Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tiffany świetnie wygląda na tych zdjęciach :). Zabieg chyba był kilkanaście dni temu bo nie ma ubranka posterylkowego.

Świetna sunia bez dwóch zdań.

15hbvdc.jpg

Aż sobie zacytowałam zdjęcie

Posted

Tiffani będzie prześliczną sunią, bo już widać zadatki na to. Wygląda o niebo lepiej niż na początku tylko mam wrażenie, że ciągle jest smutnym psiakiem. To nie dziwi, biorąc pod uwagę przejścia suni... Główka Tiffani wyraźnie jest uniesiona na obroży trzymanej przez osobę ją prezentującą.

Posted

Tiffani wygląda dużo lepiej to fakt. Ale dlaczego na tych fotkach wygląda jakby za chwilę miała zawisnać? Jej głowa jest nienaturalnie podciągnięta do góry....po co? Dajcie jej powąchać trawę , wytarzać sie w niej, może wtedy zniknie smutek z jej pyska.

A jeśli chodzi o mnie, to tak samo jak Zachary lubię jasne sytuacje, jak zbieramy na schronisko to zbieramy na schronisko, trzeba jasno o tym napisać,  ale jak się pisze ze zbieramy dla konkretnego  psa....no to wszystko powinno  wtedy być dla psa, A każda złotówka rozliczona, co ,kto,  ile i dlaczego......Tutaj wkradły sie pewne niejasności i słusznie dogomaniacy zażądali wyjaśnień. Tiffani życze cudownych opiekunów a dom moze być nawet na kurzej nóżce......

• Upvote 2
Posted

Danusiadanusia, pytasz dlaczego tak napisałam? Dlatego, że obie z kinga_kinga7 wchodziłyście na wątek po wpisach doris66  o chęci ogłaszania  suni z 7.04. post.313 i z 14.04. post 331 i ani słowem nie odpowiedziałyscie na jej ofertę. Można było grzecznie podziękować i napisać,że sunia jest pod opieką fundacji ( jakiej? o tym nie ma ani słowa na wątku!!! ale wiem już, skąd się wzięła pani Prezes) i  nie potrzebuje ogłaszania, czy szukania domu przez dogomaniaków. O to mi chodziło! O uczciwe przedstawienie sytuacji suni. Nie kwestionuję potrzeb schroniska! Niech zbierze jak najwięcej kasy. Tylko pierwszy post tego wątku zawierał prośbę o wsparcie dziewczynki a nie schronu. I to jest "mydlenie oczu". Trzymam się konkretów, czyli wpisów na tym wątku. 

i tu też Ci odpowiadam: zadzwoniłam i zapytałam kierownika jak pojawił się wpis o szukanie PDT dla niej, żeby lepiej dochodziła do siebie, ale kierownik stwierdził, że jest pod dobrą opieką i na razie wolałby ją obserwować! tak też napisałam, .. że niech dojdzie do siebie... Jeśli przeoczyłam wpis o ogłaszaniu i nie podziękowałam, to rzeczywiście obie z kingą bijemy się w piersi! trzeba było podziękować i zachować się kulturalnie wobec osoby, która oferuje pomoc! Bardzo przepraszamy:(:( Wiesz ja pracuję a teraz jeszcze od 2.02.br. mamy pierwszą wnusię, staram się pomagać córce i albo oni są u nas albo my jeździmy w piątek po pracy do nich! Maleństwo jest kochane, ale pochłania dużo czasu! zresztą nauczona jest na rękach i teraz mamy problem! 

Teraz kwestia zbiórki na schronisko! Sunia przebywa od czasu przyjazdu  w schronisku dlatego pieniążki były wpłacane bezpośrednio tam gdzie przebywała! czyli na schronisko, które prowadzone jest przez Stowarzyszenie - stąd wzięła się Pani Prezes i główna księgowa. Uwierz mi, ja nie pamiętam wszystkich wpisów, ale razem z kingą staramy się pomagać na odległość jak możemy! i nie doszukuj się złych intencji! wolną chwilą poczytam wszystkie wpisy i się jeszcze wypowiem. Teraz biegnę  do pracy. Pozdrawiam wszystkich kibiców Tiffani:)

Posted

przed chwilą rozmawiałam z Panią Prezes,poprosiłam o dokumentację dziewczynki i wszystko z lekarzem rozpiszą, oficjalne dokumenty mam dostać jutro wieczorem lub w niedzielę od razu to wstawię. Nie chcę takich niewyjaśnionych sytuacji! jeśli kogoś uraziłam, to bardzo przepraszam, ale niektóre wpisy mnie rozwaliły!

