Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

Posted

też wysłane, i też napisałam "z poważaniem", jak dużo ludzi im to wyśle, to moga się przestraszyć. Jeszcze jak telewizja im tam wjedzie to osrają sie po pachy i nawet jak dotąd kryli, pewnikiem swego kolesia Sobiecha, to przestaną

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

słyszałam o tej sprawie z drugiej strony , od osoby która pracuje w policji
jutro będę w tamtej okolicy i spróbuje sie coś wywiedzieć
lub poproszę tą osobę by się rozeznała w temacie
nie obiecuję na 100 % ale spróbuję ...
jak będę coś wiedzieć odezwę się w niedzielę lub w poniedziałek
jutro wracam w nocy , i raczej nie w humorze / wizyta u teściowej /

Posted

hahahahha ile my tu mamy wspólnego nie tylko miłość do psiaków ale i do

cytuje
jutro wracam w nocy , i raczej nie w humorze / wizyta u teściowej /

skaś to znam :angryy::angryy::angryy::angryy:hihi

czekamy na wiesci z komisariatu

Posted

ok :diabloti:
jak mnie nie zamkna za morderstwo na teściowej to wrócę
a będe w Ząbkowicach Śl. czyli po sąsiedzku z KAMIENCEM , i bede przejeżdzać koło pana na włościach
kiedyś jechałam tamtędy nocą , jak zamek był na gorze oświetlony i zaraz mi się przypomnialy wakacje z duchami
przebacz mi Brunhildo ......

Posted

bywalismy dosc regularnie na zamku w Kamiencu ponad 5 lat temu (w czesci hotelowej)
wtedy juz psow bylo bardzo duzo, ale nie byly tak wychudzone ani nie byly agresywne
natomiast juz wtedy rozmnazaly sie lawinowo - zupelnie nie byly kastrowane ani sterylizowane
ale bawilismy sie ze szczeniakami ktore nie byly bardzo wyleknione, troche zaniedbane - ale wydawalo sie nam wtedy jeszcze ze pan Sobiech mniej lub bardziej probuje sie to te zwierzeta troszczyc (nie do konca bylismy swiadomi wszystkiego....)
odkad weszlismy w konflikt z panem Sobiechem (z powodow nie psich), do zamku nie jezdzimy - nie wiedzialam ze jest tam az tak zle :(
trzymamy kciuki za pomyslne zakonczenie tej sprawy

Guest Elżbieta481
Posted

Przeczytaliśmy i jesteśmy wstrząsnięci.Chcielibysmy pomóc i stąd pytanie:
czy nie byłoby dobrze przedstawić sprawe psów Kamieńca organizacjom zachodnim?Mamy na myśli PETA.Jesteśmy w stanie przygotowac e-mail do nich,tłumaczenie tez możemy zoorganizowac.Czy to jest dobry pomysł?Czy to mogłoby pomóc?Bez Waszej opinii niczego nie zrobimy,chcemy pomóc nie zaszkodzić.Wypowiedżcie sie kochani.
Elżbieta

Posted

waldi481 napisał(a):
Przeczytaliśmy i jesteśmy wstrząsnięci.Chcielibysmy pomóc i stąd pytanie:
czy nie byłoby dobrze przedstawić sprawe psów Kamieńca organizacjom zachodnim?Mamy na myśli PETA.Jesteśmy w stanie przygotowac e-mail do nich,tłumaczenie tez możemy zoorganizowac.Czy to jest dobry pomysł?Czy to mogłoby pomóc?Bez Waszej opinii niczego nie zrobimy,chcemy pomóc nie zaszkodzić.Wypowiedżcie sie kochani.
Elżbieta

mie sie wydaje ze kazda pomoc dla psiaków jest dobra i ta tez .....trzeba im pomóc

Guest Elżbieta481
Posted

Jutro wstawimy proponowany tekst skierowany do Ingrid.
Zastanawiam się czy Fundacji,,Mruni,,nie nalezałoby zgłosić na krakvecie.Ja wiem,że terazKoci swiat,potem Uciechów,ale może jako następne właśnie ,,Mrunio,,?
Ela

