Dorothy Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Maszaberla napisał(a):zglaszajac psa do TV musza byc informacje o jego stanie zdrowia i musza to byc informacje rzetelne i dokladne Zeby pozniej nie bylo sytuacji ze okaze sie ze pies jest naprawde ciezko chory a my tego nie zglosilismy wydawcy Jesli to dodatkowy stres dla psa to faktycznie nie wiem co robic, czy go meczyc, czy robic dodatkowe badania? tez uwazam ze informacje o stanie zdrowia oglaszanego psa powinny byc rzetelne i jak najbardziej kompletne czesto zmniejsza to szanse na adopcje ale...trzeba byc uczciwym takze wobec ludzi. mysle ze badania nie musza byc bardzo obciazajace dla organizmu, glownie chyba trzeba zrobic krew i usg jamy brzusznej, ew. rtg to mozna zalatwic w jeden dzien Quote
Gdusia Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 supergoga napisał(a):Puma lepiej się nie czuje. Badania zrobimy, choc Paweł wahał się dzisiaj czy jest sens ją męczyć dodatkowo. Nie wiem, czy jest. Ale to zrobimy. Jesli nawet ją coś boli, nie daje tego poznać, tylko jest słaba fizycznie. Potrzebowała by domku, spokoju. miejsca gdzie mogłaby sobie jeść, spać, odpoczywać, pospacerować i popatrzeć w oczy swego człowieka czując że jest przy niej. Tak o tym marzę. Paweł obiecał mi fotki Pumki. Jak będziemy mieć wyniki - zaraz napiszę. Trzymam kciuki i oby wszystko bylo ok :) Quote
Psiara121 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Tez mam nadzieje ze jednak nasza czarnulka jakos z tego wyjdzie... Tak bardzo chcialabym aby nasza psinka znalazla kochajacy dom, ona na niego zasluguje i to bardzo...Tak piekne psiko wogole nie powinno znalesc sie w schronie... Pumka trzymam caly czas kciuki za ciebie:) juz niedlugo sie spotkamy :) Quote
bigosik Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Supergoga, nikt z nas nie chciałby zamęczać Pumy,przecież wiesz. Ale uważam ,że podstawowe badania są niezbędne. Będzie wiadomo jak jej pomóc. Nie wątpię, że zrobicie dla Pumy to co dla niej najlepsze - przez tyle lat miała świetną u was opiekę,uratowaliście jej wzrok:loveu:. A propozycja Maszaberli[SIZE="3"] stwarza Pumie szansę, jakiej my nie mogliśmy jej dotychczas dać. Nawet ogłoszenie w "Moim Psie" to nie to co telewizja.Z innych wątków wiem,że niejeden psiak na tym skorzystał i cieszy się teraz nowym życiem, a kolejka czekających też nie jest krótka. Maszaberla bardzo się cieszę z Twojej obecności na Pumki wątku, choć długa kolejka psiaków u Ciebie :Rose:. Ghanima wsparcie duchowe jest bardzo istotne kobitko, bo dodaje sił do walki o Pumkowe szczęście (chociaż to ja zaliczam się do: Reszta :evil_lol:), o finansowym nie wspomnę bo wszyscy wiemy,że zawsze się przydaje. Dobrze,że wypatrzyłaś naszą Pumencję w morzu psich nieszczęść na Dogo. Martwię się o Pumę strasznie, ale trzeba czekac na wyniki i działać. Głęboko wierzę ,że nam się uda,że Pumie się uda. Wy też w to wierzycie, prawda? Quote
Gdusia Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Bigosiku MY wszyscy wierzymy ze Pumie sie uda ...Nikt w nia nie watpi.To silny pies i napoewno wyjdzie z tego .... W niedziele usciskam ja z Asia od wszystkich, ktorym zalezy na pumce... Quote
bigosik Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Gdusia napisał(a):Bigosiku MY wszyscy wierzymy ze Pumie sie uda ...Nikt w nia nie watpi.To silny pies i napoewno wyjdzie z tego .... W niedziele usciskam ja z Asia od wszystkich, ktorym zalezy na pumce... Koniecznie. I koniecznie uściskajcie ode mnie dwie piękne starsze panie: Sabinkę i Korę. Zależy,zależy tylko skąd ona może o tym wiedzieć. Może by jej było lżej. Kochana sunia i taka piękna.. Mam słabość do czarnusiów ogromną. U mnie tylko Bigos czarniak,bo i nie wybierałam sobie tej mojej ekipy,ot no trafili do mnie to i są. Kochane morduchny. Quote
