Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

mysza201 napisał(a):
Aha jeszcze jedno mi się przypomniało, czy te zadeklarowane 100 zł to mam juz teraz wpłacić, czy dopiero jak Amik będzie w domku ?

Poczekajmy na Lukę,niech sie wypowie
Mysza-dzięki:loveu:

Posted

Dziewczyny myślę, że na PaniąKtóraMaDzwonićWSobotę nie warto czekać:shake:
Zresztą Amik wymaga socjalizacji i doświadczonej osoby.

Dzięki Myszy:loveu: Amik ma na już miesiąc opłacony i deklaracje miesięczne wyglądają nieźle - brakuje nam 110 zł miesięcznie a będziemy miały 2 miesiące żeby je dozbierać lub posiłkować się allegro i bazarkami.

Ziutka podaj nr konta lub prześlij PM do osób, które deklarowały wpłaty !!!

Dziewczyny - Luka, Ziutka - czy macie możliwość zorganizowania transportu Amika do Czarodziejki? na koszty transportu też mamy:multi:
Aha i co z umową adopcyjną?

Posted

(Wchodzę już chyba piąty raz - zobaczymy czy mi sie uda napisać)

W to że Pani zadzwoni ja też bradzo nie wierzę - sytuacja chyba ja przerosła. Wydaje mi się że wiek Amika jednak ją zniechęci.

A teraz kubełek zimnej wody: W naszym schronisku jest tak, że pies może opuścić schronisko po wyadoptowaniu na konkretną osobę. Nie ma pojęcia Dom Tymczasowy. Kto wyadoptuje psa na siebie?
Teraz mijają dwa, trzy miesiące i sytuacja osób deklarujących stałe wpłaty się zmienia, na pobyt psa w DT nie ma kasy - co wtedy z psem? Wraca do osoby, która go wyadoptowała?
Możecie na mnie naskoczyć, że coś motam, ale widziałam juz wiele takich deklaracji, które po jakimś czasie, gdy emocje ostygły, stawiały osobe prowadzącą akcją w trudnej sytuacji. Wiecie o czym mówię. Na dogo też jest wiele apeli o pomoc w spłacie długów.
Amik jest - co tu ukrywać- psem dla którego trudno jest i będzie znależć dom. Trzeba się liczyć, że ten DT może stać się domem do końca jego dni. I może to być nie miesiąc czy nawet tzry ale rok , może dwa.
Może ja to widzę zbyt czarno, ale wolę to niż póżniej mieć jeszcze jeden problem nie do rozwiązania.
Tak to widzę - a teraz mnie katujcie.

Posted

No to ja pierwsza będę katem 8)
Otóż masz 100% racji.
Myślę, że umowę adopcyjną powinna podpisać osoba, która go wyciąga ze schronu, bo to ona bardzo pragnie go stamtąd wyciągnąć. Następnie pies jedzie do DT z książeczką szczepień, po roku trzeba go znów szczepić i wtedy, w miejscu "właściciel" wpisany zostanie aktualny opiekun. To jest najlepsze rozwiązanie, mam w tym doświadczenie ;) ;)

Posted

Wszystko jest dla nas jasne.
Tylko.....
Znając życie,to Luka go będzie wyciągała ze schronu i to na Nią będzie umowa adopcyjna.Jeżeli osoby płacące będą się wykruszać,to Luka jako "właściciel" będzie musiała zabrać Amika...hmm,ciekawe gdzie:rolleyes:
Dlatego tak ciężko jest nam podjąć decyzję,bo Amik jest psem fizycznie zdrowym i wiekowo,też nie stoi nad grobem.Także może se jeszcze żyć i żyć ładnych parę lat.Dlatego też osoby deklarujące pomoc finansową MUSZĄ zdawać sobie sprawę,że ich deklaracje są dalekobieżne.Nawet kilkuletnie...:roll:

