Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Rybc!a napisał(a):
Nie ma ani szczeniąt, ani Bony.

Ja ciekawe co się z nią stało... muszę w takim razie zdjąć jej ogłoszenia. A może ona po prostu siedzi w budzie gdzieś. Tak jak ten chyba Gumiś, który niby był adoptowany. Jest to możliwe?

Posted

basia0607 napisał(a):
Boksiem zainteresowala się Aga z fundacji bokserow. Nie martwcie sie ?
Ale zanim zostanie zabrana ze schroniska też trzeba ją gdzieś schować, jest naprawdę zimno teraz :shake:

Jeśli bokseromaniacy się nią zainteresowali to jest baaardo dobrze :multi:

Posted

Czytałam kiedyś o boksiach. One są bardzo delikatne lubią przebywać wśród ludzi, nie znoszą boksów popadają wówczas w depresję.

A te ślepaki jak widzieli, że psiak marnieje winni ja wzwiąć do biura by siedziała cały czas i czuła obecnośc człowieka i powinna byc indywidualnie dokarmiana i zbadana i leczona a tak... przeciez to jest sam szkielet.

Ja nie kumam tych ludzi!!!!!!

Posted

Bokser jest w schronisku od kilku tygodni, już wcześniej powiadamiałam o nim BwP ( boksio był chudy już na kwarantannie, teraz schudł dwukrotnie ) .

Białe cudo ma około 9 miesięcy, może się zgubił, bo jest zadbany. Myślę, że sam znajdzie dom, bez naszej pomocy.

A te ślepaki jak widzieli, że psiak marnieje winni ja wzwiąć do biura by siedziała cały czas i czuła obecnośc człowieka i powinna byc indywidualnie dokarmiana i zbadana i leczona a tak...

Żaden pies NIGDY nie był w biurze.

Basia, skąd wiesz, że bokser jest w ogrzewanym pomieszczeniu ?

Posted

Przecież budynek w ktorym jest boksio jest ogrzewany. W kazdej chwili moze sie schować do pomieszczenia ,dlatego Aga nie zabrala go od razu.
ęedzie go dokarmiać, leczyć, tu gdzie jest.Co nie znaczy , ze nie szuaka mu domu.

Posted

[quote name='Vitka']Zdjęcia, których nie widać na poprzedniej stronie:

Rybci: suka znaleziona na dolince:

szczeniaki:

Po dogisa dziś przyjedzie pani właścicielka. Zapytała czy nic mu nie jest nawet :) Jupi. Uciekł bo wystraszył sie fajerwerków.

Posted

Dziewczyny, dostałam zapytanie w związku z Zuzią. Pani jest z Gdyni. Dałam jej więcej inf. na jej temat z wątku Zuzi i poprosiłam o warunki jakie pani morze zapewnić i oto co dostałam:

"Chcialabym psa najlepiej suczka wysterylizowana, ok.1,5 roczna, lubiąca dzieci, posluszna, spokojna,nie sprawiająca problemow wychowawczych, zalatwiajaca sie na dworzu nie w domu,schludna,czysta, nie potrzebujaca nie wiadomo jak duzo ruchu i pozywienia. To bardzo duzo ,ale dlatego iz mam 1,5 roczne dziecko i dlatego w ten sposob.Czekam na odpowiedz."

Nie bardzo wiem czy taki piesek istnieje? Zwłaszcza te wymagania, że nie potrzebuje dużo ruchu i pożywienia :roll: Z reguły młodsze psy potrzebują więcej ruchu i takie właśnie mieszańce jak Zuzia, tak samo z jedzonkiem. Pani chyba powinna pomyśleć o jakimś małym piesku one faktycznie by spełiły kryteria i taki piesek byłby bezpieczniejszy bo te większe na pewno poszły by do zwrotu bo za ruchliwe i za dużo jedzą... i przewracają dziecki ak chodzi :roll:

Jakie sugestie? Odesłać do piesków małych i może do Ciapkowa bo nie wiem którą naszą biedę zaproponować z takimi wymaganiami.

Posted

Ludzie czasem zapomniają, że to są psiaki schroniskowe... miewają problemy i nie zawsze sa warunki aby wszystko sparwdzić.

Słuchajcie, zadzwoniła do mnie Pani chętna na Pchełkę. Mam wielką prośbę- czy ktoś moze zrobić nowe zdjęcia, odrobinę zbiliżyć się do niej w schronisku, wyczuć, jaka jest.
Czy się jeszcze boi, w jakim jest wieku, czy lubi ludzi czy raczej stroni itd. Im więcej tym lepiej. To dobry dom w Warszawie, w mieszkaniu, Pani ma już 13- letnią sunię ze schroniska ale szuka małej i bardziej skłonnej do zabawy suni.

Bardzo Was proszę, nie zmarnujmy tej możliwości