Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mamy grzejników. Nasza Kiciula wpakowała się na mą Dusiną podusię w narożniku sofy i zaanektowała sobie mój kocyk. Wskakuję tam do niej co jakiś czas i czuję się zakłopotana, bo to już taka Pani Starsza.  

Posted

Moje koty zawsze kochały grzejniki :) Ale Marianek (w DS przechrzczony na Lucjana) wygrywał wszystko, jeśli chodzi o poszukiwanie ciepła :)

Albo grzejnik...

5a9168edf2837_Zdjcie0402.thumb.jpg.273a463e5634274fa5b24b1ac0ef0982.jpg5a9168ee791d9_Zdjcie0404.thumb.jpg.26b14c16aed36ed895e7d063f9151784.jpg

Albo nasi ówcześni rezydenci (na zdjęciu Filipek - Marianek - Rysiek)

5a9168ecdaf87_Zdjcie0307.thumb.jpg.78eecee15eb1dac9a2d2d929e44b22df.jpg

Albo mój sweter - taaak, on tu leży w moich ramionach jak małe dziecko :)
5a9168ebf35bf_Zdjcie0295.thumb.jpg.8bb79c8f4c2d95094298f2c396f0a34f.jpg

To był jeden z nielicznych kocich tymczasów, za którym ryczę do tej pory. Wyjątkowy. :) I wyjątkowo ciepłolubny.

• Like 1
Posted

Kurtkę mam ciepłą ale w łapinki zimno pierońsko :( aż noszę czasem w górze z tej nieprzyjemności. 

Wróciłam ze spacerku. Łapki z soli umyte. Jajeczko dostałam smażone lekko ścięte, a pańcia to takie niezdrowe sobie zrobiła na makaronie podsmażanym i jeszcze z żółtym serem. Usprawiedliwieniem tylko MROZISKO!

• Upvote 1
Posted

Trzymaj się Duśka zimno, bo chwilowo nie ma innej opcji. U nas, na szczęście, nie ma zbyt wielkich problemów z solą (no bo wsi chodników solą się  nie  sypie - jak na razie), ale kawałeczki lodu to włażą w łapki i też  trzeba podskakiwać na trzech łapkach (czasem chciałoby się na dwóch, ale jakoś nie wychodzi).

• Upvote 1
Posted

U nas też soli duuużo! Dlatego biedny pan pies miał komendę "trup" i wszystkie kapciochy między opuszkami zostały obcięte. Potem sól wymyta po spacerze, łapki porządnie wysmarowane. Bo o dziwo, jakoś nikt go nie chce przenosić przez ulicę... a przecież taki leciutki jest :D Waży zaledwie 18kg :D

Posted
9 godzin temu, Nesiowata napisał:

A nie widziałaś na horyzoncie wiosny?

Chciałabym ale niestety. Tylko mchy twardziele wykazują życiową energię. 

Jest nadzieja. Dziś zdecydowanie cieplej. Myślę, że za tydzień zielenina powinna zacząć pobudkę :)