ANETTTA Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 potrzeby transport na trasie warszawa -wrocław na cito 30.07.2007: wszelkie informacje na stronie EMIR http://fundacja-emir.org/aktualnosci/jet2.htm JET II - około roczny owczarek niemiecki długowłosy , przywieziony w dniu 27.07.2007 z Bielska Białej.Pies po wypadku samochodowym w stanie ciężkim.Przewieziony do kliniki SGGW. 30.07.2007 na cito wykonano operację obu łap. Stwierdzono urazy: złamanie poprzeczne trzonu ko¶ci ramiennej lewej z przemieszczeniem doczaszkowym i skróceniem osi długiej ko¶ci oraz widocznymi drobnymi odłamami kostnymi. Złamanie sko¶ne trzonu ko¶ci podudzia lewego z przemieszczeniem doogonowym i skróceniem osi długiej ko¶ci.Pies otrzymuje antybiotyki, leki przeciwbólowe i wspomagaj±ce. Zdjęcia z kliniki po operacji(już wybudzony) JET II po operacji, już próbuje wstawać JETII 13.08.2007: JET II - [SIZE=7]zdiagnozowano u Jeta nosówkę ( prawdopodobnie był juz zarażony w momencie zabierania go z Bielska.; Natychmiast dostarczyli¶my surowicę, któr± już otrzymał ( Caniserin). Pies jest podł±czony do kroplówki i ta drog± dostaje leki. Rokowania s± niepomy¶lne; dodatkowo organizm Jeta osłabiony jest odniesionymi urazami i przebyt± operacj±. Pozostaje mieć nadzieję, że mlody organizm przetrzyma. I..czekać! Jutro dostarczymy surowicę dla wszystkich naszych psów przebywaj±cych w klinice, choć nie maj± żadnych objawów. Quote
malagos Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Nie za dużo biedy jak na jednego psiaka?....:placz: Quote
Dorothy Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 A ja juz chwalilam Boga za to ze owczarek znalazl sie w klinice i jest leczony:placz: Boze gdzie Ty jestes... Quote
ANETTTA Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 ZA DUZO ZDECYDOWANIE JAK NA JEDNEGO PSA 16.08.2007: Stan psa się pogarsza; dziś dołączył się objaw jelitowy ( biegunka) jJET dostaje codziennioe ampułkę surowicy. Robimy wszystko, co w ludzkiej mocy, by go uratowć! Pozostałe nasze psy w przebywające w klinice SGGW dostały surowicę zapobiegawczo; zrobiono im też testy - narazie nosówka ujemna. Quote
ANETTTA Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 JA JUTRO WYJEZDZAM N A2 TYG ZAGLADAJCIE DO JETII http://fundacja-emir.org/aktualnosci/jet2.htm :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Dorothy Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 bedziemy zagladac, ale skad dowiemy sie co u niego slychac??? Czy mzna prosic EMIR o wiadomosci?? Krociutkie, jak on sie czuje... ja tez jestemz Bielska, dowiedzialam sie o owczarku od mojego weterynarza od ktorego go zabral patrol EMIRa, bardzo chce wiedziec co z biedakiem :placz: Quote
ANETTTA Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 http://fundacja-emir.org/aktualnosci/jet2.htm wysle meila do EMIR z prosba o inf Quote
Guest monia3a Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Ojej znów piesek po wypadku :placz: Quote
*Gajowa* Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Czy wiadomo jak JET się czuje? Na podanej stronie nie ma nowych informacji :shake: . Quote
Guest monia3a Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Właśnie co u piesia?? Jak się czuje?? Jest tu ktoś kto jego odwiedza?? Quote
Anashar Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Czy ktoś mógłby mi sklecić jakiś opis z całości wątku odnośnie Jeta i przesłać na maila [email protected] lub priv? No i przydałyby się zdjęcia w większej rozdzielczości lub całkiem nowe... Quote
DuDziaczek Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 jeyeli sa objawz nosowki to surowica duyo nie da :-( Quote
Guest monia3a Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Dziewczyna co pisała post jest na wakacjach a nie ma nikogo innego wiedzącego co z piesiem ?? Hallloooooo !!! Quote
black sheep Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Czy wy też widzicie tylko jeden bannerek? Wkleiłam 3 Quote
black sheep Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Ja teraz już też, za to nie widze, żeby ktoś je wklejał! Wazna sprawa:( Quote
Guest monia3a Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 U mnie się nie mieści :-( nie wiem dlaczego, nawet ten najmniejszy odrzucają :angryy: Quote
black sheep Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 moniu no coż, twój podpis już dawno przestał być regulaminowy.... Quote
Guest monia3a Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Wiadomo coś już ?? Co u piesia ?? Tyle czasu bez wieści ... Quote
Recommended Posts