Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Atik, Ty chyba masz dostęp do zgłoszeń etc z tego co się zorientowałąm. Moja znajoma z Warszawy zgłosiłą swoją spanielkę tybetańską, ale podobno nie mogą dojść do Was internetowo skany dyplomów za championat i skan rodowodu! Co robić? Ja mieszkam w Rzeszowie i prawdopodobnie ona mi wyśle kopie Pocztą Polską i sama je zaniose, żeby dopisali. Nie ma innego wyjścia?

Posted

Ach, a ja osobiście będę w większości czasu w dziale Leonbergerów tradycyjnie ^^ A ten dzień w którym ich nie będzie to jeszcze nie wiem, grupa 2 i 9 jest osobno? Czy wten sam dzień? Jak osobno, to jeden dzień z leonami a jeden z tibbies spędze xDD No i bierzemy dwie leonki w młodzieży (czemu dwie suki w jednej klasie?)- bo chcemy zobaczyć którą jest lepsza. Ta która nie zdobędzie Zw.Mł jedzie na Katowice w marcu... noo.. bo ja tam rokuję, że jedna z nich zdobędzie ;)

Posted

Przypominam jeszcze, że każde zgłoszenie musi zawierać nr rejestracyjny psa, bez tego nie ma mocnych :) Jeżeli chcecie żeby przy zgłoszeniu były umieszczone tytuły użytkowości czy championaty to obowiązkowo stosowny dokument na potwierdzenie powyższego. Brak dyplomów kwalifikuje psa do klasy otwartej!

Posted

a ja mysle ze Rzeszów sie postara i będzie dobrze duże przestrzenne ringi, z wykładziną wkoło i na środku:razz::razz:
juz Rzeszów szaleje lista wystawców jest systematycznie aktualizowana..podane hotele gdzie przyjmuja z psami ...teraz nic tylko zgłaszać psy i czekać na 9-10 luty:multi:

Posted

Kielce mają tę przewagę,że wystawa odbywa się w kilku halach jednocześnie. W RZeszowie w jednej. Ale byłam 2 razy na krajówce i nie było źle. Teraz będą 2 dni, to będzie luźniej.
Jest przyjemniej niz w Kielcach i cieplej (z tego co pamiętam sprzed 2lat to w Kielcach były jakieś takie nadmuchy z góry i ciepło było tam tylko, gdzie dmuchało)
Poza tym , ogólnie rzecz biorąc to Rzeszów ma lepsze połączenie ze światem i hala nie jest tak strasznie daleko od centrum(można spokojnie dojść na piechotę od dworca w 20minut) W Kielcach nie było żadnej komunikacji z powrotem. Zasuwałam z psem na piechotę parę kilometrów do stacji, bo nie było żadnej informacji o autobusach, taksówek, ani nic takiego. Nie wszyscy właściciele psów mają samochody.

Posted

iwonka_ napisał(a):

Poza tym , ogólnie rzecz biorąc to Rzeszów ma lepsze połączenie ze światem

Rzeszów ma moim zdaniem duuuuzo gorsze połączenie ze światem niż Kielce ;) Dojechac w zimie do Rzeszowa to nie lada wyczyn :diabloti:

Ja wspominam FATALNIE rok temu wystawe ;) Duze psy poupychali na balkonach i nie dali nam nawet wykładziny (kilka psów sie paskudnie przewróciło :shake:) ciasno jak diabli, a widzialam jak malutkie psiaki biegają po całej cali gimnastycznej :razz:
Zastanawiam sie czy organizatorzy wlasciwie myślą?

Oby na miedzynarodowce sie postarali bardziej :)

Posted

No oby się postarali zwłaszcza jak zaryzykuję i wydam ostatnie pieniądze na tę wystawę :evil_lol:. No i szkoda że do Rzeszowa mam dalej niż do Kielc no i jeszcze ta zima :-(. Może pogoda będzie lepsza.

Posted

[quote name='Talagia']Rzeszów ma moim zdaniem duuuuzo gorsze połączenie ze światem niż Kielce ;) Dojechac w zimie do Rzeszowa to nie lada wyczyn :diabloti:
się zgadzam - droga do rzeszowa jest (a prznajmniej była rok temu) DRAMATYCZNA! Co parę km remont albo zepsuta nawierzchnia:angryy:

Ja wspominam FATALNIE rok temu wystawe ;) Duze psy poupychali na balkonach i nie dali nam nawet wykładziny (kilka psów sie paskudnie przewróciło :shake:) ciasno jak diabli, a widzialam jak malutkie psiaki biegają po całej cali gimnastycznej :razz::)

taaa - i goldeny i setery razem koło siebie na ringach, na balkonie! Tłum ludzi, przez który przedrzeć się nie szło i dramatycznie mało miejsca..cóż...:roll:

Posted

Zgłasza się tubylka. :hand: Droga z zachodu fatalna. To fakt. Na pocieszenie ( pewnie marne) powiem, że to działa w obie strony. :diabloti: Chciałabym wybrać się do Katowic, ale zniechęca mnie droga.
Też mam nadzieję, ze organizacja będzie na pozionie jak przystało na międzynarodówkę. Hala nie zrobi się większa, ale może dzięki temu, ze wystawa będzie 2 dniowa jakoś się cały ruch rozładuje. Patrząc z tej strony - dobrze, że jest limit przyjeć. Inaczej pewnie byśmy się wzajemnie zadeptali.

Posted

Nerul napisał(a):
Aga nieprzyjedziesz ze swoimi psami?

na dzień dzisiejszy przyjadę na pewno z goldenem:pbędę z tękskniona za wystawami, a poza tym jest sędzia u którego jeszcze nie byliśmy.... no i odległość od krakowa też całkiem przyzwoita;) i także mam nadzieję że jak się wszystko rozłoży na trzy dni to źle nie będzie:p