Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
43 minut temu, Panna Marple napisał:

Kambek dla Halinki udany, bo kontakty z rodziną, która tutaj bardzo żywotna, nawiązuje, a że rodzina neta nie posiada, to o dokonaniach naszej bohaterki mało wie i dlatego jeszcze jej nie odtrąciła. U nas pada teraz :(, a my z Halinką deszczu nie lubimy. Ona potem długo suszy swoje skrzydełka...

Tylko się cieszyć :), że jeszcze jest szansa na poważanie i docenę Halinki :) i dobrze dla naszej malutkiej, że im poźniej dowiedzą się prawdy, tym dłużej będą z nią utrzymywać kontakty, jakie by one nie były...a może nie dowiedzą się wcale skoro neta nie mają? :D

35 minut temu, elik napisał:

Czy to jakiś dalszy, wkurzony krewny Halinki ?

Znalezione obrazy dla zapytania gify komary

30 minut temu, Panna Marple napisał:

Halinka jak się złości, wygląda podobnie :)

Jakieś mam takie dziwne odczucie, uwaga! zaznaczam wyraźnie - odczucie (przypisek dla tych nieustannie raportujących), że ta ssawka u komarzycy jakby się ciut wydłużyła, i nie wiem czemu, mam takie jakieś skojarzenie z Pinokiem...ale może jestem zwyczajnie zmęczona?

Bo wiecie, dzisiaj miałam bardzo ciekawy dzień, a ponadto sprysznicowałam krakowiaka, który, sądząc po kolorze wody, chyba miał pierwszy długi, cielesny kontakt z wodą :D ale zachował się dzielnie (jestem z niego dumna, ha!); a oto i on, po wodnym szoku :D1-20161119_13.jpg

Miłych, kolorowych snów, wybrani kochani :)

• Upvote 3
Posted
12 minut temu, Usiata napisał:

. . .

1-20161119_13.jpg

Jaki piękny jest ten Twój Krakowiaczek. A jaki dystyngowany ? Cho, cho, cho !!! Jak pogrzebiesz w papiurach, to okazać się może, że książęcy rodowód ma !  I mówię to lub piszę, jak kto woli, bez kozery !

Zdecydowanie częściej powinnaś go pokazywać. Jest zbyt piękny, żeby oglądać mogła go tylko jedna osoba.

Acha z zachwytu byłabym zapomniała miłych, kolorowych snów pożyczyć :)

• Upvote 1
Posted
O 19.11.2016 o 21:54, Usiata napisał:

Tylko się cieszyć :), że jeszcze jest szansa na poważanie i docenę Halinki :) i dobrze dla naszej malutkiej, że im poźniej dowiedzą się prawdy, tym dłużej będą z nią utrzymywać kontakty, jakie by one nie były...a może nie dowiedzą się wcale skoro neta nie mają? :D

Jakieś mam takie dziwne odczucie, uwaga! zaznaczam wyraźnie - odczucie (przypisek dla tych nieustannie raportujących), że ta ssawka u komarzycy jakby się ciut wydłużyła, i nie wiem czemu, mam takie jakieś skojarzenie z Pinokiem...ale może jestem zwyczajnie zmęczona?

Bo wiecie, dzisiaj miałam bardzo ciekawy dzień, a ponadto sprysznicowałam krakowiaka, który, sądząc po kolorze wody, chyba miał pierwszy długi, cielesny kontakt z wodą :D ale zachował się dzielnie (jestem z niego dumna, ha!); a oto i on, po wodnym szoku :D1-20161119_13.jpg

Ja bym Ci mogła jednego gościa pod kolor nawet podrzucic. Warszawiaczek. Gorzego sortu co prawda, bo piwnica w wczesnym dzieciństwie a i teraz na salony nie trafił i w luksusy nie opływa, za to jest regularnie dręczony i nawet dobrze mu z tym. Ale wiesz....myszy się skończyły i czas by mu było w drogę, bo mi się rezydentka burzy okrutnie

