Belula Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Jest to wspaniała wiadomość dla mnie!!! Co nie oznacza, że przeszłość nie będzie rozliczona. Powinna być. Musi być. Będziemy wspomagać elbląskie wolontariuszki. Prawda??? Quote
Charly Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Husia w nowym domciu http://www.dogomania.pl/forum/f28/mix-husky-husia-ze-szczeniakami-bezpieczne-w-hotelu-czekaja-na-ds-122939/index11.html Quote
Rybc!a Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Karolina, mam pytanie, czy przejęłabyś ode mnie dość sporo rzeczy na bazarek i powystawiała ? Czy masz na to czas ? Bo kurczę, ja mam taki zapierdziel w szkole przed końcem półrocza, że w głowie się nie mieści, z niczym się nie wyrabiam, już tyle razy obiecałam sobie, że będę ogłaszać psy, odnowię galerię - i nic, po prostu nie nadążam, dzień dla mnie za krótki . Naprawdę mam dużo fajnych rzeczy na bazarek, teraz przed świętami warto byłoby je wystawić, może akurat, może uzbierałybyśmy na 1 mc hotelu dla Majuni . Quote
Valeur248 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 No jasne, że pomogę. Mam wolne weekendy to mogłabym porobić bazarki;) Quote
Rybc!a Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Świetnie, w takim razie ja jutro posprzątam chałupę, poszukam rzeczy i zgodnie z umową przywiozę do domu, a przy okazji będę mogła zobaczyć Westę . Quote
Rybc!a Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Dobra, zaczynam ogłaszać psiaki, dziś zabieram się za Pchełkę, Bonę i Marleya . Quote
deathgs Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Dziewczyny może będzie domek dla jednej psiuni. Od razu kontaktuje się z Rybcia w tej sprawie. Wczoraj wystawiłam ogł. na portelu dziś pani jest chętna :) Quote
Charly Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Ty wiesz ze wyklikalsz domek dla Maszy chyba? Quote
deathgs Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Mam nadzieję, że sięuda,a co się dzieje? Ktoś pytał? Z allegro? Quote
Charly Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 nio. zrobilas ogloszenie, podałas namiary rybci i ktos do niej napisał:multi::multi: zobacz na watku maszy. Quote
gops Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 brawo dziewczyny ;) mam nadzieje ze jeszcze kilka domkow przed swietami sie znajdzie :razz: Quote
Rybc!a Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 A może ktoś chce szczeniaczka? A tego grubego ślamazarę, to ja po prostu ubóstwiam! :loveu: Quote
basia0607 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Wczoraj ludzie z Elbląga brali odemnie szczeniaczka. Byli też w schronisku , pytali o szczeniaczka, który nie będzie duży docelowo. Pan w domofonie stwierdzil iż takich nie mają w schronisku i odesłal ich z kwitkiem. Zostawiam to bez komentarza. Banda leniwych nierobów ! Quote
malagos Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Bo po co sie fatygować i otwierać bramę? :angryy: a te maluchy są takie bezbronne za tymi kratami...ile z nich przezyje? :-( Quote
Charly Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 maluchy mialy biegunkę. takie drobinki:-( Quote
deathgs Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 O rany :/ Jak to facet powiedział, że nie ma szczeniaków? Przecież to można do prokuratury zgłosić? To jest przestępstwo, bo przecież schronisko świadczy usługi na rzecz miasta czyli publiczne. faceta powinni zwolnić dyscyplinarnie. Robie małym ogłoszenie na portelu! Nie wytrzymam. Może jakiegoś bym wzieła na tymczas ale gożej jak tak z nim zostane i nikt by ode mnie go nie wziął. Mąż by mnie chyba zabił :/ Quote
