kiddy Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Cały czas czekam na odpowiedz z hoteliku:) Quote
RITA & DIANA Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 hotelik...fajna rzecz...ale kiepsko z kasa na utrzymanie i opłacenie nawet 1 tygodnia pobytu, ja sie juz praktycznie spłukałam musimy kaski ciut uzbierac bo bez kasy hotelowany Fuks nie bedzie...dzisiaj bylismy u weta, pychol goi sie w miare dobrze , pies ma apetyt, jest spokojny, dostaje antybiotyki i wraca do zdrowia Apbt sol zrobiła mu dzisiaj sesje zdjeciowa...pewnie wruci foty biedaka... Quote
Apbt_sól Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Fuks po wizycie u weta i u mnie : Fotki Fuska..... Quote
RITA & DIANA Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 bieda jedna...taki duzy...taki grozny...taki biedny... Quote
kiddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 z hoteliku dostalam maila takiej treści: [FONT=Arial][FONT=Arial]Cena za dobę to 30,- bez wyżywienia. Hotel dla psiaków jest przy naszej hodowli psów i niestety ilość miejsc mamy ograniczoną (a zainteresowanie bardzo duże).[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Prowadzimy akcje pomocy dla psów do adopcji. W tym roku przez 4 m-ce mieszkały u nas dwa psiaki z fundacji.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Jednak teraz nie jesteśmy w stanie zaproponować Pani znacznej obniżki ceny. Możemy ustalić cenę na 25,- za dobę (z wyżywieniem).[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Psy do adopcji przyjmujemy na okres miesiąca (z możliwością przedłużenia) i opłata pobierana jest z góry (rozliczana za rzeczywisty czas pobytu).[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Zachęcam również do zamieszczenia ogłoszenia o adopcji na naszym forum: www.forum-psiarskie.yoyo.pl[/FONT][/FONT] Kochani napiszcie od kiedy mam rezerwować miejsce dla psiaka i ile kasy uzbierane jest Quote
kiddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Ja postaram się umieścić numer konta fundacji AST na stronie wrocławskiej fundacji for animals i TOZie i poprosze od wplacanie kaski na Fuksa on jest taki ładny:) Szybko znajdzie domek myślę:) Quote
darunia-puma Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 kiddy napisał(a):Ja postaram się umieścić numer konta fundacji AST na stronie wrocławskiej fundacji for animals i TOZie i poprosze od wplacanie kaski na Fuksa on jest taki ładny:) Szybko znajdzie domek myślę:) dziewczynki widzaialam dzis na pierwszej stronie na głównym forum ze asia40 w niedziele jedzie od nas z wałbrzycha do wrocka moze chocby koszt przejazdu sie zwrócił ona pyta kto chce jeszcze z nia jechac bo jedzie duzym samochodem ?:-( Quote
doddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Wlasnie tak sobie gdybam, ze moze lepiej znalezc tanszy hotel? Sa hotele za 400zl miesiecznie albo za 450zl (w Wieliczce k. Krakowa)... Po prostu zastanawiam sie czy uzbiera sie choc na miesiac hotelu dla Fuksa a co dopiero 2 miesiace... Obawiam sie, ze zamiast pomocy dla Fuksa bedziemy raczej otrzymywac telefony i maile w stylu - uspijcie tego psa - bo bral udzial w walkach, wlasciciel go szczul - moze byc niebezpieczny... P.S. Karme im dostarczymy, bo w Walbrzychu jest kilka ok. 70kg u Moni. Quote
RITA & DIANA Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 adzwoniłam do kolegi...jego przyjaciel tez ma hotel i prowadzi szkolenia.Wtym hotelu doba z wyzywieniem kosztuje 20 zł ma negocjowac co do ceny bez wyzywienia, bo zawsze te pare kilo karmy mozemy zawiez...wydaje mi sie ze powinnismy sie wstrzymac z tym wrocławiem...to taka moja sugestia Doddy poruszyła temat...co bedzie gdy pies sie nie sprawdzi, okaze sie , ze jednak gdzies te poklady agresji w nim drzemia.W walkach on udziału chyba nie brał ale szczuty był.Chcemy sprawdzic psa...jego reakcje nim podejmiemy decyzje o hotelowaniu.Apbt sól ma skontaktowac sie z behawiorem , ktory oceni psa... Quote
darunia-puma Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 dziewczynki wydaje mi sie ze jest to bardzo dobry pomysł zeby sprawdził go jakis behawiorzysta roznie bywa z takimi psiakami przykre jest jednak to ze z powodu nienormalnego właściciela pies moze zostac uspiony bo moze jednak sie okazac ze jest agresywny w nietypowych sytuacjach:placz::angryy: Quote
doddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Ja jednak bylabym za opcja tego hotelu kolo Was. Taniej a takze na miejscu jest szkoleniowiec. Moim zdaniem przydaloby sie pod okiem fachowca oceniac psa np. przez tydzien, dwa. Nawet jak psa zobaczy behawiorysta to powie niewiele - w koncu behawior opiera sie glownie na rozmowie z wlascicielem. Ja jakos wole wspolpracowac z dobrymi szkoleniowcami, bo oni pracuja z grupami psow i lepiej obserwuja zachowania psow. Nawet taki spacer np. 3-4h w celu pojedynczego sprawdzenia psiaka - maly nam da wyznacznik. Tu by sie przydalo, by przez np. tydzien ktos sprawdzal Fuksa w roznych sytuacjach - w miescie, na psich polach, pod blokiem, w dzien, w nocy. Karmy ok. 70kg jest w Walbrzychu, wiec na kilka miesiecy by bylo. Fajnie by bylo, gdyby hotel zszedl do ceny 15zl za dobe. Tyle mniej wiecej sie srednio placi za hotelowanie bezdomnych psiakow. Quote
