Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='anett']Czarodziejko czy mogłabyś napisać czy rozważyłaś już DT dla Amika, proszęęę:modla::modla:
Nie chciałabym być niecierpliwa... ale nie mogę przestać o nim myśleć:shake:
Gdyby Amik dostał taki cudny dar od losu po tylu latach bezdomności, samotności i ciemnego boksu...

Mogę Amikowi zaoferować miejsce w budzie. Na początku byłby uwiązany, potem, podobnie jak reszta psów, mógłby sobie chodzić wolno. Musi się jednak przyzwyczaić do nowego miejsca, bo nie chciałabym, żeby uciekł. Chyba, że znajdziecie mu coś lepszego, a może nawet stały domek. To takie żałośnie nieszczęśliwe i opuszczone psisko...

Posted

Czarodziejko dziękuję z całego serca:loveu::loveu::loveu:

[quote name='Czarodziejka'] Chyba, że znajdziecie mu coś lepszego...
A to można znaleźć coś jeszcze lepszego niż DT u Ciebie ??:crazyeye::eviltong::lol::lol:
Amik potrzebuje kontaktu z człowiekiem, socjalizacji, wiem, że u Ciebie ma zapewnioną miłość i doskonałą opiekę!!! Po raz pierwszy w życiu!!!
Domku stałego będziemy oczywiście szukać ale tylko pobyt w DT daje Amikowi jakąś szansę na znalezienie domu stałego. Teraz jest praktycznie psem nieadopcyjnym, zresztą 1,5 roku poszukiwań domu nic nie dało:shake:

A kiedy Amik mógłby do Ciebie przyjechać?
Musimy załatwić transport (ja niestety jestem ze śląska i w dodatku dopiero w piątek 13tego mam egzamin na prawko bo już bym jechała do Sochaczewa:evil_lol::evil_lol:). Boże jak się cieszę!!! Obraz Amika a szczególnie jego oczu wrył mi się pod powiekami:-(
DZIĘKUJĘ !!!

Posted

[quote name='anett']Czarodziejko dziękuję z całego serca:loveu::loveu::loveu:

A to można znaleźć coś jeszcze lepszego niż DT u Ciebie ??:crazyeye::eviltong::lol::lol:
Amik potrzebuje kontaktu z człowiekiem, socjalizacji, wiem, że u Ciebie ma zapewnioną miłość i doskonałą opiekę!!! Po raz pierwszy w życiu!!!
Domku stałego będziemy oczywiście szukać ale tylko pobyt w DT daje Amikowi jakąś szansę na znalezienie domu stałego. Teraz jest praktycznie psem nieadopcyjnym, zresztą 1,5 roku poszukiwań domu nic nie dało:shake:

A kiedy Amik mógłby do Ciebie przyjechać?
Musimy załatwić transport (ja niestety jestem ze śląska i w dodatku dopiero w piątek 13tego mam egzamin na prawko bo już bym jechała do Sochaczewa:evil_lol::evil_lol:). Boże jak się cieszę!!! Obraz Amika a szczególnie jego oczu wrył mi się pod powiekami:-(
DZIĘKUJĘ !!!
Nie wcześniej jak po zebraniu deklaracji stałych:shake:
Czarodziejko,jakie koszty miesięcznie musiałybysmy ponieść?

Posted

[quote name='Czarodziejka']Mogę Amikowi zaoferować miejsce w budzie. Na początku byłby uwiązany, potem, podobnie jak reszta psów, mógłby sobie chodzić wolno. Musi się jednak przyzwyczaić do nowego miejsca, bo nie chciałabym, żeby uciekł. Chyba, że znajdziecie mu coś lepszego, a może nawet stały domek. To takie żałośnie nieszczęśliwe i opuszczone psisko...

Czarodziejko kochana, prosimy Cię, weź tego nieszczęśnika do siebie. U Ciebie z pewnością będzie mu lepiej, niż schronie, gdzie już dawno się poddał:-(:-(:-(

Może się lepiej socjalizuje z ludźmi i innymi zwierzętami, to by zwiększyło jego szanse na adopcję:roll:
Oczywiście, że na początku musiał by być przywiązany, bo w strachu, mógłby podjąć próbę ucieczki.

Ja ze swej strony nie mogę obiecać comiesięcznych wpłat na utrzymanie Amika, nie mogę złożyć obietnicy, której później nie podołam, ale obiecuję się dorzucić do pokrycia kosztów ewentualnego transportu do Ciebie.

Czarodziejko, prosimy, wyczaruj Amikowi szansę na dom i lepszy byt:loveu:

piszcie proszę, co postanowiono i ewentualnie gdzie kasę na transport wpłacać:cool3:
pozdrawiam

Posted

[quote name='Renata5']Bico,do transportu Amika nam jeszcze daleko...mamy dopiero ze 20(?)zł comiesięcznych deklaracji,a potrzeba co najmniej 300zł:-(

Chyba zaraz pójdę się powiesić:flaming: co za niefart, wszyscy z kasy wypłukani:placz:
trzeba powiadomić i zmobilizować więcej ciotek i wujków:evil_lol:

wątek Timo czy Cyganka i Piana tak pięknie się zmobilizował:loveu:

A Amik przecież gorszy w niczym nie jest:roll::-(
Teraz Czarodziejka oferuje mu szansę, trzeba mu pomóc:placz:

Posted

[quote name='bico']Chyba zaraz pójdę się powiesić:flaming: co za niefart, wszyscy z kasy wypłukani:placz:

Spójrz na ilośc zarejestrowanych dogomaniaków...ponad 20tys!
A aktywnie udzielających się na dogo jest tak mało,że praktycznie ich nicki znam na pamięć.3/4 z nich ma juz kilka deklaracji na rózne psiaki i nie jest w stanie pomóc następnemu...boszsze,jakie to wszystko jest niesprawiedliwe:-(
Przeciez te psy chcą tylko żyć przy swoim człowieku,a my nie możemy im wszystkim pomóc...niestety:placz:

Posted

[quote name='bico']... ale obiecuję się dorzucić do pokrycia kosztów ewentualnego transportu do Ciebie.

