Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sama nie wiem... ja bym (jeszcze) potrafiła się z nią rozstać - choć z trudem. Ale, jak zareaguje Bliss? Ona przy Lerce odzyskała nigdy nie posiadane dzieciństwo. No, nic. Ma ogłoszenie, zobaczymy co będzie dalej.....

Nie róbcie nic wbrew sobie. DT można mieć też "zewnętrzny".

• Upvote 1
Posted

Najważniejsze, że Pani Dziennikarka (całkiem sensowny artykuł), napisała o konieczności sterylizacji/kastracji, bo bez tego nie uda się zmniejszyć ilości bezdomniaków.

Posted

Łał, CELEBRYTKI (wszystkie 3!) :)

Zgadzam się z Mazowszanką - można mieć 2 psy i tymczasa (szczególnie na parterze ;)). TZ... przywyknie (mój umiał, to i Twój się naumie :)).

Posted

Ja sama żyję teraz w pełnej schizofrenii  i na zmianę aktywuję i....dezaktywuję ogłoszenie Lerki na olx .

Zadzwoniła w sprawie Pomi jakaś Pani - nazwa "basenji " zadziałała :). Kiedy dzwoniła, spytałam, o którą sunię pyta i jak usłyszałam, że o Pomi - powiedziałam, że już ma dom stały. Pani czujnie zapytała, czy mam jeszcze jakąś  inną sunię i  - jaką? Zaczęłam się motać i wyraźnie udzielałam wymijających odpowiedzi. Zdenerwowałam się strasznie, a TZ się ze mnie śmiał. No, to ogłoszenie Pomi przerobiłam na Rudzika, a Lerkę - zawiesiłam.....I - spokój ;)

Posted

Na dobranoc, filmy z Bliss i Lerką. Dzisiaj padało, więc dziewczyny sporo czasu spędziły w domu.

No, to się bawiły :) -  zabawkami w przeciąganie, zabawkami piszczącymi dały  koncert, a jak już nic nie mają w mordkach, to - też się bawią. Ze sobą :)

https://www.youtube.com/watch?v=9g_nEKPqP04&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=xiuwittVxEk&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=wN3gbcZXEQw&feature=youtu.be

Posted

Sliczniosci cudenka  :)

caluski slemy 

ciociu my chodzimy jeszcze na specerki noce i o drugiej i czesem o trzeciej 

ja nie spie w nocy czesto 

a dzien czasem odsypiam sobie 

jak sie da 

sciskamyy :)

Posted

Ja sama żyję teraz w pełnej schizofrenii  i na zmianę aktywuję i....dezaktywuję ogłoszenie Lerki na olx .

Zadzwoniła w sprawie Pomi jakaś Pani - nazwa "basenji " zadziałała :). Kiedy dzwoniła, spytałam, o którą sunię pyta i jak usłyszałam, że o Pomi - powiedziałam, że już ma dom stały. Pani czujnie zapytała, czy mam jeszcze jakąś  inną sunię i  - jaką? Zaczęłam się motać i wyraźnie udzielałam wymijających odpowiedzi. Zdenerwowałam się strasznie, a TZ się ze mnie śmiał. No, to ogłoszenie Pomi przerobiłam na Rudzika, a Lerkę - zawiesiłam.....I - spokój ;)

Oj, rozumiem Cię, dobrze rozumiem... Przytulam! :)

Czy przy wcześniejszych tymczasach miałaś aż takie dylematy i plątania się w zeznaniach...?

Odpowiedz sobie i dopisz po odpowiedniej stronie tabelki. ;)

Posted

Ja jestem zaborcza i kocham psy, więc  wszystkie swoje tymczasy, chętnie bym zatrzymała dla siebie(od Maxa poczynając, a na Aresie kończąc),ale żaden z tych tymczasów nie pokochał tak Bliss i to w dodatku z wzajemnością i od samego początku.

Lerka wyłożyła się przed Bliss na ulicy, a ta pierwsza się nad nią pochyliła. Ja - byłam druga........

Posted

Psy to zwierzęta stadne i też lubią swoje towarzystwo. Od kiedy, jeszcze mieszkając w Warszawie, miałam dwa psy, jakoś tak z mniejszymi wyrzutami sumienia wychodziłam do pracy, czasem do kina czy znajomych, bo wiedziałam, że Nutka nie zostaje sama i nie będzie jej smutno i przykro :)

• Upvote 1
Posted

Coś w tym jest :). Chociaż nie wszystkie psy , pałają do siebie miłością. Bliss nie kocha Gapy(suczka mojego Brata) i jej unika. O dziwo,  Lerka podobnie.Gapa kocha Tajgę (suczka mojej Bratanicy), a labladorka Tajga, kocha cały świat :)

Posted

Konfirmie Trzydziesty Pierwszy! Najwyższy czas powiedzieć sobie DOŚĆ! Kochasz Lerkę pierwszą dziewiczą miłością (do małego pieska) i nie oszukuj się dłużej, że chcesz ją oddać. Po co się tak dręczysz? A poza tym, ja mam nadzieję też ją poznać, jak już się stanę dyszącą babą!

Posted

Obawiam się, że macie rację. Nigdy nie miałam małego, głupiutkiego (?) pieska, zawsze duże, mądre i poważne - nawet w zabawie. Takie psy na serio, jak to ONki. Lerka jest z zupełnie innej bajki, no i co tu dużo mówić - zasiedziała się u nas. Dlatego do jej adopcji coraz bardziej przymierzam się tak, jak pies do jeża ;)

Posted

No,to my jako pierwsi gratulujemy udanej adopcji :) i cieszymy sie z takiego obrotu sprawy :) a Kto zrobi wizyte pa i pa ? Trzeba przeciez sprawszic domek ;)