Jump to content
Dogomania

Kraków -cztery kocięta-Pepsi , Lolo , Fredzio i Elwis -wszyscy mają domy !!!

Recommended Posts

• Replies 619
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:lol: kociuchy świetnie , ze mną gorzej . bom chora i nie mogę się wykurować :shake:
a do tego od około 2 tygodni mam koszmarne uczulenie i nie możemy dojść z lekarzem-na co ? nie pomaga wapno , zyrtec , jest tego coraz więcej :-(
czy to możliwe , żeby to było uczulenie na koty ?
i wyszło po prawie miesiącu ich pobytu u mnie ?

Posted

Toska napisał(a):
:lol: kociuchy świetnie , ze mną gorzej . bom chora i nie mogę się wykurować :shake:
a do tego od około 2 tygodni mam koszmarne uczulenie i nie możemy dojść z lekarzem-na co ? nie pomaga wapno , zyrtec , jest tego coraz więcej :-(
czy to możliwe , żeby to było uczulenie na koty ?
i wyszło po prawie miesiącu ich pobytu u mnie ?

może być alergia na koty, bo ich naskórek bywa uczulający ale nie kota jako kota tylko właśnie danego kota tzn na jednego ma się uczulenia a na drugiego nie. Raczej nie przekonasz się dopóki ich nie odstawisz do domów:shake:

Posted

niestety, dokladnie tak, jak pisze Tweety...
na dodatek zawsze niealergik ma szanse stac sie alergikiem. Tzw. alergia na koty to tak naprawde alergia na bialko, ktore zawiera ich naskorek.

Posted

jotpeg napisał(a):

Tzw. alergia na koty to tak naprawde alergia na bialko, ktore zawiera ich naskorek.

hmmm , wiecie , że coś w tym jest...
nie szczepię się na grypę , bo przy pierwszym szczepieniu miałam okropnie spuchnięta rękę - szczepionka zawiera właśnie białko !
czyli łobuzy muszą się zbierać do domków , bo się ciotka Toska zadrapie na amen :evil_lol:
dziś przy wizycie okazało się , że pani doktor miała kocicę przez wiele lat i kocha kociambry bardzo -wzięła mój nr telefonu , bo jej sąsiadka szukała kotka , ale nie wie , czy sprawa aktualna .
Jednak swój swojego zawsze znajdzie :evil_lol: , wystarczy parę słów :evil_lol:

Posted

życzę , żeby to nie miało z kotami nic wspólnego - ja od 3 tygodni siedze na L 4 , złapałam świerzb , albo od kotów albo w moim szacownym miejscu pracy:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

wandul 66 napisał(a):
życzę , żeby to nie miało z kotami nic wspólnego - ja od 3 tygodni siedze na L 4 , złapałam świerzb , albo od kotów albo w moim szacownym miejscu pracy:diabloti::diabloti::diabloti:

to już zakrawa na choroby "zawodowe" czy może lepiej "wolontariackie"?:razz:

Posted

z drugiej strony, jesli by to byla alergia na tymczasowych, to powinna wystapic znacznie wczesniej.
kiedys byl u mnie sasiad, ktory bardzo lubi koty, ale nie moze miec, taka ma alergie. I rzeczywiscie, po 15 minutach (!) pobytu w naszym mieszkaniu poczerwienial, zaczal kichac, wrecz go przyduszalo...
A u Toski reakcja wystapila po 2 tygodniach. Ale to tylko domysly... Toska, trzymaj sie!

Posted

uwaga , uwaga , podajemy najświeższe wiadomości od naszej Pepsi-Hermionki :loveu:

dziś dzwoniła Ania -Hermionka waży już 90 dkg :crazyeye: , jest zdrowa , trzeci raz odrobaczona i już zaszczepiona :lol:
Rozrabia , apetyt ma aż za wielki , śpi z Anią i chodzi za nią jak psiak :lol:
Wszyscy domownicy chwalą kociambrę , że piękna i mądra -widać , że zakochani na amen :evil_lol: , a Ania mówi , że ma poprostu trzecie dziecko w domu :lol:
No cóż , powiem skromnie :evil_lol: : ciocia Toska wydaje tylko towar w ekstra gatunku :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Toska napisał(a):
uwaga , uwaga , podajemy najświeższe wiadomości od naszej Pepsi-Hermionki :loveu:

dziś dzwoniła Ania -Hermionka waży już 90 dkg :crazyeye: , jest zdrowa , trzeci raz odrobaczona i już zaszczepiona :lol:
Rozrabia , apetyt ma aż za wielki , śpi z Anią i chodzi za nią jak psiak :lol:
Wszyscy domownicy chwalą kociambrę , że piękna i mądra -widać , że zakochani na amen :evil_lol: , a Ania mówi , że ma poprostu trzecie dziecko w domu :lol:
No cóż , powiem skromnie :evil_lol: : ciocia Toska wydaje tylko towar w ekstra gatunku :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ona waży tyle co Simba.
Simba jest dużo większa i dużo starsza.

