bigosik Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 " Niech się dłuży cień ławy, Niech wypoczną w nim trawy! Z łbem na łapie chudy pies Śpi po ławy owej kres, Jakby na niej się świata kończyło bezdroże" ;) Uff.. Ciężki dzień:grab: Wstawiam poprawki do tekstu.. Myślę, że trzeba inaczej ująć sprawę z Pumy ślipkami. Może lepiej będzie użyć słów "problemy z oczami", przykładowo aniżeli "choruje na". Bo i tak i tak idzie na to samo,a słowo choroba niejednokrotnie odstrasza, nawet jak ludzie są ok, to czasem obawiają się,że nie będą umieli pielęgnować takiego psiaka, bo może taka opieka wymaga jakiejś fachury, bo nie mieli z tym do czynienia, i zapominają się ,że psiak nie jest totalnym inwalidą i chodzi o regularne podawanie leków, z czym każdy odpowiedzialny opiekun da sobie radę.A poza tym to pies jak każdy inny;). No jakby nie patrzeć "chory" odstrasza bardziej niż "kłopoty ze wzrokiem" czy "z oczami",a nawet niż "leczenie". Trzeba Pumkę dobrze "sprzedać":evil_lol:, zatroszczyć się o PR Pumkowy:evil_lol:. Przecież i tak jej nie oddamy jakiemuś oflunowi:mad: Quote
czarna_zaba Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 W domu o ktrym mysłe, nie miało być innego psa...i niech tak zostanie:shake: Pytać będzie pani Basia bądź Danusia. Mogę wysłać więcej info na PW, dziewczyny z Jędrzejowa wpisały też pania na czarna kwiatki Quote
bigosik Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 czarna_zaba napisał(a):W domu o ktrym mysłe, nie miało być innego psa...i niech tak zostanie:shake: Pytać będzie pani Basia bądź Danusia. Mogę wysłać więcej info na PW, dziewczyny z Jędrzejowa wpisały też pania na czarna kwiatki Będziemy czujne, z tym, ze jest jeszcze to,że i tak zapyta przez kontakt z ogłoszenia Pumy, więc trzeba uczulić Supergogę. Dobra wstawię ten tekst, ale chiba mi przydługi wyszedł i za mało klarowny. Cholercia nie umiem pisać streściwie i rzeczowo:shake: Zawsze mi się wypatoli cos od siebie, silniejsze ode mnie (albo książek za dużo:evil_lol:) Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Puma jest dużą,wilkowatą suką o gładkiej,lśniącej sierści mądrą,zrównoważoną i łagodną. Cieszy ją każdy okruch zainteresowania ze strony opiekunów - co okazuje z wzruszającym wdziękiem. To cierpliwa i posłuszna sunia, brak w niej agresji. Do przytuliska w Buku trafiła niespełna cztery lata temu, zaniedbana, przygaszona i tak żałośnie niczyja. Pod troskliwą opieką Puma szybko przeobraziła się w piękną, pełną psiej godności "damę", która błyskawicznie i na amen podbiła serca opiekunów. Zamieszkała w kojcu; czekając dnia,w którym zabierzesz ją do DOMU. Jak dotąd na próżno.. Kontaktowa i pogodna, nieustannie zabiega o człowiecze względy. Z innymi psami rozumie się dobrze, z reguły nie zwraca na nie uwagi. Jest bystra i słodka, nieco nieśmiała wobec nieznajomych. Pieszczotliwa, czasem aż wtula się w człowieka. Wlej miłość w spragnione Pumkowe serduszko, pochyl nad pieskim życiem.. Puma to: raźnie uniesiony ogon, dumny z wspólnego spaceru; to zatroskany,mokry nos trącający dłoń gdy masz zmartwienie; to ciepło psiego ciała grzejącego stopy zimowym wieczorem; pysk na twoich kolanach w ramach pocieszenia ;cierpliwy słuchacz twoich zwierzeń ,który czuwa nad tobą kiedy śpisz. Ale kiedy przydrepta podzielić z Tobą swoje psie smuteczki, "Pumowy" Ktosiu - zostaniesz bogiem w oczach psa. Niestety oczy Pumy są jej problemem. Sunia słabiej widzi i musi regularnie dostawać maść oraz krople. Puma jest podopieczną Fundacji Animalia, pomożemy w razie czego w pokryciu kosztów leczenia jej oczu. Puma ma osiem lat i ogromny apetyt na życie. Nieszczęsne ślepka i wiek suczki znacznie utrudniają jej drogę do szczęścia." Kto by tam brał na siebie taki klopot? " A regularne zakraplanie psu oczu i odpowiedzialność - ot i wielkie wymagania Pumy. Znajdzie się Ktoś wyjątkowy,o otwartym umyśle i gościnnym sercu,które zdoła pojąć udrękę tego psa? Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 ło matko, najwyżej niechże to ktoś umiejętnie skróci, ja już inaczej nie dam rady napisać:eviltong:. Chyba. Achia, no i troszkę zaimprowizowałam. No bo jak?:oops: Pumiś spacerek :painting: moja wirtualna psinko.. (Pewno sobie lulka, schowana w budce, albo zwinięta w kłębuś jak szmatuchna:-( ). Sama, bez ludzia, któremu można by się wepchać pod bok. Jak bym przytuliła, jak cmoknęła w ten czarny łepek.. Biednie te nasze starsiaki. Barry też sam, w budce. [SIZE="1"]Sam na Dogo rownież. Szmatuchna. Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Tierhilfe 4-Happy-Paws e. V. :razz:, negri :Rose: Quote
supergoga Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Bigosik. Od razu z rana się poryczałam jak dzieciak. Piekny ten Twój tekst, zaraz go wstawiam, taki jaki jest. Zmieniam w moich ogłoszeniach, w allegro. Można spróbować wysłąć do Mojego Psa. U nas ukazała się swego czasu Puma w Echo Miasta, taka bezpłatna gazeta, jak Metro - duża popularność. 2 psy już poszły z niej. Może spróbuję jeszcze raz. W odwiedziny do Pumy zapraszam. Nawet przenocuję i pojedziemy razem. No Problem. Napisała do mnie Bambino - chętna do współpracy z bukowskimi psiakami. Dziewczyny, może się do Was zgłosi. Wazie czego się umówimy. Ja w weekend ten - tylko jeszcze teraz nie wiem w który dzień, będę w Buku u psiaków. Obiecuję fotki Pumki dla cioci Bigosika. Zawioze też dla Pumy nowe krople, już moja wetka je przywiozła. Mam teń Can-Vit i dobrę karmę dla niej. KUpię też dla wszystkich smaczki - Pumka dostanie w imieniu swoich wirtualnych opiekunów. Jak ustalę dzisiaj wieczorem, kiedy będziemy - napiszę. Quote
supergoga Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Dziękujemy za ogłoszenie powyższe. Może... A to Pumka dla cioteczki Bigosika Takie ma śliczne oczy, nie widać, że chore Taka poważna, smutna wydaje się Pumka. Szkoda takiej pięknej suni. Quote
supergoga Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 :evil_lol: Wiedziałam. Nam się podoba. Szkoda, że na tym musimy poprzestać. Szkoda że domek żaden nie został zauroczony zjawiskową Pumą. Ale nadziei nie tracimy. Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Supergoga, właśnie przyprawiłaś cioteczkę Bigosik o spadek z krzesła. To jeden z najpiękniejszych piesów jakie widziałam. Super, że można odwiedzić Pumkę:multi: tylko muszę to sobie zorganizować (dojazd do Poznania :evil_lol:), dobrze że tekst jest OK, może jest bardziej sugestywny:evil_lol:. W życiu nie pojmę jak tekie cudo wogóle mogło się znaleźć bez dachu nad głową kiedykolwiek:shake: Aaa i może Pumka, też będzie miała lepszy miesiąc bo zastosowałam psychiczny terror wobec Brata i Bratowej hehe, z jednoczesnym przekazaniem karteczki z numerem konta Pumy. Reakcja na takowy pozytywna, tylko będę jeszcze cisnąć, bo Brat ma taką pracę,że czasem nie ma czasu na zapamiętanie własnego nazwiska bidny:shake: Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 To ja poodświeżam Pumkowe ogłoszenia z nowym tekstem i dam te zdjęcia (cudne, jestem oczarowana), i pododaję nowe. Zaordynujemy zbiórę na "mojego psa" , a to ogłoszenia w tym bezpłatnym jak najbardziej. Wstąpiły we mnie nowe siły, jednocześnie ludki kochane z Niemiec szukają jej domku za granicą (u nas trzy szczeniaki już znalazły - ta sama organizacja:loveu:), oni łatwią tez sprawdzanie domków i tak dalej w Niemczech z tego co wiem. A my walczymy na miejscu o nowe życie dla naszej ślicznotki. No moja Puma musi przynieść szczęście pięknotce. Quote