Posted

Ja miałam już przypadek schorowanej staruszki onki po wypadku, która do mnie przyjechała na DT, po czym nagle zostałam z nią sama. Sunia często potrzebowała leczenia, a osoby które nad nią na początku płakały poleciały użalać się na innych nowych wątkach zaniedbując swoje deklaracje. Nie chciałabym, żeby znów spotkała mnie taka sama sytuacja, więc weźcie pod uwagę, że Amik faktycznie może u mnie zostać dłużej, jeżeli nie znajdzie DS :roll:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Ja miałam już przypadek schorowanej staruszki onki po wypadku, która do mnie przyjechała na DT, po czym nagle zostałam z nią sama. Sunia często potrzebowała leczenia, a osoby które nad nią na początku płakały poleciały użalać się na innych nowych wątkach zaniedbując swoje deklaracje. Nie chciałabym, żeby znów spotkała mnie taka sama sytuacja, więc weźcie pod uwagę, że Amik faktycznie może u mnie zostać dłużej, jeżeli nie znajdzie DS :roll:

Nic dodać,nic ująć.Dokładnie o to samo sie boimy,bo nie sztuką jest psa wziąźć ze schronu i Ci wcisnąć.Sztuką jest zapewnic mu deklaracje,nawet wieloletnie...

Posted

No cóż niestety nie mam 20 lat i nie wiem ile jeszcze "pociagnę" pracować też pracuję, nie wiem co będzie za 5 dajmy na to lat, ale mam dzieci i tak sobie myslę że coś im w spadku muszę zostawić ;) ja się zadeklarowałam i zdania nie zmienię, co miesiąc będe wysyłać na konto Amika te 100 zł.

Posted

mysza201 napisał(a):
No cóż niestety nie mam 20 lat i nie wiem ile jeszcze "pociagnę" pracować też pracuję, nie wiem co będzie za 5 dajmy na to lat, ale mam dzieci i tak sobie myslę że coś im w spadku muszę zostawić ;) ja się zadeklarowałam i zdania nie zmienię, co miesiąc będe wysyłać na konto Amika te 100 zł.

Kochana Mysza:loveu:
Teraz musimy jeszcze zdobyć deklaracje pozostałych dziewczyn na płacenie na Amisia przez kilka lat(to jest opcja może mało prawdopodobna,ale jednak trzeba sie z tym liczyć-KILKA LAT)

Posted

Renata5 napisał(a):
Kochana Mysza:loveu:
Teraz musimy jeszcze zdobyć deklaracje pozostałych dziewczyn na płacenie na Amisia przez kilka lat(to jest opcja może mało prawdopodobna,ale jednak trzeba sie z tym liczyć-KILKA LAT)

Czyli teraz czekamy na potwierdzenie deklaracji stałych, comiesięcznych wpłat?

Oby się potwierdziły i utrzymały:roll:

Prosimy te osoby o odezwania się i wypowiedzenie tego co o tym sądzą:roll:

Konto dla Amika, to konto tego schronu, w którym przebywa?
Tak wpłacać kasę?

Mysza - jesteś szlachetna:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='bico']Czyli teraz czekamy na potwierdzenie deklaracji stałych, comiesięcznych wpłat?

Oby się potwierdziły i utrzymały:roll:

Prosimy te osoby o odezwania się i wypowiedzenie tego co o tym sądzą:roll:

Konto dla Amika, to konto tego schronu, w którym przebywa?
Tak wpłacać kasę?

Mysza - jesteś szlachetna:loveu::loveu::loveu:

Nie,bico,konto na Amisia to konto Fundacji,nie schronu.Jeżeli deklaracje się potwierdzą,to Luka poda nr konta,a może gdzies juz jest podany?nie wiem.Tak czy siak Luka poda jeszcze raz

Posted

[quote name='Renata5']Nie,bico,konto na Amisia to konto Fundacji,nie schronu.Jeżeli deklaracje się potwierdzą,to Luka poda nr konta,a może gdzies juz jest podany?nie wiem.Tak czy siak Luka poda jeszcze raz

Musi być podany wobec tego numer konta tej fundacji - MUSI!

