Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kakadu wiosna idzie :)
jak tam dalie??
bo ja wczoraj już poczyniłam zakupki i chyba je podpędzę w doniczkach, ale czy one wtedy muszą stać na oknie czy mogą np. w piwnicy?

• 3 weeks later...
Posted

oj ja juz sie ruszam z tematem, mam dla ciebie odlozone te bordowe i jeszcze te co dostalysmy od terry; w tygodniu moze tz tztowi podrzucic jak zwykle ;)
te moje sa jedna karpą z wystajacymi badylkami i beda oddzielnie, podpisze na wszelki wypadek, zeby ci sie nie pomieszaly;

Posted

kakadu napisał(a):
oj ja juz sie ruszam z tematem, mam dla ciebie odlozone te bordowe i jeszcze te co dostalysmy od terry; w tygodniu moze tz tztowi podrzucic jak zwykle ;)
te moje sa jedna karpą z wystajacymi badylkami i beda oddzielnie, podpisze na wszelki wypadek, zeby ci sie nie pomieszaly;

o to fajnie :)
a chcesz nasionka jeżówek? przywioze z dzialki to jak masz skrzyneczkę wolną to można siać..

Posted

terra napisał(a):
Jak czytam przygotowania do wiosny pełną parą :)
Ja muszę trochę poczekać, bo grządki mam jeszcze pod śniegiem.

zolte juz wczoraj wsadzilam do wiadra i zalalam woda; dzis wsadzę do duzych doniczek i bede pędzić; one strasznie późno kwitna; bez pedzenia nie ma efektu;
terra, te twoje karpki strasznie się pokurczyły...; nie pamietam, czy były takie małe czy coś się z nimi stalo... :roll:

enia - tz wzial juz przesylke dla ciebie do pracy; jakos do końca tygodnia dobrze by bylo, zebys ja juz miala, bo sie boję, że sie zmarnuje... tz w pracy? mam jego numer juz zapisany w telefonie wiec moj sie moze kontaktowac;
moze dzis po 15 by podrzucil na rondo?

Posted

enia napisał(a):
no ok, niech dzwoni :)
to terra może je namoczyć??? jak takie wiórki...

nie jestem fachowcem, ale po zimie chyba sie zawsze moczy w wodzie przed posadzeniem?

Posted (edited)

w takim razie powodzenia i czekamy na zadjecia :)
ja zolte juz dzis wsadzilam do ogromnych donic; poki co wstawilam do piwnicy; i tak nie potrzebuja jeszcze swiatla; zaczyna sie wstawianie i wystawianie; az do maja sie pewnie bede tak z nimi bujac; boje sie przymrozkow...

Edited by kakadu
Posted

:loveu::painting::iloveyou::kociak::loveu:Odwiedzam was kakaduniu i zachwycam sie lapenkami waszymi:loveu::iloveyou::thumbs:wiosenkowo sciskuniam cale szczesliwe stadeczko i panciow najlepsiejszych na swieice! cudo zdjetenka

• 3 weeks later...
Posted

kakadu napisał(a):
teraz to już pewnie nikt tu nie zajrzy, bo sie po tej awarii pogubiły wątki...

ja zaglądam i czekam na fotki :)

Posted

ooo! to fajnie, ze jesteście :)
u frodzia wszystko po staremu w zasadzie; trzeba przyznać, że prowadzi dośc ustabilizowane, a może nawet nudne życie, ale biorąc pod uwagę, że jest (chyba chińskie) przysłowie - obyś żył w ciekawych czasach - to może dobrze ;)
frodzik jest takim psem-kotem;
rano i wieczorem, przed spaniem, jak wychodzimy z psami na siku przed dom, to on nie wychodzi; nikt mu nie będzie mówił kiedy ma sikać; rano wychodzi sobie przedz dziurę jak zje śniadanko (czyli koło 4:45), a wieczorem wcale nie wychodzi; w zasadzie to po popołudniowym spacerze na który idziemy po powrocie z pracy, czyli koło 16:00, je kolacje i wcale już nie wychodzi; no chyba, że my cos robimy w ogrodzie to wtedy nam czasem asystuje, ale w zimowe miesiące czy deszczowe dni to nic go z domu nie ruszy ;)
rano jak wywącha, ze pada deszcz to wychodzi na ganek, uchyla nosem klapkę w drzwiach od ganku, zaciąga się zapachem upewniając, że jest mokro, patrzy na mnie z wyrzutem i wraca z powrotem na posłanie; śmieję sie wtedy z niego, że musi sobie wentylek zawiązać na supełek :evil_lol:
ogólnie jest psem typowo do bloku dla osoby, która wychodzi ze 2-3 razy dziennie najwyżej;
chociaz nie powiem, ma parcie, żeby wyjśc za bramę; jak widzi, że idziemy na spacer, to biegnie pierwszy i drepcze niecierpliwie przy furtce; czyli zwiedzanie - tak; wyjścia toaletowe - niekoniecznie :)
zdjęc nie wstawiam, bo wszystkie by były takie same; ale jak mi sie trafi jakas perełka to oczywiście pokażę ciotkom :)

Posted (edited)

ten piesek szuka domku - :roll:
[video]http://tinypic.com/r/qpnk9f/6]View My Video[/video]
dokarmialam go z sasiadka, ale w koncu wyladaowal w schronisku bo za bardzo zaczal ustawiac jej psy i ona sie bala, ze w koncu cos im zrobi... :(

Edited by kakadu
  • 2 weeks later...