Dobrej nocki kociuszki :loveu:
Dobrej nocki Ciociu Tosko
Dobrej nocki psiaczki:loveu:

Posted

weszka napisał(a):
Sie rozumie ciociu Tosko :p
Toska towar koci ma najlepszy :eviltong:

nareszcie mnie ktoś docenił :lol:
ale jeszcze dwa takie "towary" latają mi pod nogami , wrzeszczą o jedzenie ile sił w płucach i wcale nie widzę , żeby się pakowały do przeprowadzki :evil_lol:-chyba im tu za dobrze jest :mad: , że się nigdzie nie wybierają :cool3:

Posted

Toska napisał(a):
nareszcie mnie ktoś docenił :lol:
ale jeszcze dwa takie "towary" latają mi pod nogami , wrzeszczą o jedzenie ile sił w płucach i wcale nie widzę , żeby się pakowały do przeprowadzki :evil_lol:-chyba im tu za dobrze jest :mad: , że się nigdzie nie wybierają :cool3:

ależ co dzień jesteś doceniana .. przez swoich podopiecznych:razz: Myślisz, że byłyby takie radosne, rozwrzeszczane i ganiające jakby im było źle u Ciebie?
A jakbyś przez nas nie była doceniana, to czy lecielibyśmy tutaj codziennie na wątek?:razz:

Posted

Tweety napisał(a):
ależ co dzień jesteś doceniana .. przez swoich podopiecznych:razz: Myślisz, że byłyby takie radosne, rozwrzeszczane i ganiające jakby im było źle u Ciebie?
A jakbyś przez nas nie była doceniana, to czy lecielibyśmy tutaj codziennie na wątek?:razz:

Właśnie , zgadzam się całkowicie :loveu:

Posted

:lol: heloł cioteńki :lol:
strrrrasznie mi miło , że tak tu do nas codzień zaglądacie i dobrym słowem i czynami [Weszko :calus:] nas wspieracie :lol:

Pan Maciej się nie odezwał , więc wygląda na to , że jednak go skutecznie zniechęciłam :-( -trudno , szukamy dalej !
może z nowego ogłoszenie Weszki ktoś chętny się znajdzie ?

muszę w końcu wybrać się z chłopakami do wetki na trzecie odrobaczenie i ważenie , ale jakos mi stale brakuje czasu ......

Posted

Toska napisał(a):
:lol: heloł cioteńki :lol:
strrrrasznie mi miło , że tak tu do nas codzień zaglądacie i dobrym słowem i czynami [Weszko :calus:] nas wspieracie :lol:

Pan Maciej się nie odezwał , więc wygląda na to , że jednak go skutecznie zniechęciłam :-( -trudno , szukamy dalej !
może z nowego ogłoszenie Weszki ktoś chętny się znajdzie ?

muszę w końcu wybrać się z chłopakami do wetki na trzecie odrobaczenie i ważenie , ale jakos mi stale brakuje czasu ......

Toska, Maciej to ten, co Ci o nim pisałam?

Posted

Toska napisał(a):
noemik , nie wiem , wydaje mi się , że to jakiś kontakt od Sugarr

to ten sam, ja też dostałam namiary od sugarr, pisałam ci o nim na gg, a ty napisałaś do niego i mówiłaś, że nie odpisał.

Posted

Tweety napisał(a):

nic dodać, nic ująć!!! :p

Posted

Glośnym MIAU :kociak::kociak: MIAU na dzień dobry przypominają się Freddi i Elwis :lol:

cisza u nas głucha zapadła , nikt nie dzwoni ........
ani jednego telefonu.....

a kociska rosną , domków potrzebują !
jakieś takie się chłopaki robią śmiesznie nieproporcjonalne :lol: -nożyny im się wydłuuuuużyły , chude takie , jakby im kto jedzenia żałował , czy co ? :evil_lol:
ale sił w nich niesamowite ilości -gonić by mogły bez końca !
inna rzecz , że jednak biedaki dużo siedzą zamknięte w klatce :-( , ale cóż , nie ma innego wyjścia -ważne , że mają co jeść , ciepełko , są zdrowe i radosne .
Głaski lubią , ale przytulać się za bardzo nie mają czasu :evil_lol: , bo tyle ciekawych rzeczy jest w mieszkaniu ........
pozdrawiamy wszystkie ciocie i prosimy -pamiętajcie , ża mam dwóch kawalerów na wydaniu !!!!