supergoga Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 Ja ryczę ilekroć spojrzę na ostatnie zdjęcie Alexa na tym świecie Selene - nie chodzi o jamnika. Tylko o rudzielca w typie Alexa. Koniecznie. Quote
Selenne Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Biedaczek... ;( Kiedy to zdjęcie było robione? Ja mam narazie dwie propozycje rudasków, jeszcz później trochę poszukam http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106755&highlight=rudasek&page=6 i http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111580&highlight=rudasek&page=6 Quote
supergoga Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 Wszystkie rudasy przekazuję. A to zdjęcie - nie poznajesz - to pogrzeb Alexa :-( Quote
quasimodo Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 supergoga napisał(a):A to zdjęcie to pogrzeb Alexa :-( A miało być i mogło być tak pięknie :shake: Jak strasznie szkoda, że tak krótko mógł sie cieszyć takim cudownym domkiem... Biedny Aleksik :-( Quote
DZIEJU2000 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Witam wszystkich którzy śledzili losy mojego ALUSIA - TO JA Rafał jak to niektórzy mówili UKOCHANY ALEXA :oops: Dziś mija miesiąc jak Aluś powędrował za TM , a ja nie wiem jak dalej żyć bez niego tak mi go cholernie brakuje . :-( Już nikt mnie nie wita w drzwiach jak wracam z pracy ,nikt się nie łasi,nikt nie biega po domu .............:-( Wszędzie go widzę mojego ALUSIA Mam nadzieję że ten kto przyłożył rękę do tego że już go niema i go otruł będzie konał w taki sam sposób jak ALEX !!!:mad: Jestem dziś przekonany ( bo wcześniej nie do końca ) że ALEX został na 99% otruty . Nie da się opisać te więzi która utworzyła się miedzy nami przez te 4-miesiące nigdy wcześniej tego nie doświadczyłem takiego uczucia,nawet z moim poprzednim psem ,którego miałem 14-lat i też go bardzo kochałem Doszedłem do wniosku - z resztą już wiecie że jednym lekarstwem na moją rozpacz jest kolejny psiak ,ale wierzcie mi ze to nie łatwa decyzja i nie jestem do końca jej pewien . :p Dzięki za wszystko ;) Quote
black_cat Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 To dobra decyzja, możesz pomoc tak samo jak pomogłeś Alexowi. To dla każdego psa wielkie szczęście. Quote
supergoga Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Witaj Dzieju - to ja - Małgosia, z która korespondujesz w Alusiowych sprawach. Cieszę się, że się zalogowałes i jestes z nami. Jak widzisz, Alex miał spore grono fanów - wszystkim nam był bliski - mnie bardzo, bo znałam go osobiście, głaskałam jego łeb i szeptałam mu, że znajdzie jeszcze swego "ludzia". Znalazł, najlepszy dom pod słońcem. I człowieka - takiego jakiego tylko moge zyczyc każdemu psu w potrzebie. Wierzę, że pomożesz jeszcze jakiemus psiakowi. Że jeszcze jakis inny rudzielec w wielkiej potrzebie znajdzie u Ciebie swój dom. Szczęśliwy dom. Quote
PaulinaT Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Dzieju, jestem przekonana, że dając dom nowemu psu w najpiękniejszy sposób uczcisz pamięć Alexa. To także najlepsze lekarstwo na rozpacz po utracie Przyjaciela. Ściskam mocno. Fanka Alexa. Quote
Selenne Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Ja mam następne 2 propozycje Rudasków dla Pana Rafała http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74538&highlight=rudek&page=77 i http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101780&highlight=rudek&page=10 Quote
basiaaap Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Serce mi się ścisnęło, jak zobaczyłam to zdjęcie Aleksika w dole w ziemi ułożonego na posłanku:-( Stanęła mi przed oczami scena sprzed 10 lat, kiedy z rodzicami i siostrą żegnaliśmy się z naszą zmarłą Dżerinką - moim pierwszym w życiu pieskiem:-( Też tak ją pochowaliśmy - na poduszeczce... Bardzo współczuję Rodzinie pieska. Ludzie potrafią być tacy podli:shake: Jak można otruć psa:-(. Po co to takie coś po tej ziemi chodzi... Nie pytam, czy można coś zrobić, żeby za to zapłacili, bo to tylko Państwo Aleksa wiedzą... W kazdym razie przyłączam się z całego serca do życzeń dla nich - wszystkiego najgorszego... Mam nadzieję, że znajdzie się następca, który zapełni puste miejsce w domu po psiaku - i że ten następny nie będzie zagrożony przez tych .... @#$%%^^. Quote
DZIEJU2000 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Jest już następczyni ALUSIA mała ruda sunia o imieniu IWA To dla Ciebie Alex , na Twoją cześć i dla Twoich przyjaciół ze schronisk , bo Iwa też była bezdomna ! NIGDY CIĘ ALEX NIE ZAPOMNĘ :-(:placz::-(:placz::-( WIELE MNIE NAUCZYŁEŚ PIESKU CZEKAJ NA MNIE NA TĘCZOWYM MOŚCIE ... :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
