Ulka18 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Martusiu, masz pw w sprawie dla Ciebie waznej. Mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie. Pokaz sie z jak najlepszej strony :kciuki: Quote
kakadu Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 [quote name='maggiejan'] Czy w tej skandalicznej sprawie bazarkowej pisałaś do administratora? Przecież to absurd żeby Frodzio nie miał operacji bo go przygarnęłaś a nie udawałaś tymczas...[/quote] maggie, a jak sie pisze do administratora? jak znalezc jego adres? moze faktycznie do niego napisze, moze cos sie uda zalatwic; a jak nie to najwyzej odmowi - i tak nic nie stracimy; Quote
Ulka18 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Kakadu, admin to Margo. Napisz do niej. PS. a jak tam P. Andrzej?? Quote
kakadu Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 dziekuje, napisze do margo w takim razie; szkoda, ze to nie margo05, ale nie mozna miec wszystkiego ;) ps co do pana andrzeja, to ja.... boje sie napisac :smhair2:, ale juz zbieram sily tylko najpierw sie musze zapoznac z tymi tytulami (juz oba kupilam); za duzo jest do stracenia, zeby cos zrobic na pol gwizdka... Quote
Ulka18 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Martusiu, nie bój sie. Pan Andrzej to super gość, bardzo życzliwy. Quote
kakadu Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 nadrobie zaleglosci w historii frodzika; codziennie masuje nozke zoperowana ok 45 minut i naswietlam ok 10 minut; te jeszcze nienaprawiona masuje krotcej i naswietlam tez krocej, ale cos tam przy niej robimy; plywamy ile sie da, skusilismy sie nawet na ryzykowna kapiel w 'akwenie' na polu mokotowskim ryzykujac choroby skory, ale jakos nic nam nie bylo, a zawsze nozka pocwiczyla troche; ogolnie frodzio czuje sie dobrze i dopisuje mu humor; musielismy juz spakowac nasze kanapki pod ktorymi frodzin lubil spac, wiec znalazl sobie nowe miejsce w tym rozgardiaszu :) [IMG]http://img516.imageshack.us/img516/4088/p8120872mf0.jpg[/IMG] Quote
Ulka18 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Ale Frodzio ma super skryjowke :evil_lol: Martusiu, czyli z tego wychodzi, ze sie przeprowadzacie juz niedlugo? Quote
kakadu Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 [quote name='Ulka18']Ale Frodzio ma super skryjowke :evil_lol: [/quote] prawda? zupelnie jak male dziecko - jak glowa schowana, to znaczy, ze reszta tez juz bezpieczna :evil_lol:, nie szkodzi, ze dupalek wystaje :evil_lol: co do przeprowadzki, to pod koniec miesiaca dostaniemy klucze, ale juz sie trzeba pomalu przygotowywac... zostaly niecale 3 tygodnie, a tu gratow sie uzbieralo, ze strach uwierzyc ile sie zmiesci na 30 metrach kwadratowych :crazyeye: Quote
kakadu Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 i musimy frodzikowi kupic jakas nowa budke, bo wyraznie widac, ze on lubi miec swoj wlasny dach nad glowa ;) Quote
kaja555 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Biedny Frodek, nie umie się odnależć jak kanapa spakowana ;) Quote
maggiejan Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Martusiu, nieodmiennie Cię podziwiam za troskę i czułość z jaką dbasz o Frodzia :loveu:. Ma chłopak szczęście! Quote
Ulka18 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Chyba Kakadu jest w trakcie przeprowadzki, mam nadzieje, ze sie odezwie. Quote
