michaśka10 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 zobaczymy czy moi rodzice się zgodzą. i czy emdziolek zgodzi się czekać Quote
Agata69 Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 No właśnie... Ja mam takie samo wrażenie. Po 20-stej zadzwonię jeszcze do Babci i porozmawiam czy poczeka. Najważniejsze żyby Dt się zgodził. Quote
Viris Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 No to super. Powodzenia zatem. Nie ma za co i te sprawy:cool1: Quote
Cerber Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Viris napisał(a):No to super. Powodzenia zatem. Nie ma za co i te sprawy:cool1: dokładam się do słów przedmówcy :p Quote
Kanzaj Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Także uważam, że jeśli Sonia ma mieć zabieg - to powinna przejść przez to u Michaśki. Ten psiak już tyle razy był przerzucany z miejsca na miejsce, że za chwilę kompletnie zgłupieje i gdzieś zwieje... Quote
emdziolek Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 [quote name='Agata69']A więc tak. Jak już pisała Michasia Sonia nie jest wysterylizowana. Do tego ten niewycięty jeszcze guzek na listwie mlecznej, którą trzeba przy okazji sterylizacji także usunąć. Dobry wet zrobi to raz , dwa. Po zabiegu ok. 10 dni chodzenia w kołnierzu i potem spokój do końca życia. Powiem tylko że rekonwalescencja nie jest ciężka ale trzeba dać pieskowi trochę serca bo dla niego chodzenie w kołnierzu to stres. I tu jest problem. Emdziolek co prawda obiecuje zrobić tę sterylkę, ale sonia ma być przez pierwsze 3 dni po zabiegu w klinice w klatce. powiem szczer5ze, nie podoba mi sięc to. ten piesek dużo przeżył, jest przesuwany z miejsca na miejsce, teraz znów straci ludzi których już pokochał. A w sytuacji kiedy będzie potrzebowała dużo serca wyląduje w klinice. Szkoda mi tego już prawie dopiętego transportu, ale biję się z myślami, czy jednak nie zoperować soni u nas i wysłać do Babci za 2-3 tygodnie. Nie wiem tylko czy dom tymczasowy się zgodzi na taką zwłokę. Michasiu, proszę spytaj się mamy czy by się zgodzi! Wypowiedzcie się może NA WĄTKU, MYŚLĘ O OSOBACH KTÓRE OD POCZĄTKU ZAJMOWAŁY SIĘ sONIA I BYŁY Z NAMI CAŁY CZAS. Viris, już sobie poradzimy. Czekam na wasze opinie. To nie chodzi o to żeby komuś dokładać tylko o dobro mocno doświadczonego przez los pieska, którego zdążyliśmy pokochać Wiec tak Sonia po zabiegu mogłaby być u nas.... Nie zostawiłybyśmy jej w klinice ale problem- nie mamy kasy na sterylke bo mamy w domku tymczasową koteczke której leczenie narazie wyniosło 150 zł a jeszcze dojdzie kolejne 250.:roll: Także jeżeli zrobilibyście zrzutke nie ma problemu i wytniemy jej guzka u nas. To jak bedzie jutro? ja musze wiedzieć teraz.......... Quote
aga1969 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 agata-dzieki za tel,nie ma sprawy,ja tez zalatana ale musimy sie w koncu uslyszec bo duzo sie dzieje. SONIA-kobity,blagam Was,niech sonia zostanie zoperowana tutaj i bedzie u michaski,to naprawde dla psa ogromny stres,a nowe miejsce plus operacja to juz mamy dwa potezne stresy. poza tym tutaj,juz wsrod swoich na pewno rekonwalescencja bedzie przebiegala bez porownania szybciej. emdziolku,poczekajcie. ja dokladam sie do podrozy po sterylce,gdyby nie moja kropka sama zawiozlabym sonie do tego bialego czy nawet docelowo. Quote
emdziolek Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 [quote name='aga1969']agata-dzieki za tel,nie ma sprawy,ja tez zalatana ale musimy sie w koncu uslyszec bo duzo sie dzieje. SONIA-kobity,blagam Was,niech sonia zostanie zoperowana tutaj i bedzie u michaski,to naprawde dla psa ogromny stres,a nowe miejsce plus operacja to juz mamy dwa potezne stresy. poza tym tutaj,juz wsrod swoich na pewno rekonwalescencja bedzie przebiegala bez porownania szybciej. emdziolku,poczekajcie. ja dokladam sie do podrozy po sterylce,gdyby nie moja kropka sama zawiozlabym sonie do tego bialego czy nawet docelowo. O jak dobrze, ja sie strasznie martwiłam o ten transport po sterylce.. zeby on byl.. ale jeżeli będzie to super, poczekamy:lol: Czyli co Sonia będzie u nas dopiero za dwa tygodnie? Quote
