kakadu Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 kochani - podpiszcie petycje; na ukrainie przed euro 2012 bestialsko mordowane sa psy: http://www.petycje.pl/petycja/5633/s...euro_2012.html Quote
Ulka18 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ja juz dawno podpisalam, Uefa postraszyla Ukraine i podobno juz nie pala psow. Quote
enia Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 kakadu wiosna idzie :) jak tam dalie?? bo ja wczoraj już poczyniłam zakupki i chyba je podpędzę w doniczkach, ale czy one wtedy muszą stać na oknie czy mogą np. w piwnicy? Quote
kakadu Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 oj ja juz sie ruszam z tematem, mam dla ciebie odlozone te bordowe i jeszcze te co dostalysmy od terry; w tygodniu moze tz tztowi podrzucic jak zwykle ;) te moje sa jedna karpą z wystajacymi badylkami i beda oddzielnie, podpisze na wszelki wypadek, zeby ci sie nie pomieszaly; Quote
enia Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 kakadu napisał(a):oj ja juz sie ruszam z tematem, mam dla ciebie odlozone te bordowe i jeszcze te co dostalysmy od terry; w tygodniu moze tz tztowi podrzucic jak zwykle ;) te moje sa jedna karpą z wystajacymi badylkami i beda oddzielnie, podpisze na wszelki wypadek, zeby ci sie nie pomieszaly; o to fajnie :) a chcesz nasionka jeżówek? przywioze z dzialki to jak masz skrzyneczkę wolną to można siać.. Quote
terra Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Jak czytam przygotowania do wiosny pełną parą :) Ja muszę trochę poczekać, bo grządki mam jeszcze pod śniegiem. Quote
kakadu Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 terra napisał(a):Jak czytam przygotowania do wiosny pełną parą :) Ja muszę trochę poczekać, bo grządki mam jeszcze pod śniegiem. zolte juz wczoraj wsadzilam do wiadra i zalalam woda; dzis wsadzę do duzych doniczek i bede pędzić; one strasznie późno kwitna; bez pedzenia nie ma efektu; terra, te twoje karpki strasznie się pokurczyły...; nie pamietam, czy były takie małe czy coś się z nimi stalo... :roll: enia - tz wzial juz przesylke dla ciebie do pracy; jakos do końca tygodnia dobrze by bylo, zebys ja juz miala, bo sie boję, że sie zmarnuje... tz w pracy? mam jego numer juz zapisany w telefonie wiec moj sie moze kontaktowac; moze dzis po 15 by podrzucil na rondo? Quote
terra Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Musiały mieć bardzo sucho. Jeśli nie gniją, to raczej z nich coś wyrośnie. Quote
enia Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 no ok, niech dzwoni :) to terra może je namoczyć??? jak takie wiórki... Quote
kakadu Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 enia napisał(a):no ok, niech dzwoni :) to terra może je namoczyć??? jak takie wiórki... nie jestem fachowcem, ale po zimie chyba sie zawsze moczy w wodzie przed posadzeniem? Quote
terra Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Jak kupowałam takie wiórki, to moczyłam. U mnie nigdy nie wysychały tak bardzo. Quote
enia Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 terra i kakadu dziękuje za dalie, już są u mnie:Rose: Quote
kakadu Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 (edited) w takim razie powodzenia i czekamy na zadjecia :) ja zolte juz dzis wsadzilam do ogromnych donic; poki co wstawilam do piwnicy; i tak nie potrzebuja jeszcze swiatla; zaczyna sie wstawianie i wystawianie; az do maja sie pewnie bede tak z nimi bujac; boje sie przymrozkow... Edited March 21, 2012 by kakadu Quote
enia Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 dzięki, zrobie foty jak zakwitną, one maja mieszkać w dużych donicach :) Quote
Nadziejka Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 :loveu::painting::iloveyou::kociak::loveu:Odwiedzam was kakaduniu i zachwycam sie lapenkami waszymi:loveu::iloveyou::thumbs:wiosenkowo sciskuniam cale szczesliwe stadeczko i panciow najlepsiejszych na swieice! cudo zdjetenka Quote
kakadu Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 teraz to już pewnie nikt tu nie zajrzy, bo sie po tej awarii pogubiły wątki... Quote
enia Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 kakadu napisał(a):teraz to już pewnie nikt tu nie zajrzy, bo sie po tej awarii pogubiły wątki... ja zaglądam i czekam na fotki :) Quote
terra Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Mnie się też nie zgubił ;) A jak się miewa tytułowy Okruszek/Frodzio w ten wiosenny czas? Quote
kakadu Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 ooo! to fajnie, ze jesteście :) u frodzia wszystko po staremu w zasadzie; trzeba przyznać, że prowadzi dośc ustabilizowane, a może nawet nudne życie, ale biorąc pod uwagę, że jest (chyba chińskie) przysłowie - obyś żył w ciekawych czasach - to może dobrze ;) frodzik jest takim psem-kotem; rano i wieczorem, przed spaniem, jak wychodzimy z psami na siku przed dom, to on nie wychodzi; nikt mu nie będzie mówił kiedy ma sikać; rano wychodzi sobie przedz dziurę jak zje śniadanko (czyli koło 4:45), a wieczorem wcale nie wychodzi; w zasadzie to po popołudniowym spacerze na który idziemy po powrocie z pracy, czyli koło 16:00, je kolacje i wcale już nie wychodzi; no chyba, że my cos robimy w ogrodzie to wtedy nam czasem asystuje, ale w zimowe miesiące czy deszczowe dni to nic go z domu nie ruszy ;) rano jak wywącha, ze pada deszcz to wychodzi na ganek, uchyla nosem klapkę w drzwiach od ganku, zaciąga się zapachem upewniając, że jest mokro, patrzy na mnie z wyrzutem i wraca z powrotem na posłanie; śmieję sie wtedy z niego, że musi sobie wentylek zawiązać na supełek :evil_lol: ogólnie jest psem typowo do bloku dla osoby, która wychodzi ze 2-3 razy dziennie najwyżej; chociaz nie powiem, ma parcie, żeby wyjśc za bramę; jak widzi, że idziemy na spacer, to biegnie pierwszy i drepcze niecierpliwie przy furtce; czyli zwiedzanie - tak; wyjścia toaletowe - niekoniecznie :) zdjęc nie wstawiam, bo wszystkie by były takie same; ale jak mi sie trafi jakas perełka to oczywiście pokażę ciotkom :) Quote
Ulka18 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Ja jestem na watku, chociaz rzadko na dogo. Tez bym chcialabym takie nudne, ustabilizowane zycie :D Prosimy jednak o zdjecia :D :D Quote
Isabel Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Ja również melduję się na wątku i pozdrawiam :) Quote
kakadu Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 (edited) ten piesek szuka domku - :roll: [video]http://tinypic.com/r/qpnk9f/6]View My Video[/video] dokarmialam go z sasiadka, ale w koncu wyladaowal w schronisku bo za bardzo zaczal ustawiac jej psy i ona sie bala, ze w koncu cos im zrobi... :( Edited April 27, 2012 by kakadu Quote
inga.mm Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 jak ja bym chciała, żeby Birma była taka łaskawa dla pozostałych zwierzów [IMG]http://i40.tinypic.com/24mcjzq.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts