Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

UWAGA:

Dostaliśmy dzisiaj...podziękowanie za Alexa.
Jego pan w ciepłych słowach pisze o miłości całego domu do psa, o tym jak Alex się zadomowił, jak ustawił podwórkowego kolegę i jak mu dobrze.

Jestem spokojna - wreszcie Alex nie spędza zimy w schronisku a w domowym ciepełku.

A oto dowód:

Jak ja lubię takie wieści. To już druga osoba dziękuje nam za psa (poprzednio za Petardę). Jak to dobrze.:multi:

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz Wam coś opopwiem.Jeden z domków który oddał kiedys Alexa podał jako przyczynę, że pies nie je i nie szczeka a taki pies nie jest potrzebny.

Otóż Alex nie tylko je ale z ochota pożera wszystko co dostanie to jeszcze szczeka na podwórku na obcych a ostatnio nawet łapie za nogawki obcych wchodzących do domu. Pies strózujący.

Nie chce się wierzyć.
Jego Pan nadal nie rozumie dlaczego oddano tak wspaniałego psa.

Posted

Alex pozostał Alexem, była w końcu tak nazywany przez 7 lat swego zycia. Przyzwyczaił się. A w schronisku - własnie przybyła jego o wiele młodsza kopia, mały psiak jeszcze nie mający roku. Taki jak Alex.
Alex - pomóz kumplowi znaleźć dom.

• 2 months later...
Posted

TRAGEDIA. czarna seria.
Alex, tak bardzo kochany przez swego pana, jest dla niego wszystkim - ciężko chory. Prawdopodobnie, z wyników, zapalenie wątroby. Możliwe otrucie.

Nie wiemy co robić. Miejscowy wet jest bezsilny, a Alex słaby i wymiotuje slina.
Oto meil:

Psiak z naszego schroniska zostal adoptowany pare miesiecy temu. Nowy wlasciciel kocha go nad zycie. Niestety Alex sie rozchorowal.
Pan zrobil mu badania. Nie wykluczamy dzialania osob trzecich (trucizna). Przesylam wyniki badan i nazwe leku, ktory jest obecnie podawany. Alex jest slaby i wymiotuje slina. Lekarz miejscowy jest bezsilny.
Bedziemy wdzieczni za podpowiedzi. Sprawa pilna...niestety :-(((

I meil od pana Alexa

Oto nazwa leku który podaje ALEXOWI - Essentiale Forte> Dziękuje z góry panie Pawle za pomoc i liczę na pana
> Proszę mi wierzyc że ALEX to dla mnie i mojej żony to wszystko !
> może uda się wykaraskać psiakowi z tego ja dołożę wszelkich starań i
> zrobię wszystko żeby się tak stało

Co to za seria - dlaczego. Czym zawinił ten mały piesek, który nigdy nie miał domu i który wreszcie miał szanse na długie szczęśliwe życie, kochany i rozpieszczany.

Dziękuje, Formico, za wskazówki w nocnej porze.

Może cos jeszcze przyjdzie Wam do głowy. Jak go ratować.
A to wyniki

Czy można uratować Alexa. Tam gdzie mieszka nie ma nawet kliniki chyba.
Ręce opadają.

Nie umiem juz myśleć.
Nie wiem, może tylko kciuki i myśli zostają.

Posted

Jest raczej źle. Za długo to trwa i za póxno chyba zaczęli traktować tego niemłodego kundelka poważnie. Niestety etyka wetów pozostawia wiele do życzenia. Teraz już nawet nie ma sensu go do nas przewozić.
Czekamy - wieczorem mam coś wiedzieć.

Posted

To ostatnie wyniki Alexa

PIES
Biochemia wart. ref. dla dorosłych
AIAt 100,3 IU/l - [<38 I
AspAt 58,8 IU/! [<40 I
Kreatynina 0,7 mg/dl [0.6 - 1.3]

Nieco lepsze niz poprzednie, ale pies nie je i jest słaby. Nie wiem, czy dostał kroplówke, napisałam, żeby jeszcze raz przekazali, że psu natychmiast trzeba podłaczyc kroplówkę. Szkoda że to tak daleko.