Jump to content
Dogomania

Kraków -cztery kocięta-Pepsi , Lolo , Fredzio i Elwis -wszyscy mają domy !!!

Recommended Posts

Posted

Witam :lol:, witam wszystkich :lol:

żyjemy , nikt nie został zjedzony :evil_lol: , jesteśmy w stałym składzie i dziękujemy , że o nas pamiętacie :lol:
w sprawie kocich domków cisza głucha zapadła i nic się nie dzieje :shake:
czekam na ten obiecany telefon o Elwiska w sobotę , ale obstawiam szanse tak 50/50 po ostatnich doświadczeniach -zobaczymy !
wybaczcie , że mniej tu wieści , ale pisałam , że mam ojca w szpitalu , po operacji i niestety na razie nie jest dobrze :shake: , a dojazd codzienny zajmuje mi prawie 1,5 godziny w jedną stronę , przez koszmarnie zakorkowany Kraków :cool3:
Wracam i padam , a tu przecież jeszcze kociarnia:loveu: i psiarnia:loveu: do obrobienia :lol:
Kiciuchy są coraz słodsze ale też i coraz bardziej rozbiegane , dobrze , że jest ta Weszkowa klatka , bo bez niej chyba by nas wykończyły :evil_lol:
a tak zamykamy w więzieniu i spokojnie można wyjść z domu :lol:

pozdrawiamy naszych miłośników :calus:

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:lol: dobry wieczór :lol:
jak to miło , gdy ktoś czeka :loveu:

melduje się ciotka Toska z raportem wieczornym :lol:
trzy łotrzyki właśnie demolują pieczołowicie wysprzątany pokój :cool3: , bieganina nie ma końca :cool3: , kto na drodze -może zostać stratowany , dlatego też Tofcio przezornie umknął do Tośkowego pokoju i leży sobie wyluzowany :eviltong:
a ja staram się chociaż wzrokowo ogarniać towarzystwo , ale nie jest to łatwe-oczu dwoje a koty trzy :evil_lol: , nie pomaga nawet rozbieżny zez :evil_lol:
cudownie jest chować się za zasłoną , za kanapą , wędrować po komodzie i grzebać łapą w każdej doniczce , można próbować wspinać się po firance -w kociej głowinie pomysłów nie brakuje :crazyeye:

mam tez niedobrą wiadomość - dostałam rano SMSa z przeprosinami , że adopcja Elwiska jest niestety nieaktualna :shake: -chociaż jedna umiejąca się zachować osoba ......
czyli nadal jesteśmy w komplecie ....

Posted

jak sobie przypomnę jak wypuszczałam z łazienki do przedpokoju 6 malutkich Miaucików i usiłowałam nie dopuścic ich do pokojów i kuchni (nie mam nigdzie drzwi poza łazienką i wejściem do domu) a one usiłowały wyskoczyc z siebie, kotłowały się, wchodziły wszystkie na jedno krzesełko (robiłam im mini tor przeszkód aby się wyszalały), ganiały w tempie błyskawicy, wykonywały boczne skoki, zwroty trasy biegu były nieprzewidywalne jak i podskoki w każdą możliwą stronę. Superowe to było:evil_lol: Toska pomnóż sobie przez dwa to co robią Twoje kociułki i zobaczysz jaki wtedy jest ubaw po pachy (aczkolwiek dobre jest to na chwile i na pewno na zły dzień ale na krótką metę, najlepiej u kogoś:evil_lol:)

Posted

w niedzielne południe wita Was kocia banda :lol:

skład niezmieniony , ale od wtorku ..... kto wie ?..... kto wie ? ........
dzwoniła pani , która dostała mój telefon od naszej forumowej AgiG ( Aga :lol: dzięki za pamięć :loveu:) i chce przygarnąć bezdomną kocią sierotę płci męskiej :lol:
W domu jest 5 letnia koteczka , był kocurek ale odszedł na kocią białaczkę .
I tu pytanie do cioć kociar :loveu:-czy to bezpieczne ? czy białaczka jest zaraźliwa ? ja kompletnie się na tych kocich chorobach nie znam - doradźcie coś !!!
Koteczka jest badana i zdrowa .
Który z moich chłopaków miałby dom pani zdecyduje na miejscu , we wtorek .

