graszka Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 też wysłane, i też napisałam "z poważaniem", jak dużo ludzi im to wyśle, to moga się przestraszyć. Jeszcze jak telewizja im tam wjedzie to osrają sie po pachy i nawet jak dotąd kryli, pewnikiem swego kolesia Sobiecha, to przestaną Quote
trol Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 słyszałam o tej sprawie z drugiej strony , od osoby która pracuje w policji jutro będę w tamtej okolicy i spróbuje sie coś wywiedzieć lub poproszę tą osobę by się rozeznała w temacie nie obiecuję na 100 % ale spróbuję ... jak będę coś wiedzieć odezwę się w niedzielę lub w poniedziałek jutro wracam w nocy , i raczej nie w humorze / wizyta u teściowej / Quote
ANETTTA Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 hahahahha ile my tu mamy wspólnego nie tylko miłość do psiaków ale i do cytuje jutro wracam w nocy , i raczej nie w humorze / wizyta u teściowej / skaś to znam :angryy::angryy::angryy::angryy:hihi czekamy na wiesci z komisariatu Quote
trol Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 ok :diabloti: jak mnie nie zamkna za morderstwo na teściowej to wrócę a będe w Ząbkowicach Śl. czyli po sąsiedzku z KAMIENCEM , i bede przejeżdzać koło pana na włościach kiedyś jechałam tamtędy nocą , jak zamek był na gorze oświetlony i zaraz mi się przypomnialy wakacje z duchami przebacz mi Brunhildo ...... Quote
Ela_and_Krzys Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 bywalismy dosc regularnie na zamku w Kamiencu ponad 5 lat temu (w czesci hotelowej) wtedy juz psow bylo bardzo duzo, ale nie byly tak wychudzone ani nie byly agresywne natomiast juz wtedy rozmnazaly sie lawinowo - zupelnie nie byly kastrowane ani sterylizowane ale bawilismy sie ze szczeniakami ktore nie byly bardzo wyleknione, troche zaniedbane - ale wydawalo sie nam wtedy jeszcze ze pan Sobiech mniej lub bardziej probuje sie to te zwierzeta troszczyc (nie do konca bylismy swiadomi wszystkiego....) odkad weszlismy w konflikt z panem Sobiechem (z powodow nie psich), do zamku nie jezdzimy - nie wiedzialam ze jest tam az tak zle :( trzymamy kciuki za pomyslne zakonczenie tej sprawy Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Przeczytaliśmy i jesteśmy wstrząsnięci.Chcielibysmy pomóc i stąd pytanie: czy nie byłoby dobrze przedstawić sprawe psów Kamieńca organizacjom zachodnim?Mamy na myśli PETA.Jesteśmy w stanie przygotowac e-mail do nich,tłumaczenie tez możemy zoorganizowac.Czy to jest dobry pomysł?Czy to mogłoby pomóc?Bez Waszej opinii niczego nie zrobimy,chcemy pomóc nie zaszkodzić.Wypowiedżcie sie kochani. Elżbieta Quote
ANETTTA Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 waldi481 napisał(a):Przeczytaliśmy i jesteśmy wstrząsnięci.Chcielibysmy pomóc i stąd pytanie: czy nie byłoby dobrze przedstawić sprawe psów Kamieńca organizacjom zachodnim?Mamy na myśli PETA.Jesteśmy w stanie przygotowac e-mail do nich,tłumaczenie tez możemy zoorganizowac.Czy to jest dobry pomysł?Czy to mogłoby pomóc?Bez Waszej opinii niczego nie zrobimy,chcemy pomóc nie zaszkodzić.Wypowiedżcie sie kochani. Elżbieta mie sie wydaje ze kazda pomoc dla psiaków jest dobra i ta tez .....trzeba im pomóc Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Jutro wstawimy proponowany tekst skierowany do Ingrid. Zastanawiam się czy Fundacji,,Mruni,,nie nalezałoby zgłosić na krakvecie.Ja wiem,że terazKoci swiat,potem Uciechów,ale może jako następne właśnie ,,Mrunio,,? Ela Quote
trol Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 tak jak obiecalam , dowiedzialam sie nie przeczytalam calego postu , wiec pisze co dowiedzialam sie na miejscu z wiarygodnego źródła moze sie pokrywac z informacjami już napisanymi w tym temacie nie moge przedstawic tu danych osoby od której mam te wiadomości , poniewważ nie zostałam do tego uprawniona , ale to co tu napiszę jest zgodne z prawdą od czasu rozpoczecia sie całej tej tragedii na zamku mieszka już trzecia osoba; obecnie jest tam 16 psów ; są zdrowe , poszczepione , odrobaczone , odpchlone, posiadają książeczki zdrowia ; miejscowy weterynarz zajmuje się nimi bezpłatnie ; nie ma żadnych niedociągnięć w opiece nad psami , które pozwalałyby policji na interwencje , zgodnie z prawem ; ostatnio zdażył się przypadek ugryzienia kobiety przez jednego z tych psów , ale osoba ta nie zgłosiła tego na policję Quote
