Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja jeszcze wkleje informacje na temat dwoch szczeniatek zabranych z tego strasznego miejsca w czasie ikontroli....

Psiatka sa w tej chwili w DT we Wroclawiu.
Mieszkaja w klatce otwartej i maja do dyspozycji 2 pomieszczenia , ale nie beda mogly byc tam za dlugo.
Opis z DT :
Potrzebuja duzo czulosci, sa przerazone i nie zachowuja sie jak szczeniaki, jeszcze nie widzialam jak sie bawia..:-(
.. jak dostaja jedzenie, to musze sie schowac , aby podeszly i zaczely jesc, wtedy wybiegaja z klateczki i lykaja pokarm doslownie jak pelikany. Smutny widok.:-(
Caly czas mysla, ze chce im zrobic krzywde , jak zrobie gwaltowny ruch , to sikaja pod siebie :placz:.

Matko, czy wyobrazacie sobie, co one musialy przejsc, jesli takie malenstwa sa tak przerazone ? ? ? ? ?:placz:

Posted

*zaba* napisał(a):
Ale wtulone w siebie biedactwa.Wygladaja jak blizniaki syjamskie.Widac,ze bezbiecznie czuja sie tylko razem.Straszne!!!

Dla tych malenstw sa PILNIE (!) potrzebne TYMCZASY ! ! !
PROSIMY ! ! !
W obecnym nie moga zostac dlugo, bo doszly tam nowe dwa maluszki ( tez z interwencji ) ..... im potrzebna stala uwaga, zeby zaczely normalnie reagowac na otoczenie, przestaly sie bac, zaczely byc malymi beztroskimi stworzonkami :-(....

Posted

Serce boli,nie mam jak im pomoc!!!
Przestane wchodzic na dogo,bo z daleka,to dupa blada,tylko podnoszenia...
Ehhh rozmawialam ze znajomymi w Polsce,i tez nic,dlaczego??????:(

Posted

zuziaM napisał(a):
Edi100 , prosze wyslij jego numer telefonu do p. Smigielski.
Albo mozesz do niej po prostu zadzwonic.
To bardzo kontaktowa i zaangazowana osoba. Jest wdzieczna za kazda pomoc.
Wiele stara sie zrobic.
Latem byla w Brukseli i na przedstawiala tam sytuacje zwierzat w Polsce , aby Unia Europejska zajela sie powazniej problemem.

Wysłałam emaila z namiarami do tego Pana. Jest czuły na krzywdę, nigdy nie odmówił mi pomocy:oops:

Posted

Madzik77 napisał(a):
Jak szczeniaczki?
Oswoiły sie troszke?

Psiaki sa w DT u pulsari we Wroclawiu. Ale powinny byc zabrane, bo ona ma kolejne bidki i nie ma czasu tyle, zeby poswiecic maluchom jego wlasciwa ilosc. :shake:

Posted

wysłałam długi list do programu "interwencja". Mam nadzieję na jakikolwiek odzew. Zamierzam wysłać też list do odpowiednich władz. To nie może dłużej trwać.

Posted

uryssa napisał(a):
wysłałam długi list do programu "interwencja". Mam nadzieję na jakikolwiek odzew. Zamierzam wysłać też list do odpowiednich władz. To nie może dłużej trwać.

DZIEKUJEMY ! ! ! ! ! ! !
Boze, ile tych biedactw tam cierpialo przez tyle lat .......:placz: !

Posted

Dzięki Urysie zaistniał ten temat na naszym forum bigielkowym i by pomóc Uryssa wysłąła petycje a my wysyłamy maila do
urząd gminy w Kamieńcu Ząbkowickim
[email protected]

wójt gminy
[email protected]

Taką treść dołaczcie sie do nas
"Witam,

Poruszona do głębi bestialstwem i bezkarnością Pana Sobiecha, łącząc się z prośbą o interwencję ze wszystkimi, którym los tych biednych zwierząt nie jest obojętny, bardzo proszę Państwa o zbadanie sprawy i interwencję.

