Toska Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 :lol: kociuchy świetnie , ze mną gorzej . bom chora i nie mogę się wykurować :shake: a do tego od około 2 tygodni mam koszmarne uczulenie i nie możemy dojść z lekarzem-na co ? nie pomaga wapno , zyrtec , jest tego coraz więcej :-( czy to możliwe , żeby to było uczulenie na koty ? i wyszło po prawie miesiącu ich pobytu u mnie ? Quote
Tweety Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Toska napisał(a)::lol: kociuchy świetnie , ze mną gorzej . bom chora i nie mogę się wykurować :shake: a do tego od około 2 tygodni mam koszmarne uczulenie i nie możemy dojść z lekarzem-na co ? nie pomaga wapno , zyrtec , jest tego coraz więcej :-( czy to możliwe , żeby to było uczulenie na koty ? i wyszło po prawie miesiącu ich pobytu u mnie ? może być alergia na koty, bo ich naskórek bywa uczulający ale nie kota jako kota tylko właśnie danego kota tzn na jednego ma się uczulenia a na drugiego nie. Raczej nie przekonasz się dopóki ich nie odstawisz do domów:shake: Quote
jotpeg Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 niestety, dokladnie tak, jak pisze Tweety... na dodatek zawsze niealergik ma szanse stac sie alergikiem. Tzw. alergia na koty to tak naprawde alergia na bialko, ktore zawiera ich naskorek. Quote
weszka Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Cholerka niefajnie z tą alergią :shake: Kociaki pakować dooopki do domów! Quote
Toska Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 jotpeg napisał(a): Tzw. alergia na koty to tak naprawde alergia na bialko, ktore zawiera ich naskorek. hmmm , wiecie , że coś w tym jest... nie szczepię się na grypę , bo przy pierwszym szczepieniu miałam okropnie spuchnięta rękę - szczepionka zawiera właśnie białko ! czyli łobuzy muszą się zbierać do domków , bo się ciotka Toska zadrapie na amen :evil_lol: dziś przy wizycie okazało się , że pani doktor miała kocicę przez wiele lat i kocha kociambry bardzo -wzięła mój nr telefonu , bo jej sąsiadka szukała kotka , ale nie wie , czy sprawa aktualna . Jednak swój swojego zawsze znajdzie :evil_lol: , wystarczy parę słów :evil_lol: Quote
wandul 66 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 życzę , żeby to nie miało z kotami nic wspólnego - ja od 3 tygodni siedze na L 4 , złapałam świerzb , albo od kotów albo w moim szacownym miejscu pracy:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Tweety Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 wandul 66 napisał(a):życzę , żeby to nie miało z kotami nic wspólnego - ja od 3 tygodni siedze na L 4 , złapałam świerzb , albo od kotów albo w moim szacownym miejscu pracy:diabloti::diabloti::diabloti: to już zakrawa na choroby "zawodowe" czy może lepiej "wolontariackie"?:razz: Quote
weszka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Hihi tzw. ryzyko zawodowe ;) Kurujcie się cioteczki :) Quote
jotpeg Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 z drugiej strony, jesli by to byla alergia na tymczasowych, to powinna wystapic znacznie wczesniej. kiedys byl u mnie sasiad, ktory bardzo lubi koty, ale nie moze miec, taka ma alergie. I rzeczywiscie, po 15 minutach (!) pobytu w naszym mieszkaniu poczerwienial, zaczal kichac, wrecz go przyduszalo... A u Toski reakcja wystapila po 2 tygodniach. Ale to tylko domysly... Toska, trzymaj sie! Quote
Toska Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 uwaga , uwaga , podajemy najświeższe wiadomości od naszej Pepsi-Hermionki :loveu: dziś dzwoniła Ania -Hermionka waży już 90 dkg :crazyeye: , jest zdrowa , trzeci raz odrobaczona i już zaszczepiona :lol: Rozrabia , apetyt ma aż za wielki , śpi z Anią i chodzi za nią jak psiak :lol: Wszyscy domownicy chwalą kociambrę , że piękna i mądra -widać , że zakochani na amen :evil_lol: , a Ania mówi , że ma poprostu trzecie dziecko w domu :lol: No cóż , powiem skromnie :evil_lol: : ciocia Toska wydaje tylko towar w ekstra gatunku :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
BeataSabra Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Toska napisał(a):uwaga , uwaga , podajemy najświeższe wiadomości od naszej Pepsi-Hermionki :loveu: dziś dzwoniła Ania -Hermionka waży już 90 dkg :crazyeye: , jest zdrowa , trzeci raz odrobaczona i już zaszczepiona :lol: Rozrabia , apetyt ma aż za wielki , śpi z Anią i chodzi za nią jak psiak :lol: Wszyscy domownicy chwalą kociambrę , że piękna i mądra -widać , że zakochani na amen :evil_lol: , a Ania mówi , że ma poprostu trzecie dziecko w domu :lol: No cóż , powiem skromnie :evil_lol: : ciocia Toska wydaje tylko towar w ekstra gatunku :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ona waży tyle co Simba. Simba jest dużo większa i dużo starsza. Dobrej nocki kociuszki :loveu: Dobrej nocki Ciociu Tosko Dobrej nocki psiaczki:loveu: Quote
