Osiolek Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 rita60 napisał(a):Ja nie oczekiwałam relacji o stanie zdrowia Kulki od osiolka,po prostu przywitałam sie z nia,bo długo sie nie widziałysmy:roll:cierpliwosci mnie nie brakuje i nie wiem po co sie czepiasz,juz wystarczy tych przepychanek na tym watku:angryy: Rito, :-) Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby Rita pytala mnie o informacje o psie z Fundacji Emir - prowadze strone Emir, wstawiam na nia newsy, wiec jest dosyc prawdopodobne ze wiem cos, co jeszcze nie zostalo opublikowane. Quote
przyjaciel Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Osiolek napisał(a):Tu Cie boli - "Mamo, ja bylem pierwszy" ;-) Podrzuc ten tekst Mlynarskiemu, zrobi z tego piewszorzedna piosenke ;-) Jak dotad to byla jedyna Twoja sensowna wypowiedz. Pozostawiam bez komentarza, poprostu smiechu warte!!! Quote
ARKA Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 przyjaciel napisał(a):Organizacje niemieckie i niemieckie schroniska robia zawsze kontrole przed i poadopcyjne i sprawdzaja dokladnie przyszle domki.Wiec nadal nie przekonal mnie ten argument i nie widze roznicy. Mysle, ze tu chodzi poprostu o antypatie narodowa i nic innego. Polskie organizacje tez to robią, schroniska raczej nie, bo jak.. Emir, nie wyadoptuje suki bez sterylizacji a jak wyda sunie-szczeniak to pilnuje terminu kastracji. Nie wydaje psow jak leci, byle gdzie i byle jak. Psy, chore bardzo starannie leczy, jak trzeba sa dlugo u niej do calkowitego wyleczenia. Wydaje Ci sie ze chodzi o antypatie narodowe. Chodzi o czystą i klarowna, bezposrednia wspolprace miedzy schroniskiem czy organizacja ze strony polskiej jak i ze strony organizacji/schroniska spoza Polski czy tez z osobami majcym upowaznienie od takowych, osobami mającymi, w wypadku Niemiec par. 11 to cala "tajemnica antypatii". Tajemnica bezpieczenstwa bezdomnych psow. Nie zasluzyly sobie na ryzyko zatrzymania i niewiadomo gdzie,w rezultacie, trafienia! Quote
przyjaciel Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 ARKA napisał(a):Polskie organizacje tez to robią, schroniska raczej nie, bo jak.. Emir, nie wyadoptuje suki bez sterylizacji a jak wyda sunie-szczeniak to pilnuje terminu kastracji. Nie wydaje psow jak leci, byle gdzie i byle jak. Psy, chore bardzo starannie leczy, jak trzeba sa dlugo u niej do calkowitego wyleczenia. Wydaje Ci sie ze chodzi o antypatie narodowe. Chodzi o czystą i klarowna, bezposrednia wspolprace miedzy schroniskiem czy organizacja ze strony polskiej jak i ze strony organizacji/schroniska spoza Polski czy tez z osobami majcym upowaznienie od takowych, osobami mającymi, w wypadku Niemiec par. 11 to cala "tajemnica antypatii". Tajemnica bezpieczenstwa bezdomnych psow. Nie zasluzyly sobie na ryzyko zatrzymania i niewiadomo gdzie,w rezultacie, trafienia! W tym wypadku, zadnego takiego ryzyka nie bylo i nie ma. A widzisz to niemieckie schroniska sa lepsze, bo w przeciwienstwie do polskich "maja jak" robic kontrole przed i poadopcyjne i je robia. Quote
ARKA Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 przyjaciel napisał(a):W tym wypadku, zadnego takiego ryzyka nie bylo i nie ma. :roll: zarujesz, prawda? Quote
przyjaciel Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 ARKA napisał(a)::roll: zarujesz, prawda? Nie wiem w ktorym miejscu mialabym zartowac? Bylo dokladnie napisane, ze wszystkie formalnosci zwiazane z przekroczeniem granicy, beda zalatwione. Czy Arko nie umiesz czytac, czy nawiazujesz do tego innego watku? Tu mamy inny przypadek. A tamta sprawa byla juz wielokrotnie wyjasniana. Czy to ryzyko to dla ciebie sam fakt oddania do niemieckiej organizacji? No to tym potwierdzasz tylko moje sady. Quote
