kakadu Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 [quote name='kaja555']tylko ile to ma trwać, tu sie czas liczy ja też jak napisałam dwa dni temu w innej sprawie do amina, to nie dostałam do tej pory odpowiedzi admin jeden czy dwoch, a nas mrowie.... ;) trzeba czekac, z nadzieja na sukces; mysle, ze tak jak napisala ulka - Dobrze byloby, zeby bazarki byly bardziej elastyczne i mozna bylo zbierac na kosztowne zabiegi adoptowanych psow. Quote
kakadu Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 kurcze, ciagle nie ma wiesci... kaja, a tobie odpowiedzieli? Quote
kaja555 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 kakadu napisał(a):kurcze, ciagle nie ma wiesci... kaja, a tobie odpowiedzieli? też nic :shake: Quote
kakadu Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 czy ktos z was ma doswiadczenie w czekaniu na odpowiedz? pisaliscie kiedys do jakiegos admina? jak dlugo to moze potrwac? Quote
kakadu Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 ech, poczytalam watek o propzycjach zmian regulaminu i widze, ze nie ma szans na cokolwiek; frodzik nie jest bezdomny; co ja mam teraz robic? kredytu to mi juz zaden bank nie da :shake:; ktos cos wspomnial o cegielkach? ktos podobno robi aukcje cegielkowe na allegro? ulka, to ty pisalas? bo ja mam takie cienkie polaczenie z netem, ze kazda zmiana strony trwa wieki i nie mam sily szukac :-( Quote
kaja555 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 oktawia6 napisał(a):proponuję byście wystawiły dla Okruszka aukcje na allegro oraz aukcję cegiełkową, są zdjęcia są materiały-aukcje cegiełkowe robi Tengusia - trzeba tylko opłacic koszty od auckji-ale to po zakończeniu-dla przykładu jak wygląda taka aukcja możecie zerknąc do banerka Pikusia z mego podpisu. To jest rozwiązanie w takiej dennej sytuacji ma stronie 119 oktawia pisze o Tengusi Quote
kakadu Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 dzieki kaja :) zaraz napisze pw do tengusi (cholera, widze, ze nasza oktawia zbanowana - ciekawe czym podpadla... oktawio odzywaj sie bodaj na maila jakbys miala jakies pomysly - [email protected]); na watku o zmianie regulaminu zapytalam zgodnie z sugestia maggiejan: mam psa z mielca, ktory przyjechal do mnie na dt, ale po dlugim czasie szukania mu domu zostal na zawsze; nie mam wiec mozliwosci robienia bazarkow - przyjelam to do wiadomosci; niedawno pojawila sie szansa na zoperowanie drugiej nogi, ale nie mam na to srodkow; po pierwszej akcji zbierania pieniazkow na bazarkach (pierwsza operacja) pozostala mi masa fantow od przyjaciol i znajomych i tu pytanie: czy wystawienie zdjec tych przedmiotow na watku okruszka/frodka, zrobienie tam aukcji i zalaczenie linku np. w podpisie bedzie zgodne z regulaminem? operacja, a potem rehabilitacja to bardzo kosztowne przedsiewziecia, watkiem interesuje sie zaledwie pare osob, ciezko nam bedzie uzbierac znaczaca kwote, natomiast aukcjami moze ktos sie zainteresuje; nie chce prosic po prostu o pieniadze; chcialabym dac ludziom pomagajacym chocby i jakies male przedmioty w zamian za ich pomoc; operacja pomoglaby frodziowi w powrocie do w miare normalnego zycia, bo teraz ciezko mu chodzic; oto jego watek: Mc-Okruszek zamieszkal na stale u Kakadu-zdj.25,33,ZBIERAMY NA OPERACJE-rozl.str.59 ale jakos tez nie ma odpowiedzi...; moze skopiuje to i wysle na pw do pianki? czy do kogo mam pisac? jak myslicie? bo margo w ogole nie odpowiada; nikt nie odpowiada :shake: Quote
terra Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Czytam i czytam i tak sobie myślę, że co nie zakazane to dozwolone;) Kakadu, jest taki dział "off topic" i tam kto chce pisze o czym chce. Ty możesz założyć watek pomocowy dla Frodzia i podlinkować w podpisie. To moje zdanie. Off Topic - Dogomania Forum Quote
kakadu Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 napisalam pw do tengusi - moze ona odpowie :roll: Quote
Ulka18 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Kakadu, moze napisz do innych modow bazarkowych np. Viris? Allegro cegielkowe mozna by zrobic, tylko potrzebny dobry tekst np. ktory pisalas do admina, zeskanowane opinii dr Janickiego, zdjecia, zdjecia, zdjecia. Allegro cegielkowe zawsze mozna wystawic, ja tego nie robilam, ale sa doswiadczone w tym dogomaniaczki. Quote
Reno2001 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Dziewczyny, dobrze by było jednak, aby allegro cegiełkowe zrobiała jakaś organizacja. Zbórki prywatne są zabronione. Oczywiście wielu ludzi ryzykuje, ale jak ktos nie daj Bóg wyhaczy, ża kasa idzie na prywatne konto może byc problem. Ja tam jestem z natury ostrożna w tej kwestii a Urząds Skarbowy jest chyba ostatnim, z którym chciałabym miec na pieńku. Oczywiście to tylko moja sugestia. Quote
kaja555 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 faktycznie lepiej jakby allegro było jakiejś organizacji aha, i nie widzę sensu pisania do Viris w sprawie bazarku, nic to nie da Quote