weszka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Sie rozumie ciociu Tosko :p Toska towar koci ma najlepszy :eviltong: Quote
Toska Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 weszka napisał(a):Sie rozumie ciociu Tosko :p Toska towar koci ma najlepszy :eviltong: nareszcie mnie ktoś docenił :lol: ale jeszcze dwa takie "towary" latają mi pod nogami , wrzeszczą o jedzenie ile sił w płucach i wcale nie widzę , żeby się pakowały do przeprowadzki :evil_lol:-chyba im tu za dobrze jest :mad: , że się nigdzie nie wybierają :cool3: Quote
Tweety Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Toska napisał(a):nareszcie mnie ktoś docenił :lol: ale jeszcze dwa takie "towary" latają mi pod nogami , wrzeszczą o jedzenie ile sił w płucach i wcale nie widzę , żeby się pakowały do przeprowadzki :evil_lol:-chyba im tu za dobrze jest :mad: , że się nigdzie nie wybierają :cool3: ależ co dzień jesteś doceniana .. przez swoich podopiecznych:razz: Myślisz, że byłyby takie radosne, rozwrzeszczane i ganiające jakby im było źle u Ciebie? A jakbyś przez nas nie była doceniana, to czy lecielibyśmy tutaj codziennie na wątek?:razz: Quote
BIANKA1 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Tweety napisał(a):ależ co dzień jesteś doceniana .. przez swoich podopiecznych:razz: Myślisz, że byłyby takie radosne, rozwrzeszczane i ganiające jakby im było źle u Ciebie? A jakbyś przez nas nie była doceniana, to czy lecielibyśmy tutaj codziennie na wątek?:razz: Właśnie , zgadzam się całkowicie :loveu: Quote
weszka Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Witamy bandę :) Zrobiłam jeszcze jedno ogłoszenie http://www.eoferty.pl/ogloszenie.php?id=8669 Quote
Toska Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 :lol: heloł cioteńki :lol: strrrrasznie mi miło , że tak tu do nas codzień zaglądacie i dobrym słowem i czynami [Weszko :calus:] nas wspieracie :lol: Pan Maciej się nie odezwał , więc wygląda na to , że jednak go skutecznie zniechęciłam :-( -trudno , szukamy dalej ! może z nowego ogłoszenie Weszki ktoś chętny się znajdzie ? muszę w końcu wybrać się z chłopakami do wetki na trzecie odrobaczenie i ważenie , ale jakos mi stale brakuje czasu ...... Quote
noemik Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Toska napisał(a)::lol: heloł cioteńki :lol: strrrrasznie mi miło , że tak tu do nas codzień zaglądacie i dobrym słowem i czynami [Weszko :calus:] nas wspieracie :lol: Pan Maciej się nie odezwał , więc wygląda na to , że jednak go skutecznie zniechęciłam :-( -trudno , szukamy dalej ! może z nowego ogłoszenie Weszki ktoś chętny się znajdzie ? muszę w końcu wybrać się z chłopakami do wetki na trzecie odrobaczenie i ważenie , ale jakos mi stale brakuje czasu ...... Toska, Maciej to ten, co Ci o nim pisałam? Quote
Toska Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 noemik , nie wiem , wydaje mi się , że to jakiś kontakt od Sugarr Quote
noemik Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Toska napisał(a):noemik , nie wiem , wydaje mi się , że to jakiś kontakt od Sugarr to ten sam, ja też dostałam namiary od sugarr, pisałam ci o nim na gg, a ty napisałaś do niego i mówiłaś, że nie odpisał. Quote
jotpeg Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Tweety napisał(a):ależ co dzień jesteś doceniana .. przez swoich podopiecznych:razz: Myślisz, że byłyby takie radosne, rozwrzeszczane i ganiające jakby im było źle u Ciebie? A jakbyś przez nas nie była doceniana, to czy lecielibyśmy tutaj codziennie na wątek?:razz: nic dodać, nic ująć!!! :p Quote
Toska Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 dziewczyny :lol: , miód lejecie na moje serce :lol: od razu się inaczej czuję :evil_lol: Quote
Toska Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Glośnym MIAU :kociak::kociak: MIAU na dzień dobry przypominają się Freddi i Elwis :lol: cisza u nas głucha zapadła , nikt nie dzwoni ........ ani jednego telefonu..... a kociska rosną , domków potrzebują ! jakieś takie się chłopaki robią śmiesznie nieproporcjonalne :lol: -nożyny im się wydłuuuuużyły , chude takie , jakby im kto jedzenia żałował , czy co ? :evil_lol: ale sił w nich niesamowite ilości -gonić by mogły bez końca ! inna rzecz , że jednak biedaki dużo siedzą zamknięte w klatce :-( , ale cóż , nie ma innego wyjścia -ważne , że mają co jeść , ciepełko , są zdrowe i radosne . Głaski lubią , ale przytulać się za bardzo nie mają czasu :evil_lol: , bo tyle ciekawych rzeczy jest w mieszkaniu ........ pozdrawiamy wszystkie ciocie i prosimy -pamiętajcie , ża mam dwóch kawalerów na wydaniu !!!! Quote
Recommended Posts