Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Ja też musiałąm Taresa powstrzymać żeby nie zjadł ciasteczek dla suni mojej znajomej. Quote
Taverney Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 najgorsze jest to, że jak mój pies cieszy się, że przyszłam do domu, to z radości porywa paputek, który leży najbliżej niego na korytarzu i w nogi... najlepsza zabawa to jak pani goni swojego psa, ma wtedy niezłą uciechę. Na szczęście wzięłam się na sposób i po prostu nie reaguję na niego w takich chwilach, a on zrezygnowany puszcza paputek i przybiega do mnie się witać :) Ciekawe, kiedy mu przejdzie ta szczenięca skłonność do brojenia. Quote
Blow Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Fadzika ulubionym przysmakiem są zwykłe drobiazgi codziennego użytku, typu kanapa, fotel, czy też tapicerka wygłuszająca drzwiowa...:diabloti: Trochę łykowate ale jak dla ekscentrycznego podniebienia Kluska może być^^' Quote
agaciaaa Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Moja Sara wczoraj wyjadła śledzie z miski stojącej na stole w kuchni... tato spał w pokoju obok :evil_lol: Quote
~femme fatale~ Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 [FONT=Comic Sans MS]moj psiak nawet zjadl gotowana pietruche on jest prawie wszystko zerny:roll:[/FONT] Quote
gops Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 kella zjadlam surowe schabowe ktore mialy byc zrobione na obiad Quote
Daga&Maks Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Maks kiedyś sobie ukradł pieczone udko z kurczaka które miałam zjeść:roll: Quote
Blow Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Fadzik wyjął gorący boczek z rozgrzanej patelni dopiero zdjętej z gazu:roll: I po boczku było:diabloti: Quote
Guest ursa81 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Hmmm czasami nasze psy zjadają coś rabunkowo ponieważ bardzo potrzebują danego składnika. Pies mógłby, a nawet powinien otrzymywać surowe mięso, nabiał, warzywa, owoce. Czy karminie gotowanym, czy suchą karmą, czy puszkami, czy BARF - potrzeb swojego psa poniekąd należy słuchać :) Quote
*Monia* Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 To moja suńka chyba potrzebuje wszystkich składników, bo od zawsze kradnie wszystko co tylko znajdzie się w zasięgu zębów i nikt nie patrzy :diabloti:. Nawet cytryna nieobrana jest w niebezpieczeństwie jak nic innego nie ma, mimo że Hexia cytryny nienawidzi. Noże ze stołu zdejmuje odkąd tylko urosła tyle żeby się do stołu dostać :roll:. A wcześniej było tak, że dostawała bardzo zróżnicowane jedzenie i dosyć duże ilości (pańcia niedobra trochę utuczyła wtedy psiulicę :oops:), więc kradzieże wynikały z łakomstwa i żołądka bez dna ;). Od niedawna zaczęłam dawać Hexolinie tran i na początku dokładnie badała cóż to takiego, a teraz tylko wystarczy że zobaczy że biorę witaminy i już leci sprawdzać czy jest coś dla niej. Ale nie przeszło jej szalone zbieganie jak otwieram puszkę szprotów w pomidorach, które uwielbia :evil_lol::evil_lol:;). Quote
Ad@ Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Rocky kiedys z patelni ukradl kotleta schabowego ktory byl jeszcze goracy.Moj brat chcac siegnac po slodycze musi brac taboret bo inaczej nie dosiega ,pewnego dnia zapomnial go odstawic i Rocky wykorzystal okazje zeby sobie mielonego wziasc.Niedawno takze zjadl chyba z 3 herbatniki ze stolu kiedy nikt nie patrzyl.On wogole wszystko kradnie co jest w jego zasiegu. Quote
Nutka Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Moja Nuta je pistacje nawet te z łupinami same je sobie ,,obiera"... hehe Quote
~femme fatale~ Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 [FONT=Comic Sans MS]moje psisko tez lubi wyskakiwac na stol, czy wasze psy lapia byle co na spacerze??? np. jakas stara kosc albo cos innego???[/FONT] Quote
*Monia* Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Hexa raczej nie zbiera już śmieci na spacerze, a jak już coś złapie to jak powiem puść czy fe to puszcza i nie ma większego problemu. Za to zdarzyło jej się parę razy jakiegoś ptaszka czy myszkę upolować :mad:, na szczęście nie próbowała konsumować :roll:. Quote
Ad@ Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 [quote name='Nutka']Moja Nuta je pistacje nawet te z łupinami same je sobie ,,obiera"... hehe[/quote] moj pies tez tak robi ,przynajmniej nie trzeba mu obierac:cool3: Quote
WŁADCZYNI Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 A da się kupić niesłone pistacje?:crazyeye: Bo takich słonych to bym nie zaryzykowała z podaniem psu. Su nie zbiera ani nie ściąga, a jedzenie na talerzu mogę zostawić na łóżku na które pies włazi i nie zje. Tak jak ciastka które upadnie mi, dopiero po przyzwoleniu zje. Quote
Ola164 Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 U nas się jadły orzech... Hapi też sama "obierała" :) Quote
Rottie Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Przysmaki Jamala: [img]http://img86.imageshack.us/img86/5020/74686696iq4.jpg[/img] Tak wyglądają w całości... [img]http://img301.imageshack.us/img301/2216/39152558hn5.jpg[/img] A tak w przekroju Pewnie przy pierwszym wrażeniu wydaje się, że to kupa :lol:, ale to w 100% przysmaki wątróbkowe :eviltong: Oczywiście można je było również ciąć na małe kwadraty z całej blachy, ale są dosyć kruche i łatwo by się łamały. Quote
Psiutka380 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Mój znalazł pakę od chipsów i zaczął z nią spieprzać w krzaki. Odebrałam mu ją i dała kawałek jabłka. Mój pies uwielbia jabłka. Quote
Rottie Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Mój też, zresztą Jamal jest wszystkożerny :) Muszę uważać szczególnie na czekoladę i owoce cytrusowe, bo nie daj Boże coś spadnie na ziemię... Quote
Guest ursa81 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 [quote name='Rottie']Mój też, zresztą Jamal jest wszystkożerny :) Muszę uważać szczególnie na czekoladę i owoce cytrusowe, bo nie daj Boże coś spadnie na ziemię...[/quote] A dlaczego o cytrusowe się boisz? Jamal ma alergię? Quote
Rottie Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Czytałam w kilku książkach, że większość psów źle reaguje na owoce cytrusowe, i że nie powinno się im ich podawać (a przynajmniej w dużych ilościach).. Jamal nie kicha na całe szczęście :) Sokiem z cytryny czasami przemywam mu paszczę. Quote
NightQueen Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 moja suka uwielbia tic tacki :) najlepiej te zielone :evil_lol: Quote
DuDziaczek Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 [quote name='smallpati']moja suka uwielbia tic tacki :) najlepiej te zielone :evil_lol:[/quote] Swierzy oddech :evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts