Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny jak będziecie w schronie to poróbcie zdjęcia jakimś psiaką, które są małe. Bo już wyadoptowaliśmy te nasze małe suńki i teraz może Sabik. A wiem, że jest ich jeszcze cała masa. Trzeba by stworzyć nowe wątki dla małych kundelków...
Teraz mam pytanie o Barbie i Kimi, więc odpisuje :)

Posted

Osoby, które są chetne do pomocy w elbląskim Schronisku zapraszam w ten piatek na godz. 12,/ do schroniska Nie zawidżcie mnie. Zaczeła sie nowa era ! Kto przyjdzie ? Weżcie aparaty fotograficzne i zeszyt.

Posted

[quote name='basia0607']Osoby, które są chetne do pomocy w elbląskim Schronisku zapraszam w ten piatek na godz. 12,/ do schroniska Nie zawidżcie mnie. Zaczeła sie nowa era ! Kto przyjdzie ? Weżcie aparaty fotograficzne i zeszyt.[/quote]

oczywiscie przyjde ;) pewnie razem z kolezanka , wkoncu cos sie dzieje :multi:

Posted

[quote name='basia0607']Osoby, które są chetne do pomocy w elbląskim Schronisku zapraszam w ten piatek na godz. 12,/ do schroniska Nie zawidżcie mnie. Zaczeła sie nowa era ! Kto przyjdzie ? Weżcie aparaty fotograficzne i zeszyt.[/quote]

Basiu , prosimy o obszerniejsze informacje, choćby na PW .
Ja mogę przyjechać z tatą , ale chcę wiedzieć w jakim celu .

Posted

[quote name='Rybc!a']Basiu , prosimy o obszerniejsze informacje, choćby na PW .
Ja mogę przyjechać z tatą , ale chcę wiedzieć w jakim celu .[/quote]

Czy to spotkanie organizuje nowe kierownictwo?
Jaki jest cel spotkania?
Również prosze o dodatkowe info.

Posted

Jesteście zaproszone w imieniu nowego kierownictwa .Jest ogrom pracy .
Więcej na miejscu.To ma być pierwsze organizacyjne spotkanie a ja go tylko oranizuję , reszta należy nie do mnie.
[SIZE=3][COLOR=red]Zmania planu, spotkanie piatek godz. 14[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black]zeszytu nie bierzcie :evil_lol: Fotki psom można robić w póżniejszym terminie.wedle uznania.[/COLOR]

Posted

Pewnie nowego zarzadu :)
Szcześciarze z Was,bo i ktory zarzad zaprasza na spotkania wolontariuszy? :) Tylko prezes OTOZu tak dba o wolontariat i liczy sie z jego zdaniem.
Basia ma racje-nowa era dla schroniska

Posted

[quote name='brazowa1']Pewnie nowego zarzadu :)
Szcześciarze z Was,bo i ktory zarzad zaprasza na spotkania wolontariuszy? :) Tylko prezes OTOZu tak dba o wolontariat i liczy sie z jego zdaniem.
Basia ma racje-nowa era dla schroniska[/quote]

Masz rację , myslalam o Animalsach to oni dyktują teraz warunki.
Pomyślcie co można zrobić rękoma wolontariuszy aby polepszyć byt zwierząt i adopcje. Wiem o spacerach i oficjalnej stronie adopcyjnej schroniska. Nareszcie w budach będzie sloma , chociaż ona zawsze była na protokolach kontroli TOZu.:placz:
W schroniskach animalsów jest wieksza liczba wydawanych psów niż przyjmowanych, to o czymś świadczy .

Posted

Ja mogę robić wszystko, jeśli będzie mi to umożliwione . Mogę sprzątać, wyprowadzać psy, uczyć szczeniaków ' życia ' - bo połowa wyrasta na dzikusy, lekko szkolić ( łapa, siad itp. ), kąpać, czesać, bawić się z nimi, karmić, pomagać w adopcjach, regularnie robić zdjęcia. Wszystko, co będzie mi przydzielone i umożliwione, i oczywiście zdolne do wykonania, zrobię .

Posted

Ja przez najbliższe tygodnie mogę tylko robić ogłoszenia i szukać domków. Może też będzie stronka internetowa z wirtualna adopcją. Było by super. Później za kilka, kilkanaście tygodni mogę spadać w soboty i wyprowadzać i pielęgnować psiaki i oczywiście pasakrować koty swoim towarzystwem :) Na razie tylko tyle. Ewentualnie też w weekendy jakieś transporty ale na trasach okolicznych wioch i to tez za kilkanaście tygodni.

