Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zazwyczaj osobą odpowiedzialną jest ta, która zakłada wątek. Skarbnik odpowiada tylko za przepływ finansów i  ich rozliczanie. Tak przynajmniej jest na innych wątkach.

Popatrzyłam na malucha i on jest bardzo uroczy, więc może UROK, Uroczek ?

Posted

No to jadę dzisiaj do schronu i zarezerwuję maluszka, może wsadzą go do izolatki i tam będzie czekał.

A dalszy plan tutaj u nas jest taki - we wtorek TZ zabiera go ze schronu, wiezie do zadry - psiak jest odrobaczony (na koszt fundacji), może wykąpany ?

A w  środę zadra zawozi do Murki.

Odpada koszt transportu.

Posted

Ja jestem za tym aby Tola była szefem, bo jest tam na miejscu i ma fizycznie do czynienia z psiakiem. Co Wy na to? Co na to Tola? :)

My będziemy drużyna wspierającą Tolę :)

Posted

Jeśli chodzi o płatność to najwygodniej z dołu (czyli na koniec hotelowania), bo wtedy znane są dokładne koszty pobytu.

Możemy się umówić na rozliczenia na koniec miesiąca lub co 30 dni od dnia przyjazdu - to już jak Wam wygodniej.

Ja również potrzebuję "szefa", tzn. osoby decyzyjnej, do której mogę zadzwonić w różnych nagłych sytuacjach, np. ktoś chciałby adoptować pieska (czasami przyjeżdżają ludzie jak do schroniska i szukają przyjaciela) albo w razie problemów zdrowotnych. Z Tolą mam kontakt, więc może być Tola :)

Posted

Wybór imienia pozostawiamy na dzisiejszy poranek. przy kawie lepiej się myśli.

To ja też przedstawię swoje propozycje: Niko (Nikuś), Toy, Tuptuś, Yogi.

Posted

Jeśli chodzi o płatność to najwygodniej z dołu (czyli na koniec hotelowania), bo wtedy znane są dokładne koszty pobytu.

Możemy się umówić na rozliczenia na koniec miesiąca lub co 30 dni od dnia przyjazdu - to już jak Wam wygodniej.

Ja również potrzebuję "szefa", tzn. osoby decyzyjnej, do której mogę zadzwonić w różnych nagłych sytuacjach, np. ktoś chciałby adoptować pieska (czasami przyjeżdżają ludzie jak do schroniska i szukają przyjaciela) albo w razie problemów zdrowotnych. Z Tolą mam kontakt, więc może być Tola :)

Rozliczanie na koniec każdego miesiąca jest łatwe i wygodne, polecam :)

Posted

To jeśli nikomu by to nie przeszkadzało może spróbowałabym zostać skarbnikiem. Mam 2 wpływy na konto w miesiącu z wypłaty i nic by mi się nie myliło :)

Jestem ZA i proszę o dane do wpłat. Zrobiłam bazarek cegiełkowy i będę podawać te dane w wiadomościach na PW :)

Ja jestem za tym aby Tola była szefem, bo jest tam na miejscu i ma fizycznie do czynienia z psiakiem. Co Wy na to? Co na to Tola? :)

My będziemy drużyna wspierającą Tolę :)

Też jestem ZA :)

Posted

No to jadę dzisiaj do schronu i zarezerwuję maluszka, może wsadzą go do izolatki i tam będzie czekał.

A dalszy plan tutaj u nas jest taki - we wtorek TZ zabiera go ze schronu, wiezie do zadry - psiak jest odrobaczony (na koszt fundacji), może wykąpany ?

A w  środę zadra zawozi do Murki.

Odpada koszt transportu.

Super!jeszcze tylko dwa dni i  opuści schron! :) Tolu,jesteśmy za tym abyś szefowała maleństwu :)

Posted

Yogi dopiero co był, pojechał do DS ,ale imię zostało i osoby z obu wątków w dużym stopniu się pokrywają ,więc może być trochę zamętu.

Wydaje mi się ,że płacić lepiej od pierwszego do końca miesiąca. Pierwsze  dni też wyrównać do końca miesiąca kalendarzowego.Chyba tak jest łatwiej dla wszystkich.