kakadu Posted September 11, 2008 Author Posted September 11, 2008 oj, dorwalam sie na chwile do sieci, zaraz lece do pracy bo do konca miesiaca pracuje; napisze tylko szybko, ze frodzio ma sie dobrze, chyba mieszkal kiedys w domku bo obszczekuje wszystkich przy bramie razem ze sznaucerka :) wykopal juz 4 doly w ogrodku, ale naszczescie mamy kreta, wiec arek nabiera na lopate krecie kopce i wsypuje we frodzikowe doly i tak poziom sie wyrownuje :) raz uciekl przez szpare pod ogrodzeniem, ale tesc go dorwal choc nie bylo latwo bo wyraznie poszedl nas szukac i byl gluchy na wolania (jak byl arek to nigdzie nie uciekal, ale arek musi kursowac od czasu do czasu zeby wszystko przewozic, a ja bylam w wawie) trzeba uszczelnic ogrodzenie; dziury w drzwiach nie da sie zrobic ze wzgledu na konstrukcje wiec bedzie dziura w... scianie, zeby psy mogly swobodnie wchodzic i wychodzic z domu jak nas nie bedzie; co do szansy, ktora dala mi znajomosc z panem andrzejem to robie juz trzecie podejscie, bo dwa pierwsze razy byly niezbyt udane :( do trzech razy sztuka; bede probowac do konca, az mnie pogoni, ale poki co napisal, zeby probowac nawet i 100 razy; mial jakas prace na etat i pewnie bym sie jej podjela, ale musze do konca miesiaca tu gdzie jestem bo obiecalam... sciskamy was z frodziem i jeszcze sie odezwe bo bede bywac tu w mieszkaniu do 14 wrzesnia, a potem bye bye necie.... poki cud sie nie zdarzy Quote
Ulka18 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 [quote] bede probowac do konca, az mnie pogoni, ale poki co napisal, zeby probowac nawet i 100 razy; mial jakas prace na etat i pewnie bym sie jej podjela, ale musze do konca miesiaca tu gdzie jestem bo obiecalam... [/quote] Martusiu, trzymam za Ciebie super mocne kciuki. A Pan Andrzej na pewno bedzie o Tobie pamietal i jak tylko cos sie znajdzie, to Ci podesle. Jak nie ten etat, to inny. Super, ze psiaki maja teraz tyle swobody i wolnosci. Okruszek widac, ze pokochal Was z calego serca, jesli zdecydowal sie na ucieczke i poszukiwanie poza ogrodzeniem. PS. Super pomysl z zasypywaniem tych dołow. Quote
kaja555 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 tak myślałam że Marta już po przeprowadzce - no to teraz będzie Frodek miał życie! Dołki w ogródku, kret, obszczekiwanie pod bramą... fiu fiu;) Quote
czarok Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 [quote name='kaja555']tak myślałam że Marta już po przeprowadzce - no to teraz będzie Frodek miał życie! Dołki w ogródku, kret, obszczekiwanie pod bramą... fiu fiu;)[/quote] Ja tu nadal zaglądam....i czekam....może da się jakieś nowe wieści o Frodku umieścić? ( z kawiarenki internetowej, od znajomych mających dostęp do sieci itp...). Poza czystą ciekawością kieruję się chęcią pomocy - jedna łapka Frodka zoperowana, a co z drugą?? Może potrzeba wsparcia finansowego??? Quote
maggiejan Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Właśnie, Martusiu, dawno nie było od Was wiadomości...:roll: Quote
kaja555 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 zadzwonię do Marty i coś się dowiem, rozmawiałyśmy niedawno i wszystko było w porządku, ale Frodek potrzebuje operacji drugiej łąpki, a Marta teraz nie pracuje. Miała mi przesłąć zdjęcia do wstawienia, ale jakoś nie doszły. cholera by wzieła te bazarki, przecież potrzebne jest wsparcie! Quote
Isabel Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Najważniejsze, że wszystko w porządku, no może prawie w porządku, bo nie ma finansów na drugą operację... Quote
maggiejan Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Czy nie da się jakoś obejść tego bzdurnego regulaminu? Pies w potrzebie jest psem w potrzebie, nawet jeśli ma dom... Quote
kaja555 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 przecież często są zbierane pieniądze dla osób, które mają wymagające zwierzęta pod swoją opieką i ich leczenie jest bardzo kosztowne, na prawdę, przez to Frodek nie ma mieć drugiej operacji? Ta chora noga powoduje że nie może używać zdrowej.. Quote
Ulka18 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Modzi na bazarkach sa tak gorliwi, ze az strach cokolwiek tam sprzedac. To tak jakby ZUS albo US mi przypomina, sztywne reguly, zadnych odstepstw, decyzja urzednika/moda jak wyrok Boga. Kaja555, jesli bedziesz dzwonic do Marty to prosze pozdrow ja ode mnie. Jesli bedzie potrzebna 2-ga operacja, to ja wplace bezposrednio na konto Martusi, na poczatek 50,- zl. Quote
Recommended Posts