deathgs Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Dzięki za zdjęcia boksia. :placz: Proszę go mocno mocno odemnie przytulić. Quote
Rybc!a Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Polarowe koce się przydadzą . A ja kilka dni temu oddawałam swoje meble .. Gdybym wiedziała .. No nic, trudno . W piątek zawiozę do schroniska ponad 15 kilogramów karmy dla szczeniąt, kości prasowane i wędzone, wielki worek pluszaków dla szczeniąt, koc, miski metalowe, ręczniki, duży kaganiec , przysmaki, żwacze wołowe i inne rzeczy, które przygotowałam. Będę tam od rana do zamknięcia :) Aga, gdzie przebywa Betlej? Jak się czuje? Quote
mysza 1 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Kochana mordeczka, Boże jaki szkielecik. Trzymam za niego mocno kciuki. Quote
gops Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ja jade do schronu w sobote bede po 12 jakos , porobie zdjecia i moze sie na cos przydam ;) koce polarowe zalatwie tylko za jakis czas jak mama bedzie po towar do warszawy jechala :razz: pozniej pomysle nad obrozami i smyczami moze uda mi sie z 10 kupic ;) Quote
Rybc!a Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Gops, co to za psiunio w twoim avatarze? Co z pudelkiem i Rudą ? :) Quote
pajunia Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 "Chcialabym psa najlepiej suczka wysterylizowana, ok.1,5 roczna, lubiąca dzieci, posluszna, spokojna,nie sprawiająca problemow wychowawczych, zalatwiajaca sie na dworzu nie w domu,schludna,czysta, nie potrzebujaca nie wiadomo jak duzo ruchu i pozywienia. To bardzo duzo ,ale dlatego iz mam 1,5 roczne dziecko i dlatego w ten sposob.Czekam na odpowiedz." A ja mam taka sunie.:multi: Siedzi u mnie na kanapie. O nic sie nie upomina, na spacery nie chodze z nia, jesc tez nie daje. Nie siusia, nie kupka i ma sliczne rozowe futerko w takie czarne ciapki. Nie sprawia zadnych problemow wychowawczych, dzieci tez sie nia moga bawic. Ma miekie, pluszowe futerko, i jest jeszcze w calosci, gdyz moje " wredoty" jeszcze jej nie dorwaly. Moze by ta sunieczke tej pani zaproponowac, jak myslicie?:evil_lol: Dla jasnosci, to ladna, pluszowa zabawka. :evil_lol: Quote
Pralinka Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Pajunia, fantastyczny pomysł! Myślę, że to doskonały pies dla tej pani:lol: Quote
deathgs Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 pajunia napisał(a):A ja mam taka sunie.:multi: Siedzi u mnie na kanapie. O nic sie nie upomina, na spacery nie chodze z nia, jesc tez nie daje. Nie siusia, nie kupka i ma sliczne rozowe futerko w takie czarne ciapki. Nie sprawia zadnych problemow wychowawczych, dzieci tez sie nia moga bawic. Ma miekie, pluszowe futerko, i jest jeszcze w calosci, gdyz moje " wredoty" jeszcze jej nie dorwaly. Moze by ta sunieczke tej pani zaproponowac, jak myslicie?:evil_lol: Dla jasnosci, to ladna, pluszowa zabawka. :evil_lol: na szczęście ta pani chyba zrozumiała po moim mailu, że takiego pieska nie ma... a jak jest to naprawdę szkoda go dla takiego domku. Quote
gops Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 dobra a jakbym kupila tak z 10 obrozy to czy byloby gdzie je trzymac ? zeby moze jakis stojak byl czy szafka na nie ze jakbysmy chcialy pojsc z nimi na spacer zeby nigdzie nie szukac jakby co ..;) mysle przyszlosciowo juz a i mam pytanie , w jakie dni jest ta Ania/ pani Ania..niewiem nawet jak sie zwracac zabardzo ,bo czuje ze sie z nia raczej najlepiej idzie dogadac;) a i wogole kto zostal ze starych pracownikow?? oprocz tego mlodego ;) Quote
basia0607 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Wszyscy pracownicy pozostali na swoich stanowiskach. p. Ania jest kierownikiem i z tego co wiem w schronisku jest codziennie do godz. 15. Mam prośbę, zróbcie zdjęcie jamnisiowi . On ostanio był w izolatce. Jest w nie najlepszej kondycji. Chyba nie ma wątku. Druga moja prośba osobista. Odroczyłam dzisiaj wyrok na 1,6 m-cznego astka. Do boksu go wziąść nie moge bo zamarznie. W tej chwili jest u tych ludzi w piwnicy. Jest bardzo ladny . Może wiecie kto szuka takiego psa ? Quote