Ja mam np. 7 celów, na które płacę i pogubiłabym się z wpłatami w różnych terminach ,a tak robię w jednym dniu wszystkie przelewy.

Posted

Yogi dopiero co był, pojechał do DS ,ale imię zostało i osoby z obu wątków w dużym stopniu się pokrywają ,więc może być trochę zamętu.

Wydaje mi się ,że płacić lepiej od pierwszego do końca miesiąca. Pierwsze  dni też wyrównać do końca miesiąca kalendarzowego.Chyba tak jest łatwiej dla wszystkich.

Ja mam np. 7 celów, na które płacę i pogubiłabym się z wpłatami w różnych terminach ,a tak robię w jednym dniu wszystkie przelewy.

Poker, miałam na myśli, żeby płacić za hotelik po zakończeniu każdego miesiąca. Za lipiec zapłaci się za ilość dni hotelikowania w lipcu a potem za kolejne miesiące po zakończeniu każdego miesiąca.

A wpłaty darczyńców mogą przychodzić przez cały miesiąc, jak komu wygodniej i zależnie kiedy kto otrzymuje wypłatę. Ja np. otrzymuję wypłate 10 każdego miesiąca i wtedy płacę też deklaracje.

Posted

Czyli Tola na szefową?

Wysłałam do wszystkich zainteresowanych na pw nr konta.

Czyli wiemy że psiaczek jedzie do Murki -  koszt 7,50 za dzień z karmą, która na pierwszy miesiąc może będzie zagwarantowana.

Później 9,00 zł za dzień + karma. No i oczywiście koszty weta.

Jeszcze trzeba pomyśleć nad odrobaczeniem - a już widzę że na koszt Fundacji :) wykonane u zadry.

Płacimy 1 każdego miesiąca za "zamieszkały" miesiąc - wpłaty jak wpłyną w ciągu miesiąca to będą :)

No i imię dla maluszka. Są fajne propozycje - to może Ktoś by zrobił bazarek imienny? Bo ja to jeszcze nie robiłam i nie umiem :(

Posted

No nie wiem czy Tola się zgodziła dlatego się spytałam :D

Czyli mamy Mikrus, Uroczek, Niko (Nikuś), Toy, Tuptuś, Yogi ( cyt.'Yogi dopiero co był, pojechał do DS ,ale imię zostało i osoby z obu wątków w dużym stopniu się pokrywają ,więc może być trochę zamętu" ) i Kaprys.

To kto umie ten bazarek zrobić? Przecież teraz chyba musimy zagłosować. Taki bazareczek do środy... czwartku :)

Posted

No nie wiem czy Tola się zgodziła dlatego się spytałam :D

Czyli mamy Mikrus, Uroczek, Niko (Nikuś), Toy, Tuptuś, Yogi ( cyt.'Yogi dopiero co był, pojechał do DS ,ale imię zostało i osoby z obu wątków w dużym stopniu się pokrywają ,więc może być trochę zamętu" ) i Kaprys.

A ja bym mu dała Pikuś   :)

Posted

Deklaracja stała poszła od Bogusik i Anula za VII.Proponuję Coco albo Koko,jak to woli.Głównie chodzi o to aby w ogłoszeniach przyciągało fajne imię.Ludzie na to też zwracają uwagę,a przeważnie tytuł w ogłoszeniu zaczyna się od imienia.

Posted

Może popołudniowa kawa przyniesie rozwiązanie :D

Trudna zagadka jakie imię dla maluszka wybrać. Bo w końcu pojedzie do Murki jako bezimienny.

Mamy:

Mikrus,

Uroczek,

Niko (Nikuś),

Toy,

Tuptuś,

Yogi ( cyt.'Yogi dopiero co był, pojechał do DS ,ale imię zostało i osoby z obu wątków w dużym stopniu się pokrywają ,więc może być trochę zamętu" )

Kaprys,

Pikuś,

Coco (Koko)

Ja głosuję za 5 zł na Uroczka :D Nie wiem czy tak można - jeśli nie to się wpisze w jednorazową wpłatę.

Posted

Zegnam miłe Panie do jutra. Idę do pracy gdzie nie mam dostępu do internetu :(

Cześć Maluchu Bezimienny. Jeszcze dwie noce i jedziesz o nowe życie :)