RITA & DIANA Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Fuks był dzisiaj u mnie w domu...zachowuje sie mormalnie, merda ogonem i daje sie głaskac i myziac... mówił , ze przy misce nie wykazuje agresji daje sobie ja zabrac, strasznie piszczał , ale ja mam dwie sunie w domu ...wiec sie nie dziwie, leki , ktore by mogły zaburzac funkcje neurologiczne juz nie działaja, dzwoniłam do weta, dostaje antybiotyk aby sie wygoiło szybciutko. Po południu ma dzwonic moj kolega i powie co ustalił w sprawie hotelowania, jak go znam to cos wynegocjuje. Doddy kiedy juz ustalimy wszystko to podam numer konta tego hotelu i poprosze Fundacje AST o wpłacenie bezposrenio na konto własciciela hotelu. Nie chce aby pieniadze nie moje zreszta były gdzies w obiegu. Poprosze o wystawienie faktury na fundacje, a jeszcze jedno czy dotychczasowe koszty leczenia wet ma tez wystawic na fundacje AST, a my z bazarku mu zapłacimy. To znajomy wet i skory z nas nie zedrze, a ja chce byc wobec niego fair. Nadal Quote
RITA & DIANA Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Nadal bedziemy starały sie aby wszelkie koszty pokrył wlasciciel porzuconego psa badz urzad misata, ale to troche potrwa Własciciel tez sie dowiedział, ze pies przezył i chce go odebrac...nawet nie wie, ze zniknie dzisiaj po południu....pies oczywiscie Quote
doddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Faktury niech wysla na nas. Na pw podam wszelkie dane. Quote
darunia-puma Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 dziewczynki tylko nie oddawajcie psiaka temu zwyrodnialcowi!!! moze ktos ode mnie odebrac rzeczy mam ich troche na fuksa kazdy grosz sie przyda a ja niestety nie umiem i nie mam wprawdzie czasu na ich wystawienie zawsze to kolejne kilkadziesiat złotych z bazarku dajcie znać Quote
andzia69 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 aukcja cegiełkowa na rzecz Fuksa na allegro - moze być? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=250270518 nie podawalam w jakich okolicznosciach został zabrany, zeby nie dostawac głupich meili... Quote
doddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 A skad Ty masz takie naklejki? Da rade zrobic jakies z Fundacji? Quote
andzia69 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 doddy napisał(a):A skad Ty masz takie naklejki? Da rade zrobic jakies z Fundacji? to ja od rana morduje się z tą aukcją coby ładnie wypadła, pocę się nad naklejkami - a ty pytasz!:eviltong: Naklejki w kazdej ilosci i w dowolnym kolorze - plus folia transportowa do przeniesienia tych naklejek na szybę czy gdzie tak kto chce! Moze byc????? Te naklejki są wycięte na ploterze z folii kolorowej. Jak będziesz kciała to mogę wymyslic takie naklejki "normalnego typu" z napisem o fundacji cy cuś...;) Quote
doddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 No to Ty teraz sie chwalisz takimi gadzetami Quote
emdziolek Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 doddy napisał(a):No to Ty teraz sie chwalisz takimi gadzetami cześć... Biedny pies... jest juz poogłaszany? moge mu zrobic ogłoszenie na kup-sprzedaj i na 4 lapach jak trzeba.. i potrzebujecie pewnie kassy.... postaram sie wycwaniić coś na bazarek... buZiaki Quote
kiddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Kochani bez wyżywienia koszt hoteliku może będzie 20 zl a może 15 zl. No i ważne jest to kochane że leczenie w siechnicy mamy za darmo ( leczenie ja oferuje) pozatym już prożbę o wsparcie też wysłałam do tozu i do fundacji foranimals. Więc zastanówcie się i napiszcie bo już miejsce trzeba rezerwować:) Quote
kiddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Jeśli trzeba będzie to ocenią na miejscu w siechnicy bo maja tam specjalistów i się okaże czy pies się nadaj czy nie do adopcji:) Zreszta już raz opiekowałam się amstafką która była we wrocławskim schronisku i wszyscy mówili że się nie nadaje bo jest agresywna, nawet behawiorysta orzekł że się suka nie nadaje i że napewno jest agresywna do psów i kotów. Ja jednak w nią wierzyłam i zaczełam szkolić pół roku trwało zanim sunia znalazła dom bo nikt jej niechciał wydać bo się bali. Teraz sunia ma nowy domek spi razem z kotek i olewa psy. Więc chyba warto też dać szanse Fuksikowi:)) Zaraz napisze do hoteliku i zapytam czy bez wyżywienia koszt będzie 15 zl:)) Quote
doddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Czyj nr telefonu podawac do kontaktu na ogloszeniach? My jak dajemy aukcje charytatywne, to czesto do nas ludzie dzwonia pozniej i pytaja co u pieska itd. Niestety strona Fundacji przekroczyla limit hostingu wiec dopiero zostanie uruchomiona 1.10. Wtedy uzupelnie wiadomosci na stronie i bedzie latwiej oglaszac. Ludzie bowiem sprawdzaja wiargodnosc ogloszen. Sprawdzalam konto Fundacji - na razie nic nie wplynelo dla Fuksika. Jak bedziecie w stanie, to poprosilabym takze o jeszcze jakies fotki - ale to jak dacie rade ;) Quote
andzia69 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 doddy napisał(a):No to Ty teraz sie chwalisz takimi gadzetami no przeca w pracy jezdem i tu mogę pokombinic z gadzetami! jeszcze niedługo dorobię podstawki z plexi z lbem mordercy!;) Quote
Recommended Posts