15109530_1319290541448698_5554527549432955405_n.jpg

• Upvote 1
Posted

...houhou no i

..wylapalim wsyckie kumarry

na looosiedlu .....a teraz grzecznie czekamy na nagrodenke ....a kumarry i tak wroca ..ech .. Znalezione obrazy dla zapytania mikolaje na saniach gify

Serduszkami tulimy i sciskamy Ciocine Usiatkowe Lapenki przeurocze Podobny obraz

stokroc pozdrawiamy

z Nadziejutkowa

ktore jeszcze troche ...w calosci ....

• Upvote 1
Posted

Durna ja! zamiast budzić Gosię powinnam ten dział przekopac...ale to z wrażenia... Wyobraźcie sobie, że wczoraj wprowadziły się do nas 3 komary. Płeć nie znana, bo raz, że gadać nie chcą, dwa-wstydliwe jakieś i nijak wzrokowo ocenić się nie da...

• Upvote 3
Posted

Ło, ho, ho, ho, ależ kolorowo od obrazków i sygnaturek :D

Pozdrawiam Was serdecznie, troszku mnie wirus próbuje powalić, ale jeszcze nie wie, że na wiedźmę trafił :P i walka ze mną jest skazana na porażkę :D

W tej walce, w dużym stopniu pomagają mi i ogromnie mnie wzmacniają malinowe konfitury przygotowane przez rozi, z tej "bogatej" serii :D

Jużem prawie zdrowa, jeszcze tylko ciut, ciut, a tymczasem dla fanek krakowiaka takiego jednego fotka pt.  "Piesek to, czy może kotek?"

1.jpg

Miłego wieczoru wybrani kochani :)

ludwa, kotka masz zarąbistego i w moim typie, ale chyba ciut dużo szczęścia byłoby na nasze klimaty, a  poza tym nie jestem w stanie Luśce towarzysza zabaw podebrać; co to, to nie; zdecydowanie :P

• Upvote 3
Posted
2 godziny temu, Usiata napisał:

Ło, ho, ho, ho, ależ kolorowo od obrazków i sygnaturek :D

Pozdrawiam Was serdecznie, troszku mnie wirus próbuje powalić, ale jeszcze nie wie, że na wiedźmę trafił :P i walka ze mną jest skazana na porażkę :D

W tej walce, w dużym stopniu pomagają mi i ogromnie mnie wzmacniają malinowe konfitury przygotowane przez rozi, z tej "bogatej" serii :D

Jużem prawie zdrowa, jeszcze tylko ciut, ciut, a tymczasem dla fanek krakowiaka takiego jednego fotka pt.  "Piesek to, czy może kotek?"

1.jpg

Miłego wieczoru wybrani kochani :)

ludwa, kotka masz zarąbistego i w moim typie, ale chyba ciut dużo szczęścia byłoby na nasze klimaty, a  poza tym nie jestem w stanie Luśce towarzysza zabaw podebrać; co to, to nie; zdecydowanie :P

No wiesz, zasadniczo to to jest adopcja z serii: TRUDNA. Tak sobie wymyśliłam, że albo oddam w pakiecie albo wcale:) Więc możesz brać z Luśką:)

• Upvote 2
Posted
23 godzin temu, ludwa napisał:

No wiesz, zasadniczo to to jest adopcja z serii: TRUDNA. Tak sobie wymyśliłam, że albo oddam w pakiecie albo wcale:) Więc możesz brać z Luśką:)

Łooo matulu, już sobie wyobrażam, co te cztery szczęscia, w sumie, mogłyby wyprawiać :D :D tylko nie wiem, co na to powiedzieliby moi sąsiedzi :D

I choć to zwierzoluby to jednak mogłoby być ciut ciężkawo, jeśliby cztery mordki darły się od czasu do czasu za pańcią... 

