Mortes Posted July 15, 2016 Author Posted July 15, 2016 Dusia pilnująca cennego zbioru ;) Cudna z niej psinka :) I piękne zdjęcia , takie artystyczne :) Quote
Dusia-Duszka Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Dziękuję Mortes, Dziękuję Tyś za odwiedziny :) I masz rację Mortes zrobiłam sobie taki mój "pamiętnik" z Twojego wątku. W sobotę i niedzielę pojechałam z człowiekami na pola. Zapachy..., że nos urywa. Pańcia tylko pytała, czy zdążę sobie wszystkie złapane wonie na półki w główce poukładać. A pańcio podejrzewa, że mam coś z kozicy. Zupełnie nie wiem dlaczego??? W wysokich trawach na łące nad rzeką, mam zapewniony transport. Bo po pierwsze oczka mam nisko, a trawy sieją się. Po drugie kleszcze czyhają. Po trzecie spróbujcie brnąć przez pole kukurydzy - to tak jak ja wśród traw dla człowieków tylko do pasa. Po czwarte, piąte i dziesiąte miło tak się powtulać ;) 3 Quote
Tyśka) Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Dusieńko, moja droga... powiedz mi, gdzie takie Rodzinki jak Twoja znaleźć? Quote
Mortes Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 O jakie piękne polne zdjęcia :) Wycieczka była pewnie bardzo udana :) A jaki zgrabny kołnierzyk ma Dusieńka :) Quote
Dusia-Duszka Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Ostatnio trochę pada. Nie lubię moknąć. Ale pogapić się na deszcz lubię :) Szczególnie kiedy na mnie nie kapie, bo nad drzwiami mam daszek. A jak już czasem na spacerze deszcz mnie dopadnie, to później miłe jest suszenie sierściuchy. 2 Quote
Tyśka) Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 O raaany, jest to najbardziej rozczulający wątek na dogo :) 1 Quote
Dusia-Duszka Posted August 19, 2016 Posted August 19, 2016 Moknąć nie lubię, ale... pływać i aportować z wody lubię!!! Jestem na wakacjach na Suwalszczyźnie i właśnie odkrył mi się nowy talent do wodniakowania w jeziorach (zdjęcia wkrótce). Mówią mi, że niezła jestem w te klocki :))) POZDRÓWKI dla wszystkich wakacjujących i pracujących Quote
Ferox Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 Serdecznie zapraszam na wątek do bardzo potrzebującej pomocy suni Nory: Quote
Dusia-Duszka Posted August 27, 2016 Posted August 27, 2016 Dzień Dobry :) Wróciłam z wakacyjnego łapania nowych woni. Oto dowody mojego nowo odkrytego talentu do aportowania z wody. p.s. mam też filmik z mojego pływania ale nie umiem tu wstawić. Czy ktoś mógłby mi doradzić jak to zrobić? Proszę o pomoc (krok po kroku na pw). 1 Quote
Tyśka) Posted August 27, 2016 Posted August 27, 2016 Fantastyczne foto :) A filmy wstawiam jedynie, najpierw ładując na youtube'a albo facebooka. Tu wstawiam jedynie link. Chyba się inaczej nie da. Quote
Mortes Posted August 30, 2016 Author Posted August 30, 2016 Cudowne wakacje miałaś Dusiu :) Do pozazdroszczenia :) Fotki rozkoszne :) Szczęściara z Ciebie :) Quote
Mortes Posted August 30, 2016 Author Posted August 30, 2016 A ja znowu poszukuje właśnie takiego szczęścia dla kolejnej świętokrzyskiej bidusi: 1 Quote
Dusia-Duszka Posted September 10, 2016 Posted September 10, 2016 Dziś uzyskałam kolejny sukces w moim psiepsiejskim życiu! Podróżowałam autem ponad 3 godziny z małymi przerwami na łapanie woni na polach i ... nie zwróciłam całodziennych psiegryzek. Nażarta pod korek oczywiście nie byłam, bo wypełniającą brzuszek porcję mam zawsze dopiero na kolację. Ale wycieczka była niezaplanowana, więc to i owo w ciągu dnia chapnęłam i udało się tego nie zmarnować!!! Raz zdarzyły mi się mlaskania - ciapkania ale otwarcie okna świetnie zadziałało, bo akurat zaleciało obórką, a przyznam, że uwielbiam :) i natychmiast uwaga przekierowała mi się z mojego "wewnątrz" na otaczające "zewnątrz". A pańcia tylko do pańcia "nie zatrzymuj, nie zatrzymuj, bo powiąże rzyganie z zatrzymaniem; wolniej ale jedź, jedź cały czas". I mam (mamy) sukces :))) Psiepiękna ścieżka w brzezinie. Ciekawe, co jest tam daleko? Znalazłam jaszczurkę. Sprawdzamy owoce na nalewki. Szwędałam się aż do zachodu słońca. Pozdrawiam wszystkich zaglądających :) 2 Quote