kakadu Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 [quote name='terra']Czytam i czytam i tak sobie myślę, że co nie zakazane to dozwolone;) Kakadu, jest taki dział "off topic" i tam kto chce pisze o czym chce. Ty możesz założyć watek pomocowy dla Frodzia i podlinkować w podpisie. To moje zdanie. Off Topic - Dogomania Forum terra, dzieki za pomysl, ale mysle, ze jednak zapytam czy tak mozna bo sie narobie i mi skasuja watek i jeszcze zbanuja za jakas dywersje, i nie bede miala z wami zadnego kontaktu; wtedy bedzie naprawde problem, bo poki co chociaz mozemy tu knuc razem,a jak zostane sama to na calej linii... Quote
kakadu Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 niestety, dostalam odpowiedz, ze nie moge tak zrobic... no to trudno; mod podpowiedzial mi, ze mozna zrobic bazarek na miau i podlinkowac, ale to by bylo troche glupio bo ja nawet tam nie jestem zarejestrowana, a rejestrowac sie zeby wykorzystac forum dla takich celow to by bylo nieladnie; no to klops; nie mam tez organizacji, ktora zrobi dla mnie cegielki, a ryzykowac nie bede :shake: Quote
terra Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Załóż bloga i podlinkuj do podpisu. Opisz wszystko co i jak, roześlę linka do bloga do swoich znajomych. Quote
kaja555 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 fundusz AFN robi allegro cegiełkowe - moze do nich warto opisać historię Frodzika? Afn robi min. dla kotów i psów z Kielc Quote
maggiejan Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 AFN bierze chyba prowizję i to nie małą... Quote
kakadu Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 chyba mam dobre wiesci :) nic nie jest jeszcze na 100% przesadzone, bo dopiero w poniedzialek bede rozmawiac z pania, ktora jest na ksiazecej odpowiedzialna za pomoc zwierzetom, ale fundacja sfora zdecydowala sie pomoc frodziowi i sfinansuje operacje; oczywiscie dla mnie to bedzie sprawa honorowa, zeby te pieniadze oddac (chociaz nie jest to warunek finansowania), ale pomyslalam, ze bede po prostu robic na te fundacje bazarki; to mi chyba wolno, nie? robic bazarki dla potrzebujacych psow, ktore sa pod opieka fundacji? i tak wlasnie zrobie; zrewanzuje sie fundacji, (ktora bierze pod uwage fakt, ze frodzik/okruszek jest psem ze schroniska) za dobre serce i po prostu tak jak moge, bede jej pomagac; bede tez wplacac jakas kwote miesiecznie, ale bazarki przyspiesza splate; mam troche fantow do zlicytowania; wplaty beda kierowane bezposrednio na konto sfory z dopiskiem "od okruszka", zeby bylo wiadomo; jesli ktos bedzie chcial cos wplacic pozabazarkowo, to bede bardzo wdzieczna i tez poprosze o taki dopisek w tytule wplaty i dodatkowo info na pw, bo musze kontrolowac stan honorowego zadluzenia; wiem, ze to i tak zajmie dlugie miesiace, ale tym bardziej chce wszystko miec pod kontrola; wyc mi sie chce ze szczescia, ze ktos wyciagnal do nas reke i pomoze biednemu frodzikowi w powrocie do zdrowia; zapraszam was na bazarki na rzecz fundacji sfora ktore mam nadzieje, juz niedlugo rusza pelna para; a ja ide rozgrzewac frodziowa noge bo tak przykazala pani doktor od dra janickiego (dzis z nia rozmawialam); 3 razy dziennie rozgrzewanie termoforem (tz z szalenstwem w oczach jezdzi wlasnie po miescie i szuka szklepu z termoforami :evil_lol:) i rozciaganie i naciaganie i masowanie 24 h na dobe, zeby przed operacja jak najlepiej noge przygotowac; trzymajcie kciuki, zeby sie wszystko udalo bo ja jeszcze nie bardzo moge w to uwierzyc; terra, dzieki za propozycje; gdyby nie sfora musialabym chyba faktycznie nauczyc sie jak sie prowadzi blog :-o Quote
Ulka18 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Wspaniale wiadomosci :multi: Dziekujemy Fundacji SFORA za tak wielka pomoc dla Frodziaka :Rose: Frodziowe bazarki bedziemy pilnie sledzic i podnosic, zeby zebrac jak najwiecej pieniązkow. Kakadu, a czy wstepnie wiadomo kiedy moze byc ta operacja? Quote
kakadu Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Ulka18 napisał(a):Wspaniale wiadomosci :multi: Dziekujemy Fundacji SFORA za tak wielka pomoc dla Frodziaka :Rose: Frodziowe bazarki bedziemy pilnie sledzic i podnosic, zeby zebrac jak najwiecej pieniązkow. Kakadu, a czy wstepnie wiadomo kiedy moze byc ta operacja? prawde mowiac to operacja moze byc juz nawet... w przyszla srode :mdleje: Quote
Isabel Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Wspaniała wiadomość:multi: Frodziku, szykuj się, będziesz jeszcze normalnie biegał:multi: Quote
terra Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Wspaniale, teraz tylko wziąć się za łapinę Frodzia i w niedługim czasie będzie śmigał jak nowo narodzony :lol: Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko udało się szybko zorganizować. :multi: Quote
maggiejan Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Dla Frodzia :kciuki: :kciuki: :kciuki: Dla Fundacji SFORA :Rose::Rose::Rose: I dla Ciebie Martusiu :angel::angel::angel: Quote
Recommended Posts