Lionees Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 dalia 54 napisał(a):Wiecie co my juz oferowalysmy wielu psom DT platny... Znamy zdanie niektorych dogomaniakow o naszym DT...niestety nie jest ono zbyt dobre... Widze, ze Amik jest bardzo potrzebujacym psem. Moze juz rozwazalyscie ta propozycje bo chyba juz pisalam tutaj o naszym DT platnym, ale moze sprobujecie jeszcze raz przemyslec nasza propozycje? Bo jak juz Ziutka pisala jedyna szansa dla Amika jest DS lub DT. Na pewno DS bylby najlepszy dla Amika, ale ze schroniska sa szanse niewielki bo to juz nie mlody pies, ale moze gdyby sie zmienil w DT bylby wieksze szanse na adopcje do DS? Co Wy o tym myslicie? Byłoby super,ale na wszystko są potrzebne fundusze..niestety:shake: Quote
anett Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Ziutka napisał(a):Problemu napewno by nie było...jeśli ktoś by chciał to mógłby siedzieć tam od otwarcia schroniska do zamknięcia - tylko nikogo u nas takiego nie ma :shake: ja mieszkam prawie 40km od schroniska, Luka nie wyrabia ze wszystkim niestety też, bywa w schronisku zazwyczaj co dwa, trzy dni ale zanim porobi zdjęcia itp. to już się robi ciemno i musi do domu. Nie ma tu nikogo na miejscu :shake: jedyne wyjście dla Amika to DS albo DT, ja wierze, że On się zmieni, ... Również wierzę, że najlepszą terapią dla Amika byłoby opuszczenie schroniska ale do tego czasu super byłoby nawiązanie z psiakiem kontaktu aby zupełnie nie poddał się w tej budzie:shake: A może wrzucić taki apel na forum miejskie i np. plakaty do szkół średnich z prośbą o pomoc dla Amika i dla pozostałych, tj. prośbą o wolontariat w schronisku - to Luka dla Ciebie byłaby dodatkowa praca ale jeżeli udałoby się znaleźć kilka konkretnych, odpowiedzialnych wolontariuszy - bezcenne:lol: Dalia jeżeli Twoja propozycja jest przemyślana i ostateczna może podałabyś szczegółowe warunki jakie możesz zaoferować Amikowi oraz podała Luce nr telefonu do Twoich Rodziców żeby omówić szczegóły. Quote
dalia 54 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 ok. Jutro mama napisze Luce szczegoly :) moze daloby sie cos zrobic... pozdrawiam i podnosze Amika ;D Quote
luka1 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 z Amikiem trzeba umieć postepować. To pies, przed którym pracownicy - prócz Małgosi - czują respekt. Nie dlatego by atakował ale burczy jak do niego włażą. Próbowałam rozmawiać aby go przenieść na otwarte boksy. Ale jakoś nie rozmawiaja o tym chetnie. Chyba położyli na nim lachę. Kolejne wyzwanie? Quote
luka1 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 a może jednak sie w tym roku uda? - tak sobie marzę Quote
nika28 Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='luka1']a może jednak sie w tym roku uda? - tak sobie marzę Chyba każdy tak marzy...:-( Quote
luka1 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 jeden mały domek z małym ogródkiem i psina będzie wdzięczna do końca swoich dni Quote
Ziutka Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 luka1 napisał(a):jeden mały domek z małym ogródkiem i psina będzie wdzięczna do końca swoich dni Bardzo prosimy o taki domek dla Amika :-( Quote
luka1 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 gdzie jest mądry człowiek dla mądrego psa? Quote
anett Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 To burczenie to pewnie tylko strach i stres:-( Biedny Amik:-(:-( jak długo można żyć w budzie... Luka czy Amik ma jakieś ogłoszenia? a myślałaś może o lokalnych ogłoszeniach/plakatach o pomoc dla Amika (wolontariat w schronisku, DT)? Czy Amik jest wykastrowany? stosunek do innych psów raczej nieznany? Quote
luka1 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Ogłoszenia? - allegro i chyba alegratke. Wolontariat w schronisku - to tylko ja i Ziutka - z przyczyn róznych inne dziewczyny sie udzielaja tylko na odległość. Ja Amika nie wyprowadzam bo on sie boi wychodzić z budy. BOI SIĘ autentycznie - dlaczego nie wiem albo nie chcę wiedzieć. Wiesz , spróbuje dać go do lokalnych gazet. Juz raz był ogłaszany bez reaultatu. No ale nie szkodzi jeszcze raz spróbować. Quote
agamika Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 plakat tez ma, tylko musiałabym odnaleśc go na wątku ... :oops: Quote
anett Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 No trudno w ogóle powiedzieć, że Amik jest psem adopcyjnym:shake: Wiem Luka, że jesteście tam same z Ziutką, stąd pomysł, żeby poszukać kogoś jeszcze; chodzą mi po głowie takie plakaty Amika: "Godzina Twojego czasu uratuje Mu życie!! Nie przechodź obojętnie!! Amik odchodzi w zapomnieniu w schronisku" coś w tym stylu... rozwiesić kilka w pobliżu szkół średnich może znajdzie się ktoś, kto faktycznie zdecydowałby się przychodzić do Niego regularnie Quote
luka1 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 cha, po ostanim zawirowaniu wydano zakaz wchodzenia do schroniska wolontariszom. :shake: Quote
anett Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 no to d..a:shake: szczególnie dla Amika:-( pozostaje pilnie DT bo stały dla psa w takim stanie to byłby raczej cud; chociaż cuda się zdarzają:roll: Amik spokojnie może mieszkać w budzie?; może nigdy nawet nie mieszkał w domu:shake: Quote
agamika Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 anett napisał(a): Amik spokojnie może mieszkać w budzie?; może nigdy nawet nie mieszkał w domu:shake: Jesli sie nei mylę to on latami mieszkał na osiedlu ... tylko ze to juz nie młody pies, buda narawde musiałaby być porządnie ocieplona, a jeszcze lepiej zeby ,miał wstep do ogrzewnych pomieszczen :oops:... bo jak pójdą mu stawy ... :-( Quote
Lu_Gosiak Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 w jego stanie tylko jakiś hotelik lub DT ratuje mu życie........moze udałoby sie wtedy go wyciagnac z tego stanu Quote
Lionees Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Lukuś wypowiedz się na ten temat...ma ten pomysł jakies szanse? Quote
anett Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 trzeba ściągnąć ludzi, zebrać deklaracje wpłat, zrobić allegro cegiełkowe... i przede wszystkim znaleźć kawałek ogrodu ;) z dobrym człowiekiem czy Amik ma jakiś banerek? bo nie doszukałam się a był ogłaszany na forum owczarków? Quote
luka1 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Banerek? - np. taki ma, ale jak poczytasz to na poczatku wątka są i inne Quote
Recommended Posts