Mortes Posted September 18, 2016 Author Posted September 18, 2016 Dusiu cudne masz te wycieczki :) Cieszę się że robisz postępy nad utrzymaniem śniadanka ;) w brzuszku ;) Szczęśliwa z Ciebie psinka w psiefajnym domku z sympatycznymi "ludziami " :) 1 Quote
Usiata Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Ciągle nie mogę nadziwić się, jakiego farta miała Dusieńka, że trafiła do TAKIEGO domku... I gdy wspominam, jak to się działo - w piątek wieczór ogłoszenie w necie, a już w sobotę po 9-tej telefon od p. Małgosi, rozmowa... i TAK, to jest TO! Malizna została wyłowiona spośród innych ogłoszeń z prędkością światła, niemalże :D Jak widać - tak musiało być, po prostu - tafił swój na swojego, bez dwóch zdań :) Nieustająco trzymam kciuki za całą Rodzinkę *) 2 Quote
Dusia-Duszka Posted September 20, 2016 Posted September 20, 2016 Mortes i Usiata! Dzień dobry. No normalnie stęskniłam się za "projektantkami" mojej chaty. Pozdrówki :) Wczoraj miałam manipedicure. Średnio mi się to podoba ale perspektywa nagrody - miętowy patyczek, jest psieogromnie kusząca i trwam, trwam, trwam... grzecznie wszystkie 20 pazurów (w tym 4 wilcze). Nawet mi się drzemka zdarza. 3 Quote
Usiata Posted September 21, 2016 Posted September 21, 2016 O 20.09.2016 o 08:21, Dusia-Duszka napisał: Średnio mi się to podoba ale perspektywa nagrody - miętowy patyczek, jest psieogromnie kusząca i trwam, trwam, trwam... grzecznie wszystkie 20 pazurów (w tym 4 wilcze). Nawet mi się drzemka zdarza. Paczam z podziwem :) grzeczniutka Dusia, naprawdę *) moja Lara, po 13 latach cążkowania i tak, przy każdym obciętym pazurze usiłuje pokazać, że to coś okropnego to grzebanie jej w łapkach :D 1 Quote
Dusia-Duszka Posted October 8, 2016 Posted October 8, 2016 Byłam dziś na biegach przełajowych. No niestety, ja nie byłam zawodniczką. Nie było konkurencji dla czworonożnych merdaczy, choć niektórzy na metę wpadali czworonożnie :) Startowały takie mniejsze, młodsze człowieki, które noszą na sobie zapach miejsca pracy mojej pańci. Najbardziej podobał mi się marszobieg w drodze powrotnej do domku. 2 Quote
Mortes Posted October 12, 2016 Author Posted October 12, 2016 Dusiu ale z ciebie szcześciara :) Chyba kochają Cię bardzo w Twoim domku :) Dbają o Ciebie , poświęcaja Ci mnóstwo czasu , zabierają na wycieczki ... super fajowe masz teraz życie ... mam nadzieję że juz nie pamiętasz tego poprzedniego ... Żyj sobie dalej tak szczęśliwie :) 2 Quote
Dusia-Duszka Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 Ojjj, ostatnio było niedobrze, dosłownie, niedobrze. Cały wieczór i noc było mi niedobrze. Kolacja poszła na zmarnowanie, pociągając ze sobą nawet poranne przegryzki. Wszystko co zjadłam w ciągu dnia poszło na zmarnowanie. I na nagłą koopertę musiałam kilka razy pobiec. Pańcia mówiła, że zbyt łapczywie jadłam albo jakaś bakteria dręczy kiszki. Cóż zdarza się, tylko jedzonka mi tak szkoda, bo ja jestem, jak ten biedaczek z sucharka: A po takim "niedobrze, niedobrze,... bełcik" razy kilka, to ja bardzo smutna się robię. Nawet pańci bardzo mnie szkoda, ale jeść to nie chce wtedy dać :( Rano też nic nie dostałam :( ale wieczorem kolacja już zgodnie z harmonogramem i później wszystko już było ok. 1 Quote
Poker Posted November 16, 2016 Posted November 16, 2016 Przepiękne opowieści o życiu szczęśliwego psa. Mogłabyś książkę napisać o Waszym życiu. Quote
Mortes Posted November 27, 2016 Author Posted November 27, 2016 Biedulka ... dobrze że szybko minęło :) Trzymaj się dzielnie piękne Słoneczko i nie choruj :) Quote
Dusia-Duszka Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Popatrzcie w psie oczy i lśniący nochal swoich stworów. Ostatnio moje człowieki rozważają tajemnice "trójkąta psiepsiejskiego". Jak się tak wpatrzą w tę przestrzeń mego pyska, to wsiąkają :))) i właściwie mogę nimi sterować samym spojrzeniem. Taka hipnotyzująca moc trójpunktowca psiego pychola. A jak już w okolicy "trójkąta psiepsiejskiego" pojawi się smaczek, to też znika natychmiast. Oddziaływanie magnetyczne tej strefy jest bardzo silne! 2 Quote
Dusia-Duszka Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 Łapki mam już wyniuchane. Mogę iść spać. Wy też niuchacie psie łapki? 1 Quote
Recommended Posts