asiak_kasia Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Beatrx']nie doczekasz się Sybel, nie doczekasz:diabloti:[/QUOTE] oj cicho tam, fajnie jest :diabloti: bedziemy teraz setki i tysiące lat ewolucji zmieniać, bo wszystko jest możliwe :loveu: Quote
Sybel Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='bezag']Na razie Twoim argumentem, którego sensu nie pojęłam, było, że są rasy wyhodowane do polowania, walki i obronny? No i ? Ewolucja polega na zmianach,a nie zawsze to co początkowe jest najlepsze. Człowiek już nie potrzebuje pomocy przy polowaniu, bo polowanie jest zbędne. Oczywiście sa jeszcze prymitywne ludu, ale je zostawmy, bo oni nie zniszczyli przyrody.[/QUOTE] Psy tropiące nadal pracują - stworzono je, by tropiły zwierzynę, obecnie równiez tropia zwierzynę, ale też narkotyki, zaginionych etc. Psy stróżujące, owczarki - nadal pracują. Psy aportujące - tak samo. Psy obronne - jak wyżej. Quote
asiak_kasia Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Sybel']Psy tropiące nadal pracują - stworzono je, by tropiły zwierzynę, obecnie równiez tropia zwierzynę, ale też narkotyki, zaginionych etc. Psy stróżujące, owczarki - nadal pracują. Psy aportujące - tak samo. Psy obronne - jak wyżej.[/QUOTE] dogo argentino nadal polują na dziki, łajki syberyskie nadal polują na niedźwiedzie. Quote
Sybel Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Mozna tak mnożyć w nieskończoność rasy, które cały czas pracują i wykorzystują swoje zdolności. Nie wszystkie są małymi kanapowymi Puniami na tofu :| Quote
bezag Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Sybel']Cywilizacja to wyjście z jaskini. To po pierwsze. Ja szanuję to, że masz własne zdanie, kosmiczne, ale własne - gratuluje. Tylko dlaczego pozwalasz na nie sobie, a nam już nie? Może nam odpowiada jedzenie mięsa, mieszkanie w mieszkaniu, noszenie ubrań (skórzanych), uzywanie antykoncepcji (przecież w naturze nie występuje), używanie antybiotyków i innych leków, kiedy pojawia się poważna choroba (znów wymysł cywilizacji), używanie internetu (dlaczego w sumie wciąż jesteś na forum?), praca w korporacji (wcale nie oznaczajaca wyścigu szczurów, a po prostu spłacanie kolejnych rat kredytu hipotecznego). Dlaczego my mamy szanowac Twoje teorie, a Ty naszych już nie? Szacunek działa w obie strony.[/QUOTE] Po pierwsze nie zaprzeczam ewolucji... Po drugie wyśmiewanie to nie szacunek. No i jedzenie mięsa, zabijanie, niszczenie Ziemi jest złe. A istota mądra powinna dążyć do przeciwieństwa. oczywiście prawdą jest, ze różni ludzie, rożna mądrość, ale prawda jest tylko jedna. Zaraz znów będzie, że jedynie potrafię cytować i prawić frazesy. Dobrze. Quote
bezag Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Sybel']Psy tropiące nadal pracują - stworzono je, by tropiły zwierzynę, obecnie równiez tropia zwierzynę, ale też narkotyki, zaginionych etc. Psy stróżujące, owczarki - nadal pracują. Psy aportujące - tak samo. Psy obronne - jak wyżej.[/QUOTE] ale co to ma do rzeczy? To oznacza, że należy pozwolić psom kłusowac? Nie pojmuje sensu. Quote