znikam Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 a nie są wygłodzone? nie mnożą się wciąż między sobą? bo ja już tracę rachubę w takim razie... Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 To jak jest faktycznie?Nie są głodzone?Bo teraz ja juz nie wiem......... Elżbieta Quote
Ela_and_Krzys Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 skoro mnożą się tak od 6-7 lat co najmniej, to trudno mi uwierzyć, że nagle wszystkie zostały wysterylizowane / wykastrowane podchodziłabym bardzo ostrożnie do takiej deklaracji... zwłaszcza w sytuacji gdy źródło informacji nie chce się ujawnić... Quote
ANETTTA Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 moze i sa szczepione ale napewno głodzone co widac na foto niestety :placz::placz::placz: Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Podjęłam decyzje-skoro z Ingrid korespondujemy ,,mailowo,,to powiadamię ją. Ela Quote
trol Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 a kto napisal ze sa wykastrowane / wysterylizowane ? bo ja tego w swoim tekscie nie widze napisalam tylko to co sie dowiedzialam na miejscu z wiarygodnego i sprawdzonego źródła Quote
znikam Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ja nie twierdzę, że napisałaś coś, czego nie napisałaś. ale skoro nie są po kastracjach, to niestety nie ma wyjścia - psy się mnożą... a na zdjęciach - nie wiem, czy są aktualne, czy psy wciąż tak wyglądają - ale na zdjęciach widać, że są wygłodzone... Quote
trol Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 zadzwoń na komendę policji w KAMIEŃCU , to ci to potwierdzą ja wiem to od osoby nie związanej z tą komendą Quote
Ela_and_Krzys Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ja mysle ze potrzebna jest informacja bardziej obiektywna niz policja w Kamiencu... najlepiej byloby gdyby ktos pojechal i zobaczyl to na wlasne oczy... Quote
przyjaciel Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Szczerze mowiac te nowe informacje sa zupelnie niewiarygodne. Wyglada na to, ze wlasciciel wywaszyl co sie kroi i podpuscil kogos, zeby sprawe uciszyl. Nie dajcie sie, psiakom trzeba pomoc! Zdjecia swiadcza o tym, a renomowana organizacja sobie z pewnoscia niczego nie wymyslila! Na innym watku opisane sa te zastrszone szczeniaczki, ktore zostaly z tamtad uratowane. To wszystko tylko potwierdza zly stan rzeczy. Pewnie wlasciel wywaszyl spawe i bedzie teraz psiaki trzymal w zamknieciu, zeby ich nikt nie zobaczyl. Quote
Ela_and_Krzys Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 właśnie tego się obawiam stąd też nie słuchałabym co ma do powiedzenia policja w Kamieńcu - choć akurat z lokalną społecznością pan Sobiech raczej w zgodzie nie mieszka(ł)? Quote
trol Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 nie jestem osoba podpuszczona przez wlasciciela psow nie mieszkam w Kamiencu ani w okolicy mieszkam w Gliwicach wiadomosci mam od osoby ktora nie mieszka w Kamiencu , ale ta sprawą jest zainteresowana od poczatku i prosze mnie tu nie obrazac oraz osobe ktora mi tych informacji udzielila o tych psach slyszalam juz kilka lat temu i dziwne ze dopiero teraz ludzie z dogomanii sie tym zainteresowali i jak pisalam wlascicielem psow i zamku jest juz trzecia osoba jak jestescie takie niedowiarki , jedzcie tam i sami sie wywiedzcie co i jak ciekawe na ile te wiadomosci beda inne niz moje Quote
przyjaciel Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 trol napisał(a):nie jestem osoba podpuszczona przez wlasciciela psow nie mieszkam w Kamiencu ani w okolicy mieszkam w Gliwicach wiadomosci mam od osoby ktora nie mieszka w Kamiencu , ale ta sprawą jest zainteresowana od poczatku i prosze mnie tu nie obrazac oraz osobe ktora mi tych informacji udzielila o tych psach slyszalam juz kilka lat temu i dziwne ze dopiero teraz ludzie z dogomanii sie tym zainteresowali i jak pisalam wlascicielem psow i zamku jest juz trzecia osoba jak jestescie takie niedowiarki , jedzcie tam i sami sie wywiedzcie co i jak ciekawe na ile te wiadomosci beda inne niz moje Nie chce tu nikogo obrazac, ale te twoje informacje sa zupelnie niewiarygodne i swiadczylyby, ze wszyscy co sie ta sprawa zajmuja i w obydwu watkach przedstawili dowody, klamia i sfalszowali zdjecia i fakty. Wiec twoje stwierdzenie jest w tym momencie obraza dla tych osob oraz tej organizacji, ktora sie tymi psami zainteresowala juz dawno. Osoba, ktora mowi prawde nie balaby sie wyjawic. Quote
Recommended Posts