PaulinaT Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Dzieju - życzę dużo szczęścia i wielu wielu lat z Iwą. Uściski. Quote
Selenne Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Czy Iwa ma swój wątek na Dogomanii? Chcielibyśmy ją zobaczyć! A o Alexiu nie zapomnimy [*] Quote
DZIEJU2000 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 DZIŚ MIJA PÓŁ ROKU OD ŚMIERCI ALUSIA Dlaczego go nie ma .................? Te kilka miesięcy spędzonych z Alexem to jak spotkanie z aniołem ! Nie mogę się do dziś i chyba nigdy się z tym nie pogodzę , nadal mi go brakuje mimo iż mam teraz moją kochaną Iwunię - nawet nie muszę zamykać oczu by widzieć mojego kochanego Alusia - to taka wielka strata dla mnie - to tak cholernie boli ! ale ważne że Ciebie Aluś już nic nie boli i nikt Cię już nigdy nie skrzywdzi ......................................................................................... Quote
DZIEJU2000 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Alusia nie da się zapomnieć !:multi: Quote
DZIEJU2000 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Prawie już nikt o Tobie piesku nie pamięta ...... Już rok ALUŚ jesteś za tęczowym mostem - ja dalej tęsknie , ryczałem jak bóbr nad twym grobem - to nadal boli !!! PAMIĘTAM KAŻDĄ CHWILE SPĘDZONĄ Z TOBĄ:-( Quote
starlet1 Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Ja przeczytałam to dzisiaj i też ryczę. Nie wiadomo czy to na pewno była trucizna. Ja jestem strasznie przeczulona w takich sprawach, bo, niestety, znów pojawiła się BABESZIOZA!!!! W przypadku objawów apatii, niechęci do jedzenia i w ogóle dziwnego zachowania psa należy domagać się badania krwi pod mikroskopem w celu sprawdzenia czy nie ma tam pasożyta!!! Inaczej po czterech dniach może już nie być psa!!! W ubiegłym roku jesienią we Wrocławiu umarło na babesziozę kilkanaście psów. O tych wiem, a ile takich, u których nie zdiagnozowano prawidłowo choroby? Podrzucam linki do opisu choroby i opowiadań właścicieli. To jedna z najgorszych chorób. Zabija błyskawicznie. Roznoszą ją kleszcze. Informujcie o tym wszystkich psiarzy. W tym roku juz umarł na tę chorobę malamut Krokiecik. Kleszcze zabijają nam psy i to w strasznych męczarniach. Walczmy z tym!!! Babeszjoza (babeszioza, babeszja, piroplazmoza) - Chrońmy psy i koty przed kleszczami [Forum] Quote
supergoga Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 Rafale, pamiętamy i Alexie. Byłam dzisiaj w Buku, nawet powspominałam jego klatkę i odwiedziłam jego 2 koleżanki Korę i Sabinkę. Na naszej stronie wreszcie dojrzewa Tęczowy Most i Alus znajdzie tam swoje miejsce. Dołacza inne - ostatnio Pumka ( z Buku) i Kora (nie z Buku, ale nasza Fundacyjna). Co do babesziozy, może tak i jest. Szkoda że lekarze tak mało wiedzą o tej chorobie i tak mało uczulają właścicieli, nie wiedzą jak leczyć. Alex jeździł ze swoim Panem do lekarza - i niestety - nie udało się. Quote
DZIEJU2000 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 DZIĘKI WIELKIE ŻE PAMIĘTACIE O ALUSIU Moim skrytym marzeniem jest odwiedzi w buku ALUSIA koleżanki z klatki POZDRAWIAM CIĘ GORĄCO SUPERGOGA ! :multi: Quote
AlfaLS Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Dopiero teraz dotarłam na ten watek i chyba nie musze pisać jak strasznie jest mi smutno po tym jak go przeczytałam:-(. Sama pół roku temu adoptowałam suczkę, która 12 lat swojego życia spędziła w schronisku. Chciałabym jej nieba przychylić i myślę że dokładnie to samo chciał robić opiekun Aleksa. Tak bardzo mi przykro, że Aleksa już nie ma:placz:. Te rudziaki mają w sobie coś takiego.......... Może ktoś kto tu zagląda zna domek szukający cudnego rudziaka? W hoteliku w Krakowie jest kolejne rude cudo, które całe życie sędziło w schronisku a ponieważ ma swoje lata to o domek nie jest łatwo. Poczytajcie w wolnej chwili http://www.dogomania.pl/forum/f28/11-letni-amik-znalazl-dom-po-ucieczce-szuka-go-znowu-103960/. Ogromne wyrazy szacunku dla Pana Panie Rafale. Quote
DZIEJU2000 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 tak tak te kochane rudziaki ... DZIĘKI WIELKIE AlfaLS Quote
supergoga Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Ja też pamiętam o Alfiku. Zawsze gdy jestem w Buku patrzę na 2 staruszki z którymi siedział i mysle o nim i o Tobie Rafale, twoim wielkim sercu. Quote
Recommended Posts