Gdusia Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Uściskam na pewno :) Twoje psiaki maja szczęście ze trafiły na ciebie do takiej wspanialej pani :). Ja mam jednego psiakach po przejściach i widać ze z psychiką cos jest nie tak ale za żadne skarby świata ani Tiny ani Figi bym nie oddala ... A tak bardzo chciałabym aby jeszcze Pumka dołączyła do mojej skromnej ekipy... Puma pewnie czuje ze nie jest sama ze ma ogromne wsparcie w dogomaniakach. Jak ja się cieszę ze trafiłam do naszego małego ale za razem dużego schroniska, w którym są (niestety) takie wspaniale i kochane psiaki... Tak bardzo chciałabym jej pomoc. Ech jakie te życie jest niesprawiedliwe :( Dla nie których ludzi pies to tylko stworzenie , które ma pilnować podwórza i odstraszać złodziei a dla mnie pies i nie tylko pies bo każde stworzenie jest najważniejsze na świecie, jest na równi z człowiekiem i denerwuje mnie to ze ludzie są tacy obojętni na ich cierpienie(na szczęście są tacy dla których zwierzęta są baaaardzo ważne i tak jak ja zrobią dla nich wszystko aby były szczekliwe) Quote
czarna_zaba Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Wierzę, ze Pumie sie uda, ma tak wiele dobrych osób wokół siebie, fizycznie i wirtualnie:) Quote
bigosik Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Mam nadzieję,że ta wiara pomoże. Musi, teraz skupiamy się na Pumkowym zdrowiu. Ja tu ze skóry wychodzę.. Quote
Psiara121 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 [quote name='bigosik']Koniecznie. I koniecznie uściskajcie ode mnie dwie piękne starsze panie: Sabinkę i Korę. Zależy,zależy tylko skąd ona może o tym wiedzieć. Może by jej było lżej. Kochana sunia i taka piękna.. Mam słabość do czarnusiów ogromną. U mnie tylko Bigos czarniak,bo i nie wybierałam sobie tej mojej ekipy,ot no trafili do mnie to i są. Kochane morduchny. Pewnie ze usciskamy i to pewnie kilkanascie razy :) Nie martw sie Bigosik Pumka napewno wie ze ja wszyscy tutaj i nie tylko wspieraja i mocnoo kochaja :loveu: mam nadzieje ze z Pumka wszystko bedzie dobrze...To silna dziewczyna i wierze ze niedlugo poprawi sie jej samopoczucie :) a z wystapieniem Pumy w telewizji to nie jest taki zy pomysl...Duzo psiakow ktore wystepuja zaraz po takich programach trafia do nowych domkow wiec moze i naszej czrnulce by sie udalo? Wierze w to ze tak :) Quote
Gdusia Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 "Wiara czyni cuda, wiec trzeba wierzyc ze sie uda" Bedzie bodrze :):loveu: Quote
bigosik Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Psiara121 napisał(a):Pewnie ze usciskamy i to pewnie kilkanascie razy :) Nie martw sie Bigosik Pumka napewno wie ze ja wszyscy tutaj i nie tylko wspieraja i mocnoo kochaja :loveu: mam nadzieje ze z Pumka wszystko bedzie dobrze...To silna dziewczyna i wierze ze niedlugo poprawi sie jej samopoczucie :) a z wystapieniem Pumy w telewizji to nie jest taki zy pomysl...Duzo psiakow ktore wystepuja zaraz po takich programach trafia do nowych domkow wiec moze i naszej czrnulce by sie udalo? Wierze w to ze tak :) Jak tylko będziemy wiedzieć co Pumie dolega. A pomysł jest bardzo dobry moim zdaniem. Tym bardziej,że jest możliwość jego zrealizowania. To dużo. Quote
Psiara121 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 bigosik napisał(a):Jak tylko będziemy wiedzieć co Pumie dolega. A pomysł jest bardzo dobry moim zdaniem. Tym bardziej,że jest możliwość jego zrealizowania. To dużo. No mam nadzieje ze nic konkretnego nie bedzie jej dolegac ze to tylko taki "chwilowy kryzys"... A moim zdaniem pomysl tez jest super zwlaszcza ze Puma nie musi dlugo czekac jak inne psiaki... Quote
Gdusia Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 A wystep w tv sprawi ze pumka napewno znajdzie domek :) Quote
