Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, dzisiaj ponownie dzwoniła do mnie Pani, która myśli o adoptowaniu Pchelki. Ma jednak obawy, czy Pchełka nie jest za duża. Myśli też o suni Kimi.
Przepraszała za zamieszanie ale nie tylko ona decyduje, którego psa wybiorą.

Czy mozecie zrobic więcej zdjęć Pchełce (bez krat:eviltong:), przy nodze czy jakoś tak, żeby było mozna ocenić jej wielkość.
To samo z Kimi.
Pani wyraźnie chce jakiegoś biedaka z Elbląga, mam nadzieję, że to bedzie Pchełka. Znalazłam już wątek Kimi- jakie ona ma usposobienie?

Posted

mysza 1 napisał(a):
Słuchajcie, dzisiaj ponownie dzwoniła do mnie Pani, która myśli o adoptowaniu Pchelki. Ma jednak obawy, czy Pchełka nie jest za duża. Myśli też o suni Kimi.

Czy mozecie zrobic więcej zdjęć Pchełce (bez krat:eviltong:), przy nodze czy jakoś tak, żeby było mozna ocenić jej wielkość.
To samo z Kimi.
Pani wyraźnie chce jakiegoś biedaka z Elbląga, mam nadzieję, że to bedzie Pchełka. Znalazłam już wątek Kimi- jakie ona ma usposobienie?

Napisz do dziewczyn PM może jak będą to zrobią jakieś fotki.

Posted

To samo z Kimi.

Pchełka jest mniejsza od Kimi , drobniejsza . Nie jest dużym psiaczkiem, naprawdę. Bez problemu można wziąć ją na ręce. Zmieści się na kolankach.
Mam jej jakieś zdjęcia, ale.. litości dziewczyny, ja padam. Obiecuję, że jutro dodam zdjęcia, zrobię nowe wątki i wszystko zaktualizuję .

Dzisiaj sprzątałam z Dorotą ( Vitka ) 8 czy 9 najgorszych ( właśnie pod względem czystości ) boksów, a ile miałyśmy przy tym uciechy :evil_lol:
Grabie, łopata, taczka i do roboty !
Oprócz tego wydałam dziś AVĘ i białego, puchatego szczeniaka . :loveu:

Do schroniska przyprowadzili dwa kocie podrostki-czarno białe i 1,5 roczną bokserkę: która trafiła do hotelu p. Wioletty ( jutro zrobię jej wątek ) .

Sprzątałam też kociarnię, przyjęłam dwie inne rodziny którym zwierząt nie wydaliśmy :roll: , robiłam kartoteki z p. Anią no i każdy psiak z boksów do ocieplanego pomieszczenia, a boksów jest 12 lub więcej, dostał poduszki i kołdrę / koc :loveu: tuż przy kaloryferku, więc będą mogły się tam wylegiwać !

Miałam styczność, bardzo bliską z Majeczką. Ona w zupełności nie boi się człowieka , gdy jest w boksie. Zobaczymy jak będzie na spacerkach.

Posted

Rybc!a napisał(a):
Gops, gdzie te twoje zdjęcia? :)

zaraz wrzuce na kompa i powklejam do watkow psiakow ;)
tylko nie ktorych nie znam ...i niewiem gdzie umiescic to tu wrzuce ;)
ale to jak wroce z kosciola :eviltong:

zawsze balam poglaskac tego asta co sobie sam siedzi w boksie a wczoraj dalam mu najpierw 5 ciastek i dopiero poglaskalam :multi: a ja sie cieszyl, lizal i wogole :eviltong:

siedzialysmy z kolezanka w schronie do 13.40 ;)
w nastepna sobote posiedze do konca :diabloti:

Posted

Rybc!a napisał(a):
Gops, ty taka cicha i skryta . Chodziłaś koło tych boksów i nic . :lol:
Trzeba było wchodzić, sprzątać .
Ja już robię wszystko . :lol:

no wlasnie widzilam ze Ty tam latasz i robisz :razz:
ale kurcze ja musze jeszcze z dwa razy poglaskac zanim wejde psom do boksu ;)
wole jak mi ktos cos karze zrobic :evil_lol:
no ale mysle ze w nastepna sobote juz bedzie lepiej :razz:

Posted

nie orientuje sie jakie to psiaki to wstawie tutaj a wy wrzucicie tam gdzie trzeba :razz:

mam jeszcze wiecej zdjec psow ktorych nie umiem zidentyfikowac ;) ale poszukam na watkach rybci jescze ich :razz:

Posted

basia0607 napisał(a):
Ja mam też dobrą wiadomość i chyba peknę zaraz , że nie moge jeszcze jej wyjawić ! jest dobrze, będzie lepiej.

Dużo dobrych wiadomości. Dla mnie najważniejsza, że Ava znalazła domek :)

Posted

O taaaaak! Dać Vitce i Rybci łopatę, grabię i taczkę... peł nie szczęścia:evil_lol::evil_lol: Niezła zabawa, a jak było czysto :loveu:

Basiu no pęknij w końcu! Zaciekawiłaś mnie :cool3:

Posted

Ania i Nafi tyle mi o schronisku opowiadały, że muszę cholera się z Anką jakoś umówić i zabrać tam do Was ;)
Choć pewnie wcześniej niż początek lutego nie dam rady, zobaczę jak będę pracować w schronisku tu u siebie i w jakiś wolny dzień zapewne wpadnę, zobaczyć jak się sytuacja zmienia.

Posted

natalia_aa napisał(a):
Ania i Nafi tyle mi o schronisku opowiadały, że muszę cholera się z Anką jakoś umówić i zabrać tam do Was ;)
Choć pewnie wcześniej niż początek lutego nie dam rady, zobaczę jak będę pracować w schronisku tu u siebie i w jakiś wolny dzień zapewne wpadnę, zobaczyć jak się sytuacja zmienia.

Mówiły dobrze czy żle ? :evil_lol: bo my o nich mówimy tylko dobrze !

Posted

[quote name='Rybc!a']

To nasze malutkie pipeczki, które mieszkają w biurze.
Takich rozbrykanych szczeniąt jak one NIGDY nie widziałam ! :D

...no nieźle "rozbrykane" :crazyeye: przez chwilę myślałam, że one :(

Już są do oddania, po kwarantannie? Może jakieś ogłoszenie? Macie jakieś fotki?

Posted

Oj cioteczki, bo uchwyciłam moment, w którym akurat spały :)
Gdy wyjęłyśmy je z Vitką z klatki, gdy ją sprzątałam..Co za wariaty ! :)
Ogłoszenia niepotrzebne, same znajdą domek. Są bardzo malutkie- mieszczą się w dłoni :)