Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Długo mnie tu nie było, ale w końcu jestem.
Cieszę się, że u Kulki lepiej. Że jest leczona i znajduje się pod czułą opieką.

Co jednak z tą sterylką? Podobno w Sochaczewie wszystkie suki są sterylizowane. A ta bidulka ponad dwa lata siedziała w schronisku bez sterylki? Jak to się stało? :shake: Może schronisko tylko mówi, że sterylizuje, a takich kwiatków jest więcej. Kasiu, Ziuta i Luka, jak to jest. Może warto byłoby się temu przyjrzeć.

• Replies 849
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To bardzo dziwne, że stwierdzono, że suka nie jest wysterylizowana - pamiętam, jak powiła szczeniaki w schronisku i jak pracownicy się bali, że będzie dym, że nie dopilnowali sterylki - trudno mi uwierzyć, że potem sobie "odpuścili" ten temat... Tym bardziej, że ona niedługo potem zaczęła właśnie bardziej tyć - to zwykle się zaczyna po sterylce... :razz:
Ja bym chyba poczekała z pół roku na ew. cieczkę - jak nie "sterylna" to dostanie... :cool1:

PS. Widziałam na stronie EMIRA, że Kulka-Zaza-Bułeczka ma dwie "wirtualne mamy" - Eurydykę :loveu: i Wiesię :loveu:

Posted

PS. Widziałam na stronie EMIRA, że Kulka-Zaza-Bułeczka ma dwie "wirtualne mamy" - Eurydykę :loveu: i Lukę1 :loveu:

Dementuję - nie jestem "wirtualną mamą" Niestety obecnie sama bym poddała sie adopcii wirtualnej - jestem golutka :lol:(ale wesolutka).
Drugą mamą jest WIESIA. A ja tylko kocham strasznie Kuleczke i szukam dla niej domku :placz:

Posted

[quote name='eurydyka']Marka, ona miala usg i ma wszystkie narzady, ktorych po sterylce byc nie powinno:(
Hmmm, kiedyś już się zastanawiałyśmy, czy te suki w Azorku to są sterylizowane przez wycinanie narządów czy tylko przez podwiązywanie jajowodów, pamiętasz..? :razz:

* * *
PS. Sorry za pomyłkę co do wirtualnych mam - już poprawiam w poście - czyli Kuleczka ma dwie "wirtualne" mamy i jedną "emocjonalną" :loveu:

Posted

[quote name='luka1']Ilość tych schorzeńjakie jej dokuczają :shake:. A mogła sobie siedzieć w budzie i byc zdrowa:shake:;)
Nie rozumiem tego postu? Czy ma on oznaczać, że to ja wymyślam choroby Zazy, która w schronie była zdrowa??!

To trzeba ją bylo w tej budzie zostawić na pewną śmierć z uduszenia!!
Czy ktos tu zwariował, czy sobie kpiny robi??!!
EMIR

Posted

Przepraszam, faktycznie napisałam nie jasno. Miała to być ironia. Zawsze gdy pytałam o Kulke słyszałam, że siedzi sobie spokojnie, i jest jej dobrze. Pytałam czy ta otyłość nie jest skutkiem jakiejś choroby, wspominałam o badanie krwi - ale nie, to wynik dobrego jedzenia. I w ogóle pełnia szczęścia. Zakładając ten watek chciałam pomóc Kulce w znalezieniu dom. Jakie informacje przekazywałam o niej - wiadomo - zostałam za to skrytykowana, ale przecież nie wyssała ich z palca. Jaki jest faktyczny stan zdrowia Kulki dowiedziałam sie dopiero po badaniach przeprowadzonych w Fundacji.
Dziękuję za to bo dzieki Emirowi Kulka ma sznsę jeszcze tochę pożyć ( bardzo chcę w to wierzyć)
A przy okazji jestem pełna podziwu dla tego co fundacja robi dla zwierzaków i dziekuję za to.
Jeszcze raz przepraszam za głupi tekst, który można było tak opacznie zrozumiec.

Posted

ja chyba bede musiala chwilowo zawiesic wsparcie dla Kulki, czeka nas w piatek operacja za tysiac zlotych podobno, niestety rokowania lekarza sa zle, chloniak z przerzutami u mojego psa i musze znalezc gdzies fundusze, strasznie mi przykro ale obecna sytucja z wlasnym psiakiem mnie przerosla odrobina

jak sie wykaraskam to bede nadal pomagac, lek na watrobe dla niej czeka kolejny, prosze o info tylko kiedy wyslac