przyjaciel Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Mysle, ze trzeba skonczyc ta bezsensowna dyskusje, bo prawda do niektorych i tak nie dociera. Jeden pozytek z tego miejmy nadzieje bedzie miala kulka. A to wszystko tylko dzieki Malgos, ktora sie nia zainteresowala i chciala szczerze pomoc. A poniewaz natknela sie na upartych ludzi, musiala na szybkiego byc inna mozliwosc znaleziona. Malgos jak bedziesz w Polsce, odwiedz kulke i sprawdz, czy u niej wszystko w porzadku. Inne informacje od kilku dogomaniakow sa dla mnie niewiarygodne. Quote
ARKA Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 [quote name='przyjaciel']Nie wiem w ktorym miejscu mialabym zartowac? Bylo dokladnie napisane, ze wszystkie formalnosci zwiazane z przekroczeniem granicy, beda zalatwione. Czy Arko nie umiesz czytac, czy nawiazujesz do tego innego watku? Tu mamy inny przypadek. A tamta sprawa byla juz wielokrotnie wyjasniana. Czy to ryzyko to dla ciebie sam fakt oddania do niemieckiej organizacji? No to tym potwierdzasz tylko moje sady. 1. Organizacja jak chce psa zabrac odbiera go sama-bierz przyklad z Emir. 2. takie sa wymogi NIEMIECKIE-organizacja majaca uprawnienia lub ich czlowiek majacy TAKIE uprawnienia, par.11. Przeciez to wszystko jest napisane w watku o ADOPCJACH, masz jakies zastrzezenia, cos tam zle jest napisane? Wyprowadz nas z bledu jesli cos tam jest zle napisane, NIC nie kwestionowalas do tej pory:roll: Quote
ARKA Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 przyjaciel napisał(a):. Inne informacje od kilku dogomaniakow sa dla mnie niewiarygodne. :roll: a dla kogo Ty jestes wiarygodna? Quote
niufek Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 [quote name='Osiolek']Witaj Rito :-) Z Kulka napewno nie gorzej niz bylo. Jest pod opieka Emir, nic naglego sie nie dzieje, jak znam zycie Emir doprowadzi do porzadku najpierw jej dredy, bo ponoc sa koszmarne.... Obiecuje wstawic newsy na strone jak tylko sie czegos dowiem, zaraz sprobuje sie polaczyc z Emir. Niufek - czy Szwecja Cie jakos kluje w oczy? Pamietasz potop? Pusc to.... Mysle ze ciagle telefony przeszkadzaja Emir - ona ma "do obrobienia" 120 psow, z czego czesc chorych..... Postaram sie jeszcze dzis wstawic jakas wiadomosc od Emir na strone aktualnosci. :-) :-o, a tego to nie zrozumialam :shake:. To moze powiem wprost:ktos kto siedzi w Polsce i tak mu za drogo zadzwonic np. do Emir ,za to ludzie z zagranicy takiego problemu nie maja ,dla nich nie za drogo .Do tego dodam ,ze dla innych ma sie cierpliwosc np. zdjec Guziczka nadal nie ma ,a juz sporo temu wyjechal .Kulka od wczoraj pod opieka Emir ,ale najlepiej by bylo gdyby juz wczoraj podala jaki jest dokladny stan zdrowia i wogole ............ Quote
Osiolek Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 niufek napisał(a)::-o, a tego to nie zrozumialam :shake:. To moze powiem wprost:ktos kto siedzi w Polsce i tak mu za drogo zadzwonic np. do Emir ,za to ludzie z zagranicy takiego problemu nie maja ,dla nich nie za drogo ........ Niufek, a slyszalas o takim darmowym wynalazku jak Skype? Jesli chodzi o wiadomosci o suni - Emir to nie jest agencja prasowa a schronisko dla bezdomnych psow..... Quote
niufek Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 [quote name='przyjaciel']Mysle, ze trzeba skonczyc ta bezsensowna dyskusje, bo prawda do niektorych i tak nie dociera. Jeden pozytek z tego miejmy nadzieje bedzie miala kulka. A to wszystko tylko dzieki Malgos, ktora sie nia zainteresowala i chciala szczerze pomoc. A poniewaz natknela sie na upartych ludzi, musiala na szybkiego byc inna mozliwosc znaleziona. Malgos jak bedziesz w Polsce, odwiedz kulke i sprawdz, czy u niej wszystko w porzadku. Inne informacje od kilku dogomaniakow sa dla mnie niewiarygodne. No wybacz , Malgos ma sprawdzic czy u Kulki wszystko w porzydku?? 1-Jakie Malgos miala prawa do tej suni by sprawdzac czy u niej wszystko w porzadku?Byla juz wstepnie podpisana umowa adopcyjna ze schroniskiem?? Wykradziono potajemnie sunie ze schroniska ?Chyba nie . 2- Malgos twierdzi ,ze organizacje ,stowarzyszenia daja jej umowy adopcyjne psow ktorym pomogla wyjechac z Polski .Czy tylko ja jestem jedyna z Niemiec co tutaj czyta i mysli??Nikt ,zadne stowarzyszenie nie da umowy osobom trzecim .Zapytaj np.Tundry ,to samo ci powie. Quote
