Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alex nie jest młodym psiakiem, ma 7 lat. Nie jest tez pewnie szczególnie ładny. Nie przypomina żadnej rasy – ot niepozorny, mały rudy kundelek.
Jest jednak coś, co zwróciło moją uwagę na tego pieska – dramatyzm jego losu. Ten pies nie zna własnego domu i własnego człowieka. Od szczeniaka, 7 lat swego życia spędził w schronisku dla bezdomnych zwierzaków.
Mały, łagodny psiak, który na pewno nauczyłby się mieszkać w domu, pokochałby spanie na fotelu, za miskę jedzenia, dotyk ręki, bezpieczeństwo i ciepło – oddałby wszystko łącznie z ostatnim machnięciem swego ogona, gdy kiedyś przyjdzie jego czas.
Alex jest żywotnym, w zasadzie pełnym życia psiakiem, kocha ludzi, nie przejawia agresji.
A mimo to nikt nigdy go nie zauważył.
Czy znajdzie się ktoś, kto da dom 7-letniemu małemu pieskowi. Kto pozwoli mu uwierzyć, że świat jest inny, piękny i dobry.
Sama nie wiem, czy tak się stanie, ale wiem jedno. Nie można odbierać Alexowi szansy na dom.
Dlatego bardzo proszę wszystkich o pomoc – pomóżmy małemu psu trafić na resztę życia do własnego domu.
Niech jego cały świat nie kończy się na schroniskowym boksie.
Niech nie odchodzi w zapomnieniu, jak wiele innych, którym nie zdążyliśmy pomóc.
Naprawdę warto – Alex czeka tak długo! Pewnie nie wie, co takiego zrobił, że nie może pójść z własnym człowiekiem do własnego domu.

Oto Alex - mały rudzielec.

Jak myslicie, ma szansę?

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzisz, Alex, jaki jesteś zwykły. Nikt nawet tutaj do ciebie nie zajrzał. Nic to, ciotka postara się zaglądać.

Alex szuka domu poprzez:
allegro
alegratka
kupsprzedaj
4łapy.

Niestety - zwykły, niemłody, rudy kundelek - widać nie ma szansy na włąsny dom.
Czy naprawdę za kilka lat będziemy alarmowac, że Alex umiera w schronisku i nigdy nie miał domu. NIGDY.

Bo tak jest.

Posted

Dzięki, jak zawsze moge liczyc na Wasze wsparcie - czyzby to był tylko lokalny patriotyzm. A ja miałam nadzieję, że Alex zauroczy nie tylko Poznaniaków :oops: .
No wiem, wiem - jest taki sobie normalny piesek jakich tysiące.
Tylko wiecie, co mnie boli - on nie wie, co to dom. Nigdy go nie miał. Tak bym chciała, żeby sie zdążył przekonać, że dom - to takie miejsce gdzie jest ktoś, kto kocha, nawet jak mamy zły dzień, ktoś o psie mysli, troszczy sie i dba.
DOM - to takie wielkie, magiczne słowo.
Alex go nie zna - bo nie wie, jak to jest.

Alex - NIGDY nie miał domu.:shake:

Posted

A ja myśle, że domu dla psiaka warto było by poszukać gdzieś u ludzi starszych, ale wiadomo, że wiele takich ludzi nie ma komputera ani Internetu, więc jak mają się dowiedzieć o istnieniu Alexa. Najlepiej było by rozwiesić jakieś ogłoszenia w mieście ewentualnie zamieścić ogłoszenie w gazecie

Posted

Na pewno jest gdzieś dom dla Alexa, trzeba tylko dać szanse potencjalnym właścicielom ;) Starsi ludzie na emeryturze często szukają starszego pieska do towarzystwa, najlepiej właśnie małych rozmiarów, ogłoszenie np. w prasie ze zdjęciem psiaka i jego historią w skrócie na pewno poruszy czyjeś serce ;)

Posted

Alex się przypomina. Jeśli znacie kogos, kto szuka małego, niemłodego pieska - Alus jest idealny. Po powrocie z wyjazdu zrobimy sesje foto - i postaramy się wypromowac Alexa - do domu!!!

Posted

BBeta chyba zostałysmy same z Alexem. Czy ja muszę mu urwac nogę albo dwie, żeby ktoś do niego zajrzał. To takie smutne - maleńki piesek który nigdy nie był na kolanach, nie miał domu i swego ludzia.
Biedny Alex.:shake:

Posted

Dzięki wielkie, zabiorę się za ogłaszanie jeszcze tam. Choć zaczynam sądzić, niestety, że życie Alexa - psiaka, który nigdy nie miał domu - upłynie w schronisku.
Niedawno odszedł nam jeden staruszek, w schronisku od niepamiętnych czasów. Odszedł sam, bez domu. Wyć się chce. A Alex jest taki miły dla ludzi. Może jeszcze ma jakąś nadzieję - może on ma - bo ja raczej nie!!!:-(