Faustus Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='bezag']Nie ma humanitarnej śmierci. Te dwa pojęcia się wykluczają. Prosta filozofia, którą wymyślona w starożytności, a do tej pory niektórym trudno ją pojać.[/QUOTE] bezag po raz kolejny rozwalasz system :D Znaczy jeśli coś jest ze starożytności to jest prawdziwe? :D Inaczej mówiąc: świat uważa że istnieje humanitarna śmierć, ale się myli, bo bezag twierdzi inaczej. Wiesz...piszesz tu o swoich poglądach. I super, że je masz. Tak trzymać. Ale dam Ci małą lekcje jak spowodować, aby być lepiej odbieranym społecznie. Może się przydać. Zaczynaj swoje wypowiedzi od słów "uważam, że..." "moim zdaniem..." "sądzę, że..." Uwierz, że to wiele zmienia. Przede wszystkim rozmówcy nie odbierają Cię jak oszołoma z jedyną słuszną wizją świata. Quote
Sybel Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Świat nie jest biały - czarny. Świat ma miliony kolorów. Powiedz lwu, ze jedzenie mięsa jest złe. Na pewno z chęcią wszamie Twój udziec... Wybacz, ale nie mam w zwyczaju wyśmiwać ludzi. Niestety jesteś niebywałym wyjątkiem, w życiu nie spotkałam osoby aż tak zaślepionej, ograniczonej do swoich wąskich, niekoniecznie sensownych poglądów, na dodatek nieumiejącej tych poglądów bronić w jakikolwiek logiczny sposób, zupełnie nieposiadającej solidnych argumentów. Przykro mi, sama to na siebie sprowadzasz brakiem wyobraźni i wiedzy. Quote
Sybel Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='bezag']ale co to ma do rzeczy? To oznacza, że należy pozwolić psom kłusowac? Nie pojmuje sensu.[/QUOTE] Nie, to oznacza, że Twój pogląd, że psy domowe są niezdolen do polowania, jest mylny. Quote
bezag Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Faustus']bezag po raz kolejny rozwalasz system :D Znaczy jeśli coś jest ze starożytności to jest prawdziwe? :D Inaczej mówiąc: świat uważa że istnieje humanitarna śmierć, ale się myli, bo bezag twierdzi inaczej. Wiesz...piszesz tu o swoich poglądach. I super, że je masz. Tak trzymać. Ale dam Ci małą lekcje jak spowodować, aby być lepiej odbieranym społecznie. Może się przydać. Zaczynaj swoje wypowiedzi od słów "uważam, że..." "moim zdaniem..." "sądzę, że..." Uwierz, że to wiele zmienia. Przede wszystkim rozmówcy nie odbierają Cię jak oszołoma z jedyną słuszną wizją świata.[/QUOTE] Świat uważa, czyli kto? Widocznie rozumujesz, że jestem jedynym człowiek spośród miliardów, który myśli tak irracjonalnie. Musze cię zawieść, ale nie. Mi się rola oszołoma podoba. Quote
bezag Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Sybel']Nie, to oznacza, że Twój pogląd, że psy domowe są niezdolen do polowania, jest mylny.[/QUOTE] I po to ten bezsensowny wywód. O bogowie, wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem. Okej, są zdolne, ale nie muszą, nie powinny polować, bo odpowiada za nie człowiek, który je stworzył. Quote
asiak_kasia Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Rinuś']jak ja kocham ten wątek:loveu:[/QUOTE] a ja dopiero tu trafiłam, dlaczego mi nie powiedziałyście, że tu jest tak ciekawie? :mad: [quote name='Sybel']Nie, to oznacza, że Twój pogląd, że psy domowe są niezdolen do polowania, jest mylny.[/QUOTE] Mało tego, nadal się hoduje psy, kierując dobór par pod kątem tejże właśnie pracy, umacniając popędy, wzmagając ich wrodzone możliwości. :roll: edit: bezag, powiedz mi tak szczerze, ile masz lat? (i bez ironii, czy złośliwości pytam). Prawde mówiac mi przed oczami staje młode dziewcze, które jeszcze zyje w swiecie ideałów i nierealnej rzeczywistosci. Gdzie swiat jest pieny, ludzie idealni, a zwierzaki zyja ze sobą w idealnej harmonii... Quote
