Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
6 minut temu, Marysia O. napisał:

Leżaczem blissowo-podogonowym :D

Dokładnie tak.  To jest etap przejściowy,  między gryzieniem Bliss w pęciny i w łałok na śliskiej powierzchni. Bo Lerka jest też oczywiście  gryzaczem i poganiaczem ;). 

Posted
4 godziny temu, Marysia O. napisał:

Mały uroczy Grzdacz :))

Ale to zdjęcie przebija wszystkie inne, jest przekomiczne :D

FB_IMG_1485539351155.jpg

" jakby wypadła Bliss spod ogonka :P " :D

Posted
11 godzin temu, konfirm31 napisał:

Lerka lata coraz lepiej.  Schudła pół kg.  

Brawo! :)))

Kto to/co to jest Grzdacz...?

A Lerka podogonowa jest zabójcza! :)))

Posted

Ma pomarańczowe skrzydła i sam o sobie mówi, że: "Kiedy biegam to jestem biegaczem, kiedy fruwam to jestem fruwaczem, kiedy się boję to jestem baczem, a tak w ogóle to jestem Grzdaczem. Więc podziwiaj mnie i patrz: jestem fruwający Grzdacz!" I jada tiritongę ;) :D

• Upvote 1
Posted

Że się wypada "sroce spod ogona", właściwie w zaprzeczeniu, to się czasem słyszy, ale owczarkowi?...

Grzdacza z dzieciństwa nie pamiętam, buuuu :(

Posted

No,  z tą sroką i ONkiem, coś jest na rzeczy. Opowieści o Brombie,  Grzdaczu,  Glusiach itp,  to lata 70. Ty pewnie byłaś już zbyt duża na takie lektury,   ale pewnie dzieci jeszcze nie miałaś.  

Posted

Wszystko się może zdarzyć, skoro w  filmie "Blondynka", w pierwszej części serialu bohaterka wetka robi krowie cesarskie cięcie w oborze i pokazuje nowo narodzonego cielaczka ... z kolczykiem w uchu :)

• Upvote 2
Posted
17 minut temu, malagos napisał:

Wszystko się może zdarzyć, skoro w  filmie "Blondynka", w pierwszej części serialu bohaterka wetka robi krowie cesarskie cięcie w oborze i pokazuje nowo narodzonego cielaczka ... z kolczykiem w uchu :)

O kurcze,  żałuję,  że  nie oglądałam tego serialu!  Istna dr Ewa ,  która operowała w rowie scyzorykiem ,  tyle że  w tym przypadku  w wersji dla zwierzaków :D.