ARKA Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 [quote name='Osiolek']Niufek, a slyszalas o takim darmowym wynalazku jak Skype? Jesli chodzi o wiadomosci o suni - Emir to nie jest agencja prasowa a schronisko dla bezdomnych psow..... Chyba zle obie oczytujecie swoje intencje-zreszta te same, dobre intencje. Wlasnie chyba to chce niufek przekazac. Swoja droga jak mozna dzwonic wogole po godz 22-giej...litosci i kultury więcej, czy tu chodzilo o ratowanie rannego, maltretowanego zwierzaka?:mad: Quote
MalgosMalgos Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 JESTEM OSOBA UPOWAZNIONA I ZWIAZANA UMOWAMI Z FUNDACJAMI; KTORE ZNAM I KTORE MAJA DO MNIE ZAUFANIE. (dla pan, ktore znaja niemiecki - absolute Vollmacht) I ZACZYNAM POWOLI ROZUMIEC DLACZEGO NIEMCY ADOPTUJA PSY Z HISZPANII; PORTUGALII; GRECJI; RUMUNII I WEGIER - TYLKO NIE Z POLSKI.. PRAWO DO ODWIEDZENIA KULKI W FUNDACJI EMIR MAM TAKIE SAMO, JAK KAZDY, KOMU PSI LOS LEZY NA SERCU, DLA MNIE OSOBISCIE TO OBOWIAZEK MORALNY I ABSOLUTNIE NIKT NIE BEDZIE MI W STANIE TEGO ZABRONIC LUB MI W TYM PRZESZKODZIC Malgosmalgos Quote
ARKA Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 [quote name='MalgosMalgos']JESTEM OSOBA UPOWAZNIONA I ZWIAZANA UMOWAMI Z FUNDACJAMI; KTORE ZNAM I KTORE MAJA DO MNIE ZAUFANIE. (dla pan, ktore znaja niemiecki - absolute Vollmacht) :roll: Nie musisz krzyczec, nikt nie jest duchem swietym aby to wiedzial z marszu. PIERWSZY raz o tym piszesz, mylę sie? Zadawala Ci pytanie Irma, zadawala Tundra, ja-przemilczalas a teraz wykrzyczalas, ze masz upowaznienia a pisalas niedawno tak: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=8913341&postcount=99 I zamiast krzyczec napisz nam z ktorymi fundacjami niemieckimi jestes umowami zwiazana. I jeszcze odpowiem na pytanie dlaczego z Polski niby tak trudno-wbrew pozorom, to w Polsce jest, druga na swiecie, najstrasza organizacja ochrony zwierząt-to chyba cos jednak znaczy, cos jest chyba na rzeczy, jednak, mimo wszystko;) http://www.toz.pl/tow_opieki_nad_zwierzetami.php?wm=przeszlosc Quote
Osiolek Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 MalgosMalgos napisał(a):JESTEM OSOBA UPOWAZNIONA I ZWIAZANA UMOWAMI Z FUNDACJAMI; KTORE ZNAM I KTORE MAJA DO MNIE ZAUFANIE. (dla pan, ktore znaja niemiecki - absolute Vollmacht) I ZACZYNAM POWOLI ROZUMIEC DLACZEGO NIEMCY ADOPTUJA PSY Z HISZPANII; PORTUGALII; GRECJI; RUMUNII I WEGIER - TYLKO NIE Z POLSKI.. Malgos, wsrod szwedzkich przyjaciol zwierzat zaczynaja sie podnosci glosy, zastanawiajace sie dlaczego Niemcy sprowadzaja tak ogromne ilosci psow wlasnie z tych panstw - czy tam nagle ludzie tak pokochali psy ze nie starcza wlasnych? Skad ten nagly nabor? Bo zazwyczaj kazdy kraj pokrywa sam swoje "potrzeby", a z innych krajow bierze sie psy jedynie charytatywnie. Niestety, dotyczy to rowniez Szwecji, wiele organizacji sciaga psy z tych samych krajow - a potem te psy w najlepszym razie staja sie "psami przechodnimi" bo nikt nie jest w stanie miec pelnej kontroli. Ja jestem za adopcjami zagranicznymi - ale bardzo dobrze sprawdzonymi. Quote
Osiolek Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Na stronie fundacji emir sa wiesci o Kulce-Zazie http://fundacja-emir.org Dzial Aktualnosci Quote