Więc poczekamy, aż co niektórzy ciut dojrzeją :P 

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, Usiata napisał:

Łooo matulu, już sobie wyobrażam, co te cztery szczęscia, w sumie, mogłyby wyprawiać :D :D tylko nie wiem, co na to powiedzieliby moi sąsiedzi :D

I choć to zwierzoluby to jednak mogłoby być ciut ciężkawo, jeśliby cztery mordki darły się od czasu do czasu za pańcią... 

Więc poczekamy, aż co niektórzy ciut dojrzeją :P 

No wiesz:) Za to ile radości:) Dzisiaj Fraczesław skąpał sie w kibelku. Ciekawość połączona z uporem jednak nagradzana jest dopięciem swego. Widzę w tym pewne podobieństwo do zachowań Haliny

No dobra, zestresowałam się przed snem

• Upvote 2
Posted

Podejrzewam że Halinki nikt i nic nie przeskoczy.Chociaż albo ją dobrze poznaliśmy,albo zrobiła się bardzo przewidywalna w poczynaniach - tu pobrzęczy,tam dziabnie .

Może to wynikać i z tego,ze jej rodzina smacznie śpi snem zimowym

• Upvote 3
Posted

Znalezione obrazy dla zapytania gify swiateczne babciepozdrawiam odwiedzam

Halynkowo

calunkie

sniegus sniegus napadal ogromnie

a tu w droge ...zaraz jadziem

po  zapasiki zimowe odlotowe Podobny obraz ...A z szoku wyjsc nijak nie moge

boc takie cus mnie

dzis poderwac chciallo o matkoooo!-i brzychassem wywijalo ...o ludu moj ....

Podobny obraz

• Upvote 4
Posted

Dobry wieczorek :D

Coś tu cicho ostatnio, więc postanowiłam co nieco rozruszać :)

Słuchy mnie jakieś dziwne doszły, że Halinka aspiracje swoje zamierza realizować, do wyższych sfer kandydując :D

Ponoć na razie nauki pobiera poprawnego poruszania się jak prawdziwa madame :) O tak :

When+i+go+ice+skating_fe3798_4922270.gif

Trochę marnie, ale stara się biedula, tak, tak...

Miłego wieczorku :D Nie wszystkim, rzecz jasna :)

• Upvote 3
Posted
O 29.11.2016 o 17:49, TaTina napisał:

Dobry wieczorek :D

Coś tu cicho ostatnio, więc postanowiłam co nieco rozruszać :)

Słuchy mnie jakieś dziwne doszły, że Halinka aspiracje swoje zamierza realizować, do wyższych sfer kandydując :D

Ponoć na razie nauki pobiera poprawnego poruszania się jak prawdziwa madame :) O tak :

When+i+go+ice+skating_fe3798_4922270.gif

Trochę marnie, ale stara się biedula, tak, tak...

Miłego wieczorku :D Nie wszystkim, rzecz jasna :)

22 godzin temu, Panna Marple napisał:

Halinka i wyższe sfery?! Tego jeszcze nie grali :)

22 godzin temu, ludwa napisał:

Nie ważne jak, byle do przodu:)

Oj tam, oj tam - krzywo, prosto, byle ostro :D albo też - alleluja, i do przodu! :D

Chyba trzeba nam nad Halinką popracować znowu w kwestii samokontroli...nie przypuszczam, żeby było łatwo, ale popróbować warto...

Z drugiej strony, jeśli nam się nie uda, to komu? ...

Jeśli nic nie zrobimy w tym kierunku, to wyjdzie na to, że Halinka sama sobie krzywdę robi, gdy wszyscy patrzą na jej poczynania...i potem będą pretensje ...  