Czarodziejko, prosimy, wyczaruj Amikowi szansę na dom i lepszy byt:loveu:

piszcie proszę, co postanowiono i ewentualnie gdzie kasę na transport wpłacać:cool3:
pozdrawiam

Bico dzięki:lol::lol:
Jak tylko Czarodziejka poda szczegóły finansowe będziemy działać dalej:cool3:

Posted

[quote name='Renata5']Bico,do transportu Amika nam jeszcze daleko...mamy dopiero ze 20(?)zł comiesięcznych deklaracji,a potrzeba co najmniej 300zł:-([/quote]
Renatko stałych deklaracji mamy 65zł a ile potrzeba jeszcze nie wiemy;)

Posted

Sluchjacie ja moge ze 50-60 zl rzucic tylko gdzie ta farsa ma isc? ja tu nowa wiec ni eod konca w temwcie we wystkim

[quote name='bico']Chyba zaraz pójdę się powiesić:flaming: co za niefart, wszyscy z kasy wypłukani:placz:

Posted

[quote name='anett']Renatko stałych deklaracji mamy 65zł a ile potrzeba jeszcze nie wiemy;)
Super!Nataszka może jeszcze dorzucić 50-60zł,tylko nie wiem,czy na stałe,czy jednorazowo.Czarodziejko odezwij się ile mamy pieniążków uzbierać;)

Posted

[quote name='anett']Beata19 bardzo dziękujemy za propozycję bazarku:lol:, przyda się BARDZO!!

Natasza dziękuję serdecznie w imieniu Amika:lol:, czy Twoja deklaracja jest jednorazowa czy mogłabyś zadeklarować stałą kwotę miesięcznie?

Gosiaku WIELKIE DZIĘKI za bazarek;) Książki SUPER !!! Zapraszamy !!!

AMIK może jechać do Czarodziejki już - potrzebujemy 300 zł miesięcznie !!!
PROSIMY W IMIENIU AMIKA o stałe deklaracje wpłat !!!:modla::modla:

Anett kochana dobrze,że się dowiedziałaś ile mamy zbierać;).
Czarodziejka pisała,że na początku Amik musiałby byc na łańcuchu.Jemu to nie zrobi dużej róznicy,bo w schronie też jest na łańcuchu.Ale byc w schronie,a w "swoim domku"-to dopiero różnica.Amiczek napewno zaraz odżyje :loveu:

Posted

Beata19 bardzo dziękujemy za propozycję bazarku:lol:, przyda się BARDZO!!

Natasza dziękuję serdecznie w imieniu Amika:lol:, czy Twoja deklaracja jest jednorazowa czy mogłabyś zadeklarować stałą kwotę miesięcznie?

Gosiaku WIELKIE DZIĘKI za bazarek;) Książki SUPER !!! Zapraszamy !!!

AMIK może jechać do Czarodziejki już - potrzebujemy 300 zł miesięcznie !!!
PROSIMY W IMIENIU AMIKA o stałe deklaracje wpłat !!!:modla::modla:

Posted

[quote name='Renata5']Anett kochana dobrze,że się dowiedziałaś ile mamy zbierać;).
Czarodziejka pisała,że na początku Amik musiałby byc na łańcuchu.Jemu to nie zrobi dużej róznicy,bo w schronie też jest na łańcuchu.Ale byc w schronie,a w "swoim domku"-to dopiero różnica.Amiczek napewno zaraz odżyje :loveu:[/quote]

Renatko Amik jest teraz w boksie - ciemnicy z blachy gdzie ma widok wyłącznie na kolejny boks przed sobą; on praktycznie nie wychodzi z budy - teraz jest "przywiązany" rezygnacją, smutkiem i brakiem nadziei...:-(:-(
Przywieziony do schroniska nie wstawał z przerażenia i przez 1,5 roku wegetuje w tej budzie:-(:-(
Zresztą nie trzeba znać jego historii wystarczy spojrzeć w oczy...:-(
Tragedia !!

Dlatego BARDZO PROSIMY o jakiekolwiek wsparcie !!! Liczy się każdy grosz!!

Posted

Anett wyliczyła,że deklaracji stałych jest 65zł.Nataszka ma dołożyć 50-60zł,ale jeszcze nie wiemy,czy na stałe,czy jednorazowo.No i są bazarki,ale dopiero po zakończeniu będzie wiadomo ile z nich wpłynęło.To chyba tyle

Posted

[quote name='luka1']interesuje mnie czy jesteśmy w stanie zebrać jakieś 500,- jednorazowo :cool1:[/QUOTE]

:crazyeye:ciężko będzie,oj ciężko,ale Barusiowi na podróz uzbieralismy prawie 400,to może i 500damy rade.Nadzieja umiera ostatnia:razz:

Posted

[quote name='luka1']dlatergo wazne jest by ktoś pisał na watku ile kasy mamy zapewnione - chce to wiedziec bo mam plan

Aleś tajemnicza...:siara::cool3:
Nie martw sie zbierzemy,tylko moze tytuł zmienic,czy co?