emir Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 [quote name='Peter Beny']Dzwoniłem do Emira :shake: Sunia podobno ma dom :mad: Ciekawe :shake: Potwierdzam: KULKA - ZAZA jest od wczoraj w naszej fundacji ! Peter Benny - nie wiem kim jesteś i co robisz; nie interesuje mnie to zupełnie pod warunkiem, że nie kłamiesz; Otóz w tej sprawie poprostu łzesz!! Nie dzwoniłeś do mnie i nie mogłeś uzyskac informacji, że Kulka ma dom!! Fundacje EMIR nigdy nie wydaje do adopcji psów wymagających leczenia i tak też będzie w przypadku Kulki - Zazy. Nie życzę sobie aby ktokolwiek z jakichkolwiek powodów mieszał EMIRA w swoje, sobie tylko znane kombinacje !!! EMIR Quote
MalgosMalgos Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 ze od natychmiast Dogomania jest dla mnie tylko zrodlem informacji. Publicznosci nie potrzebuje, swoja prace bede zgodnie z sumieniem i sercem wykonywala nadal, w czym utwierdzila mnie moja pelna skrzynka mailowa. Sa ludzie, ktorzy mysla, czuja i dzialaja jak ja i jesli polaczymy sily to zdzialamy duzo. Zycze milego wieczoru i spokojnych nocy Malgosmalgos Quote
natija Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 MalgosMalgos napisał(a):ze od natychmiast Dogomania jest dla mnie tylko zrodlem informacji. Publicznosci nie potrzebuje, swoja prace bede zgodnie z sumieniem i sercem wykonywala nadal, w czym utwierdzila mnie moja pelna skrzynka mailowa. Sa ludzie, ktorzy mysla, czuja i dzialaja jak ja i jesli polaczymy sily to zdzialamy duzo. Zycze milego wieczoru i spokojnych nocy Malgosmalgos tak trzymaj:) Quote
przyjaciel Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 MalgosMalgos napisał(a):ze od natychmiast Dogomania jest dla mnie tylko zrodlem informacji. Publicznosci nie potrzebuje, swoja prace bede zgodnie z sumieniem i sercem wykonywala nadal, w czym utwierdzila mnie moja pelna skrzynka mailowa. Sa ludzie, ktorzy mysla, czuja i dzialaja jak ja i jesli polaczymy sily to zdzialamy duzo. Zycze milego wieczoru i spokojnych nocy Malgosmalgos Popieram calkowicie! Quote
Dorothy Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 wiecie co? rzygać sie chce. I prędko opuścić towarzystwo :shake: Małgoś współczuję. :calus: Quote
Maupa4 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 [quote name='Maupa4'] Ponieważ Kulka ma już zapewnioną bardzo dobrą opiekę proszę o powstrzymanie się od wszelkich złośliwych komentarzy i wzajemnych oskarżeń. Po raz kolejny przypominam. Quote
eurydyka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 jestem obecnie zagranica i dlatego sie nie wypowiadam, ale informuje wszystkich zainteresowanych dobrem Zazy (co to jej nowe imie ktore ma jej dac szczescie), ze mam na biezaco informacje o psie. Stan zdrowia jest gorszy niz sama zauwazylam, niestety nie jestem lekarzem, widzialam ze pies jest ogromnie gruby i chodzi powolutku z racji otylosci. Ciesze sie, ze jest pod opieka Emir, bo ona od razu dzieki ogromnemu doswiadczeniu zdiagnozowala podstawowe zagrozenia u Zazy a w najblizszym tygodniu ma to byc potwierdzone jeszcze przez weta. Zaza musi byc na karmie odchudzajacej, moze Emir bedzie chciala pomocy w postaci dostarczenia takiej specjalistycznej karmy, Osiolku, prosba o sprawdzenie. Karmy mozna np zamawiac samemu i oplacic a adres podac jako Zabia Wole. Wierze gleboko, ze suni sie uda znalezc docelowy dom. Ja na razie napewno bede ja sponsorowac jako wirtualna adopcje. Quote
Osiolek Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Zaza ma byc karmiona karma Royal odchudzajaca. Naturalnie ze dostarczenie takiej karmy bedzie bardzo mile widziane :-) Dzis w ciagu dnia zadnych wiadomosci nie bedzie, moze pare slow wieczorem, Emir jest "wyjechana", jak bedzie miala sile cos napisac - umiescimy na aktualnosciach. Quote
Recommended Posts