Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
18 godzin temu, Dusia-Duszka napisał:

Skontrolowałam swoją masę pozimową: 7,4 kg. Byk ze mnie jak nie wiem co!

Uważaj tylko aby mocniejszy wiatr nie porwał Cię w górę! 

• Upvote 1
Posted

O proszę, jakie nowe koleżeństwo masz, Dusiu :) Nietypowe co prawda, ale można się z nim DOGadać:)
A te 7kg... to to mięśnie same chyba tyle ważą, co? Bo nie wyglądasz na tyle :)

Posted
40 minut temu, Tyś(ka) napisał:

O proszę, jakie nowe koleżeństwo masz, Dusiu :) Nietypowe co prawda, ale można się z nim DOGadać:)

Cześć Tyś(ka)! 

DOGdakać chyba :))) 

Pochodziłam z pańcią po osiedlu, popytałyśmy tu i tam i ówdzie. Trochę dziwnie patrzyli człowieki na nas, że właściciela pierzaka szukamy :))) 

Ale jest. Przyjechał i pierzak złapany. To był Pan Kogut. Okazało się, że już tydzień błądził.

Taka sąsiedzka przygoda :)

Posted
3 godziny temu, Dusia-Duszka napisał:

Wróciłam z wyjazdu, a tu... pierzaste nam się wprowadziło do nieużywanej cześci ogródka :))) 

1708463336_IMG_20180503_091922(Kopiowanie).thumb.jpg.49fa51f3a6bd89874c7f92839c3e4168.jpg 

817001775_IMG_20180502_180732(Kopiowanie).thumb.jpg.dbd19b5b1212f5e17376c4a0cbb6b0d4.jpg

Fajny mix czubatek. Ale że aż tydzień wędrował? Dzielny, dał sobie nieźle radę. To diabelstwo fantastycznie fruwa.

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, Nesiowata napisał:

Fajny mix czubatek. Ale że aż tydzień wędrował? Dzielny, dał sobie nieźle radę. To diabelstwo fantastycznie fruwa.

Uciekły spłoszone razem z kurką. Pan już stracił nadzieję na odnalezienie. A teraz po odebraniu kogutka, pojechał jeszcze raz poszukać kurki. 

A fruwa rzeczywiście tak niekurzo. Robi i wysokość i odległość znacznie większą niż zwykłe kury. Nocował na gałęzi jabłoni. Bryknął tam na luziku. 

Posted
1 godzinę temu, Dusia-Duszka napisał:

Uciekły spłoszone razem z kurką. Pan już stracił nadzieję na odnalezienie. A teraz po odebraniu kogutka, pojechał jeszcze raz poszukać kurki. 

A fruwa rzeczywiście tak niekurzo. Robi i wysokość i odległość znacznie większą niż zwykłe kury. Nocował na gałęzi jabłoni. Bryknął tam na luziku. 

Miałam kiedyś kurkę białoczuba, która zrobiła ze mnie kamienny posąg. Chciałam ją pogonić do domu,  a ona na mój widok lekko odbiła się w górę i wylądowała na dachu domu. Zanim obeszłam wszystko wkoło - ona spokojnie sobie jadła nie zwracają na nic najmniejszej uwagi. Ale w ubiegłym roku zdematerializowała się. Pewnie trafiła lisom do garnka. Bo tych u mnie nie brakuje. Na szczęście jeszcze trochę czasu na ich uczty jest i kury nie muszą być zamknięte. 

A kurki warto poszukać - zwłaszcza u ludzi, którzy mają drób. Bo on może ją do siebie ściągnąć odgłosami.

• Upvote 1
Posted

Śliczne to pierzaste  nie mówiąc oczywiście  o Duśce. ta to jest istna MISS.(chociaż ja to bym ją trochę wytrymowała)

Posted
Dnia 3.05.2018 o 23:50, Poker napisał:

Śliczne to pierzaste  nie mówiąc oczywiście  o Duśce. ta to jest istna MISS.(chociaż ja to bym ją trochę wytrymowała)

Bo to miłość psioludzka tak upiększa :))) 

955987975_IMG_20180430_223544(Kopiowanie).thumb.jpg.f02371cdc77b42805f322062a6a5579d.jpg

478225643_IMG_20180430_224414kadr(Kopiowanie).thumb.jpg.725fda2db94d4d5def46da0583b8bbc4.jpg

633043627_IMG_20180501_233918(Kopiowanie).thumb.jpg.e3c1f0207614f0e7a953160ffbbb2810.jpg

(i nie będziemy Pokerku nic przycinać :))) chyba, że z gorąca pokażę człowiekom, że trzeba

:)))))))))))))

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
4 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Jaaaakaaa sielanka :)

Do środy była :) 

Od czwartku i Kogutka ogródkujemy i podwórkujemy. Dziś pańcia ryła i ja ryłam. Z tym, że ja własnymi łapami, a nie tam jakąś motyczką i szpadlem. Łapami!!! Urobiłam się po pachy - i po klatę też, a właściwie to i po brzuch. Pańcia sadzi - ja wykopię. Bo jak pańcia lubi wtykać do ziemi, to niech ma więcej radochy :) Zła na mnie nie jest, bo jestem bardziej żywa niż rośliny i nie da się mnie dokupić i takich jak ja nie sieją :)))

• Like 2