Nesiowata Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 Aż niemożliwe - tyle czasu i żyje! 1 Quote
Dusia-Duszka Posted February 12, 2018 Posted February 12, 2018 7 godzin temu, Nesiowata napisał: Aż niemożliwe - tyle czasu i żyje! Żyje i to całkiem nieźle :) Quote
Dusia-Duszka Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 Dziś zgodnie z tradycyjnym kalendarzem chińskim po roku KOGUTA rozpoczął się rok... PSA! Wszystkim PSOM i ZWIERZOLUBOM życzę wspaniałego roku! 1 Quote
Nesiowata Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 4 minuty temu, Dusia-Duszka napisał: Trzymajcie się ciepło :))) U mnie jedna z kocic też okupuje grzejnik. Quote
Dusia-Duszka Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 Nie mamy grzejników. Nasza Kiciula wpakowała się na mą Dusiną podusię w narożniku sofy i zaanektowała sobie mój kocyk. Wskakuję tam do niej co jakiś czas i czuję się zakłopotana, bo to już taka Pani Starsza. Quote
Tyśka) Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 Moje koty zawsze kochały grzejniki :) Ale Marianek (w DS przechrzczony na Lucjana) wygrywał wszystko, jeśli chodzi o poszukiwanie ciepła :) Albo grzejnik... Albo nasi ówcześni rezydenci (na zdjęciu Filipek - Marianek - Rysiek) Albo mój sweter - taaak, on tu leży w moich ramionach jak małe dziecko :) To był jeden z nielicznych kocich tymczasów, za którym ryczę do tej pory. Wyjątkowy. :) I wyjątkowo ciepłolubny. 1 Quote
Dusia-Duszka Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Kurtkę mam ciepłą ale w łapinki zimno pierońsko :( aż noszę czasem w górze z tej nieprzyjemności. Wróciłam ze spacerku. Łapki z soli umyte. Jajeczko dostałam smażone lekko ścięte, a pańcia to takie niezdrowe sobie zrobiła na makaronie podsmażanym i jeszcze z żółtym serem. Usprawiedliwieniem tylko MROZISKO! 1 Quote
Dusia-Duszka Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Dobranoc. Przed zaśnięciem wwąchuję się w mój zapach spokoju... Quote
Nesiowata Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Trzymaj się Duśka zimno, bo chwilowo nie ma innej opcji. U nas, na szczęście, nie ma zbyt wielkich problemów z solą (no bo wsi chodników solą się nie sypie - jak na razie), ale kawałeczki lodu to włażą w łapki i też trzeba podskakiwać na trzech łapkach (czasem chciałoby się na dwóch, ale jakoś nie wychodzi). 1 Quote
Tyśka) Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 U nas też soli duuużo! Dlatego biedny pan pies miał komendę "trup" i wszystkie kapciochy między opuszkami zostały obcięte. Potem sól wymyta po spacerze, łapki porządnie wysmarowane. Bo o dziwo, jakoś nikt go nie chce przenosić przez ulicę... a przecież taki leciutki jest :D Waży zaledwie 18kg :D Quote
Dusia-Duszka Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Dziś dostałam paczkę z fańcikami z bazarku tamb :) Ładne, co??? Ptaszyska takie kororowe. Quote
Dusia-Duszka Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Zimno okrutnie -15*C ale... pobiegać dla kondycji trzeba :))) i trochę powygłupiać dla rozgrzewki. 1 1 Quote
Tyśka) Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Jaka ładna kurteczka, Dusiu - Ty to masz gust! :) 1 Quote
Dusia-Duszka Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Oj, niedobrze. Z pańci robi się smarkacz. Quote
Dusia-Duszka Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Wiosny szukałam... z przykrością stwierdzam, że jeszcze nic z tego. Dziś było "tylko" - 6°C. Kurtki zimowej nie nosiłam ale jeszcze się przyda. Quote
Mysza2 Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Dusiu na uszko Ci powiem, że wiosna już niedaleko:) Szukaj:) 1 Quote
uxmal Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 24 minuty temu, Dusia-Duszka napisał: Byłam dziś na pięknej wyprawie na pola. Jaka romantyczna kobieta. 1 Quote
Nesiowata Posted March 4, 2018 Posted March 4, 2018 4 godziny temu, Dusia-Duszka napisał: Pozdrawiam zaglądających :) A nie widziałaś na horyzoncie wiosny? 1 Quote
Dusia-Duszka Posted March 4, 2018 Posted March 4, 2018 9 godzin temu, Nesiowata napisał: A nie widziałaś na horyzoncie wiosny? Chciałabym ale niestety. Tylko mchy twardziele wykazują życiową energię. Jest nadzieja. Dziś zdecydowanie cieplej. Myślę, że za tydzień zielenina powinna zacząć pobudkę :) Quote
Dusia-Duszka Posted March 4, 2018 Posted March 4, 2018 9 godzin temu, Nesiowata napisał: :)))))))))) A tak po godzinach wpisów patrząc... to kiedy ja spać , to Ty wstać Quote
Recommended Posts