Ghanima Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Witajcie, jestem nowa na forum i próbuję się jakoś zorientować, co, wobec mnogości wątków i psinkowcyh nieszczęść :-(, nie jest takie łatwe. Pumka chwyta za serducho, chciałabym pomóc - ile pieniążków potrzebujecie na te kropelki czy inne leki, bo rozumiem, że treba jej podawać cały czas? Chętnie wyskoczę z kasy na ten cel ;) Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='Ghanima']Witajcie, jestem nowa na forum i próbuję się jakoś zorientować, co, wobec mnogości wątków i psinkowcyh nieszczęść :-(, nie jest takie łatwe. Pumka chwyta za serducho, chciałabym pomóc - ile pieniążków potrzebujecie na te kropelki czy inne leki, bo rozumiem, że treba jej podawać cały czas? Chętnie wyskoczę z kasy na ten cel ;) Napisz do Supergogi, jeśli chodzi o dokładną kwotę, powiem tak każdy grosz się bardzo przyda, można także wirtualnie adoptować piękną Pumę:loveu: (ja to zrobiłam) i przesyłać jej co miesiąc kwotę,na jaką sobie możemy pozwolić- zachęcam:) Bardzo fajnie,że ujął cię los cudnej Pumy - dziękuję :Rose: Chcemy się także składac na zamieszczenie ogłoszenia w miesięczniku "Mój Pies" ,żeby zwiększyć jej szansę na dobry dom, czeka już tak długo (niepojęte) tylko trzeba ustalić na czyje konto:eviltong:. Masz wielkie serce:loveu: Quote
Gdusia Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Bigosiku tekst ktory napisalas o pumie jest sliczny :) Teraz ma zdecydowanie wieksze szanse na domek :):loveu: Quote
Gdusia Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 supergoga napisał(a): Napisała do mnie Bambino - chętna do współpracy z bukowskimi psiakami. Dziewczyny, może się do Was zgłosi. Wazie czego się umówimy. Ktos dolaczy do nas do buku ?? Quote
Psiara121 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 supergoga napisał(a): Napisała do mnie Bambino - chętna do współpracy z bukowskimi psiakami. Dziewczyny, może się do Was zgłosi. Wazie czego się umówimy. Supergoga Bambino ma sie do nas zgłosic (Psiara121 i Gdusia) dobrze zrozumialam? W schronisku zawsze ktos sie przyda :) A jeszcze jedno kiedy tak dokladnie chcesz do nas do schrona przyjechac? ;) Psiaki zapewne sie uciesza ;) Bigosik silczny tekst o Pumci naszej napisalas ujmuje za serducho i mam nadzieje ze Pumka szybko znajdzie domek :) Super ze Pumci ma nasza full ogloszen moze kogos ujmie swa uroda :) Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Mam nadzieję,że to te szanse zwiększy.. To taka piękna suka. I samotna. A te zdjęcia ostatnie, hmm uzbrojona w te zdjęcia Puma będzie powalać na kolana. Napatrzeć się na nią nie mogę. Tak sobie pomyślałam: jak to dobrze ,że w morzu piesiakowym na dogo trafiłam na Pumkowy wątek,że się do niej dokopałam. Takie cudo by mnie ominęło. Mojej Pumie się udało, choć nie miała już żadnej nadziei. Jak ją braliśmy to jakby nie było tego psa,zero zwracania uwagi na ten harmider,na przychodzących ludzi. Aż trafiła na mojego Tatę i brata,który po prostu nie mógł przejść obok niej obojętnie,chociaż był jeszcze smarkiem. Ledwo na nią spojrzał i sprawa była przesądzona. I tej Pumie też się uda, chociaż pozornie wydaje się to niewykonalne. I czuję właściwie to samo co mój brat wówczas. Coś w tym jest,że obie Pumy natrafiły w ten czy inny sposób na moją rodzinkę:evil_lol: A pomagając waszej (eee, NASZEJ) Pumie, czuję się bliżej suni, która była z nami tak długo , bardzo długo.. Quote