bezag Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Sybel']Świat nie jest biały - czarny. Świat ma miliony kolorów. Powiedz lwu, ze jedzenie mięsa jest złe. Na pewno z chęcią wszamie Twój udziec... Wybacz, ale nie mam w zwyczaju wyśmiwać ludzi. Niestety jesteś niebywałym wyjątkiem, w życiu nie spotkałam osoby aż tak zaślepionej, ograniczonej do swoich wąskich, niekoniecznie sensownych poglądów, na dodatek nieumiejącej tych poglądów bronić w jakikolwiek logiczny sposób, zupełnie nieposiadającej solidnych argumentów. Przykro mi, sama to na siebie sprowadzasz brakiem wyobraźni i wiedzy.[/QUOTE] Ale lew jest mięsożercą i nie zabija milionów, nie hoduje w nienaturalnych warunkach. On nie ma wyboru, jak człowiek. Cholerka, raz uważacie się za najmądrzejszy gatunek, a drugi porównujecie z lwem... Ależ mnie zgniotła, szkoda, że mnie to nie rusza ;) Quote
bezag Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='asiak_kasia']a ja dopiero tu trafiłam, dlaczego mi nie powiedziałyście, że tu jest tak ciekawie? :mad: Mało tego, nadal się hoduje psy, kierując dobór par pod kątem tejże właśnie pracy, umacniając popędy, wzmagając ich wrodzone możliwości. :roll: edit: bezag, powiedz mi tak szczerze, ile masz lat? (i bez ironii, czy złośliwości pytam). Prawde mówiac mi przed oczami staje młode dziewcze, które jeszcze zyje w swiecie ideałów i nierealnej rzeczywistosci. Gdzie swiat jest pieny, ludzie idealni, a zwierzaki zyja ze sobą w idealnej harmonii...[/QUOTE] O psach jest tysiące inncych wątków, więc radzę tam się wymądrzać, a tu wrócić do sedna. Gdyż ja pisałam o kłusowaniu.... Quote
Faustus Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='bezag']Świat uważa, czyli kto? Widocznie rozumujesz, że jestem jedynym człowiek spośród miliardów, który myśli tak irracjonalnie. Musze cię zawieść, ale nie. Mi się rola oszołoma podoba.[/QUOTE] Świat czyli mięsożercy. Świat czyli ludzie tworzący prawo pozwalające na karę śmierci. Świat czyli myśliwi. Nie, nie jesteś osamotniona w swoich poglądach. Ale...nie odbierz tego personalnie: jesteście w skali świata marginesem. Quote
asiak_kasia Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='bezag']O psach jest tysiące inncych wątków, więc radzę tam się wymądrzać, a tu wrócić do sedna. Gdyż ja pisałam o kłusowaniu....[/QUOTE] A niby dlaczego nie wolno mi wymądrzac się tutaj? :placz: Skoro ja chce, podobnie jak Ty przedstawić swój punkt widzenia? Tylko róznica między nami polega na tym, że ja posiadam argumenty potwierdzające moją tezę. I na tym własnie polega dyskusja, na wymianie argumentów, a ni tupaniu nóżką "bo ja chce!" Quote
bezag Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Faustus']Świat czyli mięsożercy. Świat czyli ludzie tworzący prawo pozwalające na karę śmierci. Świat czyli myśliwi. Nie, nie jesteś osamotniona w swoich poglądach. Ale...nie odbierz tego personalnie: jesteście w skali świata marginesem.[/QUOTE] no i zobaczmy to czego ten świat prowadzi... Wolę już być marginesem. Quote
bezag Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='asiak_kasia']A niby dlaczego nie wolno mi wymądrzac się tutaj? :placz: Skoro ja chce, podobnie jak Ty przedstawić swój punkt widzenia? Tylko róznica między nami polega na tym, że ja posiadam argumenty potwierdzające moją tezę. I na tym własnie polega dyskusja, na wymianie argumentów, a ni tupaniu nóżką "bo ja chce!"[/QUOTE] Gdyż nie jest to temat o rasach psów, a więc takie pisanie to spam. Ja też posiadam, przedstawiałam je wcześniej, wystarczy przeczytać temat i nawet w niektórych nie byłam osamotniona. No ale wymagałoby to czytania. Quote