Posted

tak jak obiecalam , dowiedzialam sie
nie przeczytalam calego postu , wiec pisze co dowiedzialam sie na miejscu z wiarygodnego źródła
moze sie pokrywac z informacjami już napisanymi w tym temacie
nie moge przedstawic tu danych osoby od której mam te wiadomości , poniewważ nie zostałam do tego uprawniona , ale to co tu napiszę jest zgodne z prawdą

od czasu rozpoczecia sie całej tej tragedii na zamku mieszka już trzecia osoba; obecnie jest tam 16 psów ; są zdrowe , poszczepione , odrobaczone , odpchlone, posiadają książeczki zdrowia ; miejscowy weterynarz zajmuje się nimi bezpłatnie ; nie ma żadnych niedociągnięć w opiece nad psami , które pozwalałyby policji na interwencje , zgodnie z prawem ; ostatnio zdażył się przypadek ugryzienia kobiety przez jednego z tych psów , ale osoba ta nie zgłosiła tego na policję

Guest Elżbieta481
Posted

To jak jest faktycznie?Nie są głodzone?Bo teraz ja juz nie wiem.........
Elżbieta

Posted

skoro mnożą się tak od 6-7 lat co najmniej, to trudno mi uwierzyć, że nagle wszystkie zostały wysterylizowane / wykastrowane
podchodziłabym bardzo ostrożnie do takiej deklaracji... zwłaszcza w sytuacji gdy źródło informacji nie chce się ujawnić...

Guest Elżbieta481
Posted

Podjęłam decyzje-skoro z Ingrid korespondujemy ,,mailowo,,to powiadamię ją.
Ela

Posted

a kto napisal ze sa wykastrowane / wysterylizowane ?
bo ja tego w swoim tekscie nie widze
napisalam tylko to co sie dowiedzialam na miejscu z wiarygodnego i sprawdzonego źródła

Posted

ja nie twierdzę, że napisałaś coś, czego nie napisałaś.

ale skoro nie są po kastracjach, to niestety nie ma wyjścia - psy się mnożą... a na zdjęciach - nie wiem, czy są aktualne, czy psy wciąż tak wyglądają - ale na zdjęciach widać, że są wygłodzone...

Posted

Szczerze mowiac te nowe informacje sa zupelnie niewiarygodne. Wyglada na to, ze wlasciciel wywaszyl co sie kroi i podpuscil kogos, zeby sprawe uciszyl. Nie dajcie sie, psiakom trzeba pomoc! Zdjecia swiadcza o tym, a renomowana organizacja sobie z pewnoscia niczego nie wymyslila! Na innym watku opisane sa te zastrszone szczeniaczki, ktore zostaly z tamtad uratowane. To wszystko tylko potwierdza zly stan rzeczy. Pewnie wlasciel wywaszyl spawe i bedzie teraz psiaki trzymal w zamknieciu, zeby ich nikt nie zobaczyl.

Posted

nie jestem osoba podpuszczona przez wlasciciela psow
nie mieszkam w Kamiencu ani w okolicy
mieszkam w Gliwicach
wiadomosci mam od osoby ktora nie mieszka w Kamiencu , ale ta sprawą jest zainteresowana od poczatku
i prosze mnie tu nie obrazac oraz osobe ktora mi tych informacji udzielila
o tych psach slyszalam juz kilka lat temu
i dziwne ze dopiero teraz ludzie z dogomanii sie tym zainteresowali

i jak pisalam wlascicielem psow i zamku jest juz trzecia osoba
jak jestescie takie niedowiarki , jedzcie tam i sami sie wywiedzcie co i jak
ciekawe na ile te wiadomosci beda inne niz moje

Posted

trol napisał(a):
nie jestem osoba podpuszczona przez wlasciciela psow
nie mieszkam w Kamiencu ani w okolicy
mieszkam w Gliwicach
wiadomosci mam od osoby ktora nie mieszka w Kamiencu , ale ta sprawą jest zainteresowana od poczatku
i prosze mnie tu nie obrazac oraz osobe ktora mi tych informacji udzielila
o tych psach slyszalam juz kilka lat temu
i dziwne ze dopiero teraz ludzie z dogomanii sie tym zainteresowali

i jak pisalam wlascicielem psow i zamku jest juz trzecia osoba
jak jestescie takie niedowiarki , jedzcie tam i sami sie wywiedzcie co i jak
ciekawe na ile te wiadomosci beda inne niz moje

Nie chce tu nikogo obrazac, ale te twoje informacje sa zupelnie niewiarygodne i swiadczylyby, ze wszyscy co sie ta sprawa zajmuja i w obydwu watkach przedstawili dowody, klamia i sfalszowali zdjecia i fakty. Wiec twoje stwierdzenie jest w tym momencie obraza dla tych osob oraz tej organizacji, ktora sie tymi psami zainteresowala juz dawno. Osoba, ktora mowi prawde nie balaby sie wyjawic.