• Upvote 1
Posted
O 30.11.2016 o 20:47, Panna Marple napisał:

Halinka i wyższe sfery?! Tego jeszcze nie grali :)

Bo to wyższe sfery wg.Halinki,a wiemy że jej pojmowanie świata nijak się ma do rzeczywistości

• Upvote 3
Posted
2 godziny temu, Usiata napisał:

Oj tam, oj tam - krzywo, prosto, byle ostro :D albo też - alleluja, i do przodu! :D

Chyba trzeba nam nad Halinką popracować znowu w kwestii samokontroli...nie przypuszczam, żeby było łatwo, ale popróbować warto...

Z drugiej strony, jeśli nam się nie uda, to komu? ...

Jeśli nic nie zrobimy w tym kierunku, to wyjdzie na to, że Halinka sama sobie krzywdę robi, gdy wszyscy patrzą na jej poczynania...i potem będą pretensje ...  

O to, to, to, to  !!!  Sama mądrość przez Cię przemawia !!!

• Upvote 1
Posted
5 minut temu, Hendra napisał:

Bo to wyższe sfery wg.Halinki,a wiemy że jej pojmowanie świata nijak się ma do rzeczywistości

Słowem, Halinkowa rzeczywistość to wypaczona, żeby nie powiedzieć KRZYWA rzeczywistość. Howk

• Upvote 2
Posted
Godzinę temu, elik napisał:

Słowem, Halinkowa rzeczywistość to wypaczona, żeby nie powiedzieć KRZYWA rzeczywistość. Howk

Pozwolę sobie na delikatną korektę. Z załączonego filmu wynika, że raczej mocno KOŚLAWA

Krzywa, to tak jakby z przymrużeniem oka, jak w krzywym zwierciadle. Niestety Halina to już przypadek wymagający poważniejszego studium poszukiwanego wciąż przeze mnie psychoentomologapasjonata. Pasjonata nad pasjonaty. I nie chodzi oczywiście o samo zdiagnozowanie halinowych poczynań ale pracę nad nimi a jak wiadomo, Halina choć mikra ciałem- duchem harda i do okiełznania trudna. Wielu już próbowało i poległo. Nawet wytrwałe dogomaniaczki. Widocznie mania dogomaniaczek zbyt małą jest, by ogarnąć i okiełznać kruszynkę Halinkę. Dobrze, że chociaż Ciotki kochają zwierzątka, dzięki czemu i Halina zyskuje, pomimo swoich dotychczasowych wybryków jakieś wsparcie.

Swoją drogą, czy ona uspokaja się chociaż w sezonie zimowym? Bom ciekawa ogromnie

• Upvote 2
Posted

Rodzina Halinki (tutejsza) poległa -  wytłuczona co do jednego przez warunki meteo i chemię (stosowaną przeze mnie), ale nawet w najmniejszym stopniu nie skłoniło to jej do refleksji. Wręcz przeciwnie: jest jeszcze bardziej złośliwa i skoncentrowana na sobie. Jej ego jest już tak duże, że kiedy Halinka wlatuje do pokoju, w którym coś robię, muszę wyjść... Ostatnio, zaczęła ostentacyjnie siedzieć na chemicznym pogromcy, bo chce pokazać, że jest niezniszczalna ;)

• Upvote 4
Posted
30 minut temu, Panna Marple napisał:

Rodzina Halinki (tutejsza) poległa -  wytłuczona co do jednego przez warunki meteo i chemię (stosowaną przeze mnie), ale nawet w najmniejszym stopniu nie skłoniło to jej do refleksji. Wręcz przeciwnie: jest jeszcze bardziej złośliwa i skoncentrowana na sobie. Jej ego jest już tak duże, że kiedy Halinka wlatuje do pokoju, w którym coś robię, muszę wyjść... Ostatnio, zaczęła ostentacyjnie siedzieć na chemicznym pogromcy, bo chce pokazać, że jest niezniszczalna ;)

A to bestyja !!  Ale wszystko ma swój kres, a kto mieczem wojuje, ten od pochwy ginie ! Na pohybel koncentratom i koncentrato-podobnym !!!

• Upvote 3