michaśka10 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 no chyba za dwa tygodnie tak mniej więcej wujdzie jej leczeniei dochodzenie do siebie. dobra czyli taka jest ostateczna decyzja? możemy już szybciej zacząć załatwiać jakiś pewny transport. Soni trzeba zrobić zabieg jak najszybciej Quote
emdziolek Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 [quote name='michaśka10']no chyba za dwa tygodnie tak mniej więcej wujdzie jej leczeniei dochodzenie do siebie. dobra czyli taka jest ostateczna decyzja? możemy już szybciej zacząć załatwiać jakiś pewny transport. Soni trzeba zrobić zabieg jak najszybciej Rodzice pozwolili zeby Sonia została??:razz: No to trzeba Sonie nieść na zabieg i szukamy transportu:multi: No ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło;) Zamiast Soni na tymczas bierzemy spanielka:evil_lol: Soniu czekamy na Ciebie!!!!:multi::multi::multi::multi: Quote
Agata69 Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Komunikat oficjalny: Sonia zostaje na razie u Michasi, prawdopodobnie w poniedziałek bedzie miała sterylkę plus wycięcie tej listwy mlecznej plus może czyszczenie zębów. Emdziolki w skladzie Emilka, mama i babcia cierpliwie będą czekać na Sonię aż wydobrzeje. W tym czasie będziemy kombinować jakiś transport logiczny. Proponuję żeby już zacząć się składać chociaż po parę złotych, bo ja nie dam rady zapłacić wetowi i za podróż. Może kto miałby ochotę zrzucić się na Sonię to bardzo proszę jutro podam konto. Jak zrobimy to wcześniej to potem nie będziemy nerwowo kombinowqć i będziemy wiedzieć na czym stoimy. Dziękuję wam wszystkim za bycie z nami i pomoc. Quote
Szyszka Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Ja w dalszym ciagu oferuje 20. Wiecej nie dam rady. Prosze o konto na pw. Quote
Agata69 Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 Kochani, w poniedziałek umówiony mamy zabieg. wytniemy przy okazji tą drugą listwę mleczną. Niestety koszt to następne 200 zł. dlatego ośmielam się prosić was co pomoc. Quote
michaśka10 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 nooo czyszczenie zębów się przyda :D !! troche droga ta operacja ... Quote
Agata69 Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 [quote name='michaśka10']nooo czyszczenie zębów się przyda :D !! troche droga ta operacja ... No droga... Może u innego doktora byłoby taniej , ale dla ciebie będzie bliżej żeby z nią iść na zabieg, na kontrolę, zdjęcie szwów. Ja po nią w poniedziałek pojadę i przywiozę do was. Quote
michaśka10 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 na faktycznie bliżej, ale czy nie lepiej by było jakby miała operację tam gdzie ostatnio Quote
aga1969 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 kobity-czy wy oszalalyscie,drogo? moje suczki byly wysterylizowane i tez sa male-po 300 zl w Lodzi,bez czyszczenia zebow i wycinania guzkow. To naprawde przystepna cena,uwierzcie. agata,dorzucam sie na konto. Quote
Agata69 Posted October 27, 2007 Author Posted October 27, 2007 No sama nie wiem.. napewno sonia będzie wysterylizowana jak najszybciej i wio do domu. Dzisiaj znalazłam młodziutką suczkę, pewnie kilku miesięczną , podobno jest bezdomna, jeszcze w bardzo dobrej formie. Biję się z myślami... Quote
Szyszka Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Matko jeszcze tej nie wydałyśmy a już następna.....:placz: Quote
Agata69 Posted October 28, 2007 Author Posted October 28, 2007 bardzo prosimy o pomoc finansowśą dla soni jutro idziemy na zabieg Quote
bumerang Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 przyślę kasę ale po pierwszym - proszę o nr konta na priv. Quote
Agata69 Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 Namiary na konto są w pierwszym poście! Quote
Recommended Posts