Pozdrawiam serdecznie,
Tomek z Poznania

P.S. Szczegółowy mail w tej sprawie został do Państwa przesłany przez Annę Woźniak w dniu dzisiejszym
Pozdrawiam srdecznie

Posted

Poczekaj spokojnie wszyscy jesteśmy zbulwersowani ale trzeba ochłonąć i spokojnie podejść do tematu.
Można wyżej ,do służb weterynaryjnych itp.
Poczekajmy , niech wypowiedzą się Ci do od dłuższego czasu szarpią się z tym tematem .

Posted

Kochani! Dzwonił do mnie pan z Polsatu - zajmą się tą sprawą!
Nie trzeba było długo czekać na pomoc. :multi::multi::multi:
oby się wszystko udało!

Posted

na weekend tracę kontakt z netem, ale w poniedziałek będę się orientować jak się sprawa toczy. Pan Adam z Polsatu powienien skontaktowac się już bezpośrednio z Panią Elżbietą.

Posted

:placz:

dzisiaj odebrałam maila z fundacji Mrunio, chciałam założyć temat, ale weszłam na dogo i - jest...

jak się ciesz, że coś się dzieje, że Polsat znalazł materiał na kolejny program i że tym materiałem są psy z Kamieńca!

a może zainteresować lokalną gazetę wyborczą?

Posted

zuzia, jak dobrze ze odkrylas kaznie i mordownie. Szacunek dla Ciebie. Zdjecia sa przerazajace:-(:-(:-( Polsat sledzi takie sytuacje i naglasnia. Za to chwala tej stacji. Oby jak najszybciej psiaki trafily w dobre rece i zapomnialy o koszmarze:-(:-(:-( a ludzie ktorzy ludziom/psom/ zgotowali ten los, ze juz zacytuje Nalkowska, powinni do konca zycia zyc w glodzie i liczyc sobie zebra o ile starczy im na to sily.............Co za okrucienstwo, co za bezdusznosc i brak czlowieczenstwa. HOMO SAPIENS:angryy::angryy::angryy: Informuj nas co z psinami jesli tylko beda wiesci. Rozumiem ze w tej chwili za wczesnie jeszce na jakakolwiek pomoc finansowa, przeciez nie bedziemy DZIEDZICOWI pomagac w podniesieniu standardu zycia:angryy:ale jesli psiaki trafia dobrze oferuje swoja pomoc....pare zlotych zawsze sie przyda. Pozdrawiam serdecznie i z calym szacunkiem dla Ciebie, dziekuje

PS Prosze o pm jakby co, bo nie sledze na biezaco watkow ewentualnie mail [email protected] i uwaga, moje nazwisko nie ma nic wspolnego z nazwiskiem zalewskich nie cieszacych sie na tym forum powazaniem

Posted

[quote name='Tomo 2']Dzięki Urysie zaistniał ten temat na naszym forum bigielkowym i by pomóc Uryssa wysłąła petycje a my wysyłamy maila do
urząd gminy w Kamieńcu Ząbkowickim
[email protected]

wójt gminy
[email protected]

Taką treść dołaczcie sie do nas
"Witam,

Poruszona do głębi bestialstwem i bezkarnością Pana Sobiecha, łącząc się z prośbą o interwencję ze wszystkimi, którym los tych biednych zwierząt nie jest obojętny, bardzo proszę Państwa o zbadanie sprawy i interwencję.

Pozdrawiam serdecznie,
Tomek z Poznania

P.S. Szczegółowy mail w tej sprawie został do Państwa przesłany przez Annę Woźniak w dniu dzisiejszym
Pozdrawiam srdecznie

Wysłane - zamiast serdecznych pozdrowien napisalam - z powazaniem... serdeczne jakos mi tu nie pasuja ...:roll: