ANETTTA Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 molze kazdy z nam powinien wysłac taki listy do gminy ...podajcie adres meilowy Quote
zuziaM Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 To ja jeszcze wkleje informacje na temat dwoch szczeniatek zabranych z tego strasznego miejsca w czasie ikontroli.... Psiatka sa w tej chwili w DT we Wroclawiu. Mieszkaja w klatce otwartej i maja do dyspozycji 2 pomieszczenia , ale nie beda mogly byc tam za dlugo. Opis z DT : Potrzebuja duzo czulosci, sa przerazone i nie zachowuja sie jak szczeniaki, jeszcze nie widzialam jak sie bawia..:-( .. jak dostaja jedzenie, to musze sie schowac , aby podeszly i zaczely jesc, wtedy wybiegaja z klateczki i lykaja pokarm doslownie jak pelikany. Smutny widok.:-( Caly czas mysla, ze chce im zrobic krzywde , jak zrobie gwaltowny ruch , to sikaja pod siebie :placz:. Matko, czy wyobrazacie sobie, co one musialy przejsc, jesli takie malenstwa sa tak przerazone ? ? ? ? ?:placz: Quote
*zaba* Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Ale wtulone w siebie biedactwa.Wygladaja jak blizniaki syjamskie.Widac,ze bezbiecznie czuja sie tylko razem.Straszne!!! Quote
zuziaM Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 *zaba* napisał(a):Ale wtulone w siebie biedactwa.Wygladaja jak blizniaki syjamskie.Widac,ze bezbiecznie czuja sie tylko razem.Straszne!!! Dla tych malenstw sa PILNIE (!) potrzebne TYMCZASY ! ! ! PROSIMY ! ! ! W obecnym nie moga zostac dlugo, bo doszly tam nowe dwa maluszki ( tez z interwencji ) ..... im potrzebna stala uwaga, zeby zaczely normalnie reagowac na otoczenie, przestaly sie bac, zaczely byc malymi beztroskimi stworzonkami :-(.... Quote
zuziaM Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 Szukamy DT dla dwoch wystraszonych szczeniatek ....... ! Quote
*zaba* Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Serce boli,nie mam jak im pomoc!!! Przestane wchodzic na dogo,bo z daleka,to dupa blada,tylko podnoszenia... Ehhh rozmawialam ze znajomymi w Polsce,i tez nic,dlaczego??????:( Quote
desdemona Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 watek wkleilam na kynologie na akcje pomocy psom. moze cos sie w koncu ruszy. Quote
Edi100 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 zuziaM napisał(a):Edi100 , prosze wyslij jego numer telefonu do p. Smigielski. Albo mozesz do niej po prostu zadzwonic. To bardzo kontaktowa i zaangazowana osoba. Jest wdzieczna za kazda pomoc. Wiele stara sie zrobic. Latem byla w Brukseli i na przedstawiala tam sytuacje zwierzat w Polsce , aby Unia Europejska zajela sie powazniej problemem. Wysłałam emaila z namiarami do tego Pana. Jest czuły na krzywdę, nigdy nie odmówił mi pomocy:oops: Quote
Madzik77 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Jak szczeniaczki? Oswoiły sie troszke? Quote
zuziaM Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 Madzik77 napisał(a):Jak szczeniaczki? Oswoiły sie troszke? Psiaki sa w DT u pulsari we Wroclawiu. Ale powinny byc zabrane, bo ona ma kolejne bidki i nie ma czasu tyle, zeby poswiecic maluchom jego wlasciwa ilosc. :shake: Quote
*zaba* Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Maluszki (i nie tylko) przypominaja sie z rana. Quote
uryssa Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 wysłałam długi list do programu "interwencja". Mam nadzieję na jakikolwiek odzew. Zamierzam wysłać też list do odpowiednich władz. To nie może dłużej trwać. Quote
zuziaM Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 uryssa napisał(a):wysłałam długi list do programu "interwencja". Mam nadzieję na jakikolwiek odzew. Zamierzam wysłać też list do odpowiednich władz. To nie może dłużej trwać. DZIEKUJEMY ! ! ! ! ! ! ! Boze, ile tych biedactw tam cierpialo przez tyle lat .......:placz: ! Quote
Tomo 2 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Dzięki Urysie zaistniał ten temat na naszym forum bigielkowym i by pomóc Uryssa wysłąła petycje a my wysyłamy maila do urząd gminy w Kamieńcu Ząbkowickim [email protected] wójt gminy [email protected] Taką treść dołaczcie sie do nas "Witam, Poruszona do głębi bestialstwem i bezkarnością Pana Sobiecha, łącząc się z prośbą o interwencję ze wszystkimi, którym los tych biednych zwierząt nie jest obojętny, bardzo proszę Państwa o zbadanie sprawy i interwencję. Pozdrawiam serdecznie, Tomek z Poznania P.S. Szczegółowy mail w tej sprawie został do Państwa przesłany przez Annę Woźniak w dniu dzisiejszym Pozdrawiam srdecznie Quote
Mraulina Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Gmina? Trzeba pisać wyżej. Dużo wyżej. Jeżeli ten facet uprawia swój proceder bezkarnie, to znaczy, że ma [SIZE="5"]milczące przyzwolenie czynników miejscowych. Quote
Tomo 2 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Poczekaj spokojnie wszyscy jesteśmy zbulwersowani ale trzeba ochłonąć i spokojnie podejść do tematu. Można wyżej ,do służb weterynaryjnych itp. Poczekajmy , niech wypowiedzą się Ci do od dłuższego czasu szarpią się z tym tematem . Quote
uryssa Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Kochani! Dzwonił do mnie pan z Polsatu - zajmą się tą sprawą! Nie trzeba było długo czekać na pomoc. :multi::multi::multi: oby się wszystko udało! Quote
Mraulina Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [SIZE="5"]Cudownie! [SIZE="6"]Cudownie! [SIZE="7"]Cudownie! Quote
uryssa Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 na weekend tracę kontakt z netem, ale w poniedziałek będę się orientować jak się sprawa toczy. Pan Adam z Polsatu powienien skontaktowac się już bezpośrednio z Panią Elżbietą. Quote
znikam Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 :placz: dzisiaj odebrałam maila z fundacji Mrunio, chciałam założyć temat, ale weszłam na dogo i - jest... jak się ciesz, że coś się dzieje, że Polsat znalazł materiał na kolejny program i że tym materiałem są psy z Kamieńca! a może zainteresować lokalną gazetę wyborczą? Quote
dusje Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 zuzia, jak dobrze ze odkrylas kaznie i mordownie. Szacunek dla Ciebie. Zdjecia sa przerazajace:-(:-(:-( Polsat sledzi takie sytuacje i naglasnia. Za to chwala tej stacji. Oby jak najszybciej psiaki trafily w dobre rece i zapomnialy o koszmarze:-(:-(:-( a ludzie ktorzy ludziom/psom/ zgotowali ten los, ze juz zacytuje Nalkowska, powinni do konca zycia zyc w glodzie i liczyc sobie zebra o ile starczy im na to sily.............Co za okrucienstwo, co za bezdusznosc i brak czlowieczenstwa. HOMO SAPIENS:angryy::angryy::angryy: Informuj nas co z psinami jesli tylko beda wiesci. Rozumiem ze w tej chwili za wczesnie jeszce na jakakolwiek pomoc finansowa, przeciez nie bedziemy DZIEDZICOWI pomagac w podniesieniu standardu zycia:angryy:ale jesli psiaki trafia dobrze oferuje swoja pomoc....pare zlotych zawsze sie przyda. Pozdrawiam serdecznie i z calym szacunkiem dla Ciebie, dziekuje PS Prosze o pm jakby co, bo nie sledze na biezaco watkow ewentualnie mail [email protected] i uwaga, moje nazwisko nie ma nic wspolnego z nazwiskiem zalewskich nie cieszacych sie na tym forum powazaniem Quote
mawin Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Znikam ja napisałam do wrocławskiej Wyborczej ale bez odzewu :-( Quote
carolinascotties Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='Tomo 2']Dzięki Urysie zaistniał ten temat na naszym forum bigielkowym i by pomóc Uryssa wysłąła petycje a my wysyłamy maila do urząd gminy w Kamieńcu Ząbkowickim [email protected] wójt gminy [email protected] Taką treść dołaczcie sie do nas "Witam, Poruszona do głębi bestialstwem i bezkarnością Pana Sobiecha, łącząc się z prośbą o interwencję ze wszystkimi, którym los tych biednych zwierząt nie jest obojętny, bardzo proszę Państwa o zbadanie sprawy i interwencję. Pozdrawiam serdecznie, Tomek z Poznania P.S. Szczegółowy mail w tej sprawie został do Państwa przesłany przez Annę Woźniak w dniu dzisiejszym Pozdrawiam srdecznie Wysłane - zamiast serdecznych pozdrowien napisalam - z powazaniem... serdeczne jakos mi tu nie pasuja ...:roll: Quote
ANETTTA Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 WYSŁAŁAM ZAPCHAMY IM SKRZYNKI :placz::placz::placz::placz::placz:ALE MOZE COS WSKURAMY Quote
Recommended Posts