gops Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 niestety niewiem kto chcialby takiego psiaka a pytam sie kazdego i kazdego probuje namowic na psa ze schronu:roll: niestety malo chetnych...:roll: bedziedzie ktoras z was dziewczyny w sobote w schronie tez? Quote
kordonia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 basia0607 napisał(a):(...)Mam prośbę, zróbcie zdjęcie jamnisiowi . On ostanio był w izolatce. Jest w nie najlepszej kondycji. Chyba nie ma wątku. (...) Quote
gops Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 napisala do mnie dziewczyna ktora chcialaby byc tez wolontariuszem u nas w schronie ma 18 lat i niewiem co robic , chyba ja wezme w ta sobote albo nastepna do schronu i pogadamy z p.ania ;) Quote
Rybc!a Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 gops napisał(a): a i mam pytanie , w jakie dni jest ta Ania/ pani Ania..niewiem nawet jak sie zwracac zabardzo ,bo czuje ze sie z nia raczej najlepiej idzie dogadac;) a i wogole kto zostal ze starych pracownikow?? oprocz tego mlodego ;) To jest Pani Ania. ;) Wszyscy pracownicy zostali . napisala do mnie dziewczyna ktora chcialaby byc tez wolontariuszem u nas w schronie ma 18 lat i niewiem co robic , chyba ja wezme w ta sobote albo nastepna do schronu i pogadamy z p.ania W soboty nie ma p. Ani . Ja też mam chętnych,jedną w wieku 17 lat, dwie dziewczyny w wieku 15 lat, i dwie młodsze: 13 i 14. Może p. Ania zgodzi się, żeby te najmłodsze przychodziły chociaż do szczeniaków lub kotów . No to dowidzenia. Idę pracować . ;) Quote
2010 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 CYTUJE BASIE : Druga moja prośba osobista. Odroczyłam dzisiaj wyrok na 1,6 m-cznego astka. Do boksu go wziąść nie moge bo zamarznie. W tej chwili jest u tych ludzi w piwnicy. Jest bardzo ladny . Może wiecie kto szuka takiego psa ? TAK, skontaktujcie sie jak najszybciej z Arjuna z fundacja AST ona jest juz przeze mne poinformowana i czeka na zgloszenie asta do fundacji. Chce waszego linka wstawic. Quote
deathgs Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 ej no to jest jakieś przegięcie. Dlaczego u tych psiaków jest taki syf?? Przecież kupy sie wywala a od tego przecież są tam pracownicy zatrudnieni? Czyba, że nie są od sprzątania i czekają aż wolontariusz za nich to zrobi? :crazyeye: Quote
basia0607 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 deathgs napisał(a):ej no to jest jakieś przegięcie. Dlaczego u tych psiaków jest taki syf?? Przecież kupy sie wywala a od tego przecież są tam pracownicy zatrudnieni? Czyba, że nie są od sprzątania i czekają aż wolontariusz za nich to zrobi? :crazyeye: Ej, moja droga, to nie jest tak jak myślisz. Psów jest ponad 150 a pracownikow na zmianie 2. Zwierzęta załatwiają się w różnych porach i takie widoki jak na zdjęciu mogą sie przytrafić. Byłam akurat w tej izolatce. Było czysto a jamniś leżał jak król. Przy poprzedniej mej wizycie trząsł się na dworze. Quote
kordonia Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Oj, zrobiłam zdjecie z samego rana, kiedy trwa sprzatanie po nocy. Dziś byłam tam kilka godzin, a te izolatki w tym czasie były sprzatane dwa razy. A ja tak niefortunnie trafiłam z tymi zdjeciami w momencie, kiedy jeszcze pracownicy sprzątali inne boksy :oops: Quote
brazowa1 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 tak sie zdarza-najważniejsze,ze kupa była "zdrowa" ;) rychło sie przekonacie,ze niejeden pieseczek pojdzie z Wami na dlugi spacerek,a potem z ulga zrobi kupsko u siebie w boksie.:roll: Quote
Vitka Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Właśnie... jest tyle boksów... nie można tak tego oceniać bo jest duuużo pracy przy psach... zwłaszcza jak jest ich tam tak dużo. Wszystkiego nie da się dopilnować. Na syf w naszym schronisku nie można narzekać, bo nie jest źle...;) Quote
Rybc!a Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 O ludzie, byłam dziś w schronisku 7 godzin i umieram ze zmęczenia. Jutro od 9 do 15 :P . Quote
gops Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ja bede w schronie od 12 ;) oczywiscie aprat wezme i obfoce kazdego psiaka ;) Quote
Recommended Posts