Bo to mobilizuje do szybszego działania i szybszego wpłacania, czy to deklaracji stałych czy jednorazowych, a liczy się każdy grosz:roll:

Poza tym jak kogoś molestuję o wpłatę, to mu przesyłam linka z wątkiem i historią Amika, ten kto czyta musi mieć jasność co robić, gdzie wpłacać itp:cool3:

A tak na marginesie, to muszę szybko numer tego konta szybko sobie gdzieś zapisać, żebym je widziała, miła pod ręką, nie tylko na dogo, bo czasem bywa tak, że przez np. dwa dni nie mogę się zalogować, wywala mnie z serwera:mad:, szału można dostać i nic nie wiem co się dzieje na wątkach na bieżąco:angryy:

Posted

anett nie może sie zalogować na dogo i prosiła o przekazanie, że jej deklaracja 50zł miesiecznie tez jest do czasu jak bedzie potrzebne /nawet pare lat/

czyli daje to sume 150zł miesiecznie stałych pewnych deklaracji

ja bede mu robić bazarki, więc tez napewno z tego bedą pieniazki co miesiac ale nie okresle ile konkretnie /z obecnego trwajacego jeszcze bazarku jest juz 40zl - ZAPRASZAM SERDECZNIE:evil_lol::evil_lol:/

Posted

izabela29 napisał(a):
nie czytałam całego wątku niestety, kto zbiera pieniądze na tego pięknego psa? wspomogę finansowo, czekam na info najlepiej pw pliss, iza

IZA WILKIE DZIEKI ZA POMOC:loveu::loveu: czy to bedzie jednorazowa wpłata czy stałe deklaracje co miesiac??

niewiem kto podał wcześniej konto myszy - chyba Ziutka - wiec to ona raczej zbiera na Amika

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']anett nie może sie zalogować na dogo i prosiła o przekazanie, że jej deklaracja 50zł miesiecznie tez jest do czasu jak bedzie potrzebne /nawet pare lat/

czyli daje to sume 150zł miesiecznie stałych pewnych deklaracji

ja bede mu robić bazarki, więc tez napewno z tego bedą pieniazki co miesiac ale nie okresle ile konkretnie /z obecnego trwajacego jeszcze bazarku jest juz 40zl - ZAPRASZAM SERDECZNIE:evil_lol::evil_lol:/

Cytat:
Napisał anett
Deklaracje stałe:

Mysza201 - 100 zł
Agamika - 15 zł
Natasza - 20-25 zł
Anett - 50 zł

Wpłaty jednorazowe:

Lavinia - 150 zł
Bico - 50 zł
Mysza - 300 zł
Osoba z allegro od Agamiki - ??
Reksio7 - 10 zł (Reksio nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że jednorazowo czy miesięcznie?)

bazarki: Beata, Lu_Gosiak

to chyba wszystko, od wczoraj mam problemy z kompem

WSZYSTKIM GORĄCO DZIĘKUJĘ

i również mam prośbę do osoby, która podjęła się zbierania pieniążków dla Amika i podała Myszy nr konta o udostępnienie go na forum lub przesłanie wszystkim deklarującym wpłaty na PM !!

czyli tak...teraz ja coś popracuje mózgownicą, choć boję się, że jakąś głupotę palnę:oops::oops:

jak podsumowałam deklaracje wpłat miesięcznych, to mi wyszło ok. 190 zł.
na chwilę obecną...

wpłaty jednorazowe dają ok. 510 zł.

Policzyłam wpłatę Reksio7 jako tą jednorazową(wolę wybrać gorszy scenariusz;-))

Nie liczyłam natomiast nie podanej jeszcze kwoty z allegro od Agamiki, no i jeszcze nie skończyły się bazarki Beaty i Lu Gosiak.

Dlatego używam tu przy podanych kwotach słowa "około".

No i zakładam, że większa część przeliczonych wcześniej pieniędzy jeszcze nie wpłynęła, bo czekamy na pewny numer konta.