Gdusia Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Bigosikunapewno naszej kochanej sie uda :) Dzisiaj pumka nie byla na spacerku ale za to pochodzila sobie po wybiegu :) Hehe prawie caly czas siedziala przy mnie i chciala byc glaskana :D Taka kochana przylepa z niej.Musi ja ktos pokochac tak jak my ja pokochalismy :loveu: Quote
bigosik Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Słodka,dobra psina.. Co się dziwić panience kosmatej, chcę czuć się ważna, potrzebna. "Pumowy" ktoś będzie szczęściarzem. Quote
bigosik Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Może by poprosić agamikę z wątku miśkowego,żeby Puśkę wrzuciła na owczarkarskie forum:evil_lol:... A w cioteczkę Supergogę, mam wrażenie nowe siły i zastrzyk nadziei wstąpił:loveu:.. Ech, wiosna;) Tak trzymać. Quote
bigosik Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Napisałam PM do agamiki, z prośbą o założenie Pumie wątku na forum Owczarków, o ile nasza piękność takowego nie ma,ale nie przypominam sobie. Supergoga, jakie wy tam śliczniaki macie pobunkrowane w Buku:loveu:. Sznupcia Mrówka (gratulacje), Foksi, Misiek (też już zamieszkany bidak).. Chociaż mój Barry to też niezgorszy chłopczyk:razz: Quote
czarna_zaba Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Jestem u Pumki za każdym razem, gdy jestem na dogo:) Zdjęcia - powalające:) Jak mogłabym kiedykolwiek zapomnieć o Pumie gdy stale jest przy mnie jej wierna kopia - Luna...ech co ja bym dała żeby móc mieć je obie:shake: Spójrzcie jakie podobne: Quote
supergoga Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 No Luna bardzo podobna. Piękna suczyna. Mam nadzieję, że i nasza Pumcia będzie kiedyś miała szczęście. Czekam na fakturę za krople Pumkowe, które jutro zawiozę do Pumy. Będę w schronisku koło 16-16.30 prawdopodobnie. Mam już wszystko przygotowane. Dzisiaj urwanie głowy, ale już wypisałam sobie ładne fotki Pumy abu pozmieniać ogłoszenia. Młodzież ze szkoły, która dzisiaj zbierała pieniądze na Rynku w Poznaniu i rozdawała ulotki dostała plakaciki Pumy - do rozwieszania - może... Jak ja Wam dziękuję, że jesteście z Pumką. Że możemy mówić, iż Pumka jest nie taka całkiem niczyja. Jest NASZA, choć niestety nie możemy podzielić się z nią domem. Ale sercem - tak!!! Quote
bigosik Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 czarna_zaba ,a to ci się trafiło. Takie czarne około-owczarki;) i owczarki nie rosną tuzinami:loveu:, Supergoga super:evil_lol::evil_lol: działamy, z całej pary. Puma ma normalnie sztab wyborczy. Plakaciki cacy,bez tego ni rusz(sprawna akcja), foty nowe, tekścik nówka. Coś się ruszyło. Agamika, odpisała - forum owczarkowe przejrzy i wrzuci Pumiszcze. Ja kombinuję gdzie by tu jeszcze...:diabloti: Achia jutro porozsyłam PM-y do osób, które jak widziałam u Pumki co jakiś czas zawsze zaglądną - by ruszyć sprawę "Mojego psa". No Puma, ty się szykuj do domu:loveu: Quote
bigosik Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Gosiu, a jak byśmy mieli z nią nie być. Ona już nie jest Bukowa, ale hmm.. ogólnopolska. Same widzicie ,że w natłoku tych potworności i dramatów na dogo, dramat Pumy pozornie wydaje się niewielki. A to jest właśnie prawdziwy dramat. Piękny, zadbany, przyjazny pies, któremu odmawiano notorycznie szansy. Nie odpuścimy:evil_lol: Quote
Recommended Posts