malagos Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Zgłoszenie do Tomka - "pan zabierze sukę od nas ze wsi, stado psów za nią biega, ona do mnie na podwórko wchodzi, a ja nie chcę mieć schroniska!!". W podobnym tonie, z wyrzutem, to samo do urzędu gminy. Wczoraj suczka została przywieziona do gminnego kojca przy zakładzie gospodarki komunalnej. Po pracy podjechaliśmy z Tomkiem obejrzeć nabytek. W kojcu zwinięta kulka, na podłodze, choć obok stoją dwie budy ze słomą. Przestraszone śliczne stworzenie, nieśmiałe, ale ogonek między nogami się pomajtał. W ogonie rzepy, na grzbiecie też. Nazwałam roboczo Bojka, ale może lepiej Bajka?... Albo jeszcze jakoś inaczej?... [url=http://postimg.org/image/r5ai3rbsr/][/url] [url=http://postimg.org/image/ioazsu73v/][/url] [url=http://postimg.org/image/46dskufsr/][/url] [url=http://postimg.org/image/bnn0025bv/][/url] [url=http://postimg.org/image/lyzcspx17/][/url] Quote
Mazowszanka13 Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Niewiele widać zza tych krat. Ale coś mi się wydaje, że to śliczne stworzonko :) I pewnie w ciąży :( Wygląda na sporą. Jakby co pomożemy dogomaniacką ekipą. Quote
inka33 Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Bajka - ładnie! :) Jak taka większa t-moja Klusia... :( Quote
malagos Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 Zdjęcia zrobiłam telefonem, potem się dorobi lepsze. Suczka jest średniej wielkości, mniejsza od naszej Soni i Mili. I jest młodziutka, zęby bielusieńkie! W tym wiadrze miała wczoraj mleko z płatkami kukurydzianymi - śniadanie po przedszkolakach :( Zwróciłam uwagę dziś pracownikowi ZGK, ale to takie pojęcie - pies przecież je resztki, czyli wiadro różności z całego dnia. Dzis zajrzę do niej z miską, rano się ugotowało mięso z makronem. Nie będzie mnie do soboty, ale jak wrócę, to... Quote
konfirm31 Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Ale Bajka ;). Znaczy - smutna bajka, chociaż teraz los Bajki będzie znacznie lepszy. Jest dach nad głowa, jest miska(za chwilę ze smaczną zawartością), są malagossy. Wspieramy :). Będzie dobrze :) Quote
Nutusia Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Cudna! Troszkę radyską Gwiazdkę przypomina swą łaciatością ;) I bardzo się cieszę na "to" po Twoim powrocie, Malagosie! :) Quote
Marysia R. Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Faktycznie słabo ją widać ale wygląda na śliczną :) No to teraz byle do soboty :) :) Quote
terra Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 zapiszę się na wątek, Śliczna Bajka, choć smutna. Quote
Nutusia Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Spokojnie - znacie jakąś bajkę, która nie zakończyła by się "i żyli długo i SZCZĘŚLIWIE"? ;) Na razie jesteśmy na początku opowiadania, więc może być przez chwilę smutno, ale przecież z każdym dniem będziemy coraz bliżej szczęśliwego zakończenia! :) "Moja" Bajka trafiła taki dom, że nawet najlepszy bajarz by się nie powstydził, więc i ta Bajka też ma szanse :) Quote
agat21 Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Piękna suńka, imię jak najbardziej zasłużone, tylko te okropne kraty :( Jak długo w takim kojcu gminnym psy przebywają? Co się potem z nimi dzieje? Quote
Mazowszanka13 Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Piękna suńka, imię jak najbardziej zasłużone, tylko te okropne kraty :( Jak długo w takim kojcu gminnym psy przebywają? Co się potem z nimi dzieje? Haha! Jak to co ? Lądują u malagosów albo w DS-ach ! To jest specjalny, magiczny gminny kojec. Quote
malagos Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 Tak, ma rację Mazowszanka - tertium non datur :) Jakbym ją miała od ręką, to by człowiek i oswoił, i poznał, i odkarmił jak się należy - ale wszystko przed nami. Quote
agat21 Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 No to mi ulżyło.. Fajnie, że jesteś takim ważnym urzędnikiem i masz głowę na karku i serce w klacie, Malagosku :) Quote
konfirm31 Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Każda gmina powinna mieć taki magiczny kojec. I....malagossów :) Quote
malagos Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 Urzędnikiem nie jestem, radną już też nie - po prostu trafiłam na normalnego wójta i panią sekretarz urzędu gminy :) Byliśmy dziś u niuniu - mocno spała w budzie, dopiero jak zastukałam w kraty, wystawiła łepek. Ale nie wyszła do nas.... Patrzyły tylko na nas smutne oczy, bardzo smutne i przestraszone. W misce czysta woda, obok pusta miseczka - chyba coś było do jedzenia. Na podłodze brzydkie dwie kupy, rzadkie. Przełożyłam do miseczki moje jedzonko, ale dopiero jak odeszliśmy kawał, to wyszła z budy i zaczęła jeść. Jutro już raniutko jadę do Warszawy, ale Tomek po pracy zajrzy do Bajki - może ta biegunka to wynik karmy, może tego mleka, a może trzeba będzie podać leki. do zobaczenia w Warszawie w czwartek :) Quote
konfirm31 Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Dziękuje Małgosi i wszystkim Forumkom za przemiłe spotkanie :). Quote
Marysia R. Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Dziękuje Małgosi i wszystkim Forumkom za przemiłe spotkanie :). Przyłączam się do podziękowań :) A szczególne podziękowania dla malagos za gościnę :) Quote
Nutusia Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 I ja dziękuję :) A zapach bzowej naleweczki wciąż mam w "pamięci" ;) Quote
Mazowszanka13 Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Przyłączam się do podziękowań :) A szczególne podziękowania dla malagos za gościnę :) Ja tez dziękuję bardzo :) A naleweczka genialna ! Quote
Nutusia Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 A jakieś wieści od Tomka w sprawie Bajeczki są?... Quote
malagos Posted February 20, 2015 Author Posted February 20, 2015 Dzwonił Tomek, był po pracy i wiejskim zebraniu (został sołtysem na drugą kadencję) i złe wieści: kojec pusty, bramka zamknięta! Wypytywał pracowników ZGK, jak rano przyszli, psa juz nie było. myśleli, ze to my zabraliśmy sunię do siebie.... Ona była za duża, żeby przejść między kratami! Quote
Nutusia Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 O matko moja - ktoś ją UKRADŁ!?!?!?!? (Gratulacje za reelekcję!) Quote
Recommended Posts