Beatrx Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='asiak_kasia']A niby dlaczego nie wolno mi wymądrzac się tutaj? :placz: [/QUOTE] bo jesteś mordercą:evil_lol: Quote
Tessi&Tola Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='bezag']O psach jest tysiące inncych wątków, więc radzę tam się wymądrzać, a tu wrócić do sedna. Gdyż ja pisałam o kłusowaniu....[/QUOTE] otóż to! to jest [B]dogo[/B]mania, czyli coś z psami powinno jednak być:eviltong: od kłusownictwa to już ten temat dzielą mile świetlne... moze jednak bezag zajrzyj na jakieś forum ekologów... spotkasz tam podobnych sobie oszołomów (Twoje określenie na samą siebie) i będziecie sobie gadać o tym jacy to my mięsożercy bezmózgowcy jesteśmy beznadziejni... bo tu to już naprawdę mało śmieszne jest...:shake: Quote
Sybel Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Pisanie o rasach jest opdowiedzią na Twoją tezę, że psy domowe od czasu udomowienia nie polują i są zalezne od człowieka. Także proszę, nie uciekaj od czegoś, kiedy okazuje się, że nie masz racji, tylko poszerzaj wiedze. Quote
bezag Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Tessi&Tola']otóż to! to jest [B]dogo[/B]mania, czyli coś z psami powinno jednak być:eviltong: od kłusownictwa to już ten temat dzielą mile świetlne... moze jednak bezag zajrzyj na jakieś forum ekologów... spotkasz tam podobnych sobie oszołomów (Twoje określenie na samą siebie) i będziecie sobie gadać o tym jacy to my mięsożercy bezmózgowcy jesteśmy beznadziejni... bo tu to już naprawdę mało śmieszne jest...:shake:[/QUOTE] A czy ja komuś każę brać udział w dyskusji? Jeżeli kogoś to irytuje radzę nie brać w tym udziału. Jak wspominałam jesteście większością i dlatego uważacie, że macie absolutną rację,a ja jestem trolkiem. Quote
Tessi&Tola Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 bezag - TO NIE JEST DYSKUSJA. I w tym problem. Amen i do widzenia. Quote
asiak_kasia Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Beatrx']bo jesteś mordercą:evil_lol:[/QUOTE] i hipokrytą, chociaż do tego to się sama przyznam, bo konika jakoś mi tak nie po drodze jeść :diabloti: [quote name='Tessi&Tola']otóż to! to jest [B]dogo[/B]mania, czyli coś z psami powinno jednak być:eviltong: od kłusownictwa to już ten temat dzielą mile świetlne... moze jednak bezag zajrzyj na jakieś forum ekologów... spotkasz tam podobnych sobie oszołomów (Twoje określenie na samą siebie) i będziecie sobie gadać o tym jacy to my mięsożercy bezmózgowcy jesteśmy beznadziejni... bo tu to już naprawdę mało śmieszne jest...:shake:[/QUOTE] oj tam Kochana, trochę więcej dystansu, gdyby brac na serio wszystko co na dogo zostaje napisane, to nic tylko strzelić sobie w łeb. ;) [quote name='Sybel']Pisanie o rasach jest opdowiedzią na Twoją tezę, że psy domowe od czasu udomowienia nie polują i są zalezne od człowieka. Także proszę, nie uciekaj od czegoś, kiedy okazuje się, że nie masz racji, tylko poszerzaj wiedze.[/QUOTE] Dzięki, bo już myślałam, że ze mną serio coś nie ten tego, ze wypisuję tu teorie ni w 5 ni w 9 ;) Quote
Recommended Posts