Posted

przed chwilą rozmawiałam z Panią Prezes,poprosiłam o dokumentację dziewczynki i wszystko z lekarzem rozpiszą, oficjalne dokumenty mam dostać jutro wieczorem lub w niedzielę od razu to wstawię. Nie chcę takich niewyjaśnionych sytuacji! jeśli kogoś uraziłam, to bardzo przepraszam, ale niektóre wpisy mnie rozwaliły!

Mam nadzieję, że wszytsko sie wyjasni, przynajmniej w przypadku Tiffani.

Przypominam tylko, że opieka weterynaryjna, szczepienia, kastracja JEST w obowiązkach schroniska. Tak samo jak standartowa karma.

I nie za "cudze" pieniądze, tylko Gminne.

Więc oczekuje, co PONAD TO do czego jest zobowiązany schron dostała Tiffani za nazbierane pieniądze.

Posted

Tifuniu 

sciskamy za ciebie 

serdunko stokroc 

niechaj bedzie coraz lepsze zycie 

dla ciebie kochana 

cudnie wyglada cudnie Danuniu 

pozdrowienia i serdecznosci slemy z gonziaczkowa 

od osmiu lapeczekmilosc1.gif

098eea8a57b1.jpg

cud wielki ze udalo sie wyratowac to serce

sciskamy ogromnie za wszuystko 

Posted

Sterylizacja i leczenie - to obowiązek schroniska.

Na preparaty wit i SPECJALISTYCZNĄ karmę - faktury prosze.

Co do finansów - nie moja sprawa.

Znowu "darczyńcy" zastali olani. A pies nic nie zyskał.

Jak Panie będa dalej prowadzić takie "kampanie" na korzyśc schronisk gminnych, a nie psów, zrobię wszytsko aby Pani epożegnały Dogomanię.

Same Panie widzą, że pies korzyści z tych pieniędzy nie ma.

Mam nadzieję, że w ogóle psy mają. Jakiekolwiek.

Posted

a ja nie jestem przeciwniczką płatnych hoteli/pdt

nie rozumiem nagonki na nie

hotelik/pdt jest miejscem pracy (ciężkiej pracy) tych, którym nie jest obojętny los Ogonków

(można otworzyć np.warzywniak, bo urząd pracy nie ma nic do zaoferowania, a żyć trzeba ....)

wiem, że jest sporo miejsc haniebnych i haniebnych ludzi, ale to można sprawdzić

nim przekażemy los w ich ręce

w większości miejsca i ludzie są szlachetni, którym pomagać po prostu chcę

nie prowadzę dt, bo nie mam takiej możliwości, ale znalazłam swoje miejsce

w szeregu tych, którym na sercu leży przede wszystkim dobro Braci Mniejszych

proszę przekonać mnie, że schronisko jest lepszym miejscem od pdt/hoteliku

Posted

Od soboty Tiffany jest w nowym domu.

Poproszę o kilka słów na temat tego domu, warunków w jakich mieszka Sunia, czy mieszka w domu czy na podwórku, jak się odnajduje w nowej sytuacji. Czy ma być psem rodzinnym, czy pilnującym. Czy już odpowiednio przytyła, jak z Jej zdrowiem??

Trochę tych pytań zadałam, ale interesuje mnie dalszy los Tiffany.

Posted

Hmm, no i mamy pismo pani Prezes....W kwestii darów na rzecz Tiffani, to AgaG wysłała puszki convalescenta, madie -specjalistyczną karmę.Wyczytałam to z postów tych dogomaniaczek, więc skoro jeszcze zakupiono Tiffani karmy specjalistycznej za 500 zł to uuu...dziewczyna powinna być już upasiona....I już od soboty w nowym domku a na wątku cisza na ten temat......Może KrystynaS uzyska odpowiedź na swoje pytania.

Posted

Hmm, no i mamy pismo pani Prezes....W kwestii darów na rzecz Tiffani, to AgaG wysłała puszki convalescenta, madie -specjalistyczną karmę.Wyczytałam to z postów tych dogomaniaczek, więc skoro jeszcze zakupiono Tiffani karmy specjalistycznej za 500 zł to uuu...dziewczyna powinna być już upasiona....I już od soboty w nowym domku a na wątku cisza na ten temat......Może KrystynaS uzyska odpowiedź na swoje pytania.

zachary nie zdazyłam piuszek wysłać, czekaja u mnie :( z powodu dużej liczby psów na swojej głowie niestety nie byłam na watku zbyt czesto, więc się nie bardzo mam jak wypowiadać.