a z życia łobuzów to:
dobra ciocia Toska zakupiła malcom do zabawy futrzaną zabawkę na gumce do powieszenia w klatce !
Powiesiła i...... natychmiast porwał ją Elwis , wciągnął do koszyka w którym śpią i bronił tam wstępu jak niepodległości , Lolo i Fredzio mogli tylko z daleka popatrzeć :evil_lol:
nie zwróciłabym na to uwagi , gdyby nie odgłosy wydawane przez carnego kocurra :loveu: - w pierwszej chwili pomyślałam , że gdzieś u sąsiadów ktoś włączył wiertarkę :evil_lol: , aż w końcu zlokalizowałam źródło dźwięku :crazyeye: w klatce kociej :evil_lol::evil_lol::evil_lol: .W życiu bym takiego malucha nie posądziła o takie odgłosy :-o
niestety zabawka jakoś wyrwała się z Elwiskowych pazurów i na gumce zawisła znów przed nosem pozostałej dwójki .Zakotłowało się okrutnie i ja patrzę a tam Lolo ma szyję okręconą gumką i dynda razem z zabawką :crazyeye:
Byłby się chłopak zadusił za chwilę , więc zabawka jako niebezpieczna została zabrana !

Posted

Toska napisał(a):
przeczytałam wszystko ....
o matko......
i nie wiem , co zrobić ......
muszę wypytać , kiedy ten chory kot odszedł.....
co mi radzicie ?

jeżeli kotka, która tam mieszka ma wynik testu ujemny to na 100% nie zaraża. A wirus nie przetrwa bez kota, tak jak zresztą FIV.

Posted

weszka napisał(a):
No to chyba teraz już wszystko jasne. W końcu cioteczka Tweety to fachura od kotów :)

żadna ze mnie wyrocznia:oops: kiedyś po prostu też był podobny problem i poczytałam

Posted

Witajcie ciocie :loveu:
czy któraś z Was karmi kocięta Royal canin baby cat ?
bo dziś kupowałam swoim diabełkom i jest fajna promocja -dwa opakowania za 17 zł -normalnie jedno kosztuje ok 15-16 zł
może komuś jutro kupić ?

Posted

Toska napisał(a):
Witajcie ciocie :loveu:
czy któraś z Was karmi kocięta Royal canin baby cat ?
bo dziś kupowałam swoim diabełkom i jest fajna promocja -dwa opakowania za 17 zł -normalnie jedno kosztuje ok 15-16 zł
może komuś jutro kupić ?

To ja poproszę.
Tylko jakiej wielkości są te granulki??

Myślę o Simbie jak już zechce sama jeść.....

Posted

Ja karmiłam kiedyś, polecam. Na Allegro mozna kupić 2x 400 g. za 15 zł, ale dochodzi przesyłka. Jest jeszcze RC Kitten, tez w promocji. Granulki małe i wysokokaloryczne. Kupiłam dla moich tymczasów, co to ich jeszcze u mnie nie ma, hehheee

Posted

Beata :lol:, granulki są maleńkie , moje kociska jedzą ją odkąd u mnie są - namoczoną w wodzie i rozpaćkaną -bardzo im smakuje, ale widzę , że im smakuje wszystko :evil_lol:
polecane dla kociąt od 1 do 4 miesiąca życia
to są dwa opakowania po 40 dkg , cena atrakcyjna !

jutro rano polecę do sklepu i kupię -mam nadzieję , że jeszcze będzie !

Posted

Toska napisał(a):
Beata :lol:, granulki są maleńkie , moje kociska jedzą ją odkąd u mnie są - namoczoną w wodzie i rozpaćkaną -bardzo im smakuje, ale widzę , że im smakuje wszystko :evil_lol:
polecane dla kociąt od 1 do 4 miesiąca życia
to są dwa opakowania po 40 dkg , cena atrakcyjna !

jutro rano polecę do sklepu i kupię -mam nadzieję , że jeszcze będzie !

Bardzo poprosimy.
Będę miała jak znalazł jak zechce sama jeść....