Posted

Ja chciałąbym też robić dużo, ale wiem, że czas mi nie pozwoli spędzać całych dni w schronisku...:roll: Będę robić wszystko co w mojej mocy ;)

Posted

Cześć psiary :D

Co tak cicho w tym wątku?
Ja od wczoraj jestem w euforii po spotkaniu w schronie.
Nareszcie luidzie NAPRAWDĘ kochający zwierzeta zabrali sie do tego z głową.
Mam tysiąc pomysłów i planów, oczywiscie w związku z kotami.

Posted

A pamiętacie jak te panie się nazywały?

Dzwonił do mnie jakiś rolnik, że chciałby psa owszarkowatego, większego do pilnowania. Była jakiś czas temu ale pracownik potraktował go z buta.

Poprosiłam by pojechał jeszcze raz bo teraz od 02 mamy nowe kierownictwo i aby poprosił o wybór psa kierowniczkę nową i nie rozmawiał ze zwykłymi pracownikami bo to są ludze, którzy dbają o czystość itd a z kierowniczna nowa sie dogada. Tylko nie pamiętałam imienia i powiedziałam, że to pani Ania ale wiem, że tam była jeszcze jedna taka w okularach. Nie wiem która jest kierowniczką... boję się, że pojedzie i znów trafi na jakiegoś zwykłego pracownika.

Będzie w poniedziałek lub we wtorek w schronie.

Posted

Największe zdziwienie przeżyłam jak weszłyśmy do schroniska, oglądałyśmy psy i podeszła do nas Pani: "W czymś może pomóc?" A nam szczęki do ziemi opadły! :evil_lol:
Myślę, że w końcu będzie lepiej! Ktoś teraz kocha tam te pieski i chce im pomóc, a nie siedzi w fotelu i wpatruje się w białe pantofelki...:mad:

Charly kadra pracowników chyba została? Ale nie wiem... JA też 'uwielbiam' tego faceta... :diabloti:

Posted

[quote name='Charly']Piszcie jak bylo:multi::loveu:
kto jest kierownikiem, a jak tam stara kadra i moj ulubieniec vel sapiący pan?:razz:[/quote]

No wiec jak weszłam do srodka, to pierwsze co zobaczyłam, to Purzyka intensywnie pracującego w małej kociarni- czyściła klatkę i opatrywała zranioną łapkę kociaka :lol:

Oprócz tego będzie tak: wolontariusze bedą wyprowadzać psy, bedą mogli przebywac z psami w boksach, przyutlac je, czesac i głaskać. To samo z kotami. JUż wczoraj mogłam spędzić z kotami ponad godzinę, przeglądnąć je, pomiziac, porobić legalnie zdjecia, itd.
Już wczoraj, pierwszego dna zostąły wymienione te małe klatki na kwarantannie kociej na większe, i wstawione do nich kuwety, i położone kocyki. W dużej kociarni takie palstikowe foremki na legowiskach nie są już gołe, ale wyłożone kocykami, psy beda miec słomę w betonowych boksach, koty jadły RC,juz wczoraj zostła usunięta papa dla psów z ich wolier, beda sterylki-oczywiscie rownież aborcyjne :) , panie móiwły mi,ze nie oddają zwierząt każdemu kto przyjdzie do schroniska, przeprowadzany jest szczegółowy wywiad przed adopcją- już wczoraj odmówiły jendemu gościowi adopcji psa, oczywiscie zdjecia, ogłoszenia, strona netowa.
Już sama w tej euforii nie pamiętam, co jeszce dodac, ale osoby, które tam przyjechały to wszysto zorganizowac na miejscu- pani Ania i Pani Kasia i Pan Jarek to cudowni ludzie, energiczni prawdziwi działacze wiedzacy, jak podchodzić do tego z głową.

Byłam tak szczęliwa,ze cała noc miałam radosną gonitwę myśli.

Stara kadra jest, pan sapiący też, ale bedzie pod uwazną obserwacją. Wczoraj na zmianie byli ci dwaj fajni młodzi chłopacy, i pani, jedyna, która przedtem ta pracowąła, nie licząc byłej kierowniczki. Wszyscy mili, usłuzni, pmocni :) Jaki szef, taki personel- zawsze byłam tego zdania.
Funkcję kieronika pełni pani Kasia- z Ciapkowa.

Aha- szczerniaki i kocięta otrzymały parwoglobulinę.

Posted

Ja niezmiernie cieszę się z tego, że w końcu powstanie wolontariat :D Nowi pracownicy są mili, uprzejmi, kochają zwierzęta. W końcu ktoś zaczął je leczyć, rozmawiać z przychodzącymi ludźmi, uświadamiać itd. Dzisiaj w schronisku nikt nas z Rybcią nie wygonił ani krzywo na nas patrzył. Zostało chyba kilka osób ze starej kadry, ale ważne, że nadchodzą wielkie zmiany :)