Posted

Od soboty Tiffany jest w nowym domu.

Poproszę o kilka słów na temat tego domu, warunków w jakich mieszka Sunia, czy mieszka w domu czy na podwórku, jak się odnajduje w nowej sytuacji. Czy ma być psem rodzinnym, czy pilnującym. Czy już odpowiednio przytyła, jak z Jej zdrowiem??

Trochę tych pytań zadałam, ale interesuje mnie dalszy los Tiffany.

zapewniam Cię, że warunki ma super! dziewczyna ma mieszkać w domu a do dyspozycji ma podwórko! Ona musi się nauczyć żyć z człowiekiem! do tej pory łańcuch i głód to była Jej codzienność:( od teraz to ma już za sobą! Ludzie wiedzą co przeszła i mają z nią pracować, odbudować zaufanie do człowieka i uczyć ją życia domowego! przecież zrobiła się z Niej piękna dziewczyna! Pani Prezes jak się dowiedziała o Niej , była 2 dni po operacji i bardzo się Nią przejęła, pojechała po nią z pracownikiem! od początku pisałam, że jest " dzieckiem specjalnej troski"  i bardzo proszę uwierz mi, że los Tiffani nie powinien budzić już żadnych wątpliwości!  Poproszę kogoś o zrobienie wizyty p/a i o aktualne zdjęcia! 

Posted

Sterylizacja i leczenie - to obowiązek schroniska.
Na preparaty wit i SPECJALISTYCZNĄ karmę - faktury prosze.

Co do finansów - nie moja sprawa.
Znowu "darczyńcy" zastali olani. A pies nic nie zyskał.
Jak Panie będa dalej prowadzić takie "kampanie" na korzyśc schronisk gminnych, a nie psów, zrobię wszytsko aby Pani epożegnały Dogomanię.
Same Panie widzą, że pies korzyści z tych pieniędzy nie ma.
Mam nadzieję, że w ogóle psy mają. Jakiekolwiek.

Proszę ponowie o faktury na tę spacjalistyczną karmę i preparaty witaminowe.
Jak już pisałam. Leczenie i sterylizacja/kastracja jest OBOWIĄZKIEM schroniska.
Posted

zapewniam Cię, że warunki ma super! dziewczyna ma mieszkać w domu a do dyspozycji ma podwórko! Ona musi się nauczyć żyć z człowiekiem! do tej pory łańcuch i głód to była Jej codzienność:( od teraz to ma już za sobą! Ludzie wiedzą co przeszła i mają z nią pracować, odbudować zaufanie do człowieka i uczyć ją życia domowego! przecież zrobiła się z Niej piękna dziewczyna! Pani Prezes jak się dowiedziała o Niej , była 2 dni po operacji i bardzo się Nią przejęła, pojechała po nią z pracownikiem! od początku pisałam, że jest " dzieckiem specjalnej troski"  i bardzo proszę uwierz mi, że los Tiffani nie powinien budzić już żadnych wątpliwości!  Poproszę kogoś o zrobienie wizyty p/a i o aktualne zdjęcia! 

Jak możesz zapewnić, skoro nie byłaś i nie widziałaś.
To co piszesz, to taki ckliwy bełkot.
Posted

Jak możesz zapewnić, skoro nie byłaś i nie widziałaś.
To co piszesz, to taki ckliwy bełkot.

bełkoczesz Ty cały czas! jeszcze raz proszę, uważaj co piszesz i nie obrażaj ludzi!, bo gwarantuję Ci, że nie jestem tą osobą o której piszesz jako o oszuście i wyłudzaczu! a takie słowa mają też paragraf! 

Posted

bełkoczesz Ty cały czas! jeszcze raz proszę, uważaj co piszesz i nie obrażaj ludzi!, bo gwarantuję Ci, że nie jestem tą osobą o której piszesz jako o oszuście i wyłudzaczu! a takie słowa mają też paragraf! 

Podwójna Danusiu, zbierałaś na psa. Pies nic z tego nie miał.

To taj jakby zbierać na operację chorego dziecka, a pieniądze lądują na koncie szpitala i co? Nic.

Dla mnie to oszustwo. Żerowanie na ludzkich uczuciach i ładowanie kasy dla Schronu. GMINNEGO. Który z Ustawy ma zajmować się bezdomnymi zwierzętami. Który dostaje z Gminy na każdego psa. Który ma na etacie lekarza wet.

Jeżeli Ty uważasz to za uczciwe, to masz dziwną moralność. Bardzo dziwną.