bigosik Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Gdusia napisał(a):A wystep w tv sprawi ze pumka napewno znajdzie domek :) A przynajmniej dużo zwiększy jej szansę. Narazie czekajmy na wieści o zdrowiu Pumki. To teraz najważniejsza sprawa. Quote
Psiara121 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 bigosik napisał(a):A przynajmniej dużo zwiększy jej szansę. Narazie czekajmy na wieści o zdrowiu Pumki. To teraz najważniejsza sprawa. Napewno zwiekszy jej szanse :) Wiesz ludziom trudno czasami kupic gazete a TV wszyscy juz maja i wiecej osob zobaczy nasza osobliwa psinke :) Quote
Gdusia Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 bigosik napisał(a):A przynajmniej dużo zwiększy jej szansę. Narazie czekajmy na wieści o zdrowiu Pumki. To teraz najważniejsza sprawa. Dokladnie teraz to najwazniejsze jest zdrowie Pumki a potem mozna dzialac Quote
supergoga Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Wstępne diagnozy już są. Prawdopodobnie Puma ma problemy z trzustką. Jutro będę u mojej wetki i dopytam, gdzie najlepiej i jakie badania poczynić - i umówię Pumę. Przyjedzie do Poznania. Tam na miejscu nie da się zrobic dokładnych badań. Zamówiliśmy też dla niej nową karmę - weterynaryjną, specjalnie na chora trzustkę. Zobaczymy jak się sprawdzi. Będę pisać na bieżąco. Quote
Ghanima Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Czy to jest dobra wstępna diagnoza? Ten kłopot to, rozumiem, coś w kwestii złego funkcjonowania trzustki, a nie nowotwór? Quote
Gdusia Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 supergoga napisał(a):Wstępne diagnozy już są. Prawdopodobnie Puma ma problemy z trzustką. Jutro będę u mojej wetki i dopytam, gdzie najlepiej i jakie badania poczynić - i umówię Pumę. Przyjedzie do Poznania. Tam na miejscu nie da się zrobic dokładnych badań. Zamówiliśmy też dla niej nową karmę - weterynaryjną, specjalnie na chora trzustkę. Zobaczymy jak się sprawdzi. Będę pisać na bieżąco. Czyli puma nie ma nowotworu ?? Quote
supergoga Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Niestety nie wykluczamy nowotworu. Chodzi tylko o to że objawy wskazują na trzustke. Może być nowotwór lub co inngeo. Zrobimy to usg - w Poznaniu. Badania pewnie kału i moczy, krwi. Ale jeśli nic nie wyjdzie i okaże się, że aby stwierdzic przyczynę trzeba ja otworzyć - tego nie zrobimy. Bo Puma nie przezyje. Quote
Gdusia Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 supergoga napisał(a):Niestety nie wykluczamy nowotworu. Chodzi tylko o to że objawy wskazują na trzustke. Może być nowotwór lub co inngeo. Zrobimy to usg - w Poznaniu. Badania pewnie kału i moczy, krwi. Ale jeśli nic nie wyjdzie i okaże się, że aby stwierdzic przyczynę trzeba ja otworzyć - tego nie zrobimy. Bo Puma nie przezyje. Aha czyli dopiero wszystko bedzie pewne po badaniach... No pumka raczej operacji by nie przezyla :( Oby to nie byl nowotwor Quote
Dorothy Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 moze to tylko niewydolnosc trzustki, moze wystarcza leki... smutne ze tak malo mozemy zrobic/.. Quote
Psiara121 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 supergoga napisał(a):Niestety nie wykluczamy nowotworu. Chodzi tylko o to że objawy wskazują na trzustke. Może być nowotwór lub co inngeo. Zrobimy to usg - w Poznaniu. Badania pewnie kału i moczy, krwi. Ale jeśli nic nie wyjdzie i okaże się, że aby stwierdzic przyczynę trzeba ja otworzyć - tego nie zrobimy. Bo Puma nie przezyje. Mam nadzieje jednak ze to tylko niedoczynnosc trzustki tak jak mowi Dorothy... Bo jesli nie to niestety nasza biedna Pumeczka nie przetrwa operacji :-( Quote
Ghanima Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Nie wiem, co pisać... Boję się o Pumeczkę po prostu... Pumko, to okropne, ze wiosna coraz piękniejsza, jakby było wspaniale, gdybyś ze swoim Ktosiem mogła iść na spacerek, żeby twoje biedne ślipka mogły się wiosną nacieszyć... :placz: Quote
Recommended Posts