Ale jeśli zsumujemy, same te, zakładam pewne, choć jeszcze nie przelane kwoty, 190 zł + 510 zł = 700 zł

DT u Czarodziejki, to 300 zł miesięcznie, to jesli wspomniane pieniądze wpłynął, to Amik, mialby tam zabezpieczony pobyt na 2 miesiące i 100 zł poszło by np. na transport.

to jak to jest, że mi wyszło wpłat stałych ok. 190 zł? a Lu Gosiak 150? może ja coś nie rozumiem z matmy też dobra nie byłam:oops::oops::oops:

i jeszcze jedno - ja szukam tego numeru konta Myszy, to ona w końcu zbiera, te pieniążki?? szukam tego numeru i go nie widzę:oops:

ja już jakaś niemota jestem:oops: jak ktoś zna ten numer konta to niech go oficjalnie tutaj zapoda:roll::oops:

Posted

ale sie zrobilo poplatanie z pomieszaniem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

dziewczyny pisały, że Amik może posiedzieć na dt bardzo długi okres czasu, i że czesto jest tak, że ludzie najpierw deklaruja kase a po paru miesiacach sie to kończy.....wiec to co przed chwila bylo robione to jakby ponowne zbieranie deklaracji ale ze świadomością, że osoba, która deklaruje może wplacac bardzo długi okres czasu........i mysza i anett to potwierdziły, że będą wpłacac tak długo ile bedzie potrzeba.........pozostałe osoby, które deklarowały jeszcze w ponownie sie nie wypowiedziały

co do konta to nie mysza zbiera pieniążki tylko ona wplacała już /300zł/ i wtedy na wątku chyba Ziuta podała jej swoje konto - więc prośba do Ziutki /mam nadzieje, że nie pomyliłam/ skoro podjęła sie już zbierania to prosimy o podanie konta na forum lub wysłanie pw do osób, które dekalrowały pomoc

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
ale sie zrobilo poplatanie z pomieszaniem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

dziewczyny pisały, że Amik może posiedzieć na dt bardzo długi okres czasu, i że czesto jest tak, że ludzie najpierw deklaruja kase a po paru miesiacach sie to kończy.....wiec to co przed chwila bylo robione to jakby ponowne zbieranie deklaracji ale ze świadomością, że osoba, która deklaruje może wplacac bardzo długi okres czasu........i mysza i anett to potwierdziły, że będą wpłacac tak długo ile bedzie potrzeba.........pozostałe osoby, które deklarowały jeszcze w ponownie sie nie wypowiedziały

co do konta to nie mysza zbiera pieniążki tylko ona wplacała już /300zł/ i wtedy na wątku chyba Ziuta podała jej swoje konto - więc prośba do Ziutki /mam nadzieje, że nie pomysliłam/ skoro podjęła sie już zbierania to prosimy o podanie konta na forum lub wysłanie pw do osób, które dekalrowały pomoc

Lu Gosiak - dobrze myślisz!:splat:
Trzeba ponownie pozbierać wpłaty, ale sumować tyko te potwierdzone i czekać na pozostałe wypowiedzi osób pierwotnie się deklarujących - ja to nie mam jakoś głowy na karku:hmmmm::oops:

idę dalej szukać konta Ziutki:oops:

a jeśli go nie ma na wątku, to prośba - opublikujcie je tu oficjalnie lub prześlijcie na pw.

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
nie ma podanego konta na wątku nie masz co szukac;), mam nadzieje że Ziutka jutro sie odezwie i je poda

wobec tego czekamy:cool3:

Posted

konta nie podawałysmy bo ma być zmienione. To konto jest tymczasowe

Numer konta:

Michał Wiśniewski
96-500 Sochaczew, kochanowskiego 37/12

59 1140 2004 0000 3002 1017 6088

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jesli konto zostanie juz zmienione - poinformuję.

Posted

[quote name='luka1']

Numer konta:

Michał Wiśniewski
96-500 Sochaczew, kochanowskiego 37/12

Dziewczyny,Luka jest poważną osobą i se jaj nie robi;)
Tamten czerwony Wiśniewski nie ma nic a nic wspólnego z naszym Amikiem:cool3: