supergoga Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Alex nie jest młodym psiakiem, ma 7 lat. Nie jest tez pewnie szczególnie ładny. Nie przypomina żadnej rasy – ot niepozorny, mały rudy kundelek. Jest jednak coś, co zwróciło moją uwagę na tego pieska – dramatyzm jego losu. Ten pies nie zna własnego domu i własnego człowieka. Od szczeniaka, 7 lat swego życia spędził w schronisku dla bezdomnych zwierzaków. Mały, łagodny psiak, który na pewno nauczyłby się mieszkać w domu, pokochałby spanie na fotelu, za miskę jedzenia, dotyk ręki, bezpieczeństwo i ciepło – oddałby wszystko łącznie z ostatnim machnięciem swego ogona, gdy kiedyś przyjdzie jego czas. Alex jest żywotnym, w zasadzie pełnym życia psiakiem, kocha ludzi, nie przejawia agresji. A mimo to nikt nigdy go nie zauważył. Czy znajdzie się ktoś, kto da dom 7-letniemu małemu pieskowi. Kto pozwoli mu uwierzyć, że świat jest inny, piękny i dobry. Sama nie wiem, czy tak się stanie, ale wiem jedno. Nie można odbierać Alexowi szansy na dom. Dlatego bardzo proszę wszystkich o pomoc – pomóżmy małemu psu trafić na resztę życia do własnego domu. Niech jego cały świat nie kończy się na schroniskowym boksie. Niech nie odchodzi w zapomnieniu, jak wiele innych, którym nie zdążyliśmy pomóc. Naprawdę warto – Alex czeka tak długo! Pewnie nie wie, co takiego zrobił, że nie może pójść z własnym człowiekiem do własnego domu. Oto Alex - mały rudzielec. Jak myslicie, ma szansę? Quote
supergoga Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 Widzisz, Alex, jaki jesteś zwykły. Nikt nawet tutaj do ciebie nie zajrzał. Nic to, ciotka postara się zaglądać. Alex szuka domu poprzez: allegro alegratka kupsprzedaj 4łapy. Niestety - zwykły, niemłody, rudy kundelek - widać nie ma szansy na włąsny dom. Czy naprawdę za kilka lat będziemy alarmowac, że Alex umiera w schronisku i nigdy nie miał domu. NIGDY. Bo tak jest. Quote
bumerang Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Alex pokocha napewno całym serduszkiem ! daj mu szansę i pokochaj go też :loveu: Quote
supergoga Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 Dzięki, jak zawsze moge liczyc na Wasze wsparcie - czyzby to był tylko lokalny patriotyzm. A ja miałam nadzieję, że Alex zauroczy nie tylko Poznaniaków :oops: . No wiem, wiem - jest taki sobie normalny piesek jakich tysiące. Tylko wiecie, co mnie boli - on nie wie, co to dom. Nigdy go nie miał. Tak bym chciała, żeby sie zdążył przekonać, że dom - to takie miejsce gdzie jest ktoś, kto kocha, nawet jak mamy zły dzień, ktoś o psie mysli, troszczy sie i dba. DOM - to takie wielkie, magiczne słowo. Alex go nie zna - bo nie wie, jak to jest. Alex - NIGDY nie miał domu.:shake: Quote
bumerang Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Aleź jest smutny :shake: czeka i czeka i nic:shake: Quote
Beata25 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 W schronisku na Paluchu w Warszawie jest bardzo podobny pies, tylko z odgryzionym noskiem, tez nikt go nie chce :-( Quote
supergoga Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 Niestety nikt nie chce pokochać zwykłego Alexa - który nie zna domu.:shake: Quote
Beata25 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 wskakuj malutki na pierwsza strone, kurcze czemu u niego na watku nic sie nie dzieje, nikt tu nie zaglada... :-( Quote
supergoga Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 Cały czas walczę z kompem, stą mnie nie było. Alex nadal bezdomny - chyba jego szanse z każdym dniem maleją.Pewnie nie znajdziemy tego domu dla malucha. Quote
Beata25 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Hoopaj na pierwsza strone, niech Cie kazdy widzi !!! Quote
BBeta Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 A ja myśle, że domu dla psiaka warto było by poszukać gdzieś u ludzi starszych, ale wiadomo, że wiele takich ludzi nie ma komputera ani Internetu, więc jak mają się dowiedzieć o istnieniu Alexa. Najlepiej było by rozwiesić jakieś ogłoszenia w mieście ewentualnie zamieścić ogłoszenie w gazecie Quote
supergoga Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Pewnie masz rację, jak tylko skończą się wakacje postaram się jakoś go poreklamować. Quote
BBeta Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Na pewno jest gdzieś dom dla Alexa, trzeba tylko dać szanse potencjalnym właścicielom ;) Starsi ludzie na emeryturze często szukają starszego pieska do towarzystwa, najlepiej właśnie małych rozmiarów, ogłoszenie np. w prasie ze zdjęciem psiaka i jego historią w skrócie na pewno poruszy czyjeś serce ;) Quote
supergoga Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 Alex się przypomina. Jeśli znacie kogos, kto szuka małego, niemłodego pieska - Alus jest idealny. Po powrocie z wyjazdu zrobimy sesje foto - i postaramy się wypromowac Alexa - do domu!!! Quote
supergoga Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Alex, pies całe życie bezdomny - czy dostanie jeszcze szansę.:shake: Quote
supergoga Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 BBeta chyba zostałysmy same z Alexem. Czy ja muszę mu urwac nogę albo dwie, żeby ktoś do niego zajrzał. To takie smutne - maleńki piesek który nigdy nie był na kolanach, nie miał domu i swego ludzia. Biedny Alex.:shake: Quote
saga_86 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Supergoga podpowiem ci że dużo odpowiedzi na psiaki przychodzi mi z ojej.pl i adin.pl :cool3: Quote
supergoga Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Dzięki wielkie, zabiorę się za ogłaszanie jeszcze tam. Choć zaczynam sądzić, niestety, że życie Alexa - psiaka, który nigdy nie miał domu - upłynie w schronisku. Niedawno odszedł nam jeden staruszek, w schronisku od niepamiętnych czasów. Odszedł sam, bez domu. Wyć się chce. A Alex jest taki miły dla ludzi. Może jeszcze ma jakąś nadzieję - może on ma - bo ja raczej nie!!!:-( Quote
BBeta Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Nadzieje musisz mieć, trzeba psiaka ogłosić gdzie się da Quote
supergoga Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Wrociłam właśnie od psiaków. Pozdrowienia od Alexa - on też prosi i pyta: czy ma jeszcze szansę zobaczyc w tym życiu jak wyglada prawdziwy dom. Quote
BBeta Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Oczywiście, że ma. Trzeba tylko mu w tym pomóc A czy Alex jest na allegro ?? Quote
Recommended Posts