Onaa Posted June 28, 2015 Author Posted June 28, 2015 Bardzo dziekuje ze jestescie tutaj z nami, ze mna i Tofinką. Tak przestraszonego pieska to jeszcze nie miałam:-(. Quote
Onaa Posted June 28, 2015 Author Posted June 28, 2015 Ewa gonzales- chciałam Cie wlasnie pytac czy zechcesz przekazac pieniazki z Sabinki na Tofisie, Ewo bardzo dziekuję. Quote
Gabi79 Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Tak, mam dużego 8 letniego psa. Może przy koledze Tofinka szybciej się otworzy i przestanie bać. Jestem ciekawa, jak maleńka dzisiaj. U nas Nelusia przez pierwsze 2 dni to była kupka strachu, a potem się rozkręciła i teraz rozrabia na całego Quote
Nadziejka Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Serdecznie sciskam i caluje malenkosci cudne krusztyneczke cudna i braciszka oczywiscie tego duzutkiego Reniowego Quote
elik Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 ... Ma dolny kieł odchylony na zewnatrz, jezyczek jej tak troszke na bok leci. Urocza kruszyna ale mega wystrasźona. Wygląda na to, że z jakiegoś powodu wyłamał się Jej ząbek. Kto wie czy nie trzeba go będzie usunąć :( Bidulinka :( Quote
Nadziejka Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Kupilam sobie dwie piekne bransolunie http://www.dogomania.com/forum/topic/146687-rozliczonybi%C5%BCuteryjnie-frd-1005-20godz/w maj na Dzien Mamy na bazarku u Maryny czekam na zgode cioci Maryny , czy moge porwac jedno zdjecie , bo bym wyczynila maly kramiczek dla kruszynki jedna bransolunie bym z radoscia przekazala Bransoletka Turkus Awenturyn, wielkość standardowa 18cm, z możliwością regulacji, nowa 3 Quote
elik Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Kupilam sobie dwie piekne bransolunie w maj na Dzien Mamy na bazarku u Maryny czekam na zgode cioci Maryny , czy moge porwac jedno zdjecie , bo bym wyczynila maly kramiczek dla kruszynki jedna bransolunie bym z radoscia przekazala Piękna bransoletka, piękny gest :) Quote
Nadziejka Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Juz wyczyniam juz czaruje czekam na zgode cioci Maryny beda ksiazki i bransolunia http://www.dogomania.com/forum/topic/147556-kruszynka-tofinka-z-koszmaru-wyrwana-juz-w-dt-zapraszam-na-malenki-kramik-dla-biedulinki-do-10-lipca-g-2200/ Quote
Onaa Posted June 28, 2015 Author Posted June 28, 2015 Ewo bardzo dziekuje za piekny bazarek :-). Quote
Onaa Posted June 28, 2015 Author Posted June 28, 2015 Dziekuje ze zagladacie do tego smierdzacego strachulca :-). Quote
malagos Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Dziekuje ze zagladacie do tego smierdzacego strachulca :smile:. He, he, to na razie - za chwile nie będzie to ani śmierdzący, ani strachulec! 1 Quote
Nutusia Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Wyjaśniło się kto był na fotce przesłanej mi przez ewu ;) Imka (z tego samego miejsca) też jest strachulec (pomimo, że jest już u nas 9 miesięcy...). Przez pierwsze dni nie można było nawet na nią spojrzeć :( Cierpliwość, łagodność i jeszcze raz cierpliwość, cierpliwość, cierpliwość......... Quote
Gusiaczek Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Zapraszam na bazarek dla Tofinki i Benia :) http://www.dogomania.com/forum/topic/147562-ovolumen-zaprasza-do-707-godz-2000/ Quote
elik Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 kramik maly juz gotowy zapraszam ogromnie A link do bazarunia ? :) Zapraszam na bazarek dla Tofinki i Benia :) http://www.dogomania.com/forum/topic/147562-ovolumen-zaprasza-do-707-godz-2000/ Byłam. Przepiękny bazar :) 1 Quote
Onaa Posted June 29, 2015 Author Posted June 29, 2015 Wczoraj po południu Tofinka jak nikogo nie było wyszła z klatki, i potem tak co jakiś czas zaglądała ukradkiem, próbowała nawet machać troszkę nieśmiało ogonkiem, ale bardzo sie bała, piszczała, widać było że chce ale bardziej się boi. Faktycznie obecność psa rezydenta działa na nią dobrze, chociaż ona taka malutka przy nim. Oby udało nam się w ciągu najbliższych dni wyjść na spacerek. Quote
Nadziejka Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 sciskam sciskam ogromnie za te malunka kruszynke i za duzuego braciszka Quote
Onaa Posted June 29, 2015 Author Posted June 29, 2015 Dzisiaj duzy warknał na Tofinke, ona co jakiś czas tupta, ostroznie bada teren i szybciutko ucieka do klatki. Wyglada jak mały lisek. A w klatce narazie czuje sie najbezpieczniej. Quote
Gabi79 Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Dzisiaj duzy warknał na Tofinke, ona co jakiś czas tupta, ostroznie bada teren i szybciutko ucieka do klatki. Wyglada jak mały lisek. A w klatce narazie czuje sie najbezpieczniej. Kochana maleńka!!! Quote
jaguska Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Bo Tofifi jest taka troszkę liskowata :-) Z pewnością potrzebuje dużo czasu by nabrać śmiałości i zaufania, bo cóż za życie miało do tej pory to malutkie psiątko. Pozdrawiamy. Quote
Onaa Posted June 30, 2015 Author Posted June 30, 2015 Tofinka pozdrawia :). Ona bardzo by chciała i to człowieka podejść i do dużego ją ciągnie, tylko wciąż się bardzo boi. A w dodatku, nie wiem czy z zazdrości, bo sie starzeje i coraz wiecej pieszczot i uwagi się domaga a malutka też potrzebuje dużo uwagi żeby sie oswoiła, no i naskoczył na nią wczoraj jak przytuptała do niego, bidulka. Za to pozwala się już głaskać :). Siusiu i koopkę robi narazie niestety w domu jak nikt nie widzi. Minie troszkę czasu za czym można jej będzie założyć szelki i smyczkę a jeszcze mamy w bloku tego strasznego potwora jak winda, klatkę schodową i dopiero jest trawka. Quote
Nutusia Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Oj, w bloku ciężki kaliber taki strachulec... I wielkie ryzyko takie pierwsze wyjście. Może czasami spróbuj ją nieco "na siłę" oswajać. Nie przy każdym egzemplarzu to działa, ale miałam przypadek, że wzięta właśnie "na siłę" na kanapę i na kolana sunia przełamała się i wylazła na stałe spod łóżka oraz zaczęła funkcjonować nie tylko nocą ;) Z Imką nie zadziałało - dopiero moje psy ją zdopingowały do opuszczenia kontenerka, a potem sypialni... Quote
Recommended Posts