malagos Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 deathds, ale tymczasowe domki to dla nich ratunek... moze pogadaj z TŻ i niech on sam wybierze boidę, ktorą zechce uratować? w mieście raczej szybko szczeniaki zanajdują domy stałe... to moze powiedz, ze taki szczeniak to dla Ciebie najlepszy pezent na Świeta? Quote
Charly Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 tak. to jest przestępstwo. bo częsc z nich nie przezyje a jesli to zachoruja pozniej i schron uspi lub będą tam siedziec do konca zycia. produkcja szczeniakow u nas w schronie nie ma sobie równych. ale na podstawie jakiego artykulu chcesz to zglosic? lenistwa? obojętnosci? znieczulica? ale to juz dzis juz dzis juz dzis ( animalsi podpisują umowę- jesli się nie mylę:lol:) Quote
deathgs Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 To by było super. Tylko kogo mianują na kierownika schroniska? Może tą babkę? Masz może z nimi kontakt z kierownictwem Animals? Trzeba by nawiązać z nimi szybko kontakt i ustalić w czym są największe problemy i jak najszybciej wprowadzić zmiany te które sa niezbędne. Najorsze jest pomnażanie bezdomności i oddzielenie zwierząt chorych od zdrowych a to wy najlepiej wiecie które to, trzeba by im pewnie pomóc jakoś :) Quote
Charly Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 będzie spotkanie po nowym roku. ale na razie te maluszki muszą znalesc domki:roll: Quote
deathgs Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Allegro dla szczeniąt: SZCZENIAKI w schronisku - duży wybór - RATUJ JE (502316404) - Aukcje internetowe Allegro portel dla szczeniąt: Fauna i flora - Ogłoszenia - Elbląg w portEl.pl :-(:-(:-(:-( Quote
Rybc!a Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Brak słów . Chciałabym jeszcze dodać, że trzy szczeniaczki które siedzą obok siebie są zupełnie dzikie. Potrzebują resocjalizacji, kontaktu z człowiekiem, chociaż jego obecności.. One muszą nauczyć się, że człowiek to niekoniecznie zło.. A gdybym zaoferowała, że będę przyjeżdżać CODZIENNIE, właśnie do nich, wiecie po co? Po to, żeby nawet w tej izolatce siąść i przy tych szczeniakach być, odrabiać lekcje, zawołać do nich, oswajać , pogłaskać . Jaka byłaby reakcja schroniska? Domyślcie się .. A gdybym miała takie możliwości, uwierzcie, że znalazłabym codziennie godzinę, dwie - może wtedy nie miałabym tak dużo czasu na wątki, zdjęcia i ogłoszenia, bo oprócz tego mam przecież swoje, prywatne życie, psy i obowiązki, ale miałabym większą satysfakcję z tego co robię .. Bo teraz tylko wyciągam , szukam nowych domów... A bardzo, bardzo chcę im jeszcze pomagać inaczej .. Pomysłów mam tak wiele, i na sposób adopcji, i na kampanie, festyny, wolontariat.. Nie zdajecie sobie sprawy ile w schronisku jest rzeczy, dzięki którym psom byłoby lepiej, a nie są wykorzystywane .. Są tam przykładowo wielkie kotły, palniki- tylko komu chce się gotować? Komu chce się ruszyć tą cholerną dupę by pomóc tym psom ? Jak myślicie, co jest lepsze ? Puste, bezwartościowe suche jedzenie, czy gotowany ryż z mięsem ? Gdybym dobrze się zakręciła, znalazłabym hurtownie w Elblągu, które przykładowo raz , dwa razy w tygodniu udostępniałyby mi mięso, kości .. Kiedyś, dawno dawno temu, zaniosłam do schroniska wielkie kości z kulkami.. Wtedy było lepiej i mogłam je dać psiakom , które są same ( ew. we dwójkę ) w boksie, by uniknąć pogryzień. Nie zdajecie sobie sprawy z tego, jak te psy się cieszyły, skakały na dwie łapki. Dlaczego.. ? Bo dostały kość za 50 groszy.. Tak mało trzeba.. Tylko kto tego chce .. Quote
gops Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 naprawde smutne jest to co u nas sie dzieje :roll: ale jest nadzieja ze bedzie lepiej i tego sie trzymajmy ;) Quote
Recommended Posts