stosować strategię strusia ?
Wygodniej byłoby pewnie ludziom udawać, że takie tragedie nie mają miejsca.......
Trzeba jednak o tym mówić społeczeństwu, nagłaśniać.
Może obejrzenie takiego materiału przez wiele osób, poskutkowałoby wzrostem świadomości i uratowaniem przed wyrzuceniem z domu i późniejszym tragicznym losem, wiele istnień psów i kotów ?
XXI wiek, cywilizacja eutanazji ? :shake:

Guest Elżbieta481
Posted

Są sytuacje i takie kiedy eutanazja jest miłosierdziem.
W