madzia828 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 bidulki:-( ta sprawa ciągnie się latami:mad: tylko psy na tym cierpią:placz: Quote
graszka Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 [quote name='Mraulina']Takie te: http://www.prezydent.pl/x.node?id=2011972 Jesteśmy elektoratem! Śmiało!!!!!! Ta pomoże "jak umarłemu kadzidło". Chociaż na pewno napisze, że go poruszyło, że postara się i inne blebleble, bo wybory za pasem Quote
Mraulina Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Kochanie - MY JESTEŚMY ELEKTORATEM! Wybory idą! Zawalmy skrzynkę prezydenta prośbami!!!!!!!!! Quote
carolinascotties Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 wysylamy taki sam tekst, czy kazdy od siebie? Quote
desdemona Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 to po jaka cholere on trzyma te psy, skoro je glodzi??? Quote
Beata_Dorobczyńska Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Mraulina napisał(a):Kochanie - MY JESTEŚMY ELEKTORATEM! Wybory idą! Zawalmy skrzynkę prezydenta prośbami!!!!!!!!! Życzę powodzenia , szkoda tylko czasu na klikanie . Quote
carolinascotties Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 podnoszenie NIC nie da- trzeba zredagowac tekst i wysylac - do kancelarii Prezydenta - poza tym do redakcji gazet, do telewizji...tym samym zwiekszy sie szanse na to, ze ktos sie sprawa zajmie. Quote
Madzik77 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Cos tam sklecilam i wysłałam do PREZYDENTA do TVN do POLSATU do RADIA ZET... Wy tez piszcie WSZEDZIE moze ktos podejmie ta sprawe! TRZEBA DZIAŁAĆ TRZEBA COS ROBIC!! :angryy: Quote
carolinascotties Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Madzik - mozesz wkleic tu swoj tekst? Quote
ttossa Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 słuchajcie wysłałam maila do TVN- moze cos da , napisałam im ,ze my mamy juz dość temtu wyborów i moze oni są innego zdania ale jednak prosze ich , mimo,ze to nie chodzi o znaną osbe jak Violletta - ale psy sa wazne i niech spróbuja cos zrobic :angryy: Quote
Madzik77 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 carolinascotties napisał(a):Madzik - mozesz wkleic tu swoj tekst? yyy Nie moge wkleic bo nie kopiowalam Do tekstu ktory wy napisaliscie dodawalam troszke od siebie kurcze nie potrafie teraz tego odtworzyc ale cos na temat ze w panstwie cywilizowanym i praworzadnym tak być nei moze! Quote
Mraulina Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Obojętne, co napiszecie - piszcie!!!!!!!!! Szczerze i wzruszająco - tak jak czujecie sprawę. Quote
Kanzaj Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 O rany - na razie mogę tylko podnieść....... Quote
Neris Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Rada, jaką otrzymałam: - Wystąpić z wnioskiem do prokuratury o pozwolenie wejscia na posesje. - Majac takie pozwolenie , z policja moga tam wejsc i psy zabrac. - Zlożyć wniosek do wojta, o odbranie psow, juz po ich zabraniu. Quote
Edi100 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Pomyslałam że może warto by było napisac do TV wrocław z prośbą o pomoc. Wogle to osoba która przetrzymuje te biedactwa w taki sposób je traktuje zasługuje na:mad: Znam jednego biegłego sądowego weta. Mieszka niedaleko Żmigrodu. Komu podac jego numer telefonu? Może będzie umiał pomóc? Quote
Mraulina Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Podnoszę temat. Mieszkam za daleko, żeby zadziałać skutecznie. Więcej jak dotąd już nie zrobię. Quote
zuziaM Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 Neris napisał(a):Rada, jaką otrzymałam: - Wystąpić z wnioskiem do prokuratury o pozwolenie wejscia na posesje. - Majac takie pozwolenie , z policja moga tam wejsc i psy zabrac. - Zlożyć wniosek do wojta, o odbranie psow, juz po ich zabraniu. Takie dzialania sa juz podjete ( z listu p. Smigielski do dziennikarki ) : " Ja ze swej strony podejmuję następujące działania: - Składam doniesienie do prokuratury (domniemanie znęcania się nad zwierzętami oraz atak psa, który jest wynikiem złego traktowania). To już będzie zgłoszenie trzeciej z kolei organizacji. - Wysyłam list do wójta ze wskazaniem jego obowiązków ustawowych; proponując wejście na posesję z niezależnym lekarzem weterynarii w celu zbadania psów oraz z zaznaczeniem, że jeżeli nie podejmie działań wystosuję na niego skargę do Urzędu Wojewódzkiego. - Wysyłam informacje do innych organizacji ochrony zwierząt z prośbą o poparcie naszych lokalnych działań ". Bardzo dziekuje za zainteresowanie sprawa. Wszelkie pomysly prosze bezposrednio kierowac do p. Smigielski. Adres mailowy i telefon podany jest pod listami pani Smigielski. Glowna prosba, to wlasnie o naglasnianie sprawy, aby wreszcie sie przestraszyli i pozwolili zabrac te biedne psy ! ! ! Idzie zima :placz:, u nas juz dzisiaj byl przymrozek:placz:.... a one .... bez bud, kocow, slomy , jedzenia ........:placz:... Quote
zuziaM Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 Edi100 napisał(a):Pomyslałam że może warto by było napisac do TV wrocław z prośbą o pomoc. Wogle to osoba która przetrzymuje te biedactwa w taki sposób je traktuje zasługuje na:mad: Znam jednego biegłego sądowego weta. Mieszka niedaleko Żmigrodu. Komu podac jego numer telefonu? Może będzie umiał pomóc? Edi100 , prosze wyslij jego numer telefonu do p. Smigielski. Albo mozesz do niej po prostu zadzwonic. To bardzo kontaktowa i zaangazowana osoba. Jest wdzieczna za kazda pomoc. Wiele stara sie zrobic. Latem byla w Brukseli i na przedstawiala tam sytuacje zwierzat w Polsce , aby Unia Europejska zajela sie powazniej problemem. Quote
Madzik77 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Dobre wieści dobre! Miejmy nadzieje ze cos z teog wyjdzie Jednak samo odebrnie psów to tylko chwilowe rozwiazanie bo ten czlowek dalej bediz ezbierał psy i wieził - trzeba takze i jemu dobrać sie do skóry! Quote
madzia828 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 mam nadzieje ze jakoś uda się pomóc tym biednym psom:-( Quote
Cisex Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 To ja wkleję link do wątku który ja założyłam jest bardziej adopcyjny gdyż zostały zabrane szczeniaki i jedna suczka. Trochę zdjęć z kamieńca taż jest. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86446 Quote
Recommended Posts